Creștinismul crește exponențial acolo unde persecuțiile sunt sistematic organizate și controlate de către autoritățile politice

Creștinii, balans între viață și moarte. O simplă privire asupra fenomenului religios global indică faptul că religia creștină se află în recul în țări care se bucură de libertate, dar crește exponențial acolo unde persecuțiile sunt sistematic organizate și controlate de către autoritățile politice. China este un exemplu. Există chiar un creștinism înfloritor în Iran, o țară în care tipărirea Bibliei este ilegală.

Expuși persecuțiilor, acești creștini au curajul să își afirme deschis convingerile. Așa au făcut și cei 21 de creștini egipteni executați de Statul Islamic. „Ya Rabbi Yasou” (O, Domnul meu Iisus”) a fost strigătul la unison înainte ca ascuțișul sabiei să cadă pe gâtul lor. Au refuzat convertirea la islam și au plătit cu viața.

Istoria stă mărturie a faptului că, în fața dificultăților, creștinii au adoptat două atitudini contrastante. În timp ce unii au ales în mod voluntar martirajul, alții au cedat. Așa a fost în primele secole creștine și probabil multe episoade se vor scrie în aceeași notă. Până la urmă, nu persecuțiile sunt cele care îi împing pe unii la tăcere, ci profunzimea convingerilor personale își spune cuvântul. Nu dificultățile constituie problema esențială, ci atitudinea față de acestea. Cei care sunt dispuși să piardă pentru a-și conserva valorile denotă convingeri puternice și ne oferă o lecție importantă: credința poate fi ușor clamată în timp de libertate, dar își demonstrează forța sub amenințări.

Sursa – Semneletimpului.ro

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: