AVORTUL IN BISERICILE NOASTRE – Secretul rusinos al avortului marturisit in Biserica: O discutie publica despre avort aduce vindecare

Photo credit www.jillstanek.com

AVORTUL IN BISERICILE NOASTRE

(via NewsNet Crestin de la Alianta Familiilor Crestine Romania)

Este o traditie deja impamintenita in Romania si la romani – in martie al fiecarui an, de mai multi ani incoace, in simbata care precede Martie 25, se tin marsuri pentru viata in toata tara. La inceput au fost doar in Bucuresti si Timisoara, dar in doar citiva putini ani marsurile s-au multiplicat si au ajuns sa fie tinute in toata Romania. Anul acsta se vor tine in aproape 70 de orase ale Romaniei. Un numar record. Un numar extraordinar. Un numar care exemplifica interesul crescind al oamenilor de rind ai Romaniei pentru soarta copiilor lor nenascuti, pentru viitorul demografic al Romaniei si pentru supravietuirea biologica a natiunii noastre.

Un lucru despre care, insa, nu am scris pina acuma, este practica avortului in bisericile noastre. Este un subiect tabu. Un subiect care, acolo unde este adus in discutii, cauzeaza consternare si chiar dispret fata de cei care mentioneaza subiectul. Dar este un subiect pe care trebuie sa-l confruntam din plin, pe fata, mai devreme ori mai tarziu. Ar fi nepotrivit  sa discutam subiectul doar in abstract, in termeni generali, fara a accentua necesitatea stoparii acestui genocid incepind din familiile noastre, parohiile noastre si bisericile noastre. Invatam din Scriptura ca Judecata lui Dumnezeu incepe din Biserica. Pentru a birui pacatul avortului la nivel national, trebuie sa-l biruim mai intii la nivel individual, familie si Biserica.

Dumnezeu nu ne asculta rugaciunile daca noi continuam sa practicam pacatul avortului. Cu aceste ganduri scriem materialul de astazi. Nu cu gindul de a judeca pe nimeni. Subiectul ne-a fost adus in atentie de un articol publicat pe 25 februarie exact pe aceasta tema intr-o publicatie crestina americana. O cincime, sau 20% din toate avorturile care se fac in America, sunt facute de femei crestine. Asta inseamna ca 200.000 din cei un milion de copii care sunt avortati anual in America sunt avortati de femei crestine.

Aspectul pozitiv, insa, este ca femeile americane nu ramin indiferente fata de aceste data statistice ingrijoratoare. Se implica. Au organizat o retea de femei care consiliaza femeile crestine car vor sa faca avort ori au facut avort. Tin conferinte, seminarii si cursuri cu femeile tinere sa le atentioneze asupra seriozitatii avortului si efectelor lui in viata femeilor care avorteaza. Articolul cu pricina il publicam astazi in traducere romaneasca, in joia dinaintea marsurilor pentru viata de simbata.

A fost tradus pentru dvs de Simona Preotu, AFR Sibiu. Ii multumim.

Photo Christianity Today

Secretul rusinos al avortului marturisit in Biserica:

O discutie publica despre avort aduce vindecare 

de Julie Roys 

Cand Jackie a trimis un mail bisericii ei pentru a intreba despre grupul de recuperare pentru avort, a folosit un pseudonim si a creat un nou grup pentru a-si ascunde identitatea.  Chiar si acum, la 11 ani dupa avort si dupa marturisirea povestirii ei la zeci de alte femei, Jackie mi-a cerut sa nu ii folosesc numele sau real. Inca nu-i spusese fiicei ei si multor persoane din biserica ca avusese un avort. “Este un secret atat de rusinos,”mi-a spus ea.

Avortul este un subiect dificil de discutat pentru aproape orice femeie care a trecut prin experienta aceasta. Persoanele care sunt de acord cu avortul incearca sa elimine aceasta rusine si sa-l apere, spunand ca bebelusii nenascuti nu sunt fiinite umane sau incearca sa convinga femeile ca avortul le-a adus lor si societatii o favoare.

Cu toate acestea, in biserica ne confruntam cu provocarea de a sustine sfintenia, in timp ce incercam sa ajutam femeile care simt o rusine coplesitoare cu privire la avorturile lor. Raspunsul nostru nu este de a nega pacatul si moarea inerente avortului. In schimb, aratam femeilor calea spre vindecarea ce se gaseste intr-o comunitate centrata in jurul valorii Celui care ne rascumpara pe toti de orice pacat.

Potrivit Institutului Guttmacher, una din cinci femei care avorteaza se declara crestina, evanghelica, carismatica, sau catolica. Avand in vedere ca mai mult de 1 milion de femei avorteaza in fiecare an in Statele Unite, aceasta inseamna o cifra uimitoare de 200.000 de crestine care cred in Biblie dar care avorteaza anual. Si potrivit misiunilor crestine care lucreaza cu acest grup de femei, marea majoritate dintre ele nu vor dezvalui niciodata secretul lor. In interviuri avute cu aproximativ zeci de femei crestine dupa ce au avortat, auzeam cum fiecare spunea ca regreta profound avortul, si experienta emotionala si spirituala profunda ca rezultat al acestei traume. Fara existenta unui loc de marturisire si cautarea vindecarii, femeile care au trecut prin avort raman incatusate de frica, durere si vinovatie.

“Aceste femei nu au nici o idée cum aceasta afecteaza fiecare aspect al vietii lor – relatiile cu sotii lor, cu copiii” a declarat Kathy Rutledge, care conduce un studiu “Predarea secretului” intr-o biserica neconfesionala din Kentucky. Rutledge a spus ca rusinea ei a impiedicat-o sa faca voluntariat la biserica si a facut-o sa se teama de pedeapsa lui Dumnezeu pentru alegerea ei din trecut. “Am fost…convinsa ca Dumnezeu avea de gand sa-mi i-a copiii,” a spus ea. Jackie, care, dupa ani de tacere a cautat vindecare intr-un grup de recuperare, compara tacerea femeilor cu privire la avorturi ca o aschie in carnea lor. “Pana nu o scoti afara” spunea ea “vindecarea nu poate incepe cu adevarat. Doar continua sa se agraveze.”

Cu siguranta, biserica a crescut in abilitatea de a ajuta aceste femei. In ultimii 20 de ani, grupurile de recuperare pentru avort s-au inmultit in biserici la nivel national. Organizatia “Predarea secretului” a instruit aproximativ 2500 de lideri in biserici si centre de recuperare. Un alt centru de recuperare gazduieste aproximativ 1000 de conferinte si intruniri anuale in 48 de state ale SUA si in 57 de alte tari. Totusi, aceste statistici palesc in comparatie cu numarul de femei din bisrica care au avortat (sa nu mai vorbim de barbatii care poarta regretul pentru avortul sotiilor sau prietenelor). Liderii din centrele de recuperare a avortului afirma ca bisericile raman reticente in a face fata pe deplin la impactul avortului in cadrul propriilor lor congregatii.

Rutledge spunea ca odata si-a marturisit avortul la un grup de femei dintr-o megabiserica din Sudul Statelor Unite, si ca la sfarsit, cateva femei erau “practic uluite”. Cu toate acestea, cand Rutledge a cerut sa continue, liderul grupului a spus : “Niciuna dintre aceste femei nu a avortat…si chiar daca au facut asta, ele nu trebuie sa vorbeasca despre aceasta.”

Nancy Kruezer, Coordonatoare la centrul regional “Stop tacerii” din Chicago, a declarat ca unii pastori au temeri cu privire la discutia despre avort, pentru ca asta ar “deschide portile” si vor fi coplesiti de ranile femeilor. Altii se opun deoarece considera ca subiectul este politic – sau cred ca discutarea avortului l-ar putea face de fapt mai acceptabil. Dar Kreuzer spunea ca aceste temeri sunt nefondate si ca femeile au nevoie cu disperare sa vorbeasca despre subiectul acesta. Ca rezultat al unui avort facut acum 22 de ani, Kreuzer spunea ca a suferit o coplesitoare frica, anxietate si avea cosmaruri. Aceste probleme au persistat timp de aproximativ 15 ani pana cand Kreuzer in cele din urma si-a marturisit avortul unui grup restrans. “Ele s-au rugat pentru mine,” spunea Kreuzer, si “prin ele am experimentat mila lui Dumnezeu.” Ea si-a marturisit de asemenea avortul si pastorului. “A fost in marturisire,” spune Kreuzer, “cand am ajuns sa inteleg ca Isus a avenit cu adevarat pentru mine – nu pentru cea perfecta sau neprihanita, el a venit pentru mine, pacatoasa, ranita”. Povestiri ca a ei, cand sunt impartasite public in biserica, le pot conduce si pe alte femei crestine sa-si recunoasca avorturile si sa caute vindecare pentru prima data. De asemenea, cei care se gandesc la avort aud un avertisment puternic – cum ca avortul nu ne rezolva problemele, dar ii devasteaza pe cei care il comit. “Tacerea este o arma puternica a inamicului” a spus Kreuzer.”Adevarul ramane ascuns in tacere si tot in tacere infloresc minciunile…minciuni care justifica uciderea copiilor nenascuti, minciuni care spun ca avortul nu raneste oamenii.”

Jackie isi aminteste perfect cand Catherine Walker, o femeie care conduce un centru de recuperare pentru avort numit “Viata dupa decizie”, si-a impartasit marturia in fata bisericii unde se afla si Jackie. Walker a spus congregatiei ca avusese 3 avorturi inainte de a deveni credincioasa si unul dupa ce s-a intors la Hristos. Al 4-lea avort al ei s-a intamplat cand de abea s-a convertit, necasatorita fiind si nesigura daca era pregatita sa aiba un copil. “Am fost atat de socata” isi aminteste Jackie.”Nu as fi ghicit niciodata ca altcineva care parea un credincios practicant a avut de asemenea un avort.”

Avortul lui Jackie a avut loc cu 9 ani in urma, atunci cand ea se afla intr-o perioada de razvratire in viata ei. Desi a crescut in biserica, ea isi revenea dupa un divort si se angajase in relatii sexuale ocazionale. “Pur si simplu am pasit in acest loc devastator, intunecat” isi amintea ea. “Cu greu puteam crede ca eu eram persoana aceea speriata de moarte. Am crescut intr-o familie (unde) nimeni nu a avut un copil in afara casatoriei. Nu mi-am putut imagina spunandu-le ca sunt gravida.” Dupa un an de la avort, Jackie s-a intors la Dumnezeu dar a pastrat tacerea despre avortul ei ani de zile. Dupa ce a auzit-o pe Walker ea a avut curajul sa se alature unui grup de recuperare. “Indiferent de motiv,”  spune Jackie, “o parte din vindecare este pur si simplu a spune totul si sa te simti in siguranta ca ai avut curajul sa marturisesti.”

Articolul complet, in engleza, a lui Julie Roys, intitulat The Secret Shame of Abortion in the Church, poate fi citit aici: http://www.christianitytoday.com/women/2015/february/secret-shame-of-abortion-in-church.html?paging=off

ALIANTA FAMILIILOR DIN ROMANIA 19 martie 2015
www.alianta-familiilor.ro

Photo credit Alfa Omega TV Facebook

ANUNT – Săptămâna PRO-VIAȚĂ la Alfa Omega TV

În perioada 16-22 martie 2015, Alfa Omega TV vă provoacă să susțineți viața și să spuneți „NU” avortului. Vă așteaptă o săptămână în care veți descoperi adevărul șocant despre avort și urmările sale. Documentarele, filmele și mărturiile difuzate pe canalul Alfa Omega TV în săptămâna 16-22 martie 2015, vor readuce la lumină valoarea vieții copilului nenăscut și vă vor ajuta să susțineți viața în toate etapele ei. Ce spune Dumnezeu despre avort?”, „Este avortul păcat?”, „Dacă avortul este un drept al femeii, de ce produce atâta amărăciune?” Pastori, medici și femei care au experimentat trauma avortului vă vor ajuta să găsiți răspunsul la aceste întrebări.

De asemenea sâmbătă, 21 martie, susține viața participand la marșul pentru viață din orașul tău. Află mai multe accesând: www.marsulpentruviata.ro

Susține viața alături de Alfa Omega TV! www.alfaomega.tv/pro-viata

ALATURATI-VA MARSURILOR PENTRU VIATA!

Va indemnam sa mergeti cu zecile de mii la marsurile pentru viata care vor avea loc Simbata, Martie 21. Va invitam sa vizitati situl oficial al marsurilor provita pentru a afla unde se vor tine marsurile si cum va puteti implica: www.marsulpentruviata.ro

ANUNT – POST SI RUGACIUNE IMPOTRIVA AVORTULUI LA CLUJ

Va reamintim ca intre 18 februarie si 29 martie in Cluj va fi o campanie de 40 de zile de post, rugaciune, si mobilizare a comunitatii si veghe pasnica, pentru viata copiilor nenascuti si impotriva avortului. Nu va fi un protest, ci o campanie de rugaciune, cu prezenta fizica a voluntarilor in fata clinicii de ginecologie Stanca din Cluj, de dimineata de la 7 pana seara la 7, in fiecare zi, timp de 40 zile. Va fi nevoie de multi voluntari si sprijin in rugaciune. Va rugam sa anuntati si prin newsletter AFR campania aceasta. De asemenea si pe FB page. Ar fi bine cit mai multi sa promovam pagina de FB a campaniei, astfel incat sa se incrie multe persoane ca voluntari. De coordonarea campaniei se ocupa  Dan si Iulia Calinescu. Detalii legate de proiect se gasesc pe situl de mai jos: http://40dezile.lifenation.org Va amintim ca aproximativ 400 de copilasi sunt avortati zilnic in România, dintre care 16 doar în Cluj-Napoca. Din 18 februarie până în 29 martie, Clujul se va alătura sutelor de orase dintr-un capăt în altul al lumii pentru o mobilizare majoră si simultană pentru viată. Împreună cu toti crestinii implicati în această campanie internatională, ne rugăm ca aceste eforturi să constituie începutul încetării avorturilor. Doamne ajuta, Doamne da roade. Adrian Petrice, Cluj

Nota AFR: Va indemnam sa va alaturati si acestui proiect. Este un proiect serios cu o miza mare.

ANUNT – MARȘUL PENTRU VIAȚĂ, LA A IV-A EDIȚIE, LA TÎRGU-MUREȘ ȘI LA PRIMA EDIȚIE LA SIGHIȘOARA Motto: Fiecare viață este un dar!

Pentru prima dată, un eveniment pentru sprijinirea vieții va avea loc, anul acesta, și în Municipiul Sighișoara. Reprezentanții tuturor cultelor creștine din  Sighișoara se vor reuni, sâmbătă, în 21 martie, începând cu ora 11,00 la Biserica Mănăstirii pentru o Rugăciune pentru Viață, la care vor participa tinerii de la liceele din localitate dar și toți cei interesați de sprijinirea vieții. După rugăciunea interconfesională, vor avea loc scurte expuneri din partea organizatorilor, vor fi prezentate materiale provita iar d-na doctor Dana Pușcaș, medic de planning familial  va răspunde întrebărilor participanților.

La Tîrgu-Mureș, Marșul pentru Viață va avea loc tot sâmbătă, în data de 21 martie. Manifestarea va debuta la ora 10,00 cu Sf Liturghie celebrată pentru copiii nenăscuți la Biserica greco-catolică ”Bunavestire”din Piața Bernady Gyorgy nr 8  iar de la ora 12,00 vor fi rostite scurte alocuțiuni din partea organizatorilor și invitaților în Piața Teatrului. Va urma un marș în Piața Trandafirilor.

Peste 65 de orașe au anunțat până la această dată că vor marca prin diferite acțiuni dreptul la viață al fiecărei ființe umane. Acesta este, de altfel, și scopul acțiunii: afirmarea dreptului la viață pentru toate ființele umane, începând cu momentul concepției și, totodată, susținerea familiei tradiționale, temelia unei societăți solide, sănătoase și prospere.

Avortul continuă să fie o pată neagră pentru societatea românească deși în ultimii ani numărul întreruperilor de sarcină a scăzut față de primii ani de după 1989. Datele statistice confirmă acest fapt. Potrivit datelor statistice din raportul de activitate al Direcției de Sănătate Publică Mureș, în primele 9 luni din 2014, peste 6.700 de femei au rămas însărcinate dintre care 2.000 au făcut întrerupere de sarcină, atât în clinicile de stat cât și în cele private. Trei sferturi dintre avorturi au fost la cerere. Dintre acestea, 5 cazuri au fost raportate la fetițe cu vârsta sub 15 ani, în timp ce alte 85 de cazuri au fost întâlnite la femei cu vârsta peste 40 de ani.

Avortul, nu numai că reprimă o viață creată de Dumnezeu, dar duce și la îmbătrânirea României. Natalitatea din țara noastră a scăzut dramatic în ultimii 25 de ani. Dacă în 1989 se nășteau, anual, peste 300.000 de copii, rata natalității a ajuns acum aproape la jumătate. Aceeași situație se întâlnește și în județul Mureș unde, conform datelor statistice sporul natural negativ se accentuează de la un an la altul. Populația județului a scăzut sub 600.000 de locuitori iar în 2014 scăderea a fost de peste 1.000 de persoane (1.500 în mediul urban).

”Începerea vieţii umane din momentul concepţiei este dovedită ştiinţific”, spune medicul primar obstetrician-ginecolog de la Spitalul Județean Mureș, as. univ.dr. Caterina-Miladi Grif. ”Medicii cunosc cel mai bine acest adevăr încă din vremea studenţiei şi totuşi mulţi dintre ei încalcă dreptul fundamental la viaţă al fiinţei umane practicând avortul. Aparatele ecografice tot mai performante din zilele noastre permit confirmarea vieţii intrauterine prin evidenţierea acesteia şi posibilitatea de a asculta bătăile ritmice ale inimii încă de la 5-6 săptămâni de sarcină, iar mama îşi poate vedea micul copilaş în dezvoltarea lui pe ecranul ecografului. Avortul este un act violent îngrozitor, fiind contrar a tot ceea ce au învăţat şi învaţă studenţii în medicină şi împotriva menirii pentru care s-au pregătit atât de mulţi ani. Practicându-l medicii încalcă jurământul depus de a apăra viaţa umană din momentul concepţiei până la moartea naturală.”

Din nefericire, multe persoane nu sunt conştiente de riscurile avortului şi nici de consecinţele acestuia. ”Pe lângă distrugerea fiinţei umane lipsite de apărare, consecinţele se răsfrâng asupra femeii, a familiei, asupra structurilor sociale, a sferei medicale, juridice şi economice şi asupra demografiei, spune dr Grif. Iată doar câteva dintre acestea: Efecte secundare ale avortului asupra femeii: Complicaţii hemoragice, complicaţii traumatice  (perforaţia uterină), infecţii localizate sau generalizate, tulburări ale ciclului menstrual, sterilitatea, infertilitatea, sarcini extrauterine, avorturi spontane la sarcinile ulterioare, naşteri premature și altele.  Există și un sindrom post-avort: simptome similare unui şoc psihic după un accident, tulburări de somn, scăderea capacităţii de concentrare, plâns necontrolat, tristeţe, durere interioară, depresii, sentiment de vinovăţie;  reacţii emoţionale puternice la auzul zgomotului unui aspirator, la privirea unui nou-născut, manifestate prin crize nervoase, teamă, furie; înhibarea vieţii emoţionale, tulburări grave ale aprecierii de sine, neîncredere în sine şi în cei din jur, izolare socială; întreruperea comunicării în cuplu, distrugerea relaţiei cu partenerul, diverse tulburări sexuale; abuz de medicamente, alcool, droguri; tendinţă la suicid și alte simptome.”

Avortul are efecte negative și asupra structurilor sociale, asupra sferei medicale, juridiceși economice dar și asupra demografiei, după cum am arătat mai sus.

Pentru informații suplimentare pe acest subiect, vizitați site-ul  Marsului pentru Viață: www.marsulpentruviață.ro

Partenerii media ai evenimentului sunt: Radio România Tîrgu-Mureș, Televiziunea Tîrgu-Mureș, Știi TV, Zi-de-zi, 24 de ore Mureșene, Cuvântul Liber și tîrgumureșeanul.ro. Pentru mai multe informații cu privire la Marșul pentru Viață puteți să-i contactați pe organizatori: Tîrgu-Mureș: pr. Dan Fodor – tel. 0766-657538 dr. Caterina Grif, medic primar obstetrică ginecologie – tel. 0763-682844; Sighișoara: pr Hans Bruno Fröhlich–tel. 0762 606427

 

ANUNT PENTRU ROMANII DIN SYDNEY – AUSTRALIA

Pe 28 martie cetatenii statului australian New South Wales, care are 32% din intreaga populatie a Australiei, vor vota un nou parlament si premier. Colegii din Australia ne-au trimis o analiza a candidatilor si recomanda crestinilor din New South Wales sa voteze candidati si partide cu orientare pro-viata si pro-familie. Ei recomanda Christian Democratic Party, un partid politic condus de un crestin, Fred Nile, descris noua ca fiind un crestin autentic. Christian Democratic Party este un partid de orientare crestina, pro-viata si pro-familie. Recomandam tuturor romanilor din New South Wales sa-l voteze.

SITUL AFR ANTIPORNOGRAFIE

In toamna v-am anuntat ca AFR va lansat un site web dedicat exclusiv combaterii pornografiei si a traficului de fiinte umane. Situl a fost lansat recent. Se numeste Pornografia Raneste si a fost numit dupa o sugestie data noua de unul din cititorii nostri. Ii multumim. Situl poate fi accesat aici: www.PornografiaRaneste.ro. Va invitam sa-l vizitati in numar cit mai mare. Va rugam deasemenea sa ne semnalizati articole si materiale in limba romana pe acest subiect pentru a le publica pe situl nostru. Situl a fost facut de dl Alexandru Dragoman (AFR Constanta). Ii multumim. Situl e in constanta imbunatatire.

BROSURILE AFR

In septembrie am tiparit 5000 de brosuri AFR in care ne identificam ca organizatie, cine suntem, ce facem, ce am facut, ce planuri de viitor avem. Sunt pliante informative. Gratie unora dintre cititorii nostri si a membrilor AFR, pina la finele anului am distribuit toate pliantele. Luna trecuta am mai tiparit inca 5000 de exemplare din care mai avem disponibile 4000. Pliantele sunt gratuite. Cei care doriti sa le aveti si, mai ales, sa le dati celor din comunitatile dvs, inclusiv biserici ori parohii, va rugam sa ne scrieti si vi le vom trimite pe cheltuiala noastra. Avem nevoie doar de numele dvs, telefonul si adresa. Scrieti-ne la office@alianta-familiilor.ro.

VRETI SA FITI INFORMATI?

Buletinul informativ AFR apare in fiecare Marti si e dedicat mai mult stirilor de ultima ora, iar publicatia AFR online apare in fiecare Joi si e dedicata mai mult comentariilor si opiniilor. Cei care doriti sa primiti saptaminal stiri si comentarii la zi privind valorile si evenimentele legislative, politice si sociale care va afecteaza familiile, atit la nivel national cit si la nivel unional si international, sunteti invitati sa va abonati la buletinul informativ saptaminal AFR. Cum? Inregistrindu-va numele si adresa electronica pe pagina home a sitului nostru electronic www.alianta-familiilor.ro.

FACETI-NE CUNOSCUTI!

Faceti-ne cunoscuti familiilor si prietenilor d-tra. Dati mai departe mesajele noastre si incurajati-i sa se aboneze. Va multumim.

ANUNTURI

Cei care doriti sa faceti anunturi prin intermediul AFR privind evenimente legate de familie si valori va rugam sa ni le transmiteti la office@alianta-familiilor.ro.

Alianta Familiilor din Romania

www.alianta-familiilor.ro

0000000000„Pe Cel ce n-a cunoscut nici un păcat, El (D-zeu), L-a făcut păcat pentru noi, ca noi să fim neprihănirea lui Dumnezeu în El.” 2Cor.5:21

Inteligenta fara dragoste, te face pervers.
Justitia fara dragoste, te face implacabil.
Diplomatia fara dragoste, te face ipocrit.
Succesul fara dragoste, te face arogant.
Bogatia fara dragoste, te face avar.
Supunerea fara dragoste, te face servil.
Saracia fara dragoste, te face orgolios.
Frumusetea fara dragoste, te face ridicol.
Autoritatea fara dragoste, te face tiran.
Munca fara dragoste, te face sclav.
Simplitatea fara dragoste, isi pierde valoarea.
Vorbele fara dragoste, te fac introvertit.
Legea fara dragoste, te supune.
Politica fara dragoste, te face egoist.
Credinta fara dragoste, te face fanatic.
Crucea fara dragoste, reprezinta tortura.

VIATA FARA DRAGOSTE…ISI PIERDE SENSUL.

„DUMNEZEU ESTE DRAGOSTE”. 1Ioan4:8

Cu multa stima si respect
                              Viorel Balaian

6 comentarii (+add yours?)

 1. Ioan Burca
  mart. 21, 2015 @ 17:02:02

  Multumesc frate Ioan pentru provocare. Ultima data cand am scris pe „Desculti” despre avort se facu o tacere, doua zile nimeni nu a mai scris nimic. Nu asta a fost intentia, sper sa nu se intample asa si de data aceasta. In acelas timp vreau sa multumesc unor „desculti” (va stiti) care de ani de zile sprijinesc lucrarea MAMI/Iochebed financiar si in rugaciune. La fel si micului numar de pastori care ne sprijinesc impreuna cu bisericile pe care le pastoresc.

  Cu riscul de a primi telefoane sau email pe privat am sa fiu directa. In bisericile noastre nu se abordeaza pacatul avortului, dar bisericile sunt pline de surori si frati care sufera in urma acestui pacat. Sunt surori si frati care slujesc Domnului cu frana pusa si aici este durerea cea mai mare. Mergand prin biserici in ultimii 13 ani am vazut gravitatea acestui pacat in biserici. Am vazut femei si barbati obositi si macinati de povara pacatului avortului pe care o poarta de ani de zile, unii chiar 30-40 de ani.

  La cele 7 centre MAMA/Iochebed din Romania in ultimii 13 ani au venit la consiliere femei de toate confesiunile si acolo am vazut pe viu. Ceea ce eu si cu Luci Petrila tot spunem nu este ceea ce citim in anumite articole ci ceea ce vedem cu adevarat in camera de cosiliere. Vedem pe viu ce poate sa faca avortul in viata credinciosilor (evanghelici, nu este o denominatie mai sfanta de cat alta). Stam de vorba cu conducatorii bisericilor sau chiar cu conducatorii Asociatiilor sau a Uniunilor si nu se intampla nimic. Fratii pastori cred ca noi vrem sa aducem un nume rau peste biserica, vrem sa le stricam IMAGINEA. Fratilor IMAGINEA este deja stricata, de ce ne mai tot inselam?!

  Cand fetele noastre (de la pastori, membri din comitet sau a membrilor din biserica) sunt insarcinate, cand sunt fortate si duse sa faca avort ca sa nu strice imaginea familiei. Cand surorile plang ca sunt fortate sa faca avort pentru ca sotul nu mai vrea sa hraneasca inca o gura. Si uite asa noi credem ca suntem bine si NU SUNTEM BINE FRATILOR. Este timpul sa luam o atitudine corecta fata de aceasta plaga a avortului, sa RUPEM TACEREA, sa spunem lucrurilor pe nume si sa venim in ajutorul celor care sufera in urma avortului! Cei tari trebuie sa ii ajute pe cei slabi. Si mai este si urmatorul aspect, maine se poate intampla in familia ta. Dupa toate statisticile care exista fiecare roman poarta cel putin un mort in spate, fiecare dintre noi suntem direct sau indirect afectati de pacatul avortului.

  TACEREA se poate rupe prin felurite moduri. Cel mai proaspat” Marsul Pentru Viata” care a avut loc astazi in multe orase din Romania. Prin a crea mediu unde fratii sa vina si sa marturiseasca pacatul avortului.

  Pacatul avortului nu este un pacat de neiertat, numai pacatul nemarturisit nu este iertat. „SANGELE LUI ISUS CRISTOS NE CURATESTE DE ORICE PACAT” NE CURATESTE SI DE PACATUL AVORTULUI. Si haideti sa nu mai clasificam pacate mari sau mici, pacatul ramane pacat. Poate vei zice ca eu nu mi-am ucis copilul prin avort, dar oare de cate ori ai spus cuvantul „prostule” (Matei 5:22). Sa nu fim aspri in ai judeca ci grabnici in ai ajuta in restaurare si recuperare. Nu este prea tarziu fratilor, avem nevoie de un Neemia, de un Daniel, care sa vina si sa mijloceasca la Dumnezeu pentru Romania! Avem nevoie sa ne schimbam atitudinea, sa ne intereseze ce zice Domnul despre noi, nu ce vor zice fratii. Fratii tot frati vor fi, unii vor crucifica iar alti vor incerca sa vina in ajutorul celor in nevoi. TU DIN CARE CATEGORIE VREI SA FII????

  Toti ne dorim o schimbare in biserici, toti vrem TREZIRE, dar exista o conditie. Isaia 1:13-18

  Iata textul mentionat de sora Miorika:

  13. Nu mai aduceţi daruri de mîncare nefolositoare, căci Mi-e scîrbă de tămîie! Nu vreau luni noi, Sabate şi adunări de sărbătoare, nu pot să văd nelegiuirea unită cu sărbătoarea!
  14. Urăsc lunile voastre cele noi şi praznicele voastre; Mi-au ajuns o povară, nu le mai pot suferi.
  15. Cînd vă întindeţi mînile, Îmi întorc ochii dela voi; şi ori cît de mult v-aţi ruga, n-ascult: căci mînile vă sînt pline de sînge!”
  16. „Spălaţi-vă deci şi curăţiţi-vă! Luaţi dinaintea ochilor Mei faptele rele pe cari le-aţi făcut! Încetaţi să mai faceţi răul!
  17. Învăţaţi-vă să faceţi binele, căutaţi dreptatea, ocrotiţi pe cel asuprit, faceţi dreptate orfanului, apăraţi pe văduvă!”-
  18. „Veniţi totuş să ne judecăm, zice Domnul. De vor fi păcatele voastre cum e cîrmîzul, se vor face albe ca zăpada; de vor fi roşii ca purpura, se vor face ca lîna.

  In lupta pentru viata,
  Miorika Cristea
  (Sora Miorika impreuna cu sora Lucia Petrila, din Hollywood, Florida, sunt cele care au deschis Organizatia M.A.M.I., Mercy’s Action Mission, Inc., si lucreaza in special in Romania.).

  • rodi
   mart. 21, 2015 @ 18:29:32

   Frate Burca, multumesc pentru acest material, care il voi publica intr-un articol separat. Doamne, ai mila de noi cand aceste crime sunt ‘povatuite’ de oameni care sunt pusi in frunte sa conduca turma si ei se fac complice la avorturi.

 2. Trackback: De ce nu se abordeaza pacatul avortului in bisericile noastre? | agnus dei - english + romanian blog
 3. Trackback: VIDEO – Vladimir Pustan si Florin Bolosin la Televiziune – Marsul Pentru Viata | agnus dei - english + romanian blog
 4. Trackback: De ce nu se abordeaza pacatul avortului in bisericile noastre? | Biserica Penticostala Maranata Vulcan
 5. sarah
  apr. 01, 2015 @ 17:21:46

  si ce este de facut?

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

<span>%d</span> blogeri au apreciat: