Practica Istorica la Ierusalim (VIDEO) Jertfa Sarbatoarei Pastelui In Asteptare Pentru al Treilea Templu

Photo from the Temple Institute

Photo from the Temple Institute

Practica istorica a jertfei de Paste

Institutul Templului, a fost infiintat pentru a  face toate pregatirile posibile in vederea reconstruirii celui de-al treilea Templu.

Third Temple,passover

Photo from the Temple Institute

Anul acesta Institutul Templului, a facut un pas mare pentru ca acest obiectiv sa devina o realitate. A facut pentru prima data o dramatizare a jertfei de Paste care au inclus toate stadiile acestui serviciu.

Jertfa de Paste nu poate fi facuta in alta parte decat in Templul din Ierusalim, fapt pentru care acesta a fost doar un exercitiu care sa ajute la cresterea cunostintei poporului Israel despre aceasta jertfa si sa fie totul pregatit pentru cand cel de-al treilea Templu va fi reconstruit. Aceasta dramatizare a fost reconsituita  in concordanta cu poruncile date de Dumnezeu in Torah (Lege) pentru sarbatoarea Pastelui (Exodus cap. 12). Institutul Templului are speranta ca reconstruirea celui de-al treilea Templu va incepe cat mai curand.

Historic Practice Passover Offering

VIDEO by The Temple Institute

15 comentarii (+add yours?)

 1. tmbiscos
  apr. 04, 2015 @ 12:10:44

  Cita iluzie falsa , si multi din acei ce zic cas crestini ii supoarta . Jertfele , anuleaza jertfa lui Hristos , ei prin aceasta arata cas fii celui rau ( satanei ) , ei desfinteaza cu o tagaduire inversunata ca Dumnezeu Tatal este Tatal lor , si Moise in Deuteronom 32 v. 5. Ei s’au stricat* ; Netrebnicia copiilor Lui, este rusinea lor ! Neam indaratnic** si stricat ! v. 6. Pe Domnul il* rasplatiti astfel ! Popor nechibzuit si fara intelepciune ! Nu este El oare Tatal ** tau, care te-a facut ! Te-a intogmit ! ! , si ti-a dat fiinta ? .
  Dar fiind ca incapatinarea lor este mare , Scriptura zice ; ,, chiar daca saminta ta va fi ca nisipul mari , numai o ramasita va fi mintuita ”, aceasta ramasita va forma tot Israelul din aceea vreme , deaceea , este scris ; ,, tot Israelul va fi mintuit .”
  Care Israel ! De azi ? , Nu si Israelul de la venirea Domnului , care va intra in mileniu . Fiind ca Israelul de azi este sortit pierzari precum zice in Evrei 4 v. 3 . Si Isaia 6 v. 9; 10 ; 11 ; 12 ; 13 .
  Cu parere de rau , dar pt. Israelul de azi , a fost pastrata negura vremurilor , fiind ca dela intemeierea lumi a fost pastrata o parte de mostenire neamurilor , dupa numarul copiilor lui Israel cazuti dela fata Domnului , citeste cu atentie cintarea lui Moise Deuteronom 32 .
  Nici in mileniu , nu se va mai tine ritualul jertfelor , dar ritualul zeciuelilor din primele roade ale pamintului , se va tinea , ; toti aceia ( natiunile acelea ) , care au avut ceva in potriva lui Israel sint obligate sa dea zeciuiala lui Israel=semintia lui LEVI , aceasta este singura mostenire a Domnului , care va intra in mileniu , Levi a fost pus de o parte pt. Domnul , celelalte 12 semintii , sint lepadate .
  La iesirea din Egipt , erau 12 semintii si una pusa de o parte , total 13 semintii .

  • rodi
   apr. 06, 2015 @ 10:12:56

   nu e vorba de a-i suporta. E vorba ca nu uram nici o natie, nici macar musulmanii care atat de crunt ne omoara fratii crestini…
   Dar, vedem cum se implinesc profetiile Vechiului Testament, cum evreii asteapta pe Mesia, nestiind si necrezand ca El cand vine este pentru a doua oara si vine pentru alte motive, nu cele pe care le cred ei.

   Dar, Dumnezeu nu uraste Israelul si nu ia inlocuit cu biserica, altfel toate promisiunile facute lui Israel ar deveni minciuni si Dumnezeu nu minte niciodata. El le va implini si El va mantui pe cine vrea EL si pe cine a planuit dinaintea intemeierii lumii. Iar noi, ramanem fiecare cu parerile noastre… pana adevarul va di dezvaluit tuturor. Pana atunci, sustinem poporul evreu pentru ca Dumnezeu i-a ales sa fie un popor al Lui. La fel cum Dumnezeu si-a ales Biserica, nu denigram biserica din cauza unora impietriti si falsi. La fel nu denigram Israelul, poporul ales de Domnul.

   • tmbiscos
    apr. 08, 2015 @ 03:49:44

    Intradevar , Israel , a fost ales de Dumnezeu . Dar asta nu inseamna ca toti cei ce se urca la Ierusalim , sint Evrei .
    Intradevar lepadarea lui Israel , a fost bine intocmita inca dela intemeierea lumi , astfel deschizinduse usa spre neamuri , facinduise o numaratoare la raport de copii lui Israel ( Iacob ) , cazuti dela fata lui Dumnezeu .
    Ci priveste intoarcerea lui Dumnezeu spre Israel , nu inseamna alungarea neamurilor , si toti sint la fel pt. Dumnezeu , cu o mica conditie ; ,, toti acei ( popoare , natiuni , sau inparatii ) , care cindva au fost o uriciune pt. Israel , in mileniu , acestia va trebui sa plateasca zeciuala lui Israel , din zeciuala lor .
    Dar la intrarea in mileniu , Dumnezeu I-l va ierta pe Israel , cind va ramine o mica ramasitura , precum Scripturile zice ( Dumnezeu ) , nu teo-lo-gia .

 2. tmbiscos
  apr. 04, 2015 @ 12:21:38

  Eu las comentari , nu pt. cei intelepti , si pt. cei mai neinsemnati frati ai lui Hristos .
  Imi animtesc ca cu ,, Dutu ” Miclea = Toti Romini din Sacramento trebuie sa stie despre Dumnezeu , iam lasat 23 de comentarii , cu trei zile inainte de a muri , muri , Dumnezeu nea facut harul sa ne intilnim , si lam intrebat ; ,, dece nu imi lansezi comentariile ? ” mi-a raspuns fati o progamare sa vorbim , dar in trei zile , nu lam mai gasit nicaieri , cu durere in suflet , dar a plecat cu problema ne rezolvata . El a auzit multe adevaruri , precum si voi le auziti , din Scriptura , dar nu a vrut sa lase pe alti sa le cunoasca , fiind ca teologia ( teorie logica ) , nu I-l invata adevarul , scoala teologiei , a aparut in lipsa Duhului Sfint , asaca , unde Duhul Sfint , nu invata , a aparut omul sa invete , deaceea este starea Biserici departe de adevar , fiind ca invata omul , si nu Duhul Sfint .

 3. ungur liviu
  apr. 04, 2015 @ 12:51:31

  nu credeam ca voi ajunge chear in timpu cind templu sa fie rezidit si trag nedejde ca sa traiesc si clipa rapiri pe care mio doresc cu multa nerabdare si stiu ca toti crestini o doresc cu sfintenie

  • tmbiscos
   apr. 08, 2015 @ 04:04:27

   Conform Daniel , 8 , si 12 . asa zis ,, rapier ” nu va fi , dar Hristos o numeste ; ,, lua poporul Lui , sau ridica poporul , ;; Aceasta ridicare va fi in jurul anilor 2026 , conform la ceea ce Daniel zice .
   Cit priveste zidirea celui de al treilea Templi , este a colo , unde sa asezat nelegiuirea in ani 691 , si razboiul , va tinea pin la sfirsit .
   A 7-a trimbita va SUNA , in preajma anului 2026 , morti vor invia conform pildei ; ,, Negina ” , si cu ceea ce Daniel zice in cap. 12 v. 2. conform Apocalipsa 20 v. 5 , aceasta este prima inviere .
   Adoua inviere , va fi dupa mia de ani , aceasta va fi judecata viitoare , de unde se va intra pe Noul Pamint , mireasa Noul Ierusalim , sau Ierusalimul Cel Ceresc , care este mama noastra , se va cobori inpodobita ca o mireasa pt. Mirele ei , si cortul lui Dumnezeu cu oameni , acestia vor umbla prin mijlocul ei ( miresei=noul Ierusalim .
   Chiar dupa judecata viitoare , Hristos numeste biserica , frati Lui si nu mireasa , citeste cuvintele lui Hristos cu privire la ; ,, judecata de apoi .”

 4. tmbiscos
  apr. 08, 2015 @ 04:12:28

  Rapit , inseamna ; ,, luat cu forta ce nu este al tau , prin asuprire si abuzare .” Eu nu cred ca Hristos rapeste ceva ce nu este a Lui , ca ex. musulmani , budisti , etc. , dar cred ca-si va ridica frati Lui in vazduh , ca sa fie partasi cu El la nunta lui pt. o mie de ani in vazduh . In Apocalipsa 19 v. 9. Dumnezeu binecuvinta Biserica si o declara NUNTASI . Tot la fel Hristos declara Biserica inca din scutecele ei , ca fiind nuntasi , vezi ; ,, discutia dintre Hristos si ucenici lui Ioan botezatorul , pilda nunti fiului de inparat , sau a unui om bogat care a dat ospat nunti fiului sau , etc. etc. etc .

 5. Trackback: Altarul Domnului A Fost Reconstruit In Ierusalim – Un Semn Al Vremurilor? | agnus dei - english + romanian blog
 6. Gigi
  dec. 05, 2015 @ 14:56:24

  Antichrist va veni la putere, sprijinit de ideologia Iudaica/Zionista, si dupa ce va intra in acest templu și se va declara „dumnezeu,” toti crestinii fraieri care au promovat ridicarea acestui templu si pe „evrei,” vor ramanea cu buza umflata.

  • rodi
   dec. 05, 2015 @ 15:35:49

   Gigi,
   crestini fraieri? Cine sunt acestia. Anticristul va veni vrem sau nu vrem, este planul lui Dumnezeu.

   • tmbiscos
    dec. 07, 2015 @ 18:06:53

    Cind va veni antiChrist-ul ?
    Scriptura arata ca pe vremea apostolilor, antiCristul era intre eii.
    Dar arata Scriptura ca fiul pierzari, adica proorocul mincinos se va arata la vremea lui.
    Acest fiu al pierzari, sa aratat, si a fost Mahomed.
    Iar cei ce vor lua in alai pe Egipt, Libieni si pe Etiopia, ca sa mearga cu eii . se vor ingrozi de zvonurile care vor veni din Rasarit si dela Miaza Noapte.
    Deci, acum cei dela MiazaZi, si cei dela MiazaNoapte, ia potolit pe cei ce luase in alai pe Egipt, Libia si Etiopia.
    Acesti ce luase cu alai dupa eii, pe Egipt, Libia si Etiopia, sint Americani.
    Teologia=TeorieLogistica, despre Dumnezeu, invata minciuni .
    Invatatura asa zis Teologica, porneste dela Catolici, lipsa Duhului Sfint din adunari a dus la o scoala despre Dumnezeu a unor oameni plini de vicii si placer, cu un interes in viitor.
    Deaceea nu sa tinut in seama de ceea ce zice Scriptura in Daniel 12 v. 9, urmat de v. 10.
    Deci aceste lucrurii, au fost descoperite celor priceputi ( priceputi in ochi lui Dumnezeu, nu in ochi inteleptilor veacului acestuia ) , dea ceeia, teologistics Catolica nu tine.
    In primul rind, sa inceput fortarea lucrurilor, inainte de vremea sfirsitului.
    Vremea sfirsitului, conform la ceeia ce zice Hristos in Matei 24 v. 15. a inceput in anul 1981, si zilele sfirsitului, sint 45 la numar.
    Aceste 45 de zile ale sfirsitului, sint 45 de zile ale pamintului, cares formate dintr-o seara si o dimineata, cares un an uman.
    Ziua cind taina lui Dumnezeu se va gata, este anul 2026.
    Anul acesta 2026, din acest an, va incepe mileniul pe pamint, si tot o data nunta Mielului in vazduh, pt. o mie de ani.
    Dupa aceasta, judecata de apoi, dupa judecata de apoi, Noul Pamint , viata eterna, unde la intrare, va fi vestita o Evangelie vesnica..

  • tmbiscos
   dec. 07, 2015 @ 17:35:34

   Anticristii, erau inca pe vremea lui Hristos.
   Anticrist=cei ce nu cred in Hristos.
   Fiul nelegiuiri, sa aratat, citeste cartea lui Daniel, si vei vedea ca a 4-a inparatie care sa rupt din inparatie Greaca , a fost Turcia, asaca, proorocul mincinor, fiind Mahomed. Acesta, va inplini Daniel 11 v. 36.
   Deci fiara cu 10 coarna, care se ridica din adinc, fiind Emiratele Arabe, este popor Musulman. Razboiul, va tinea pin la sfirsit.
   Mai sint 10 zile a pamintului, ca sa se inplineasca Daniel 12 v, 1 si 2. .

  • tmbiscos
   dec. 07, 2015 @ 18:25:08

   Gigi, vorbesti fara support Biblic.
   Al treilea Templu la Ierusalim, Scriptura nu-l arata sa se reconstruiasca, dar Teologistica Catolica, a dat drept teologistici neoprotestante sa inventeze asa ceva, si a placut mamei celor ce inventa minciuna, asaca au promovato.
   Al treilea Templu, si acest Templu fiind un Templu cu adevarat, adevarat, este Biserica lui Hristos, care nu este zidit de mai omenesti.
   Dumnezeu, nu locuieste in Temple zidite de maini omenesti.
   Isaia 66 v.1.
   De alt fel in alt loc, Dumnezeu zice ; ,,Eu nu locuiesc in case zidite de maini omenesti.

  • tmbiscos
   dec. 09, 2015 @ 02:09:04

   Gigi, tu citesti SCRIPTURA ?
   Aratami cu Scriptura ceea ce substii !
   O ideie ideologistica, este ideie idioata.
   Scriptura, nu sice asa ceva, daca Scriptura, nu marturiseste asa ceva, inseamna ca substii o minciuna.
   Minciuna, vine dela cel rau, si cine substine minciuna celui rau, este una cu cel rau.
   Acum, Dovedestemi ceea ce substii cu Scriptura , de altfel, esti un sol al celui rau, care propovaduiesti minciuni, dela tatal minciunulor.

 7. Nicolae Dragan
  iul. 20, 2016 @ 18:59:53

  Da, si pe vream lui Ioan apostolul era anticriștii( cel ce tăgăduiește pe Tata-l si pe Fiul acela e anticristul) deoarece asa spune în 1 Ioan 2 : 18 dar el trebuie sa vina la sfârșitul timpului ( anticrist) conform Apocalipsa 13 , Daniel 7-12 . Domnul ne-a lăsat semnele venirii Lui. Mat 24 etc. Biblia spune ca Anticrist se va așeza in Templul Lui Dumnezeu dându-se drept Dumnezeu 2 Tesaloniceni 2: 4 Mat 24 : 15
  Daniel cap 8 : 11 ; 9 :27 ; 11 : 31 ; 12 :11,12 Un tip spune ca Domnul Isus vine pe 16 Octombrie 2016 dumneata spui ca vine in anul 2026 întrebare: ne dorim cu adevarat sa vina ,dorim din toată inima sa mergem acasă suntem gata sa-L urmam oriunde merge El ,sa facem voia Lui .Si eu cred ca pana in 2026 pământul se va odihni de toată zăpăceala de 6000 de ani de păcat , războaie, crime, atrocități. Dumnezeu sa aibă mila de noi, sa ne întărească, sa primim ploaia târzie si sa nu intram in ecumenism si sa intram in Biserica Domnului care păzesc poruncile lui Dumnezeu si credința Lui Isus

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: