Dr. Miriam Grossman – CE ÎL ÎNVEȚI PE COPILUL MEU? (You’re Teaching My Child what?)

Photo credit plus.google.com

CE ANUME ÎL ÎNVEȚI PE COPILUL MEU?

Dr. Miriam Grossman vorbește despre eșecul educației sexuale, la întâlnirea organizată de „Family First” din Noua Zeelandă, la 26 iunie 2012.

Dr. Miriam Grossman este medic psihiatru american, specialist în psihiatria adolescentului și copilului.

Institutul Casatoriei și Familiei din Canada: In cartea dvs., susțineți ca educatorii și activiștii care predau educația sexuala resping fundamentele de dezvoltare a copilului și omit descoperirile cruciale din domeniul neurobiologiei, ginecologiei și al bolilor infecțioase. Sugerați ca acest lucru are consecințe nefaste profunde, in special pentru fete. De ce se intampla acest lucru?

Miriam Grossman: Absolut adevarat. Avem o multitudine de noi științe care sunt omise de educația sexuala actuala. De exemplu, in ultimul deceniu, s-a dezvoltat foarte mult ințelegerea noastra despre creierul adolescentului și modul cum acesta raționeaza și ia decizii in momentele de mare stimulare. Noi nu am știut pana de curand ca zona creierului, cea care este responsabila de luarea deciziilor raționale, a deciziilor bine gandite, zona care individualizeaza argumentele pro și contra, ca și consecințele deciziilor acestor argumente este imatura in adolescența. Circuitele nu sunt complete, legaturile intre neuroni nu sunt complete. Instructorii de educație sexuala insista asupra faptului ca, la fel ca adulții, adolescenții ar putea fi capabili sa ia decizii responsabile și  ca, in acest caz, lor le lipsesc doar informațiile cu privire la sexualitate și accesul la contraceptive. Deci, acești educatori susțin ca modul in care ai putea sa lupți impotriva infecțiilor cu transmitere sexuala și sarcinilor in randul adolescentelor este de a le oferi informații și contraceptive. Ii invața cum sa spuna „nu” și cum se pune un prezervativ. Dar cercetarile neuropsihice curente nu accepta aceasta poziție. Știm acum ca deciziile proaste ale adolescenților sunt consecințe nu a lipsei de informații, ci a lipsei de judecata. Și nu exista decat un singur lucru care sa rezolve asta: timpul.

Interviu: culturavietii.ro/2014/10/07/interviu-rezultatele-dezastruoase-educatie-sexuala-scolile-americane/

Traducere și adaptare: Asociația Provita Media, provita.ro.

Dr. Miriam Grossman – CE ÎL ÎNVEȚI PE COPILUL MEU? (You’re Teaching My Child what?) from PRO VITA on Vimeo.

Comments are closed.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: