= Ascultarea de DUMNEZEU – Vindecatoare si Salvatoare = Ioan Burca

Naaman si Proorocul Photo credit en.wikipedia.org

TATALUI, FIULUI, DUHULUI SFANT, 
                           Toata Gloria in Veci !!!

            Ascultarea de DUMNEZEU – Vindecatoare si Salvatoare

    Multi dintre cei ce sunt inscrisi in registrul unei biserici care se numeste crestina, sunt gata sa faca lucruri si sacrificii mari, uneori chiar peste puterile lor, cand este vorba sa-si rezolve o problema personala sau familiala grea, sau atunci cand li se cere sa implineasca o forma pe care o pretinde religia din care fac parte, dar le vine foarte greu sa implineasca ceea ce le cere Dumnezeu. Voi lua un caz din Biblie care ilustreaza foarte bine acest lucru.

    In cartea 2 Imparati, capitolul 5 incepe astfel:

“Naaman, capetenia ostirii imparatului Siriei, avea trecere inaintea stapanului sau si mare vaza; caci prin el izbavise Domnul pe Sirieni. Dar omul acesta tare si viteaz era lepros.”  ​

Un om cu o pozitie foarte inalta si desigur cu multi bani, dar care avea o problema de sanatate, o boala incurabila. In casa lui se gasea o fetita din poporul Israel care era roaba si slujea nevestei lui Naaman. Fetita aceasta i-a spus nevestei lui Naaman: 

“Oh, daca domnul meu ar fi la proorocul acela din Samaria, proorocul l-ar tamadui de lepra lui!” (v. 3).

    In prima faza, Naaman asculta ce i se spune si pleaca la drum spre Israel, dar nu oricum: 

“A plecat, luand cu el zece talanti de argint, sase mii de sicli de aur, si zece haine de schimb.” In versetul 9 scrie: “Naaman a venit cu caii si cu carul lui, si s-a oprit la poarta casei lui Elisei.”​ ​   

Elisei era proorocul lui Dumnezeu din Israel. Felul in care a procedat proorocul lui Dumnezeu este redat de versetul 10, unde ni se spune ca, Elisei a trimis sa-i spuna printr-un sol: 

„Du-te scalda-te de sapte ori in Iordan; si carnea ti se va face sanatoasa, si vei fi curat.”

Cand a vazut omul acesta mare ca Elisei nu a iesit sa-l intampine, sa-i ureze bun venit, etc, ci doar i-a trimis printr-un sol mesajul care cerea sa faca niste lucruri simple, care nu-l costau nimic, s-a considerat ofensat: 

“Naaman s-a maniat, si a plecat, zicand: “Eu credeam ca va iesi la mine, se va infatisa el insusi, va chema Numele Domnului, Dumnezeului lui, isi va duce mana pe locul ranii, si va vindeca lepra. Nu sunt oare raurile Damascului, Abana si Parpar, mai bune decat toate apele lui Israel? N-as fi putut oare sa ma spal in ele si sa ma fac curat? Si s-a intors si a plecat plin de manie.” (v.11-12).    ​

Deci Naaman se manie si-i spune proorocului lui Dumnezeu, Elisei, ce are de facut! Credea ca daca se pricepe la armata, la lupte, la distrugere, la a rani pe altii, se pricepe si la a vindeca! Cu toate ca avea boala si rana ace​e​a cumplita, el nu-si dadea seama ca a rani e specialitatea omului, dar a tamadui e specialitatea Domnului, numai a Domnului!

Multi din zilele noastre aud ce spun unii care sunt neinsemnati inaintea oamenilor dar care au pret inaintea lui Dumnezeu, dar nu vor sa faca ce li se spune. Ei vor sa faca ce cred ei ca e mai bine, mai frumos, mai ca lumea, si chiar mult mai costisitor. Multi vor sa faca ce spun altii cu vaza, si nu verifica daca ceea ce li s-a spus de oameni e identic cu ceea ce spune si vrea Dumnezeu. Lui Naaman i se oferea vindecare pe gratis, dar el credea ca trebuie sa plateasca mult.

   Unul din sensurile verbului “a asculta”, este acela de-a se conforma unui ordin, unui sfat, ori de-a face intocmai cum vrea cineva. Acel Cineva in cazul de fata este Insusi Dumnezeu, asa ca ceea ce ne spune El nu este o rugaminte, ci este un ordin ce trebuie implinit intocmai si la timp. Nu cum am dori noi sa-l executam, si nici cand am vrea noi sa-l executam. Cu toate ca era mare conducator de osti, lui Naaman i-au scapat aceste lucruri; probabil ca el era mai obisnuit sa dea ordine decat sa primeasca si sa le execute.

   Obey the Bible God As vrea sa-ti spun ca pentru a fi vindecat de lepra pacatului si pentru a fi salvat de la iad, este OBLIGATORIU sa ASCULTI ​de DUMNEZEU. Tu insuti sau alti oameni, indiferent cat de multi si sus pusi ar fi, poti, si pot avea pareri, dar toata puterea e la

DUMNEZEU. Cu toate ca n-a vrut sa asculte in primul moment, Naaman a mai primit o sansa de la Dumnezeu, care i-a vorbit chiar prin oamenii lui care-l slujeau: 

”… Parinte, daca proorocul ti-ar fi cerut un lucru greu, nu l-ai fi facut? Cu atat mai mult trebuie sa faci ce ti-a spus: “Scalda-te, si vei fi curat.” (v. 13)

    Versetul 14 ne spune ca Naaman s-a lasat induplecat si​ ​

 “s-a pogorat atunci si s-a cufundat de sapte ori in Iordan, dupa cuvantul omului lui Dumnezeu; si carnea lui s-a facut iarasi cum este carnea unui copilas, si s-a curatit.”

    Trebuie sa-ti spun ca daca Naaman nu s-ar fi cufundat in Iordan, sau daca s-ar fi cufundat numai de 6 ori, el nu s-ar fi vindecat. De ce a fost vindecat? Unde-i explicatia? Care-i leacul? Apa Iordanului? Leacul este in versetul 14:

 „…dupa cuvantul omului lui Dumnezeu”​ ​

care nu i-a spus parerea lui personala, ci i-a transmis cuvantul, ordinul, porunca lui DUMNEZEU. De unde stim aceasta? Din versetele 15-17, unde scrie: 

“Naaman s-a intors la omul lui Dumnezeu cu tot alaiul lui. Cand a ajuns, s-a infatisat inaintea lui, si a zis: “Iata, cunosc acum ca nu este Dumnezeu pe tot pamantul, decat in Israel. Si acum, primeste, rogu-te, un dar din partea robului tau.” Elisei a raspuns: “Viu este Domnul, al carui slujitor sunt, ca nu voi primi.” Naaman a staruit de el sa primeasca, dar el nu a vrut. Atunci Naaman a zis: “Fiindca nu vrei sa primesti tu, ingaduie sa se dea robului tau pamant cat pot duce doi catari; caci robul tau nu mai vrea sa mai aduca altor dumnezei nici ardere de tot, nici jertfa, ci va aduce numai Domnului.”

Citeste Cuvantul lui Dumnezeu si implineste-l intocmai si la timp, adicaIMEDIAT, pentru ca sa primesti vindecarea trupeasca dar mai ales cea spirituala, vindecarea de lepra pacatului care poate a pus stapanire pe tine, si sa fii salvat de la iad prin puterea jertfei Domnului Isus Hristos, Fiul lui Dumnezeu. Bucuria vindecarii si a salvarii iti va umple inima si te vei intoarce cu recunostinta spre Dumnezeu.

​Tot c​a recunostinta, vei cauta apoi sa-I aduci daruri, sa faci ceva pentru El. Ceea ce El iti cere, este sa-i dai viata ta, Lui, ca astfel s-o traiesti curat, inaintea cerului si inaintea oamenilor si apoi sa faci ce-ti cere El pentru lucrarea Lui printre oameni.​

   Asculta-L pe DUMNEZEU ca sa fii vindecat in suflet si chiar in trup,​ si sa fii ​salvat de la pierzarea vesnica​!​

 E simplu si nu te costa nimic, desi aceasta salvare e unica. L-a costat pe El viata Fiului Sau, Domnul Isus Hristos. Ca si la Naaman, vindecarea si salvarea e pe gratis, caci vine de la Dumnezeu​!​

      Dumnezeu sa ne ajute la toti! Amin.

Ioan Burca – rob al Lui DUMNEZEU,

                                               Doctor in Teologie


TATALUI, FIULUI, DUHULUI SFANT, 
                                            Toata Gloria in Veci !!!
                                               Stimati Vizitatori
                  Va prezentam 2 link-uri, care contin 

          Cuvantul si Minunile Lui DUMNEZEU in viata unor oameni. 

               Va dorim vizionare si auditie Placuta si Benefica!
      Pe link-ul nr. 1, dati click pe camera de filmat, aceea mica
  din dreapta,  sau pe difuzorul mic din dreapta, pentru cele audio.
      1.  http://perlesicomori.net/  (audio si video)
     Pe link-ul nr. 2,  ” Esenta BIBLIEI ” , gasiti Lucrurile ESENTIALE 
 pe care un om trebuie sa le STIE si sa le FACA, si altele sa stie
sa NU le faca, pentru a fi salvat de la iad si a-i arata SINGURA CALE spre RAI,
care este DOMNUL ISUS HRISTOS FIUL Lui DUMNEZEU !!!
                            DUMNEZEU sa va Binecuvanteze!
                                            Cu tot respectul,
                                  Ioan Burca – robul DOMNULUI,
                                          Doctor in Teologie
                “Cercetaţi toate lucrurile şi pastrati ce este bun”, adică BIBLIC.
    Dati la cat mai multi aceste link-uri, pentru clarificare, intarire in credinta, sau intoarcere la DUMNEZEU, prin DOMNUL ISUS HRISTOS, si convingerea DUHULUI SFANT, si va veti intalni cu rezultatele aici pe Pamant, sau in Cer!
                     „…cine seamana mult, mult va secera.”
​                 Maria Tulbure​ – O Marturie Deosebita

​, … Tulburatoare​!
Pretul Scump al unei Decizii luate prea Tarziu!

​ Decizia ASCULTARII de ​DUMNEZEU!

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat asta: