Agenda 2015: Globalizarea persecuţiei împotriva creştinilor – 40% din Sirienii Creştini au părăsit ţara

Agenda 2015: Globalizarea persecuţiei împotriva creştinilor

Click pentru a mări harta

E vorba despre o realitate tragică, într-atât de importantă încăt analiştii specializaţi în descifrarea tendinţelor geostrategice vorbesc acum despre un fenomen global în continuă agravare şi extensie geografică. La aceasta se referă un raport recent realizat de organizaţia Portes Ouvertes.

Se intitulează Indicele Mondial al Persecuţiei – Persecuţia creştinilor în lume 2015. Nu sunt multe de comentat, important, cred, este să încercăm să redăm datele esenţiale conţinute în acest document. În consecinţă, în cele ce urmează, cităm din documentul rerspectiv pe care, dacă doriţi, îl puteţi accesa integral aici – https://www.portesouvertes.fr/sections-campagnes/3546655/documents/rapport-index-mondial-de-persecution.pdf

Persecuţia se caracterizează prin două tipuri de violenţă:

– violenţa bruscă, fizică şi materială…adesea este cea mai evidentă deoarece este posibil de redat în cifre şi este spectaculoasă.

– violenţa rezultată dinoprimare, caurmare arespingerii, discriminării excluziunii,trimiterii la închisoare…cafeneomenecarefac parte dincotidian. Afectează toatedomeniile vieţii creştinilor (viaţă privată,defamilie, socială, civilă şi cea decult). Estemai puţin vizibilă decât cea dintâi, dar, adesea, areimpactulcelmainefastasupraunei minorităţi.

suriye-syria-refugee

40% din Sirienii crestini au parasit tara. Photo www.worldbulletin.net

 

Pentru prima oară, trei ţări intră în „zona neagră a Indexului”.

Persecuţia se amplifică şi cel mai înalt punct pare să nu fie niciodată atins. Începând cu 2002, Coreea de Nord se află pe locul 1 în Indexul Mondial al Persecuţiei, totalizând de fiecare dată peste 86 de puncte pe o scară de 10… A ajuns acum la 92 de puncte, urmată îndeaproape de Somalia (90 de puncte) şi Irak (86 de puncte).

Persecuţie pe 4 continente:Africa, Asia, America, Europa, chiar în ţări unde majoritatea populaţiei este creştină.

Principala ameninţare: extremismul islamic. Din cele 10 ţări unde creştinii sunt supuşi celor mai multe violenţe, 8 cunosc acum un fenomen de profundă radicalizare islamică: Nigeria, Irak, Siria, Republica Centrafricană, Sudan, Pakistan, Egipt, Kenya, Myanmar şi Mexic.

Creşte numărul creştinilor alungaţi de la casele lor. Alţii fug din calea persecuţiilor, în acest moment existâ un flux fără precedent de refugiaţi şi migranţi internicare trăiesc în condiţii de sărăcie extremă. În Siria, 40% din populaţia creştină a părăsit deja ţara. Înainte de război erau recenzaţi 1,8 milioane de creştini, acum au plecat peste 700.000. Din vara trecută, în Irak au fost deplasaţi peste 10.000 de creştini şi 5.000 de familiii creştine au emigrat.

Citeste mai mult: adev.ro/nmj44t

Comments are closed.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat asta: