Marius Cruceru (2) Cititi Biblia cu voce tare!

…nu-i sunet mai dulce decat sa-ti asculti copiii citindu-ti Scriptura.

…Noi, de fapt, cand citim Cronici, ne cultivam rabdarea pentru cer.

….Cititi Scripturile cu voce tare. Este un prim pilon de rezistenta in viata familiilor.

family read Bible Biblia

Cititi Biblia cu voce tare!

Marius Cruceru: In urma cu 13 ani, in biserica din Alesd, am pornit un program de citire a Scripturii. Il am tot timpul in Biblie si este un program simplu. Dimineata se citeste din Vechiul Testament, seara din Noul Testament.

Dimineata e timpul privat a fiecaruia din familie, seara este timpul comunitar. Cititi Biblia cu voce tare. De ce cu voce tare? Pentru ca atunci cand ajungem la pasaje cunoscute, cum ar fi Psalmul 23: „O, pe asta-l stiu. Ma grabesc, Trebuie sa schimb uleiul la masina.”  Cand ajungem la Cronici: „Pfff…”

Avem familia Achim, cu 8 copii, in biserica noastra. Iulia, cea mai mica, in urma cu cativa ani, abia invatase sa vorbeasca, se plictisea la cititul Bibliei si intreba: „Tati, dar de ce trebuie sa pronunti tu toate numele astea care sunt  asa de greu de pronuntat?” Duhul lui Dumnezeu i-a dat pe moment raspunsul, tatalui. Zice: „Draga Iulia, uite, noi cand vom fii in ceruri, este o cantare despre ceruri, care spune ‘Cand se vor citi numele, acolo-i fii. Acolo, Domnul are niste carti cu nume, asa ne spune Scriptura in Apocalipsa si va trebui sa citeasca numele. Imagineaza-ti ca trebuie sa citeasca numele chinezilor si numele japonezilor si numele altor natii. Trebuie sa avem rabdare. Noi, de fapt, cand citim Cronici, ne cultivam rabdarea pentru cer. Copilul a inteles si a stat cuminte, ca daca acolo vor fii atatea miliarde, trebuie sa aiba rabdare, ca trebuie sa ajunga in cer.

Dragii mei, este important sa citim Biblia cu voce tare pentru ca asta ne ajuta sa evitam sa trecem cu usurinta peste Scripturi. In cei 13 ani de lectura a Scripturilor am descoperit ca, de fiecare data cand citesti cu voce tare Scripturile, parca o alta fateta a diamantului care este Scriptura ti se reveleaza.

Este asa de frumos, cand erau copiii mici, le citeam noi si ei ascultau. Si dupa ce au invatat sa citeasca, au inceput sa ne citeasca ei noua. Timp de 11 ani ne-au citit ei Scriptura. Acum, cand fiul nostru nu mai vine cu noi sa citeasca Scriptura, cand fiica noastra se pregateste sa citeasca Scriptura copiilor ei, stim ca vom tanji dupa cea mai frumoasa melodie pe care am ascultat-o si nu-i sunet mai dulce decat sa-ti asculti copiii citindu-ti Scriptura.

Puneti-i sa citeasca Scriptura. Poate ca regret faptul ca in unii ani, mergand dupa alte programe, am tinut sa ne facem portia, sa citim seara si din Vechiul Testament si din Noul Testament si n-am facut timp sa discutam. Cand copiii ne puneau intrebari, ii fugaream: „Stai, stai, stai sa citim. Bifam portia.”

Asta regret. Ce nu regret este ca am citit Scriptura impreuna cu ei. Stiti care este nadejdea mea, acuma, pentru fiul nostru? Cuvantul lui Dumnezeu nu se va intoarce fara rod. El are in mintiuca lui, de 13 ori cel putin, trecut Cuvantul lui Dumnezeu.

Si mai este un aspect, am observat un lucru. In momentul cand am incercat in Biserica din Alesd sa punem acest lucru, au fost unii care au zis: „Da frate, lasa-ne d-le, ca popa sa citesc in familie? Lasa ca o sa citeasca fiecare pentru el, ca acuma avem Scripturi destule. Eu n-o sa fac aceste lucruri.”

Si unii au ales sa n-o faca. Copii care au avut atunci 7 ani, acum au 20. Copiii care au avut atunci 13 ani, acum au 26 samd. Si dupa 13 ani se vad rezultatele si se vad doua feluri de cai- a familiilor care si-au luat Scripturile inauntru si familiile care au lasat, ca: „Noi nu avem timp pentru asta.”

Cititi Scripturile cu voce tare. Este un prim pilon de rezistenta in viata familiilor.

Vezi si  partea a –

  1.  – Marius Cruceru (1) Rugati-va cu voce tare
  2.  – Marius Cruceru (2) Cititi Biblia cu voce tare! (Pagina actuala)
  3.  – Marius Cruceru (3) Cantati copiilor laudele Domnului
  4.  – Marius Cruceru (4) Postul si rugaciunea

Citeste / Vezi mesajul aici – CONSTRUIND PESTE TEMELIE

  1. Marius Cruceru – Construind peste temelie PARTEA a I-a
  2. Marius Cruceru – Construind peste temelie PARTEA a II-a
  3. Marius Cruceru – Căsătoria şi Aisbergul (extras din mesaj)
  4. Marius Cruceru –Casatoria – in momentul cand este crapata temelia, orice ai zidi deasupra se va crapa (extras din mesaj)
  5. Marius Cruceru – Exista un prea tarziu in casatorie (extras din mesaj)

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: