Florin Ianovici – Vrei sa te faci sanatos? De ce Domnul vindeca 29 Martie 2015

Photo credit thebetterplan.org

 • Sunt cateva materiale incendiare care circula pe internet la ora actuala si sunt cateva lupte fantastice intre trei curente de invatatura.
 • Probabil ca una dintre cele mai ciudate intrebari pe care Dumnezeu putea sa-ti adreseze in aceasta dimineata, dupa parerea ta, ar fi: Vrei sa te faci sanatos? Nu vii se pare ca intrebarea aceasta nici n-ar trebui pusa? Si totusi, Dumnezeu insista asupra acestui lucru si zice: Vrei sa te faci sanatos? Doamne, ce intrebare este aceasta?
 • De ce vindeca Domnul? Eu, cand ma rog lui Dumnezeu si spun, ‘vreau sa fiu vindecat’, ce ar vrea Dumnezeu sa privesc? Cand Dumnezeu pune intrebarea aceasta la ce se refera? Vrei sa te faci bine?…..

TEXT Ioan 5:1-9

1 După aceea era un praznic al iudeilor; şi Isus S-a suit la Ierusalim.
2 În Ierusalim, lângă poarta oilor, este o scăldătoare, numită în evreieşte Betesda, care are cinci pridvoare.
3 În pridvoarele acestea zăceau o mulţime de bolnavi, orbi, şchiopi, uscaţi, care aşteptau mişcarea apei.
4 Căci un înger al Domnului se cobora, din când în când, în scăldătoare şi tulbura apa. Şi cel dintâi care se cobora în ea, după tulburarea apei, se făcea sănătos, orice boală ar fi avut.
5 Acolo se afla un om bolnav de treizeci şi opt de ani.
6 Isus, când l-a văzut zăcând, şi fiindcă ştia că este bolnav de multă vreme, i-a zis: „Vrei să te faci sănătos?”
7 „Doamne”, I-a răspuns bolnavul, „n-am pe nimeni să mă bage în scăldătoare când se tulbură apa; şi, până să mă duc eu, se coboară altul înaintea mea.”
8 „Scoală-te”, i-a zis Isus, „ridică-ţi patul şi umblă.”
9 Îndată omul acela s-a făcut sănătos, şi-a luat patul şi umbla. Ziua aceea era o zi de Sabat.

Florin IanoviciProbabil ca una dintre cele mai ciudate intrebari pe care Dumnezeu putea sa-ti adreseze in aceasta dimineata, dupa parerea ta, ar fi: Vrei sa te faci sanatos? Nu vii se pare ca intrebarea aceasta nici n-ar trebui pusa? Si totusi, Dumnezeu insista asupra acestui lucru si zice: Vrei sa te faci sanatos? Doamne, ce intrebare este aceasta? Iubitii Domnului, este o intrebare buna, pentru ca vreau sa va spun ca nu de putina vreme ma uitam pe materialele pe care le-am primit si este o lupta fantastica in  perioada aceasta din urma si o discutie din ce in ce mai ampla despre modul in care Dumneze lucreaza in privinta vindecarii. Sunt cateva materiale incendiare care circula pe internet la ora actuala si sunt cateva lupte fantastice intre trei curente de invatatura si rog poporul Domnului sa fie atent, sa nu cumva sa fie amagit la vreuna dintre invataturi.

Exista, mai intai, o invatatura liberala, o teologie liberala care spune ca minunile care sunt in Scriptura, niciodata n-au fost cu adevarat in Scriptura, sa se intampla, ele sunt niste relatari a unor oameni care au auzit de la unii si care au auzit de la altii. Exista aceasta teologie liberala- cati ati auzit de Nietzsche? Nietzsche a fost unul dintre ateii  mari ai omenirii, un filosof. Poate ca nu stiti ca a fost un fiu de pastor. Poate nu stiti ca a fost la insitut de teologie si el s-a lasat de Dumnezeu si s-a lasat de credinta, in momentul in care teologia liberala a venit si a spus: Biblia nu e asa cum cred oamenii. Biblia este o insiruire de intamplari, de istorie, relatata de niste oameni. Biblia n-are valoare absoluta. Biblia n-are valoare deplina. Cuvantul lui Dumnezeu nu este un cuvant care sa-l luam ad literam.

Si-n momentul acela, Nietzsche si-a pierdut credinta si a ajuns sa fie unul dintre oamenii care a luptat impotriva credintei si care toata viata lui n-a facut altceva, decat sa scrie despre lucrul acesta. De ce? Pentru ca a fost un curent si exista un curent  care spune ca minunile, semnele, cuvintele care Dumnezeu le-a lasat, nu trebuie luate ca atare. Iata ce crede poporul lui Dumnezeu si iata ce invatam noi: Fiecare cuvant al lui Dumnezeu este plin de putere! Fiecare cuvant este lasat de Dumnezeu sa-L credem cum a fost scris. Si asa cum a fost scris, noi asa il citim si asa traim si intelegem Cuvantul lui Dumnezeu. Amin!

A mai fost si exista o a doua invatatura care circula pe acest pamant si trebuie sa spunem ca aceasta invatatura nu caracterizeaza pe toti, dar, ea se regaseste, mai ales in biserica baptista. Chiar daca nu toti, am foarte multi prieteni , de curand am stat de vorba cu un pastor baptist si dupa ce am tinut slujba in biserica, ne-am strans sa stam la o salata si venisera mai multi credinciosi. Asa am simtit un indemn sa  vorbesc despre lucrarile Duhului lui Dumnezeu, sa vorbesc despre mana intinsa a Domnului, care a facut minuni in biserica aceasta. Uite, acolo in stanga este o minune, acolo in dreapta este o minune… sora Gabriela, sora Toni si asteptam in continuare lucrarea Domnului. Si, la un moment dat, spre bucuria mea, mi-a spus pastorul: Florine, si noi credem in lucrarea Duhului Sfant. Credem ca Dumnezeu vindeca si Dumnezeu lucreaza in continuare cu putere. M-am bucurat pentru lucrul acesta.

Exista o teologie, o invatatura care spune ca intr-adevar, ceea ce scrie in Biblie s-a intamplat. Dar, s-a intamplat pana la un anumit punct. Este aceasta invatatura cesationista care  care spune despre oprirea acestor daruri: Da, ele au fost manifeste pe vremea Domnului Isus Hristos, au insotit biserica primara, dar, ele, astazi au incetat. Ciudat este ca Dumnezeu, care a facut lumina, n-a oprit-o si e si astazi. Ciudat este ca Dumnezeu, care a facut apa, n-a oprit izvorul, el curge si astazi. Ciudat este ca Dumnezeu, care a facut creatia, a lasat-o sa marga in continuare. Dumnezeul nostru nu este un Dumnezeu partinitor. Este acelasi, azi, ieri si in veci de veci. Laudat sa fie numele Lui! De aceea, iubitii Domnului, darurile nu s-au oprit, s-a oprit credinta oamenilor. Noi suntem o biserica care marturisim ca Dumnezeul nostru lucreaza si azi, asa cum a lucrat si ieri,  si avem toate motivele sa credem ca tot ce a fost fagaduit, vom primi daca noi credem. Laudat sa fie Domnul Isus Hristos.

Si in sfarsit, cea de a treia invatatura pe care noi o manifestam si pe care noi dorim sa o manifestam este aceea potrivit careia: Noi credem in tot ce-i scris. Noi credem ca si astazi, Dumnezeu, prin credinta, vindeca. Noi si astazi credem ca Dumnezeu lucreaza cu mana tare. Si astazi credem ca Duhul Sfant da daruri bune copiilor Sai. Si astazi credem ca Dumnezeu conduce biserica prin intermediul lucrarii Duhului Sfant si ca Domnul Dumnezeu este acela care prin Duhul Sfant face diferenta. Iubitii Domnului, iubim Cuvantul lui Dumnezeu. Iubim sa stam in prezenta lui Dumnezeu. Dar, si noi recunoastem ca atunci cand Duhul lui Dumnezeu vine, schimba totul. Cand Dumnezeu coboara, Cuvantul Lui nu mai este la fel, nici la cel ce-l rosteste, dar nici la cel ce-l aude. Cand coboara Duhul lui Dumnezeu, nici cel ce canta, nici cel ce se inchina cantand, nu mai este la fel, pentru ca noi asta credem si asta marturisim. Si vrem, in numele Domnului Isus Hristos sa-L onoram pe Dumnezeu cu o credinta vie  si o credinta care-si are temelia in Sfanta Scriptura.

Foarte scurt, in dimineata aceasta, as vrea sa va spun, de ce cred ca Dumnezeu si astazi ne intreaba: Vrei sa te faci sanatos? Sigur ca vointa noastra pleaca de la faptul ca mai intai de toate ne uitam la necazul nostru. Nu e om sa nu sufere si nu e om sa nu-i para rau de suferinta pe care o are. Cateodata, noi suntem impresionati si ne este mila de noi. Atunci, datorita faptului ca ne este mila de noi, noi spunem: Vreau, Doamne, sa fiu sanatos. Dar, noi privim cu mila la noi. Si pentru ca noi suntem oameni care vrem sa ne fie bine, cum am putea sa dam un raspuns de genul: Nu, Doamne, nu vreau sa fiu sanatos. Toti vor sa fie sanatosi pentru ca le este mila de ei insisi. Numai ca, Dumnezeu spune: Nu acesta este argumentul care ma determina pe Mine sa lucrez. Ci, noi trebuie sa stim in aceasta dimineata, de ce Domnul vindeca. Va intereseaza subiectul acesta?

De ce vindeca Domnul? Eu, cand ma rog lui Dumnezeu si spun, ‘vreau sa fiu vindecat’, ce ar vrea Dumnezeu sa privesc? Cand Dumnezeu pune intrebarea aceasta la ce se refera? Vrei sa te faci bine? Noi stim ca in privinta acestui om paralitic, ceea ce lipsea era vointa, ca Hristos nu l-a pus sa repete o vorba. Hristos nu l-a pus  sa recite un psalm. Hristos i-a spus: Scoala-te. Si asta insemna vointa de a se ridica. Si cand s-a ridicat, a constatat cu uimire ca el poate sa se ridice. Binecuvantat sa fie Dumnezeu. Ce-i lipsea lui era vointa. Si noi trebuie sa avem, iubitii Domnului, vointa sa intelegem ce cere Domnul de la noi. Primul lucru care as vrea sa-l subliniez este urmatorul: Exod 15:26, ultima parte este cea care vreau in mod deosebit ca s-o intaresc – El a zis: „Dacă vei asculta cu luare aminte glasul Domnului Dumnezeului tău, dacă vei face ce este bine înaintea Lui, dacă vei asculta de poruncile Lui şi dacă vei păzi toate legile Lui, nu te voi lovi cu niciuna din bolile cu care am lovit pe egipteni; căci Eu sunt Domnul care te vindecă.”  Cand tu te rogi lui Dumnezeu si ai nevoie de vindecare, primul lucru pe care tu trebuie sa-l intelegi este ca Isus Hristos este Domnul! Dumnezeul nostru este acela care prin vindecare isi afirma suveranitatea si atotputernicia. In momentul in care noi ne rugam, Biblia ne invata  ca noi trebuie sa inaltam numele lui Dumnezeu si noi trebuie sa ne uitam spre Domnul Isus Hristos care stapaneste peste noi.

Vindecarea are loc in baza autoritatii depline a celui ce sade pe tron. Numele Lui, spune Biblia, e mai presus decat orice nume. Si iata ce spune Biblia:

Matei 12:15 – Dar Isus, ca Unul care ştia lucrul acesta, a plecat de acolo. După El au mers multe noroade. El a tămăduit pe toţi bolnavii. 16 şi le-a poruncit cu tot dinadinsul să nu-L facă cunoscut;17 ca să se împlinească ce fusese vestit prin prorocul Isaia, care zice: 18 „Iată Robul Meu pe care L-am ales, Preaiubitul Meu, în care sufletul Meu îşi găseşte plăcerea. Voi pune Duhul Meu peste El, şi va vesti Neamurilor judecata. 19 El nu Se va lua la ceartă, nici nu va striga. Şi nimeni nu-I va auzi glasul pe uliţe. 20 Nu va frânge o trestie ruptă şi nici nu va stinge un fitil care fumegă, până va face să biruie judecata. 21 Şi Neamurile vor nădăjdui în Numele Lui.”

Ioan 10:24 spune asa – Iudeii L-au înconjurat şi I-au zis: „Până când ne tot ţii sufletele în încordare? Dacă eşti Hristosul, spune-ne-o desluşit.”  25 „V-am spus”, le-a răspuns Isus, „şi nu credeţi…..

Si ei au spus: Cand ne-ai spus? 25 Lucrările pe care le fac Eu, în Numele Tatălui Meu, ele mărturisesc despre Mine. 

Iubitii Domnului, Domnul Isus Hristos este capul bisericii. Domnul Isus Hristos este acela care stapaneste. Binecuvantat sa fie El. Iata, autoritatea, temelia rugaciunii noastre: orice om care se roaga, orice om care nadajduieste intr-o vindecare  sa spuna impreuna cu mine „In numele Domnului Isus Hristos!” Dar, iubitii Domnului, dar, multi folosesc cuvantul acesta ca pe o formula. Numele Domnului Isus Hristos nu trebuie sa ramana doar o formula, nu doar sa repeti lucrul acesta, ci sa faci parte intr-o imparatie in care imparatul este Domnul Isus Hristos. De aceea, in dimineata aceasta, eu intreb pe cineva care e prezent aici si are nevoie de vindecare, prima intrebare este: Esti fiul acestui Tata si esti mebru  in aceasta imparatie? Oameni buni, sunteti fii si fiicele Domnului  nostru, Dumnezeului nostru? Suntem copii de Dumnezeu? Daca suntem copii de Dumnezeu, sa ridicam in aceasta dimineata numele Lui si sa spunem: Isus Hristos  este Domnul! Tu nu esti un om care sa fii fara spirjin. Tu nu esti un om care sa fii lipsit de ajutorul celui Prea Inalt. Tu apartii lui Dumnezeu si apartii imparatiei Sale. Cand va rugati, sa ziceti: Tatal nostru, care esti in ceruri. Binecuvantat sa fie Dumnezeu.

Iata temeiul pentru care Dumnezeu lucreaza. In aceasta dimineata, stiu un lucru. Intr-o zi, m-am intalnit cu Domnul Isus Hristos la cruce. Am vazut ca eu eram intr-o stare de razvratire si de neascultare. Am vazut ca pacatele mele au facut sa nu poata Domnul lucra dupa cum a avut El planul Sau in viata mea. Dar in ziua in care am inteles ca eu trebuie sa-mi cer iertare inaintea lui Dumnezeu, in ziua in care am inteles ca Domnul Isus Hristos a platit pentru pacatele mele, fiindca eu nu pot rascumpara  felul meu desart de vietuire, nici cu pietre, nici cu aur, nici cu argint, cu nimic altceva. In ziua aceea, am ingenuncheat si nu numai ca am fost iertat, dar am primit dreptul sa ma numesc copil de Dumnezeu. Glorie lui Dumnezeu!

Si, in baza acestei autoritati, inalt astazi o rugaciune si spun asa: sunt copil de Dumnezeu, sunt fiica de Imparat, sunt al Tatalui ceresc si in numele Lui ma rog si in numele Lui sunt biruitor, pentru ca a spus: Orice veti cere in Numele Meu, veti primi. Binecuvantat sa fie Dumnezeu. Haideti sa spunem impreuna cu Cuvantul lui Dumnezeu, daca nu mai prea sunt fiu, daca nu mai prea sunt fiica, daca nu prea sunt ascultator de Domnul meu, Doamne, te rog sa ma ierti.

Spune Biblia in Galateni 4:4 – Dar, când a venit împlinirea vremii, Dumnezeu a trimis pe Fiul Său, născut din femeie, născut sub Lege, 5 ca să răscumpere pe cei ce erau sub Lege, pentru ca să căpătăm înfierea. 6 Şi, pentru că sunteţi fii, Dumnezeu ne-a trimis în inimă Duhul Fiului Său care strigă: „Ava”, adică: „Tată!” 7 Aşa că nu mai eşti rob, ci fiu; şi, dacă eşti fiu, eşti şi moştenitor, prin Dumnezeu. Ce inseamna Ava? Tata. Si nu este o rostire pe buze. Ca daca este o rostire pe buze in numele Domnului Isus Hristos, Dumnezeu s-ar putea sa n-o asculte. Dar, daca tu o rostesti in inima, si cum poate inima sa strige ‘Ava’? Prin Duhul Sfant care vine in inima noastra. Si cum vine Duhul Sfant in inima noastra? Prin curatirea noastra de orice pacat. De aceea, ma rog in dimineata aceasta: Curateste-ma, Doamne, ca Duhul Tau cel Sfant sa se coboare in inima mea. Ce striga Duhul Sfant in inima mea? Ava! Nu eu, ci El striga in inima mea ‘Ava’. Asta spune Cuvantul lui Dumnezeu si binecuvantat sa fie El in vecii vecilor. Amin. Asa ca nu mai esti rob, ci fiu. Si daca esti fiu esti si mostenitor prin Dumnezeu. Glorie lui Dumnezeu.

Dar, iata ce spune Biblia in 1 Petru 1:17 – Şi dacă chemaţi ca Tată pe Cel ce judecă fără părtinire pe fiecare după faptele lui, purtaţi-vă cu frică în timpul pribegiei voastre; căci ştiţi că nu cu lucruri pieritoare, cu argint sau cu aur, aţi fost răscumpăraţi din felul deşert de vieţuire pe care-l moşteniserăţi de la părinţii voştri19 ci cu sângele scump al lui Hristos, Mielul fără cusur şi fără prihană20 1 Petru 1:14-16 – 14 Ca nişte copii ascultători, nu vă lăsaţi târâţi în poftele pe care le aveaţi altădată, când eraţi în neştiinţă. 15 Ci, după cum Cel ce v-a chemat este sfânt, fiţi şi voi sfinţi în toată purtarea voastră. 16 Căci este scris: „Fiţi sfinţi, căci Eu sunt sfânt”.

Cand asteptam o vindecare, sa spunem asa: Eu nu cer vindecare, privind spre mila mea. Nu fiindca imi este mila de mine si sunt emotionat, pentru ca vreau sa-mi fie bine, ci privesc spre cel ce este viu in vecii vecilor. Ochii mei privesc spre Isus Hristos Domnul. Si privind spre Isus Hristos Domnul, spun asa: Tu esti Domnul vietii mele. Tu esti Mielul lui Dumnezeu. Tu esti Alfa si Omega. Si, Doamne, daca te-am intristat si prin neascultare mea am slabit relatia aceasta de fiu si fiica, – inca, vreau sa va spun un lucru. Satana da inapoi in fata copiilor lui DUmnezeu, fiindca in ei locuieste Hristos. Cand Satana vrea sa-ti dea o lovitura, vine deasupra ta si nu noi ar trebui sa raspundem, ci ar trebui sa raspunda Duhul lui Dumnezeu care locuieste in noi. Ar trebui sa raspunda din noi cel ce ne stapaneste si acela este Hristos Domnul. Iubitii Domnului, sa-I spunem Domnului, daca L-am intristat, asa: „Fa-ma din nou, fiu.” Si Biblia spune, dar cand te faci tu fiu? Fii ai ascultarii. Haideti sa ascultam de Cuvantul lui Dumnezeu si Dumnezeu sa ne ierte daca l-am intristat pe Dumnezeu cu ceva. Amin. Eu zic ca L-am intristat si Dumnezeu sa ne ierte.

Ati auzit ca Duhul Domnului a zis ca nu-i place ca vorbim unii despre altii. Iubitii Domnului, sa nu credeti ca-i [doar] o vorba. Dumnezeu le stie pe toate bine, le stie deslusit. Si, eu, ma rog Domnului si Dumnezeu sa pazeasca gura mea si Dumnezeu sa pazeasca mintea mea si Dumnezeu sa va pazeasca si pe voi de orice alunecare si daca rostim un cuvant, sa rostim cuvintele lui Dumnezeu. Si daca rostim cuvinte, sa fie drese cu sare. Si daca rostim cuvinte, sa fie spre lauda lui Dumnezeu. Vorbiti intre voi cu psalmi, cu cantari duhovnciesti, laudand, inaltand pe Domnul. Povestiti minunile lui Dumnezeu si marturisiti ce bine v-a facut El voua. Stii cum recunosti un om care este a lui Dumnezeu si un om care nu este a lui Dumnezeu? Cand incepi sa-i povestesti ce a lucrat Domnul in viata ta, sa vezi cum pleaca. Cand incepi sa critici tot ce-i in jurul tau, sa vezi cum ramane. Povesteste despre Domnul si o sa vezi cine-i din Domnul si cine nu-i din Domnul. Ca, cine-i din Domnul, ciuleste urechile si zice: „Mai zii, mai zii, ca si eu vreau sa aud cum Dumnezeu lucreaza. Si eu vreau sa ma imbarbatez cu ceea ce Dumnezeu lucreaza.” Glorie lui Isus Hristos!

In dimineata aceasta, eu rostesc plin de incredere: Isus Hristos este Domnul! Isus Hristos este Imparatul! Isus Hristos este Regele Regilor! Isus Hristos  este Mielul lui Dumnezeu! Isus Hristos este lumina noastra, de cine sa ma tem? Aceasta este taria omului lui Dumnezeu. In numele care a fost dat si in nici un alt nume nu e mantuire, decat in numele lui Isus Hristos. Binecuvantat sa fie Domnul. Frati si surori, as vrea sa facem un lucru. As vrea sa ne gandim la un lucru.

Unde pierdem noi batalia? Intai, o pierdem cu noi insine. Spuneam ca o pierdem cu noi insine cand nu suntem ascultatori. Fiecare stie ce slabiciuni are in viata lui. Exista o slabiciune care te afecteaza pe tine. O slabiciune, pe care Duhul lui Dumnezeu vrea sa ne-o corecteze. Dar, mai exista un lucru la care Dumnezeu se uita spre noi si pierdem batalia aceasta. Stiti care este batalia? Daca tu spui: ‘Isus Hristos este Domnul’, apoi, oriunde ai fi tu la locul de munca, oriunde ai fi tu, in orice situatie, tu trebuie sa marturisesti credinta in Isus Hristos. Biblia spune in felul urmator – Fiindcă suntem traşi astăzi la răspundere pentru o facere de bine făcută unui om bolnav şi suntem întrebaţi cum a fost vindecat, 10 s-o ştiţi toţi şi s-o ştie tot norodul lui Israel! Omul acesta se înfăţişează înaintea voastră pe deplin sănătos în Numele lui Isus Hristos din Nazaret, pe care voi L-aţi răstignit, dar pe care Dumnezeu L-a înviat din morţi.11 El este „Piatra lepădată de voi, zidarii, care a ajuns să fie pusă în capul unghiului.”12 În nimeni altul nu este mântuire: căci nu este sub cer niciun alt Nume dat oamenilor în care trebuie să fim mântuiţi.” 17 Dar, ca să nu se lăţească vestea aceasta mai departe în norod, să-i ameninţăm şi să le poruncim ca de acum încolo să nu mai vorbească nimănui în Numele acesta.– Faptele apostolilor 4:9-12; 17

Atata deranja numele lui Isus Hristos. – 18 Şi după ce i-au chemat, le-au poruncit să nu mai vorbească cu niciun chip, nici să mai înveţe pe oameni în Numele lui Isus19 Drept răspuns, Petru şi Ioan le-au zis: „Judecaţi voi singuri dacă este drept înaintea lui Dumnezeu să ascultăm mai mult de voi decât de Dumnezeu; Iubitii Domnului, vom pleca din biserica, numele Lui nu se rosteste doar in biserica. Numele Lui nu este doar in cantare. Numele Lui te transforma in martor al Sau. Du-te oriunde si spune asa- eu vreau sa spun tuturor, mult bine mi-a facut mie Dumnezeu. Eu, daca astazi nu era Dumnezeu, poate ca aveam paine pe masa. Ca nu trebuie sa fim farisei, sa spunem ca Dumnezeu lipseste de paine pe masa  pe cei ce nu sunt crdeinciosi. Nu. Dumnezeu, in marea Lui mila, face sa curga ploaia lui din cer si peste cel credincios si peste cel necredincios. Dar, astazi, eu vreau sa va spun un lucru, daca eu nu-L aveam pe Dumnezeu, eram cel mai nenorocit dintre oameni.

Dar, Dumnezeu mi-a facut mult bine. Si nu ma refer la paine si nu ma refer la casa.  Si nu ma refer la cele pamantesti. Stiti care e binele pe care mi l-a facut Dumnezeu? Oriunde, in orice incercare, cand am vazut si mi-au stat in fata incercari grele, stiti ce am spus? In numele lui Isus Hristos din Nazaret, Domnul vietii mele, eu sunt increzator ca Domnul ma va scoate la bun sfarsit. Ce bine e sa ai un nume pe care sa-l rostesti Ce bine e sa ai pe cineva in care sa te ancorezi. Ce bine e sa rostesti numele Lui si sa se dea la o parte intreaga creatie si Numele Lui este Isus Hristos. Marturisiti pe Domnul, spuneti tuturor. Spuneti: nu priceperea mea, nu talentul meu, ci mana buna a Domnului. El este cel pe care-L marturisesc eu. Eu vreau sa-I multumesc Domnului.

Ma uitam astazi la Dorel. El este in viata. Ce n-ati inteles este ca ei fiind tripleti, ei sunt de fapt trei frati. Fratele lui geaman care l-a vazut in starea aia extraordinara, el a murit. El n-a putut sa treaca de evenimentul acesta. Inima lui a fost atat de speriata incat in momentul in care a cazut la pamant, el nu s-a mai ridicat. Stiti de ce? Inima lui, atat de tare a suferit pentru fratele lui, ca a incetat sa mai bata. Si el a venit si a spus in felul urmator… si stiti ce a marturisit el? Momentul acela a fost momentul pocaintei mele. Pentru ca mereu spunea, gandinduse la fratele lui care de dragul lui nu s-a mai ridicat de la pamant,  si a fost momentul pocaintei sale, momentul intoarcerii la Dumnezeu.

Si macar ca lcurul asta nu te pune pe tine intr-o lumina favorabila, totusi trebuie sa marturisim cine este acela care cu mana tare ne-a izbavit. Dumnezeu are regulile Lui si Dumnezeu are felul Lui de a lucra. Si in dimineata asta, despre mine, iata ce marturisesc. Eram un om rau, eram un pacatoseram un netrebnic, eram un razvratit. Eram un om care cauta placerile luiDar, Dumnezeu mi-a iesit in cale. Laudat  sa fie numele Lui! Si marturisesc ca Domnul mi-a facut mult bine. De aceea, dimineata asta sunt martor al bunatatii Sale si voi inalta numele Lui, care e mai presus de orice nume si voi spune cum spune cantarea ‘Traiasca Domnul’!

Spuneti si voi in dimneata asta: In numele Domnului Isus Hristos, vindeca, Doamne suflet. Vindeca, Doamne, trup. Vindeca, Doamne, relatii. Vindeca, Doamne, lipsa painii. Vindeca, Doamne Dumnezeul meu si lasa mana Ta cea buna. Iubitii Domnului, Dumnezeu din cer vrea sa-L onoreze pe Domnul Isus Hristos. Duhul Sfant vrea sa-L proslaveasca pe Hristos! Duhul Sfant a coborat ca Isus Hristos sa fie inaltat. Biserica sa inalte numele Domnului pentru ca este Mirele ei. Este pastorul ei. Este capul ei. Noi nu avem alt nume si nu vrem sa stim altul, afara de numele lui Isus Hristos. Glorie lui Dumnezeu! Vreau sa ne oprim aici si sa continuam maine. Si sa facem ce spune cantarea: In Numele Lui esti vindecat. In Numele Lui, eliberat. In dimineata aceasta, nu vreau sa facem decat o singura rugaciune. Nu sa te uiti spre tine, si de mila ta sa incepi sa te rogi, ci sa te uiti spre Isus Hristos, care domneste in veci. Sa te uiti spre Cel ce sade pe tron, pe Cel ce are toata puterea in cer si pe pamant. Pe Cel ce a fost onorat si inaltat de Tatal. Cel ce sade la dreapta lui Dumnezeu si mijloceste pentru tine in dimineata aceasta. Si fie dimineata aceasta o dimineata in care in Numele Domnului Isus Hristos sa ne capatam vindecare.

Mesajul incepe la minutul 1:06:00 (66:00) Selectati programul din 29 Martie 2015 Serviciul de dimineata aici – http://www.bisericabetel.ro/live/ – selectati ‘arhiva’

Florin Ianovici – Vrei sa fii vindecat?

VIDEO by Biserica Betel

Rugaciune

5 comentarii (+add yours?)

 1. Iosif
  mart. 31, 2015 @ 13:42:19

  Exista evanghelisti foarte apreciati,apreciati ,si mai putin apreciati. Consider ca,a aprecia o persoana,in functie de nivelul de pregatire si modul de expimare folosit in evanghelizare ,reprezinta o tendinta omeneasca,fireasca,insa,puterea Cuvintului exprimat de inteligenta omului,va ramine intotdeauna fara roade.Cind tace omul,si se exprima Duhul Sfint,chiar daca toate sufletele dintr-o adunare ar fi reci,inimile impietrite s-ar inmuia si rezultatul ar fi izbitor de vizibil.O spun din proprie experienta ,insa acest lucru l-am experimentat in urma cu trei zeci de ani ,si m-a marcat pentru tot restul vietii. Evanghelistii pot fi comparati cu ospatarii dintr-un retaurant de lux,care trebuie sa aiba o tinuta corespunzatoare impecabila ,un comportament elegant,insotit de respect si bun simt fata de clienti , atenti cu aspectul si calitatea produselor servite,si nu in ultimul rind,serviabili si surizatori.
  Cind tace omul,si vorbeste Domnul,prin Duhul Sfint ,se face o tacere-n cer,si cutremur de pamint,si cei ce Il aud,indiferent de starea in care se gasesc,devin strapunsi si recunosc puterea cercetarii Lui.Ma intreb cu regrete si tristete,unde au disparut manifestarile pline de puterea Duhului Sfint ? Unde a disparut bucuria partasiei,de pe fetele triste si sterse, ce se vad in majoritatea adunarilor ?Oare,Dumnezeu nu e Acelasi ?Ce sa intimpat cu harul ?Care e motivul atipirii duhovnicesti ?Oare mai vorbeste Domnul,sau tace,si-l lasa pe om sa vorbeasca ?Mai cauta oamenii neprihanirea si sfintirea,sau sint angrenati sa satisfaca firea?
  „Oare Dumnezeu nu va face dreptate alesilor Lui,care striga zi si noapte catre El,macar ca zaboveste fata de ei ?
  Va spun ca le va face dreptate in curind. Dar cind va veni Fiul omului,va gasi El credinta pe pamint ?”(Luca 18:7,8)
  Fiti binecuvintati

 2. Trackback: Florin Ianovici – Rugaciune | agnus dei - english + romanian blog
 3. Trackback: Florin Ianovici – Cand pietrele vor vorbi (Sarbatoarea Floriilor) | agnus dei - english + romanian blog
 4. Trackback: Ce e nou la PAGINA Florin Ianovici Predici – Biserica Betel-Crangasi, Bucuresti | agnus dei - english + romanian blog
 5. Trackback: O MINUNE IEȘITĂ DIN COMUN ! Si Alte Marturii de VINDECARE …. | agnus dei - english + romanian blog
Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: