In Lumina Cuvântului realizator Radu Mariș, invitat Marius Cruceru

In Lumina Cuvântului emisiune realizată de Pastorul Radu Mariș
Invitat Profesor Marius Cruceru
Tema Emisiunii  Anul Nou – intoarcerea la zero

Marius Cruceru: Mi se pare foarte interesanta aceasta fascinatie asupra timpului, pe care tot timpul omenirea a avut-o. Unul dintre cele mai frumoase texte despre timp a fost scris de Augustin si are o contributie in perceptia timpului, ca subiectiv.

Noi avem o subiectivitate asupra timpului, in functie de moment, de varsta, de starea noastra. Avem o alta perceptie asupra timpului. Exista, insa, ceva obiectiv in perceptia timpului si daca ne intoarcem la acest text din Scriptura, vedem care este scopul primar cu care Dumnezeu a ornamentat universul.

Termenul grecesc pentru creatie, vizibil, este cosmos. Cosmos vine de a un verb ‘cosmeo’, aici avem ideea de cosmetizare, inseamna punere in randuiala. Cand Dumnezeu creeaza din haos, avem o tranzitie spre cosmos, pune in randuiala lucrurile. Motivul primar pentru care creeaza soarele si luna nu este pentru luminare. Asta este motivul secundar. Motivul primar pentru care creeaza soarele si luna si stelele, acest mecanism perfect reglat este pentru a masura timpul. A facut niste luminatori in intinderea cerului, ca sa desparta ziua de noapte, sa fie niste semne… (5:56)

VIDEO by Credo TV

Vezi si

Viața lui Pavel si Filipeni – In Lumina Cuvântului, invitat Sebastian Văduva, Decan Facultatea de Management Universitatea Emanuel Oradea

Comments are closed.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: