Englezul crestin care a salvat 669 de persoane de la moarte (VIDEO)

Traducere de – Agnus Dei, Sursa: Israel Video Network

Photo wikipedia „Winton students 4657” by Hynek Moravec –

Sir Nicholas Winton este un englez care a organizat salvarea si pasajul in Marea Britanie a circa 669 de copii, din care majoritatea au fost evrei cehoslovaci destinati lagarelor naziste de exterminare, in perioada de dinaintea celui de-al Doilea Razboi Mondial intr-o operatiune cunoscuta sub numele de Czech Kindertransport.

In acest video, care este unul dintre cele mai emotionante, este deschisa o carte in care se gasesc toate scrisorile si lista completa cu numele tuturor celor 669 de copii. Printre aceste nume este si numele lui Vera Diamant care este si ea prezenta la aceasta ceremonie si care sade chiar langa Sir Nicholas Winton. De mentionat este faptul ca Vera nu stia cine era acest om langa care ea sedea, si nici Sir Nicholas nu o (re)cunostea pe Vera.

Photo Memorialul din Prague  wikipedia

Dupa ce i s-a facut de cunoscut cine statea langa ea, ca era chiar acel om care odata a salvat-o de la lagarul nazist de exterminare, au ramas amandoi surprinsi si uimiti si au inceput sa planga impreuna si sa se imbratiseze in aplauzele tuturor celor prezenti.

Apoi prezentatoarea, face un apel celor prezenti, daca este cineva acolo care datorita lui Sir Nicholas Winton, a fost salvat de la lagarul nazist de exterminare. La auzul acestui apel, toti cei prezenti in acea  sala s-au ridicat in picioare, pentru ca toti acestia erau copii aceia care odata au fost salvati de acest om.

A fost o reunire foarte emotionanta, mai ales pentru faptul ca Sir Nicholas Winton nu stia de dinainte ca toti cei prezenti acolo erau acei copii care odata au fost salvati de la moarte din cauza gestului inimaginabil al acestui om.

A salvat 669 de copii in timpul holocaustului

Urmariti in continuare aceasta ceremonie foarte emotionanta.

Sir Nicholas Winton who organised the rescue and passage to Britain of about 669 mostly Jewish Czechoslovakian children destined for the Nazi death camps before World War II in an operation known as the Czech Kindertransport. This video is the BBC Programme „That’s Life” aired in 1988. The most touching video ever.

VIDEO by aggy007

Comments are closed.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

<span>%d</span> blogeri au apreciat: