Florin Ianovici – Cand pietrele vorbesc (Sarbatoarea Floriilor)

Captura youtube

Captura youtube

Luca 19:29-40

29 Când S-a apropiat de Betfaghe şi de Betania, înspre muntele numit al Măslinilor, Isus a trimis pe doi din ucenicii Săi
30 şi le-a zis: „Duceţi-vă în satul dinaintea voastră. Când veţi intra în el, veţi găsi un măgăruş legat, pe care n-a încălecat nimeni niciodată: dezlegaţi-l şi aduceţi-Mi-l.
31 Dacă vă va întreba cineva: „Pentru ce-l dezlegaţi?”, să-i spuneţi aşa: „Pentru că Domnul are trebuinţă de el.”
32 Cei ce fuseseră trimişi s-au dus şi au găsit aşa cum le spusese Isus.
33 Pe când dezlegau măgăruşul, stăpânii lui le-au zis: „Pentru ce dezlegaţi măgăruşul?”
34 Ei au răspuns: „Domnul are trebuinţă de el.”
35 Şi au adus măgăruşul la Isus. Apoi şi-au aruncat hainele pe el şi au aşezat pe Isus, călare deasupra.
36 Pe când mergea Isus, oamenii îşi aşterneau hainele pe drum.
37 Şi când S-a apropiat de Ierusalim, spre coborâşul Muntelui Măslinilor, toată mulţimea ucenicilor, plină de bucurie, a început să laude pe Dumnezeu cu glas tare pentru toate minunile pe care le văzuseră.
38 Ei ziceau: „Binecuvântat este Împăratul care vine în Numele Domnului! Pace în cer şi slavă în locurile preaînalte!”
39 Unii farisei din norod au zis lui Isus: „Învăţătorule, ceartă-Ţi ucenicii!”
40 Şi El a răspuns: „Vă spun că, dacă vor tăcea ei, pietrele vor striga.”

Imediat, la nasterea Domnului Isus Hristos, ostirea cereasca a cantat: Slava lui Dumnezeu in cer si pace pe pamant, intre oamenii placuti Lui. Spre sfarsitul vietii, Domnul Isus Hristos, multimea ucenicilor, a spus cam aceleasi cuvinte. Numai ca nu le-am retinut bine. Nu le-au inteles bine. Ei au spus: Pace in cer. Dar, in cer, e pace. Laudat sa fie Domnul. Si slava lui Dumnezeu in locurile preainalte. Multi comentatori biblici sunt de parere ca multimea aceasta care L-a laudat pe Domnul, nu este multimea care L-a rastignit pe Domnul, ca printre ei, or fi fost unii care n-au stiut ce fac. Ca sunt oameni cateodata care sunt luati de val, fara tagada. Asa este. Dar multimea ucenicilor care au laudat pe Domnul este multimea ucenicilor care in ziua rastignirii mai degraba au tacut.  Sfaramati, sfasiati de durere, tulburati de ceea ce vad, nestiind ce se intampla.

Momentele cele mai grele in viata credinciosului sunt momente in care suntem obligati sa tacem. Momente in care nu mai putem sa vorbim, nu mai putem deschide gura, pentru ca nu stim ce se intampla si nu stim cum vor deveni lucrurile. Biblia, iubitii Domnului, vorbeste despre aceasta tacere si in dimineata aceasta as vrea sa vorbesc despre un lucru, care Domnul Dumnezeu sa ne dea puterea sa-l avem si anume: faptul de a stii sa ne inaltam glasul si atunci cand poate avem momente grele in viata, faptul de a stii sa vorbim cu Dumnezeu si despre Dumnezeu si in momentel dificile ale vietii noastre.

Mesajul incepe la minutul 16. In incheiere, Pastorul Ianovici spune despre o minune in Slatina la minutul 52. (Cititi detaliile acestei vindecari aici – O MINUNE IEȘITĂ DIN COMUN !

Vezi si –

 

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: