Sute de Evrei Canta (VIDEO) si Ce este Dumnezeu pentru Evrei ?

Photo credit

Photo credit

VEZI SI – Pastele evreiesc la Zidul Plangerii (VIDEO)

Din cultura evreilor – Evreu este un termen care denumește, în limba română, adepții religiei iudaice sau mozaice și urmașii lor neconvertiți la alte religii.

Din punct de vedere etnic, evreii se consideră descendenți ai neamului format pe teritoriul Palestinei antice, care, potrivit Bibliei, îi are printre strămoși pe patriarhul biblic Iacob, numit și Israel, fiul lui Isac, dar și fiii altor popoare care s-au convertit la iudaism și s-au alipit de poporul evreu. Etnia evreiască îi include astăzi atât pe „evreii practicanți”, cei care respectă legile biblice și rabinice, cunoscute ca mițvot, cât și pe evreii ne-practicanți sau practicanți în parte ai cultului, pe evreii agnostici și atei, dar care se consideră evrei în sensul cultural sau național, fiind numiți „evrei laici”.

Străinii convertiți în trecut la religia evreilor, religia mozaică, s-au asimilat.

Religia iudaică, în forma ei ortodoxă, asemănător cu alte culte religioase – creștine, musulmane etc., nu permite căsătorii cu practicanții altor culte, decât prin convertirea partenerilor de cuplu – în cazul acesta, la iudaism. Din cauza căsătoriilor în interiorul comunității, ca și în cazul altor etnii și obști religioase, în colectivitățile evreiești au apărut uneori și unele boli ereditare foarte rare care se manifestă aproape numai la evrei și care au fost mai bine depistate și studiate datorită contribuției medicilor si cercetătorilor evrei.

Sute de Evrei canta

VIDEO by anh un

Ce este Dumnezeu pentru Evrei

Rabinul Rafael vorbește despre scopul rugăciunii, legile evreilor  în  sinagoga din București.

VIDEO by Ce Este Dumnezeu

 Citeste si – Dacă vrei să reuşeşti în viaţă fă-ţi cel puţin un prieten evreu

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: