Marius Cruceru (6) Un exercitiu prin care sa va dati seama cu adevarat care sunt prioritatile din viata dvs.

Era un joc cu totul lipsit de minte si de sens. Sper ca nu se mai joaca la revelioanele tinerilor, dar il jucau tinerii din vremea noastra, in urma cu vreo 25 de ani.

Jocul sinceritatii se numea. Il deconspir acum ca sa nu-l mai jucati niciodata. Asa ca sper sa nu mai fie nimeni care sa mai treaca prin capsa, ca am vazut aproape tragedii in urma acestui joc. Ieseau aia care nu stiau afara,  si ramaneau astia care stiau despre ce-i vorba.

Invitau pe cate unu si ziceau: „Uite, noi jucam aicea un joc al sinceritatii. Trebuie sa ne raspunzi absolut sincer, Dumnezeu ii sus, absolut sincer sa ne raspunzi la orice intrebare.” Si se asezau pe scaun cei care nu stiau si erau intrebati:
„Unde locuiesti?”
„Strada Vitejilor 23.”
„Bun. Sincer. In ce clasa esti?”
„Clasa 11-a.”
„Bun. Sincer. Ei, acuma vine o intrebare mai dificila. Spune-mi pe cine iubesti.”

Dintr-o data, tinerii se inroseau. Se framantau. Se uitau in stanga, se uitau in dreapta.”
Dragii mei, este dificil pentru ca unii se scapau. Spuneau: „Pe Gicu.” Sau: „Pe Lenuta.” Si Lenuta era de fata si ieseau curate tragedii de-acolo. Plans!

Dar, erau cei mai rapizi, asa ca mine: „Pe Domnul Isus.” Si ai scapat. Cand jucam jocul acesta al prioritatilor, intotdeauna cand noi ne gandim, spunem- pe cine iubesti? Pe Domnul Isus! Cine-i prioritatea nr. 1 in viata ta? Domnul Isus!

Va propun un exercitiu foarte simplu, ca sa va dati seama cu adevarat care sunt prioritatile din viata dvs:

 1. Luati o foaie de hartie
 2. Impartiti in 24 de casute pe verticala, 7 casute pe orizontala. Va ies 168 de casute. Astea reprezinta tezaurul de timp pe care-l avem in mod democratic fiecare dintre noi – 168 de ore din saptamana. Dintre care, majoritatea dintre noi le dormim 56 dintre ele. Mai raman 112.
 3. Si incepi, pentru 3 saptamani, si pentru cei care vor sa faca acest exercitiu, este realmente un bun test de sinceritate si de onestitate inaintea Domnului si a dvs. insiva. Luni, bifati asa, dela 1 noaptea pana la 7 dimineata – dormit, igiena personala, timp de partasie cu Dumnezeu, drum – 1/2 ora pana la servici, servici, servici, servici (8 ore), venit acasa, masa suparata cu familia. Dupa aia, TV, TV, TV, TV, TV, TV, somn. Si mai departe.

fa-ti timp pentru Dumnezeu Photo http://gregorydickow.org

In paranteza fie zis: unul dintre lucrurile pe care le inteleg foarte greu este genul de barbati care stau si clocesc fotoliile cu telecomanda in mana, dupa ce vin si spun: „Da, e o valoare importanta pentru mine si o prioritate pentru mine este familia. Nu este dragul meu; nu este familia pentru tine. Sunt alte lucruri pentru ca imaginea corecta a prioritatilor tale va fii, la sfarsitul saptamanii si daca esti un bun utilizator de excel, vorbesc mai ales pentru tineri, vei putea sa-ti construiesti un grafic de genul acela pi graphic, prin care vei vedea exact cate ore ai petrecut  si unde le-ai petrecut. Si aceea va fii imaginea prioritatilor dn viata ta. Acestea sunt lucruri mai greu de vizualizat in viata noastra.

Care sunt prioritatile din viata ta? Da, Dumnezeu ar trebui sa fie pe primul loc. Dupa aia, probabil familia. Si dupa aia, probabil lucrarea Domnului si nu invers, pentru ca familia este ceea care legitimeaza pentru lucrarea Domnului. Dupa aceea sa fie celelalte lucruri din viata ta: prietenii crestini, prietenii necrestini, undeva pe acolo trebuie sa se strecoare profesia, ca o prioritate importanta. Tu stii mai bine. V-as putea da inca o tema de casa? Sa mergeti acasa si impreuna cu sotul si sotia sa stabiliti care este ordinea prioritatilor.

Citeste Partea

 1.  – Marius Cruceru (1) Rugati-va cu voce tare
 2.  – Marius Cruceru (2) Cititi Biblia cu voce tare!
 3.  – Marius Cruceru (3) Cantati copiilor laudele Domnului
 4.  – Marius Cruceru (4) Postul si rugaciunea
 5.  – Marius Cruceru (5) Pretuiti inchinarea

Citeste / Vezi mesajul aici – CONSTRUIND PESTE TEMELIE

 1. Marius Cruceru – Construind peste temelie PARTEA a I-a
 2. Marius Cruceru – Construind peste temelie PARTEA a II-a
 3. Marius Cruceru – Căsătoria şi Aisbergul (extras din mesaj)
 4. Marius Cruceru –Casatoria – in momentul cand este crapata temelia, orice ai zidi deasupra se va crapa (extras din mesaj)
 5. Marius Cruceru – Exista un prea tarziu in casatorie (extras din mesaj)

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: