Beni Faragau – Mesaj pentru Saptamana Mare 5 Aprilie 2015

Nu la intamplare ii spune Saptamana Mare. Este ceasul astral al omenirii. Este lucrarea terminata a Domnului Isus Hristos. Este mantuirea care El ne-a obtinut-o. Acum, daca v-as intreba esenta Saptamanii Mari, unde a-ti cauta-o?

Oare la intamplare, Domnul Isus, ne-a spus: Vestiti moartea Domnului, pana va veni El.Cu alte cuvinte, El insusi ne focalizeaza atentia asupra Vinerii Mari. Noi ne adunam Joi la Cina Domnului si ne bucuram sa comemoram aceasta ultima cina, in nadejdea a celei pe care o vom lua impreuna cu El in Imparatia Sa. Dar, Vinerea Mare, moartea Domnului Isus Hristos practic ne-a castigat toata mantuirea noastra. Invierea n-a facut altceva decat sa pecetluiasca intr-un fel ceea ce moartea ne-a adus.

Dar, mai ales cand se intoarce cineva la Hristos si vine de afara, si n-a stiut prea multe despre jertfa lui Isus, o intrebare care se ridica in mod frecvent: Un Dumnezeu atotputernic si un Dumnezeu bun si suveran, de ce era nevoie sa-L dea pe intrupatul Sau Fiu ca sa ne mantuiasca? De ce nu ne-a putut mantui altfel? Sau daca ar fi sa pun intrebarea cu care am inceput ‘Cum ne pregatim pentru Saptamana Mare’, eu cred ca cea mai buna pregatire pentru Saptamana Mare nu este sa ne focalizam pe dragostea lui Dumnezeu, ci pe dreptatea lui Dumnezeu. Si, noi oamenii, incercam sa evitam dreptatea lui Dumnezeu pentru ca stim ca nu meritam nimic din mana Lui si de aceea ne agatam cu amandoua mainile de dragostea Lui Dumnezeu.

Dar, as pune o intrebare in vederea pregatirii in Saptamana in care am intrat: Cum da Dumnezeu viata vesnica? Daca eu as fi un simplu muritor care ma nasc si mor, si nu mai este nimic dincolo de asta, toate asteptarile mele, legate de un Dumnezeu care exista, s-ar lega de viata mea, de sanatatea mea, de averile mele, de buna starea mea, de copiii mei, de viitorul lor. Toate framantarile mele s-ar limita la aceasta. Si intrebarea este: Cum se poate ca oamenii astia care au cantat osanale duminica, sa strige ‘rastigneste-L’, vinerea dupa masa?

5 Aprilie 2015 – Beniamin Faragau from Biserica Baptista Iris on Vimeo.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: