Rectorul ITPB, pastorul Ioan Brie, a proclamat mesajul Învierii Domnului la Marșul Învierii Timișoara – a XXIV-a ediţie – 2015

Marsul Invierii Timisoara 2015 Brie

Photo RVE Timisoara

Rectorul ITPB, pastorul Ioan Brie, a proclamat mesajul Învierii Domnului și Mântuitorului nostru, Isus Hristos, ca parte a suitei de evenimente prilejuite de Marșul Învierii din Timișoara.

Marșul Învierii este unul dintre cele mai longevive evenimente interconfesionale care au loc anual în România. Evenimentul are la bază proclamarea publică a credinței în Isus Hristos iar acest lucru a atras mii de participanți încă de la început.

Datorită faptului că Marșul Învierii are loc dincolo de zidurile bisericii, organizatorii percep evenimentul ca fiind o unealta prin care oamenii să Îl cunoască pe Isus Hristos. Evenimentul are printre obiectivele sale și rugăciunea pentru binecuvântarea țării și a orașului în care se desfășoară.

În ultimii ani, Marșul Învierii s-a transformat într-un adevărat fenomen. Creștinii din diverse zone ale țării, și chiar de peste hotare, au început să organizeze și în orașele lor acest eveniment.
Și în anul 2015, credincioșii sunt așteptati în număr cât mai mare la sărbătoarea Învierii. Stire difuzata de:http://alfaomega.tv/stiri

Photo RVE Timisoara

Photo RVE Timisoara

OPINIA TIMISOAREI: 

„Astazi are loc cea de-a XXIV-a editie a marsului Invierii, manifestare interconfesionala la care participa toate bisericile crestine care proclama moartea si invierea domnului Isus. Este un spirit de iubire frateasca ce se manifesta doar in Timisoara, de aceea este unica. Participa ortodocsi, romano-catoloci, greco-catolici, protestanti si neoprotestanti. Estimam ca in Parcul Rozelor sa fie in jur de 7000-10.000 de participanti”, a declarat pentru opiniatimisoarei.ro Jean Chiforeanu, director departament de evanghelizare al Asociatiei „Isus Speranta Romaniei”.

TIMISOARA. Ca in fiecare an, cateva sute de timisoreni au participat, in a doua zi de Paste, la Marsul Invierii, o procesiune care reuneste credinciosi din toate bisericile crestine din Timisoara.

Marsul Invierii, ajuns la editia a XXIV-a, a fost organizat de Asociatia Evanghelistica si de Caritate „Isus Speranta Romaniei”, in colaborare cu bisericile crestine din Timisoara si Consiliul Local.

Procesiunea a inceput la ora 15.00 in fata Catedralei Mitropolitane unde, reprezentanti ai diferitelor confesiuni le-au vorbit oamenilor despre insemnatatea Invierii pentru intreaga lume crestina, despre necesitatea pentru un mai bun dialog interconfesional si despre unitatea tuturor crestinilor in fata provocarilor lumii moderne la adresa credintei.

Marsul a pornit in ritm de fanfara catre Primarie, mergand apoi catre Prefectura si Consiliul Judetean, avand ca punct final Parcul Rozelor. La fiecare institutie s-au facut opriri unde s-a citit un text biblic. Pe parcursul traseului, fanfare ale mai multor biserici au intonat imnuri dedicate evenimentului.

„Am venit sa ma rog in aceasta zi speciala pentru binele familiei, pentru sanatate si prosperitate. In fiecare an particip cu mare drag la mars”, a declarat o timisoreanca participanta la mars.

Destinatia finala a fost Parcul Rozelor, acolo unde s-a desfasurat un program muzical pregatit de formatiile bisericilor Elim si Betel, iar evanghelia a fost vestita prin Ioan Brie, pastor la Biserica Penticostala Emanuel din Sibiu si rector al Institutului Penticostal din Bucuresti.

Marsul Invierii este o actiune cu caracter interconfesional fiind recunoscuta atat pe plan national, cat si pe plan international.

Citeste mai mult aici – http://www.opiniatimisoarei.ro/marsul-invierii-din-…/…/2015

Marsul invierii 2015 – Invierea lui Isus,

sarbatorita anual pe strazile din Romania

– reportaj AOTV

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: