VIDEO Gradina in care se spune ca Isus a fost ingropat si a inviat

Photo credit twitter.com

În Ierusalim, există două locuri unde se spune că Isus a fost îngropat și a înviat din morți. Dar care dintre ele este cel adevărat ?

Aproape de inima Ierusalimului se află un loc numit Grădina Mormântului, considerat de mulți ca fiind grădina lui Iosif din Arimateea. Unii cred că Isus a murit, a fost îngropat și apoi a înviat din morți în acest loc. Grădina este o oază care are aproape 1 hectar, în agitatul oraș al Ierusalimului. Creștinii englezi au cumpărat grădina în urmă cu 125 de ani și au fondat Asociația Grădina Mormântului. De mulți ani, intrarea este liberă pentru vizitatori.

Richard Meryon este directorul Grădinii Mormântului:
”Ceea ce avem aici în grădină este o reprezentare perfectă a ultimelor evenimente din cele patru Evanghelii. Tot ce scrie în evanghelii se potrivește cu ce le arătăm oamenilor în grădină.”
Astăzi, aproape un sfert de milion de turiști vizitează grădina în fiecare an.

Ghidul Steve Bridge a oferit echipei de știri un tur al grădinii:
”Practic, aici avem geografia biblică. Isus a fost crucificat în afara zidurilor cetății, într-un loc numit Golgota. Lângă locul crucificării era o grădină, care aparținea unui om bogat, numit Iosif din Arimateea.

Cei de la știrile CBN au mers la locul pe care Biblia îl numește Golgota, unde Matei spune: „Au ajuns la un loc numit Golgota, care înseamnă ‘Locul căpățânii'”.

Care sunt întrebările pe care le pun oamenii când vin aici ?
”Creștinii care vin aici mă întreabă dacă putem fi siguri că acesta este locul în care Isus a murit și a înviat. Deseori mă întreabă: ‘Cum se face că sunt două ? Acesta și Mormântul Sfânt”’, mărturisea Steve Bridge.

Unii cred că Biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim este locul crucificării și al învierii, nu Grădina Mormântului. Mama lui Constantin cel Mare, Elena, a ajutat la construirea bisericii în anul 326 d.Hr. Dovezile arheologice care susțin veridicitatea bisericii sunt substanțiale. De exemplu, împăratul roman Hadrian a construit un templu pe acel loc în secolul al II-lea, deoarece creștinii locali venerau locul ca fiind Golgota.

Dar dovezile pentru grădină pot fi și ele convingătoare. Evanghelia după Ioan spune: „În locul unde fusese răstignit Isus era o grădină.” Dacă ai o grădină, ai nevoie de multă apă, mai ales în aridul Orient Mijlociu. Grădina Mormântului are una din cele mai vechi și mari cisterne de apă din Ierusalim. Are 2 000 de ani și un volum de 7 500 de litri.

”Mormântul este caracteristic secolului I și avea o piatră mare la intrare. Are cel puțin 2 000 de ani vechime, poate și mai mult”, spunea Steve Bridge.

Biblia spune că în grădină era un mormânt.
”Este săpat în stâncă. E un mormânt făcut de om, iar astfel descrie Biblia mormântul în care a fost pus trupul lui Isus. În șanțul pe care-l puteți vedea la intrare se afla piatra care a fost rostogolită ca să sigileze mormântul. Cel mai important lucru referitor la acest mormânt este că e gol”, spunea Steve Bridge.

Mormântul se potrivește cu descrierea Bibliei. Indiferent dacă Grădina Mormântului sau Biserica Sfântului Mormânt este locul adevărat al învierii lui Isus, pelerinii creștini descoperă aici confirmarea credinței lor.

”Sunt profesoară de religie în Statele Unite și am făcut multe poze pe care să le arăt copiilor. Doresc să iau cu mine din această pasiune, că Isus este cine a spus că este, că e Fiul lui Dumnezeu și că a umblat pe acest pământ”, spunea Kelcey Gillespie.

În timp ce lumea așteaptă Paștele, cei din administrația Grădinii Mormântului au subliniat că nu locul este important, ci Persoana.

”Scriitorii Bibliei nu au fost interesați în stabilirea locului în care a murit Isus. Scriitorii Bibliei au fost interesați mai mult de persoana Domnului Isus, de cine este și de ce a murit El”, spunea Steve Bridge.
”Vrem ca oamenii să plece de aici știind că mormântul este gol și că noi, creștinii din întreaga lume, slujim unui Dumnezeu viu care a biruit moartea și care ne-a iertat păcatele. Isus este centrul credinței creștine, nu-i așa ? Vrem ca oamenii să plece de aici știind că Isus trăiește”, spunea Richard Meryon.
Stire difuzata in emisiunea Jerusalem Dateline 71 – aprilie 2015 – ultimele știri creștine: http://alfaomega.tv/stiri/stiri-despr…

Comments are closed.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: