Conferinta „Familia Dincolo de Aparente” Partea I, II și III, IV Pastor Nelu Mureșan DEZNA 20-22 Septembrie 2013

VIDEO by Cornel Pop Durata, fiecare video = 2 ore Sesiuni pt. soti si sotii

Sesiunea I –

Puterea Legamantului marital sau Cum a inceput totul

Dumnezeu ne vorbeste fiecaruia, mie ca sot si sotiei mele. Chiar daca ai 43 de ani de casatorie, Dumnezeu iti vorbeste (inca).  Probabil ca noi ne gandim ca totul a inceput de pe doua scaune (la nunta). As vrea sa va dezamgaesc un pic. Asta nu ca viata maritala a unor cupluri a inceput cu mult inainte de a fi mire si mireasa. Da, sunt cupluri care au intrat intr-o relatie conjugala maritala inainte de a vorbi cu Dumnezeu despre relatia lor. Unii au avut un copil, sau doi, si apoi s-au gandit sa treaca si pe la biserica, sa faca si nunta.

Nu asa a inceput totul. Nu in momentul cand am ocupat scaunul de mire si de mireasa a inceput totul. Si cand zic asta, ma refer la ceva, la care poate putini v-ati gandit. Cand vorbesti de unirea a unor doua persoane, a unui barbat cu o femeie, cand vorbesti de casatoria a unui barbat cu o femeie, vorbesti despre ceva mult mai mult decat o nunta, decat un decor fastuos, decat un ambient incarcat cu prieteni, cu rudenii. Vorbesti de lucruri mult mai adanci decat ce se vede. Convingerea mea este ca viata in doi nu porneste de aici (de la nunta), ci mult mai departe.

Neemia 4:14 Aduceţi-vă aminte de Domnul cel mare şi înfricoşat, luptaţi pentru fraţii voştri, pentru fiii voştri şi fetele voastre, pentru nevestele voastre, şi pentru casele voastre!`

Neemia zice: Aduceti-va aminte de Domnul. Cu alte cuvinte, mariajul meu, cununia mea, casatoria ta,- de aceea, cand vorbim despre legamantul marital, de ce s-a intamplat in ziua nuntii, vorbim de lucruri care il au in centru nu pe el si pe ea, ca sot si sotie, ci vorbim de lucruri care il au in centru pe insusi Dumnezeu. Uitati-va cum incepe Biblia, foarte sugestiv: La început, Dumnezeu ,,, Gen. 1:1 La inceput Dumnezeu, nu omul, nu cosmosul, nu o idee, nu un plan. „La început, Dumnezeu. Deci, cum a inceput totul in viata ta si viata mea? Cum a inceput totul in casnicia noastra? Cum a inceput povestea noastra de dragoste? Cum a inceput matiajul nostru? „La început, Dumnezeu„. Cred ca toti suntem convinsi, inainte sa ne indragostim unul de altul, Dumnezeu a stiut de cine ne indragostim. Si daca Dumnezeu n-ar fii vrut sa ne indragostim de cea care ne este sotia astazi,  sau de cel care-ti este sot astazi, ar fi avut un milion de solutii sa ne impiedice relatia. Putea sa intervina ceva, dar Dumnezeu te-a lasat, pentru ca la inceput, nu sentimentele tale, la inceput, nu sentimentele mele, „La început, Dumnezeu„.

Si e interesant, unii dintre noi ne intrebam daca la inceput Dumnezeu m-a adus a sta in situatia in care cea care-mi este nevasta, de ce viata imi este asa de grea? La un moment dat, fariseii vin si intreaba pe Invatatorul, si zic asa, „Invatatorule, oare este permis sotului sa divorteze din orice motiv?” Si Domnul a zis (Matei 19): „Voi n-ati citit ca la inceput, Dumnezeu a creat sotul si sotia, barbatul si femeia, si ca Dumnezeu i-a unit, si ce a unit Dumnezeu, omul nu poate desparti. La care ei au zis, „Atunci, de ce Moise a poruncit barbatului cand divorteaza, sa-i scrie o carte de civort nevestei si s-o abandoneze?” Adica, sa scrie motivul divortului. La care Domnul Isus continua dialogul cu ei si spune asa, „Dar, la inceput n-a fost asa. Din pricina impietririi inimilor voastre ca si barbati, din pricina incapatanarii voastre Moise a permis divortul. Dar, la inceput n-a fost asa.” Pentru ca la inceput era Dumnezeu in viata mea. La inceput era Dumnezeu implicat, chiar daca nu L-am vazut, chiar daca L-am ignorat. In timp, ignorandu-L pe Dumnezeu, viata noastra devine uneori insuportabila si incercam sa facem tot ceea ce stim si putem sa scapam de – acestei vieti insuportabile. Mi se pare asa de deranjanta sotia, asa de deranjant sotul si am incercat sa gasim solutii sa scapam de ea sau de el. La inceput n-a fost asa> De ce> Pentru ca  „La început, Dumnezeu„.

As vrea din start sa va sigur, ca noi astazi suntem langa cele care ne sunt sotii si ne poarta numele pentru ca la inceput Dumnezeu s-a implicat si El a fost de acord sa ne indragostim de cea de langa noi. sau de cel de langa noi. Dumnezeu s-a implicat fundamental. De aceea suntem azi impreuna. Si inca ceva care s-ar putea sa va surprinda. Daca Dumnezeu nu s-ar fi implicat de la inceputuri si pana acum, n-am fi fost astazi aici, decat foarte putini dintre noi, sau poate chiar nimeni. Ceva ciudat se intampla in viata noastra, pentru ca la inceput ne-a determinat, sau a fost de acord cu noi sa ne idragostim de cel care este langa noi si as citi acum o afirmatie care ar trebui sa ne puna pe ganduri pe toti. Este vorba despre ce spune inteleptul Solomon in Psalmul 127:1

Dacă nu zideşte Domnul o casă, degeaba lucrează cei ce o zidesc; dacă nu păzeşte Domnul o cetate, degeaba veghează cel ce o păzeşte.

Cu alte cuvinte, daca nu este implicat Dumnezeu intr-o familie, degeaba ne implicam noi. Traim intr-o lume atata de formata, dragii mei, intr-o lume in care viata de familie este limitata atat de mult, intr-o lume in care viata de cuplu este atat de defocalizata de pe esentele ei si mutata pe nonvalori, incat te sperii. (30:00)

Conferinta incepe la minutul 16

„Familia dincolo de aparențe” Partea I și II

„Familia dincolo de aparențe” Partea III și IV

Comments are closed.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: