Florin Ianovici – Matematica lui Dumnezeu

Florin Ianovici, predica la Giurgiu:

Am fost mirat de un verset din sfanta Scriptura in care Domnul Dumnezeu  vorbeste, spunand asa: Iata, iti pun inainte viata si binele, moartea si raul. Alege viata, ca sa traiesti. Si am stat si m-am gandit: De ce Dumnezeu ne spune ‘alege viata, ca sa traiesti’? Daca ar fi sa votam in aceasta seara, cine ar vota sa moara? Nu vi se pare putin ciudat, ca Dumnezeu ne spune ‘alege viata, ca sa traiesti’? Pai, eu nu vreau sa mor, Doamne, ci eu vreau sa traiesc. Va rog frumos sa observati ca Dumnezeu pune langa cuvantul ‘viata’, cuvantul ‘bine’. Cine face binele va avea viata. Si cine face raul, viata pleaca din el. De aceea, Dumnezeu sa ne ajute, iubitii Domnului, sa facem binele.

TEXT: Matei 14:13-
Înmulţirea pâinilor.
13 Isus, când a auzit vestea aceasta, a plecat de acolo într-o corabie, ca să Se ducă singur la o parte, într-un loc pustiu. Noroadele, când au auzit lucrul acesta, au ieşit din cetăţi şi s-au luat după El pe jos.
14 Când a ieşit din corabie, Isus a văzut o gloată mare, I s-a făcut milă de ea, şi a vindecat pe cei bolnavi.
15 Când s-a înserat, ucenicii s-au apropiat de El şi I-au zis: „Locul acesta este pustiu, şi vremea iată că a trecut; dă drumul noroadelor să se ducă prin sate să-şi cumpere de mâncare.”
16 „N-au nevoie să plece”, le-a răspuns Isus, „daţi-le voi să mănânce.”
17 Dar ei I-au zis: „N-avem aici decât cinci pâini şi doi peşti.”
18 Şi El le-a zis: „Aduceţi-i aici la Mine.”
19 Apoi a poruncit noroadelor să şadă pe iarbă, a luat cele cinci pâini şi cei doi peşti, Şi-a ridicat ochii spre cer, a binecuvântat, a frânt pâinile şi le-a dat ucenicilor, iar ei le-au împărţit noroadelor.
20 Toţi au mâncat şi s-au săturat; şi s-au ridicat douăsprezece coşuri pline cu rămăşiţele de firimituri.
21 Cei ce mâncaseră erau cam la cinci mii de bărbaţi, afară de femei şi de copii.

As vrea sa va vorbesc despre ceva diferit, ceva care este altfel decat ceea cu ce noi suntem obisnuiti. Mie nu mi-a placut niciodata matematica. Cosmarurile mele erau ca ma scoate la matematica sa ma asculte. Multa vreme dupa ce am terminat liceul, inca visam ca ma scoate d-na de la matematica la tabla si evident ca nu stiam sa rezolv ce este acolo. Acuma, de o bucata de vreme, nu mai am aceste cosmaruri. Acuma visez ca tot caut in Biblie un text si nu-l gasesc si sunt in fata bisericii si trebuie sa predic. Fiecare cu ingrijorarile si cu gandurile care ne acapareaza. Iubitii Domnului, un lucru vreau sa va spun in aceasta dupa amiaza, nu stiu cat de buni sunteti dvs. la matematica si cat de priceputi sunteti la matematica, dar vreau sa va spun ca matematica lui Dumnezeu, tare nu seamana cu matematica omului.

In matematica asta pamanteasca, totdeauna trebuie sa adunam, trebuie sa impartim, trebuie sa tragem linie. In matematica lui Dumnezeu, Domnul lucreaza in mod deosebit si in dupa amiaza aceasta vreau sa vorbesc despre aceasta speciala matematica a lui Dumnezeu. O matematica, care la sfarsitul careia 5.000 de barbati, afara de copii si femei… si uitati-va dvs., intr-o biserica, cine sunt mai numerosi sau mai numeroase, surorile sau fratii? Surorile. Daca au fost 5.000 de barbati, putem usor sa zicem cau fost inca cel putin 5.000 de femei si 5.000 de copii. Vorbim despre faptul ca, adica, ce matematica este aceasta, Doamne? Cinci paini, doi pesti si aaproape 15.000 de persoane care au fost ranite. Nu va place matematica asta? Nu mai pot de dragul ei. Mie imi place foarte mult matematic asta pentru ca e o matematica simpla si e o matematica dincolo de care  n-ai nevoie de pix, ci ai nevoie de altceva. N-ai nevoie de calculator, ai nevoie de altceva. N-ai nevoie de o licenta in studii in contabile, economice, ai nevoie de altceva.

VIDEO by Prodocens Media

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: