Israel: Partidul premierului Benjamin Netanyahu a câştigat alegerile parlamentare

0000000000

Photo si stirea de la http://www.cotidianul.ro

Netanyahu: „Am obținut o victorie minunată pentru Likud, o victorie desăvâșită pentru țara noastră. Noi ne asumăm toată responsabilitatea”, a declarat Netanyahu. (HT)

Partidul Likud al premierului israelian în exercițiu Benjamin Netanyahu a câștigat alegerile parlamentare de marți, relatează AFP, Reuters și DPA. Principalul său rival, Uniunea Sionistă a laburiștilor de centru-stânga, și-a recunoscut înfrângerea.

Miercuri dimineață, Partidul Likud al premierului israelian, Benjamin Netanyahu, se afla pe primul loc, cu 23,73% din voturi.

Netanyahu la Zidul Plangerii, dupa castigarea alegerilor. Photo Benjamin Netanyahu –

Citeste mai mult aici – http://www.cotidianul.ro

“Contrar tuturor pronosticurilor, noi am înregistrat o mare victorie pentru tabăra naţională sub conducerea Likud”, a afirmat premierul în exerciţiu în faţa simpatizanţilor săi la Tel Aviv. Acum, “noi trebuie să construim un guvern puternic şi stabil”, a adăugat el.

Premierul israelian în exerciţiu şi-a dat un termen de două-trei săptămâni pentru formarea noului guvern după victoria în alegerile parlamentare, a indicat partidul său miercuri într-un comunicat. Netanyahu a discutat deja cu mai mulţi lideri de partid, în scopul de a accelera formarea noului guvern şi a finaliza această sarcină în două-trei săptămâni, potrivit Likud.

Viitorul premier israelian va trebui să gestioneze relaţiile degradate cu marele aliat american, să facă faţă ofensivei diplomatice palestiniene şi ameninţărilor la adresa securităţii statului israelian să răspundă aşteptărilor economice şi sociale acute.

“Netanyahu a dat lovitura (…). El poate forma un guvern de dreapta cu partidele religioase şi cu Avigdor Lieberman. Un guvern de uniune naţională”, a declarat Claude Klein, specialist în drept constituţional la Universitatea ebraică din Ierusalim. “Pe hârtie, Herzog nu are nicio şansă de a forma o majoritate, care ar depinde de sprijinul listei arabe”, a spus el. “Suntem dezamăgiţi”, a spus un simpatizant al Uniunii sioniste. “Netanyahu a revenit în ultimele trei zile”, a adăugat acesta.

Citeste mai mult aici – http://www.evzmd.md

https://www.facebook.com/Netanyahu

Five problems for Netanyahu

– 60 secs – BBC News

VIDEO by BBC News

3 comentarii (+add yours?)

 1. Dorian C
  mart. 18, 2015 @ 23:01:24

  Reblogged this on Christ4roNews.

 2. Iosif
  mart. 19, 2015 @ 08:09:49

  „De la smochin invatati pilda lui:Cind ai fragezeste si infrunzeste mladita,stiti ca vara este aproape.
  Tot asa,si voi,cind veti vedea toate aceste lucruri,sa stiti ca Fiul omului este aproape,este chiar la usi.”(Matei24:32,33)
  Fiti binecuvintati.

 3. Trackback: Jerusalem Dateline 68 – Alegerile din Israel, ISIS exposed si maratonistul care aleargă în picioarele goale pe străzile Ierusalimului | agnus dei - english + romanian blog
Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: