Samy Tutac – AVEȚI RĂBDARE CU PREȘEDINTELE NOSTRU… (Klaus Iohannis)

Ziua de Duminică 12 Aprilie, 2015 a fost pentru majoritatea creștinilor din România, ziua în care au sărbătorit Învierea lui Cristos. Credincioșii ortodocși, greco-catolici, evanghelici (baptiști, penticostali, creștini după evanghelie) sau ostași au sărbătorit Paștile la aceeași dată. Pentru credincioșii evanghelici români, ziua de Paști, din anul acesta, a fost Ziua în care Președintele i-a uitat. În mesajul prezidențial transmis cu ocazia Sărbătorii Învierii lui Cristos, se face referire doar la credincioșii ortodocși și greco-catolici.

Klauss Iohannis Photo PNL Timis

Presedintele Klaus Iohannis Photo PNL Timis

 

Credincioșii evanghelici par a fi ignorați sau uitați. Am văzut că unii evanghelici, pe bună dreptate, l-au și taxat, cu eleganță, pentru omisiune. Alții, mai tineri, au spus:”Dacă Cristos este viu și real în viețile noastre, ce contează dacă lumea uită de noi!” Personal cred că și unii și alții au dreptate. O comunitate de 500.000 de persoane nu poate fi ignorată, cu atât mai mult cu cât e o comunitate extrem de activă, atât în țară cât și în diaspora. După cum am observat, o bună parte din cei peste un milion de prieteni ai paginii de facebook a Președintelui, sunt parte a comunității evanghelice. Dar în același timp, dacă Cristos nu ne-a uitat și El este real în viețile noastre, este prea puțin important dacă un om ne-a uitat, fie el și Președintele României. M-am întrebat totuși ce s-a întâmplat cu Președintele nostru. Nu pot să cred ca Președintele nu știe despre susținerea oferită de comunitatea evanghelică română, din țară și diaspora, pentru alegerea domniei sale în cea mai înaltă poziție în stat. Știu sigur că a fost informat despre susținerea noastră puternică în rugăciune.

Și totuși, ce s-a întâmplat că Președintele nu i-a pomenit pe credincioșii evanghelici în mesajul de Paști? Personal cred că Președintele fie a fost convins că evanghelicii români au sărbătorit Paștile împreună cu protestanții, catolicii și evanghelicii din Apus, fie consilierii domniei sale nu sunt familiari cu etosul evanghelicilor din România. Doresc să-i amintesc Președintelui nostru, cât și consilierilor domniei sale că evanghelicii români au sărbătorit întotdeauna Paștile împreună cu frații ortodocșii, din aceleași motive ca și frații greco-catolicii. Și unii și alții au dorit să se bucure de sărbatoare alături de credincioșii ortodocși majoritari.

De asemenea, sunt convins că evanghelicii români, la fel ca și celelalte grupări creștine, vor continua să se roage pentru Președintele nostru și să-l susțină în toate inițiativele benefice pentru națiunea noastră. Aveți răbdare cu Președintele nostru, este abia la început. Asigurați-l pe toate căile de sprijinul nostru și mai ales de rugăciunile noastre. Dumnezeu să binecuvânteze România și pe Președintele nostru!
Cristos a înviat!

Klaus Iohannis: Cristos a-nviat! Sărbători fericite tuturor!

 

12 comentarii (+add yours?)

 1. Tim Dubhy
  apr. 14, 2015 @ 13:19:23

  na..sa il mai laudati asa tare! rasplata! :)))

 2. Dany Muntan
  apr. 14, 2015 @ 14:08:25

  Probabil datorita faptului ca d-nul presdinte este de religie Luteran, a crezut ca cultele apostolice au tinut pastele odata cu romano-catolicii, reformatii si luteranii, si poate de aceea pe noi nu ne-am amintit si pe noi.

  • rodi
   apr. 14, 2015 @ 14:18:02

   acesta e raspunsul logic. Ca si crestini, nu ar trebui sa fim suparaciosi nicidecum, ci sa fim multumitori lui Dumnezeu ca avem la carma un om temator de Dumnezeu!

 3. Radu O.
  apr. 17, 2015 @ 19:12:14

  Un raspuns excellent. Toti evanghelicii si nu numai „ar trebui sa fim multumitori lui Dumnezeu ca avem la carma un om temator de Dumnezeu”
  In cartile Cronici si Imparati din VT, se mentioneaza foarte clar faptul ca atunci
  cand poporul evreu avea imparati „buni” (tematori de Dumnezaeu) intreaga natiune prospera si o ducea bine ! Doamne ajuta !

 4. Ioan
  apr. 19, 2015 @ 11:45:43

  La modul general, eu cred ca nu trebuie sa vanam greselile sau omisiunile (scaparile) altora, ci …pe ale noastre, pentru ca de exemplu si eu am, si noi fiecare avem destule! De rabdare, ce sa mai vorbim…Cuvantul DOMNULUI ne indeamna in felul urmator: „Ce voiti sa va faca voua oamenii, faceti-le si voi la fel.” Daca mi-ar placea sa aiba oamenii rabdare si intelegere cu mine, sa am si eu cu ei, etc. Asta e valabil in legatura cu Presedintele Iohannis si cu oricine altcineva. Daca putem, atentionam persoana respectiva, sa nu repete greseala, iar daca nu-i putem spune noi, IL rugam pe …DOMNUL s-o faca!

 5. Ioan
  apr. 19, 2015 @ 12:30:52

  Mi-am amintit niste lucruri legate de functia asta de Presedinte. I-am zis odata unei femei ca mie nu mi-ar trebui functia asta, ca-i prea grea, si ea zice: ” Nu stiu cum poate sa doarma! ” Si apropo de dormit, Presedintele Traian Basescu zicea intr-un interviu ca de grija Romaniei dormea vreo …4 ore, mult, 5 ore pe noapte; asta timp de 10 ani! Presedintele are o multime de consilieri (sfetnici) in jur care-i pun in cap, zilnic o multime de probleme si interne si externe; si cand te gandesti ca de fapt e si el numai om, ca noi fiecare! Deciziile, bune sau rele, nu le iau consilierii, ci presedintele si desigur ca cel care ia decizia, are si …responsibilitatea pentru ce a zis, sau a facut! Apoi, oamenii asteapta de la presedinte, TOTUL, dar care nu poate chiar daca ar vrea, pentru ca nu are toate prerogativele, decat cele pe care i le da …Constitutia tarii respective. Pe timpuri, imparatul era legea; ce zicea aia se facea. Presedintele NU e imparat, ci numai…Presedinte, legat de Constitutie, pe care daca o calca, e pasibil de ….demisie, sau de referendum, prin care poate fi dat afara de popor! Eu, unul, nu am fost, nu sunt si, asa cum am zis, nici nu mi-as dori sa fiu!

  Iata ce ne invata Cuvantul DOMNULUI ca avem de facut noi crestinii, si in acest sens (daca ne luam dupa cuvantul omului, s-ar putea sa gresim, dar daca ascultam de Cuvantul DOMNULUI, nu dam gres):

  1. Vă îndemn dar, înainte de toate, să faceţi rugăciuni, cereri, mijlociri, mulţămiri pentru toţi oamenii,
  2. pentru împăraţi şi pentru toţi cei ce sînt înălţaţi în dregătorii, ca să putem duce astfel o viaţă pacinică şi liniştită, cu toată evlavia şi cu toată cinstea.
  3. Lucrul acesta este bun şi bine primit înaintea lui Dumnezeu, Mîntuitorul nostru,
  4. care voieşte ca toţi oamenii să fie mîntuiţi şi să vină la cunoştinţa adevărului. (I Timotei 2:1-4).

 6. aurel mihet
  apr. 20, 2015 @ 14:53:39

  Dupa parerea mea ,articolul Fr. pastor Sammy Tutac are cateva lacune si anume;
  1. Aveti rabdare… .La cine se refera Pastorul Sammy cand spune „aveti rabdare.”..? pentruca cei care trebuie sa aiba rabdate nu fac parte din tabara noastra pentruca atunci ar fi trebuit sa scrie „sa avem rabdare „si nici din tabara Ortodoxilor si si greco-catolicilor pentruca Presedintele nostru este si Presedintele lor ,toti impreuna avem acelas Presedinte .Ramane totusi intrebarea ,cine sint acei care trebuie sa aiba rabdare….??

  2.Aveti rabdare ? Care sint cerintele ,neajunsurile ,lipsurile ,defectele ( handicapurile ) in care trebuie sa avem rabdare cu Dl. Presedinte ? Daca sint anumite greseli de ordin general Ap Iacov in 3.2 spune ca ;. „Toti gresim in multe feluri…” si mai ales in vorbire,dar aceasta nu inseamna ca trebuie sa luam o pozitie imediat de atentionare ,pentruca nici noi nu santem mai buni oricine ar fi.Daca a avut o omisiune la inceput a recuperat’o elegant la sfarsit cand a adresat urarile de bine pentru TOTI.Prin urmare cred ca nu e nevoie sa aven nici o rabdare cu Dl. presedinte deoarece domnia sa conrespunde din toate punctele de vedere pozitei care i-a fos incredintata.

  3.Nu pun la indoiala puterea rugaciuni ,dar in anumita circumstante trebuie sa recunoastem si vointa suprema a lui Dumnezeu si mai ales in ce priveste stapanirea, Ap. Pavel la Romani 13 1,2 scrie „….ca stapanirile care sant au fost randuite de Dumnezeu…” Chear daca daca ne- am rugat si noi pentru aceasta ,nu cred ca este corect sa avem anumite pretenti din partea celui pentru care ne-am rugat si sa avem dorinta de a tine cont in anumite situati sa fim bagati in seama si sa nu fim ignorati ? ( dupa opinia scriitorului ) .Sa fim multumiti ca Dumnezeu ne are in atentia LUI.in totdeauna. Sa ne rugam incontinuare pentru Romania ,pentru conducerea romanei cat si pentru Presedintele pe care Dumnezeu la ales prin voia Lui suprema si prin rugaciunele noastre.

  4 In ce priveste fratia cu cultele ortodoxi si catolici ,pana unde se poate merge fratia din punct de vedere spiritual cu aceste culte ? O buna intelegere intre parti e de dorit pana la limitele care nu afecteaza particularitatile fiecaruia .Cand e vorba de fratie relatile trebuie sa fie de 99,90% Din punct de vedere istoric ,crestini evanghelici au avut mult de suferit din partea acestor frati . Cate jertfe sau adus pe altarul inchizitei si nu numai…??.Dumnezeu sa aiba mila de ROMANIA SI DE ROMANI IN FRUNTE CU PREA-ALESUL PRESEDINTE

 7. Trackback: ÎN TIMP CE NOI DORMEAM… si alte EDITORIALE de Samy Tuțac | agnus dei - english + romanian blog
 8. angelad2016
  apr. 15, 2016 @ 22:56:25

  Reblogged this on angelad2016.

 9. Pastor Dorel Muresan
  iun. 04, 2016 @ 07:02:58

  A avea mai multa rabdare cu Iohanis intradevar suna mai mult hai sa ignoram actiunile presedintelui o vreme. Hai sa -i dam timp sa se maturizeze sa-si ia mai in serious rolul si se indreapta pe calea cea buna. Care sunt carentele majore si nemultumirile ? Lipsa de implicare cu autoritate si de reprezentare a tuturor Romanilor. O tacetre „bolnava galben de bolnava” in cazuri care au revoltata si continua sa mobilizeze zeci de mii de Romani din intreaga lume. La bruxel avem un tata care urmeaza sa moara protesting pentru copii lui care au fost adoptati unor homosexuali .
  Aici cita rabdare sa avem Florin Barbu ziua a 18 de foame cita rabdare daca nu maninca in citeva zile este istorie.

  • rodi
   iun. 04, 2016 @ 10:45:48

   credem ca rabdarea s-a epuizat la cei mai multi. Dar, se poate ca si Dumnezeu a vrut sa ne arate ca numai Mana Sa poate sa scoata 5 copii din ghiarele unui stat nemilos si criminal. Apreciem toti politicienii care au pus presiune pe acel stat si faptul ca s-au lasati folositi de Dumnezeu in acest caz. Dumnezeu sa-i binecuvanteze!

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: