(Meditație despre plagiatul predicilor)

Ioan Alexandru Grigore ne ofera o meditație despre plagiatul predicilor la Depozitarul lui Dumnezeu.

După ce am terminat de lecturat cartea lui W.Phillip Keller „Predators in our pulpits” (Prădători in amvoanele noastre” ..am descoperit că „Asistam la o lipsa de autenticitate si integritate chiar in pregatirea predicilor unde aproape 60%-70% din gândirea altui predicator este preluată, imitata si plagiată apoi si livrata ca mesaj „muncit si inspirat” in predica de saptamana viitoare. Dumnezeu insa nu opereaza astfel. El vrea mai intai sa vorbeasca intr-un slujitor mai intai- ca apoi sa vorbeasca prin el altora.”

‘Nu stiu cine esti, dar daca plagiezi, te voi gasi……’ sursa photo

Nu mai avem hrană în sufletele noastre pentru că noi ne-am obișnuit cu conservele pregătite de alții, cu schițele și predicuțele mestecate și recurgitate de alții.

Bloggul meu nu este sperietoare pentru lucrătorii autentici.Consider că un pastor full-time nu are de ce să iși facă probleme cu acest subiect.
Plagiatura.

Eu cred că el are timp de studiu personal doar el cu Dumnezeul Scripturii și că nu este un director de programe, sau un moderator de emisiuni religioase în cadrul unei biserici și nici director de circ sau carnaval, manager de activități distractive, sau diriginte de șantier la zugrăvit, masterchef la împăturit sarmale, ci el este preocupat serios în studiul și expunerea Cuvântului lui Dumnezeu în mod sistematic și expozitiv.

Pentru cei care au la dispoziție tot arsenalul și pregătirea teologică, (cele cu H) hermeneutica, homiletica, hamartologia, hexegeza și alte limbi antice, greaca, latina și ebraica…predicarea ar trebui să fie floare la ureche. Mai ales dacă ai fost si chemat de Dumnezeu (nu auto-chemat sau chemat de alții) la această lucrare și ai abilități de comunicare.

Mai rău e de noi, cei laici, oamenii bi-vocaționali. Ispita de a plagia a oamenilor cu slujbe seculare, a celor care muncesc în 3 schimburi și care mai trebuie să mai și slujească din Cuvânt într-o biserică este foarte,foarte mare.

Este mai confortabil și mai ieftin să urmărești scheletul- schița unui alt predicator și apoi să o îmbraci tu. Aici nu cred că este un păcat major, intrucat Evanghelia este aceeași și nimeni nu are drept de proprietate asupra ei.

Totusi, unde sesizez eu problema?

Ea apare atunci cînd…..

Citeste in continuare aici – http://nazireat4him.blogspot.ro/2015/04/meditatie-despre-plagiatul-predicilor.html

2 comentarii (+add yours?)

 1. Cristina
  apr. 16, 2015 @ 05:01:30

  Mda, cu adevarat foarte neplacut. Dar din pacate nu numai unii pastorii se auto-proclama ci si misionarii. A devenit un trend sa iti doresti sa te plateasca Biserica si sa nu muncesti. Acesta este si unul din motivele pentru care cei din lume ne critica.
  Mi-a placut la un moment dat ca un misionar nu a spus decat pastorului suma care lipsea si la colecta s-a strans suma de care avea el nevoie. Nici mai mult nici mai putin. Este o mare diferenta cand Dumnezeu te cheama la o lucrare si El va purta de grija si alta este cand te chemi singur si in realitate nu vrei sa muncesti.

  • rodi
   apr. 16, 2015 @ 10:29:00

   Asa este, totusi sa ne amintim ca majoritatea slujitorilor si a misionarilor sunt sinceri si destul de incercati, fiind pe lnia de front. Diavolul se lupta mai mult impotriva lor pentru ca daca poate sa-i doboare, cu ei mai trage o sumedenie de oameni… Dumnezeu sa le dea intelepciune si o dragoste sincera pentru slujire tuturor celor implicati in misiune.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: