Iosif Țon – MUNTELE GOLGOTA ȘI MUNTELE SCHIMBĂRII LA FAȚĂ

             Ascultam săptămâna trecută, la un post de televiziune din România, un interviu despre sărbătoarea Paștelui, cu marele actor Dorel Vișan. Am fost profund impresionat de acest om, care cu multă durere în suflet povestea ce a însemnat Paștele pentru el și generația lui și cum în zilele noastre s-a devalorizat, iar tot ceea ce se întâmplă astăzi, nu mai arată deloc ca o sărbătoare religioasă, care ar trebui sărbătorită cu mult respect și multă pioșenie dar și cu o reverență sfântă.

                     În trecut, oamenii aveau mai multă frică și teamă sfântă față de Dumnezeu și știau exact ce înseamnă MOARTEA și ÎNVIEREA lui ISUS CRISTOS. Astăzi, se pare că pentru mulți oameni, această Sărbătoare nu este nimic mai mult decât o nouă ocazie de a se distra și destrăbăla în tot felul de cluburi și locuri care nu au nimic de-a face cu această Sărbătoare și mai ales cu valorile Creștine. Sunt convins că bisericile Evanghelice sărbătoresc cu mai multă reverență această sărbătoare, dar cred că și în rândurile noastre și-a mai pierdut din efectul dorit de Dumnezeu.

                     Citind mesajul primit de la fratele Țon cu ocazia Sfintei Sărbători, am înțeles și mai bine cum de multe ori chiar noi, evanghelicii, putem uita adevărata valoare a acestei sărbători, care ne vorbește despre o dragoste AGAPE și care ar trebui să se vadă și-n viețile noastre.

                     Vă încurajez să citiți cu mare atenție articolul de mai jos, care ne va face și mai conștienți de modul cum sărbătorim și trăim această Sărbătoare Minunată!

CRISTOS A ÎNVIAT !

Mike Olari


images

                 Adeseori, când oameni apropiați nouă ne produc răni, se instalează în noi un duh de amărăciune, un duh de respingere, un duh de separare.

Când devenim conștienți că starea noastră spirituală nu-i bună şi vrem să ne eliberăm şi să căpătăm din nou o atitudine de bunătate şi de iubire şi un duh de unitate, constatăm că nu o putem face.Putem noi să ne poruncim nouă înșine să fim altfel?

Să ne uităm la Efeseni 1: 17-22 (şi 2:6) şi să ne rugăm să se împlinească cu noi rugăciunea apostolului Pavel să căpătăm un duh de înțelepciune şi să ni se deschidă ochii ca să pricepem şi să vedem ce a făcut nemărginita mărime a puterii lui Dumnezeu când L-a făcut pe Fiul Său una cu noi şi El a murit unit cu noi, a înviat unit cu noi şi s-a înălțat la cer unit cu noi. Gândul se continuă în 2 Corinteni 5:14-16, unde Pavel scrie: „deoarece considerăm că dacă Unul singur a murit pentru toţi, toţi deci au murit. Şi El a murit pentru toţi, pentru ca cei ce trăiesc să nu mai trăiască pentru ei înșiși, ci pentru Cel ce a murit şi a înviat pentru ei.”

Prin întrupare, Fiul lui Dumnezeu, în postură de „al doilea Adam”, a murit ca să repare tot ce a stricat „primul Adam”. Numai identificându-Se cu noi toţi, putea El să reverseze şi să redirecționeze totul pentru toţi oamenii.

Fenomenul acesta fundamental al lucrării lui Dumnezeu cu omenirea are consecinţe multiple şi aplicații multiple. Nu avem spațiu nici măcar să le amintim pe toate. Noi vom folosi lucrarea aceasta a lui Dumnezeu în Cristos numai pentru a găsi răspunsul la situația pe care am descris-o în primele două paragrafe.

Pe muntele „schimbării la față,” cei trei ucenici au ajuns la momentul în care „nu L-au mai văzut decât pe Isus singur”. Dacă ni se deschid ochii şi ni se luminează mintea ca să înțelegem textele explicate mai sus despre unirea Fiului lui Dumnezeu cu noi, ajungem să-L vedem pe Isus în toţi oamenii şi să înțelegem că ceea ce facem oamenilor Îi facem lui Isus (Matei 25:41-46)!

Dacă eu m-am lăsat afectat de răul pe care mi l-a făcut fratele meu şi am acum aversiune față de el, înseamnă că am aversiune față de Isus !!

Citeste mai mult aici – http://family2fam.com/2015/04/04/iosif-ton-muntele-golgota-si-muntele-schimbarii-la-fata/

Citeste blogul lui Mike Olari aici – http://family2fam.com/

Comments are closed.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat asta: