Descoperire la Ierusalim: Peste 2 000 de ani de istorie sunt gravati in zidurile unei cladiri

Photo credit en.wikipedia.org

Descoperirile din Orașul Vechi au atras atenția oamenilor de știință evrei și creștini. Peste 2 000 de ani de istorie sunt gravați în zidurile unei clădiri, unde se spune că Ponțiu Pilat L-a judecat pe Isus.
În partea de vest a Orașului Vechi, Turnul lui David se ridică deasupra zidurilor. Cu 16 ani în urmă, arheologii au descoperit o clădire în timp ce lucrau la Muzeul din Turnul lui David. Inscripțiile de pe pereți preced chiar și perioada lui Isus și a guvernatorului roman care L-a condamnat la moarte pe cruce, Ponțiu Pilat.

Ani la rândul, experții au sugerat că Pilat a pronunțat sentința la moarte de pe fortăreața Antonia aflată în cealaltă parte a orașului, unde erau cazați soldații romani. Dovezile recente, însă, descoperite în palatul regelui Irod, indică faptul că se prea poate ca opulentul Pilat să fi pronunțat sentințele de aici.
Arheologul Amit Re’em a ajutat la descoperirea sitului palatului în anul 1999. El cunoaște istoria din spatele acestor ziduri, din vremea lui Irod până în 1940, când locul a fost invadat de britanici.

Până în prezent, aceste ziduri impresionante sunt singurele vestigii ale palatului lui Irod. Nu știm ce s-a întâmplat cu suprastructura, cu palatul în sine. Poate a fost distrus în timpul unei revolte mari, poate a fost distrus de către romani, poate a fost distrus de către cruciați sau de către otomani”, spunea Amit Re’em.

”Nu știm exact locul în care a fost judecat Isus, unde a fost interogat de către Ponțiu Pilat, dar știm că a avut loc undeva în palatul lui Irod”, spunea David Pillegi.

David Pillegi este pastor la ”Christ Church”, biserică situată la doar câțiva pași de acest loc.
”Știm că, după moartea lui Irod, palatul său a ajuns sub stăpânire romană. În fiecare an, de Paște, Ponțiu Pilat venea din Cezareea până în Ierusalim, pentru a asigura paza orașului în timpul sărbătorii pe care evreii o numeau sărbătoarea eliberării. Dacă se producea agitație în Ierusalim, de obicei se întâmpla în timpul sărbătorii de Paște”, a afirmat David Pillegi.

Pillegi spunea că, într-un fel, Turnul lui David cuprinde întreaga poveste a vieții lui Isus:
”De jumătate de secol, oamenii de știință susțin că viața lui Isus începe la Turnul lui David, care a fost palatul lui Irod, unde au mers magii să îl viziteze pe regele Irod, iar viața Sa a luat practic sfârșit când Ponțiu Pilat L-a condamnat la moarte, cam în aceeași locație. Există o ironie interesantă în această poveste.”

Arheologul israelian Renee Sivan este încă uimită de forța și opulența palatului, deși a ajutat și ea la începerea excavațiilor:
”Ierusalimul seamănă cu o ceapă. Dai jos strat după strat și parcă nu se mai termină. Apoi, plângi puțin, dar nu foarte mult. Asta se întâmplă și aici”, spunea Renee Sivan.

Pileggi spunea că Turnul lui David este cel mai important muzeu din oraș și că turiștii ar trebui să își înceapă călătoria de aici:
”Am mai descoperit un loc: locul în care Isus a fost condamnat la moarte de către Ponțiu Pilat. Aceasta îi ajută pe creștini să înțeleagă mai bine acele evenimente monumentale care au avut loc în viața lui Isus Mesia, a lui Isus din Nazaret, în ultima săptămână a vieții Sale.”
La doar câțiva kilometri depărtare se află Muntele Măslinilor unde, conform Bibliei, El se va întoarce.
Stire difuzata in emisiunea Jerusalem Dateline 71 – aprilie 2015 – ultimele știri creștine: http://alfaomega.tv/stiri/stiri-despr…

Comments are closed.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: