Inovaţie pentru soldaţii americani: soluţia pentru a putea deveni invizibili – Semnele Vremurilor

Photo Tech.rol.ro

Aprilie 2015 –

Calamarii, caracatiţele şi sepiile ar putea fi soluţia pentru ca soldaţii să evite detectarea cu infraroşu, au descoperit cercetătorii americani.

Cefalopodele sunt cunoscute pentru capacitatea lor de a se camufla, mai ales atunci când se simt în pericol. Din acest motiv, cercetătorii de la Universitatea din California susţin că nevertebratele ar putea fi cheia pentru dezvoltarea unei tehnologii care să-i ajute pe soldaţi să evite detectarea cu infraroşu, informează CNN.

Oamenii de ştiinţă americani au descoperit o modalitate de a utiliza proteine din celulele unui calamar pentru a crea „autocolante pentru invizibilitate” (invisibility stickers).

Sursa – Descopera.ro

Decembrie 2012 –

Tehnologia uimitoare cu ajutorul careia soldatii americani devin invizibili

Soldatii americani ar putea deveni, in curand, invizibili cu ajutorul unui nou material, revolutionar, de camuflaj. Cercetarile in domeniu sunt avansate iar rezultatele ar putea fi vazute pe campurile de lupta ale unui viitor destul de apropiat.

Militarii au cautat, dintotdeauna, cele mai bune metode de a scapa neobservati de inamic. Dar uniformele de teren, create in acest scop, isi fac datoria doar pana la un punct. Armata americana le-ar putea inlocui, in curand, cu un nou material cu proprietati surprinzatoare.

Tesatura, care incorporeaza asa-numita „tehnologie cuantica invizibila”, modifica traiectoria luminii pentru a da nastere unor imagini intrutotul asemanatoare cu mediul inconjurator. Fireste, tehnologia este complexa si creatorii materialului nu au de gand sa-i dezvaluie secretele. Esential este rezultatul aproape de necrezut: o simpla patura, purtata de soldat in bagajul sau, il poate ascunde, imediat, de ochii dusmanului.

Citeste mai mult aici – http://tech.rol.ro/content/view/6814/8/

Demonstratie – invisible Cloak cloth USA Military

VIDEO by RajaaShabirVideomust’s channel

US Military Optical Invisibility

Camouflage Technology

demonstratie la minutul 2:40

VIDEO by NevaehWest

Comments are closed.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: