Marius Cruceru (7) Cum ti-ai aranjat casa inimii?

P

Photo credit www.regblog.org

Patru stalpi care ne sustin cumva, ca structuri, ceea ce incercam sa punem in continutul familiei.

Marius CruceruPatru stalpi care ne sustin cumva, ca structuri, ceea ce incercam sa punem in continutul familiei. Citirea Scripturii cu voce tare, un obicei pe care cred ca-l poate adopta oricine. Nu-ti trebuie nici masterat in teologie, nici doctorat in filosofie religioasa ca sa poti face lucrul acesta. E atat de simplu.

Rugaciunea cu voce tare. Postul si rugaciunea. Si Biserica, frecventarea bisericii. S-au schimbat multe lucruri, de la batranii nostri in Psalmul 78, s-a schimbat arhitectura caselor noastre.

As vrea sa inchei cu o amintire dulce pe care o am din copilarie. Unchiul meu a plecat la Domnul in aceasta toamna. In iarna, Domnul l-a luat acasa. Mi-a fost mentor, mi-a fost inlocuitor de tata. Mi-a fost cel care mi-a ascultat confesiunile si cel care mi-a fost un sprijin spiritual in toata perioadele dificile prin care am trecut. Si mi-aduc aminte cu placere, cand in copilarie, intram in casa lor si nici macar nu era tras curentul in casa aceea. Lavita, lavita si cerga prinsa in patru cuie in perete, ca sa nu fie rece de la perete. In mijloc, o masa. Pe masa, o sticla cu apa, acoperita cu un stergar. Un cos cu paine, acoperit cu un alt stergar. Si deschis mare, o Biblie cu ochelarii deasupra si lampa cu petrol.

oil lamp Bible readAbia astepta sa vina aprinsul lampilor, cum se spune in Oltenia si in aprinsul lampilor, sa intre in casa sa se hraneasca cu Scriptura, dupa o zi intreaga de coasa. Si mi-l aduc aminte si pe el si pe bunicul, citind rar Scriptura, cu voce tare. Cand intrai in casa aceea micuta, cu cele doua lavite, centru de atentie  era lampa cu lumina Scripturii in centru. Mergeti cu gandul la dvs. acasa. Vizitati-va mental, acum, locuinta. Si ganditi-va, care este principalul centru de atentie. Cand intri la tine in sufragerie, care este lucrul care iti atrage prima data atentia? Este acesta Scriptura? Probabil, nu. Probabil nu mai avem acel obicei de-a fi ostentativi deschizand o Scriptura pe masa.

Dar in arhitectura mentala a ta? Dar in inima ta? Cum ti-ai aranjat casa inimii? Care sunt acele lucruri care ocupa spatiul central? Ma rog Domnului sa intelegem ca nu putem construi noi o viata de familie, fara sa-L chemam pe Domnul sa fie centrul vietii noastre, fara ca toata viata noastra sa nu graviteze in jurul Lui, fara sa-L facem pe El inceputul si sfarsitul, Alfa si Omega, fara sa apelam la harul Lui, la indurarea Lui si la mila Lui.

Daca luati aceste lucruri care vi le-am spus, s-ar putea sa fiti ispititi, cum am fost si eu ispitit in anul trecut, sa credeti ca daca avem reteta asta- ‘Am aflat in seara asta o reteta minunata! Daca o sa fac cu copiii mei (1) citirea Scripturii in fiecare zi (2) rugaciune cu voce tare, ii duc la biserica si postesc si ma rog i impreuna cu ei, o sa iasa neaparat crestini pe banda rulanta.’ Sper sa nu fi inteles acest lucru. Sper sa fi inteles, din tot ce v-am spus in aceasta seara, ca prinicapul operatiei pe care trebuie sa o facem este sa ne deschidem inima, sa ne ancoram de inima lui Dumnezeu. Sa ne legam de Dumnezeu si dupa aceea sa ne lasam in mila, harul si indurarea Lui. Aceasta am vrut sa intelegeti. Sa intelegeti ca El ne este capul nostru, al barbatilor, si daca Il luam pe El ca si cap si intelepciune, El ne da si vointa si infaptuirea  si toate miscarile mentale, care ne sunt necesare pentru a ne conduce familiile pe calea Lui.

Fiul risipitor Photo applevalleypres.org

Si probabil, probabil, vom avea dezamagiri si probabil vom avea fii risipitori. As vrea sa citesc un frate care mi-a dat o incurajare mare in ultimul timp. Daca ar fi sa ne consideram tati ratati cu totii si eu cred ca am ratat ca tata, ma uit la Dumnezeu si imi este un foarte bun coleg de banca. Daca ma judec pe mine dupa rezultate, sunt un tata ratat. Haideti sa ne uitam la Dumnezeu, cum spunea fratele respectiv: „Daca ne uitam la Dumnezeu, ce fel de tata este, daca-L judecam dupa rezultate? Un tata ratat.

Dar, hai sa-L judecam pe Dumnezeu dupa investitii, ce fel de tata este: un Tata atat de iubitor, care a dat pe singurul Sau Fiu pentru tine si pentru mine. Judecati-va, frati si surori, dupa investitii, nu dupa rezultate. Lasati-L pe Dumnezeu, ca a Lui sunt rezultatele, a Lui sunt concluziile si El trage linia finala de judecata. Dar sa fim si noi cu atentie, ce anume investim in familiile noastre. Faceti in asa fel ca ai nostri copii sa vesteasca copiilor lor si copii lor, copiilor lor, ca si copiii lor sa stie, sa ramana credinciosi Domnului. Amin.

Citeste Partea

 1.  – Marius Cruceru (1) Rugati-va cu voce tare
 2.  – Marius Cruceru (2) Cititi Biblia cu voce tare!
 3.  – Marius Cruceru (3) Cantati copiilor laudele Domnului
 4.  – Marius Cruceru (4) Postul si rugaciunea
 5.  – Marius Cruceru (5) Pretuiti inchinarea
 6.  – Marius Cruceru (6) Un exercitiu prin care sa va dati seama cu adevarat care sunt prioritatile din viata dvs.

Citeste / Vezi mesajul aici – CONSTRUIND PESTE TEMELIE

 1. Marius Cruceru – Construind peste temelie PARTEA a I-a
 2. Marius Cruceru – Construind peste temelie PARTEA a II-a
 3. Marius Cruceru – Căsătoria şi Aisbergul (extras din mesaj)
 4. Marius Cruceru –Casatoria – in momentul cand este crapata temelia, orice ai zidi deasupra se va crapa (extras din mesaj)
 5. Marius Cruceru – Exista un prea tarziu in casatorie (extras din mesaj)

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: