= Semnale de Alarma si Pedepse ! =

Photo credit

Photo credit allnewspipeline.com Dacă însă străjerul va vedea venind sabia, şi nu va suna din trâmbiţă, şi dacă poporul nu va fi înştiinţat, şi va veni sabia şi va răpi viaţa vreunui om, omul acela va pieri din pricina nelegiuirii lui, dar voi cere sângele lui din mâna străjerului.” – Ezechiel 33:6

Citeste si –

TATALUI, FIULUI, DUHULUI SFANT,                                   

Toata Gloria in Veci !!!

Semnale de Alarma si Pedep​se !!

      Mereu vin ​plagi peste Romania: frigul neobisnuit iarna, inundatiile catastrofale, si
canicula greu de suportat​, cutremure, etc.​
​La acestea, in ultimul timp, s-a adaugat si pericolul …razboiului, care-i foarte aproape de hotarele tarii noastre!
​        ​Vazand toate astea, nu poti sa nu te intrebi din ce cauza au venit ​si continua sa vina ​aceste nenorociri peste tara noastra. Am auzit pe cineva “sus-pus” din Romania, care zicea ca si asupra altor tari s-au abatut necazuri, deci sa nu ne facem probleme. Si e adevarat; au fost cutremure in Indonezia, inundatii in Europa, atacuri teroriste in Anglia, uragane si incendii de paduri in America, etc. Faptul ca au patimit si altii, poate fi un ​motiv​ pentru noi, romanii, sa ne linistim si sa nu ne intrebam de ce toate acestea?    ​

Ma tem ca tot ce a trecut peste tara noastra nu sunt doar semnale de alarma, ci sunt pedepse care au fost aplicate de Dumnezeu pentru a trezi pe acei din poporul roman care sunt in somnul mortii care duce la iad. De ce spun asa? Pentru ca Iov, omul incercat al Vechiului Testament, zice despre DUMNEZEU astfel:​

El opreste apele si totul se usuca; El le da drumul, si pustiesc pamantul. El are puterea si intelepciunea; El stapaneste pe celce se rataceste sau rataceste pe altii.” (Iov 12:15-16).​

      I. Semnale de alarma​.
​   1.​BIBLIA trage mereu​ semnale​ de alarma puternice​.​

In momentul de fata se gasesc foarte multe Biblii in Romania. Dar unde sunt cititorii, cei care ar trebui sa citeasca si sa faca ce scrie in Biblie? Unde sunt cei ce trebuie sa traga semnalul de alarma, cei ce ar trebui sa-i invete pe oameni Cuvantul lui Dumnezeu, dar care mai degraba ii lasa pe oameni in somnul lor letargic? In final, si cei ce dorm, si cei ce ar trebui sa traga semnalul de alarma, vor da socoteala inaintea lui Dumnezeu pentru ce n-au facut sau au facut gresit. Nu pentru ca zic eu, ci pentru ca zice Dumnezeu. 

​   2. ” Strajerii​ „, adica cei care predica sau ar trebui sa predice Cuvantul Lui DUMNEZEU.

Ezekiel 33 proorocie vision“Cuvantul Domnului mi-a vorbit astfel: “Fiul omului, vorbeste copiilor poporului tau, si spune-le: “Cand voi aduce sabia peste vreo tara, si poporul tarii va lua din mijlocul lui pe un om oarecare, si-l va pune ca strajer, daca omul acela va vedea venind sabia asupra tarii, va suna din trambita, si va da de stire poporului, si daca cel ce va auzi sunetul trambitei nu se va feri, si va veni sabia si-l va prinde, sangele lui sa cada asupra capului lui. Fiindca a auzit sunetul trambitei, si nu s-a ferit, de aceea sangele lui, sa cada asupra lui; dar daca se va feri, isi va scapa viata. Daca insa strajerul va vedea venind sabia, si nu va suna din trambita, si daca poporul nu va fi instiintat, si va veni sabia si va rapi viata vreunui om, omul acela va pieri din pricina nelegiuirii lui, dar voi cere sangele lui din mana strajerului.” Acum, fiul omului, te-am pus strajer peste casa lui Israel. Tu trebuie sa asculti Cuvantul care iese din gura Mea, si sa-i instintezi din partea Mea. Cand zic celui rau: “Raule, vei muri negresit!” si tu nu-i spui, ca sa-l intorci de la calea lui cea rea, raul acela va muri in nelegiuirea lui, dar sangele lui il voi cere din mana ta. Dar daca vei instiinta pe cel rau, ca sa se intoarca de la calea lui, si el nu se va intoarce, va muri in nelegiuirea lui, dar tu iti vei mantui sufletul.” (Ezechiel 33:1-9)

Sunt atatia ​”​strajeri​”​ in Romania, care in loc sa sune din trambita desteptarea, ii lasa pe oameni sa moara in faradelegile lor. Despre astfel de “strajeri” Domnul Isus spune in Evanghelia dupa Matei 23:13:

 “Vai de voi, carturari si Farisei fatarnici! Pentruca voi inchideti oamenilor Imparatia cerurilor: nici voi nu intrati in ea, si nici pe cei ce vor sa intre, nu-i lasati sa intre. 

Desigur ca strajerii care nu “suna din trambita” cand vad pericolul, adica pacatele poporului, isi vor primi pedeapsa. 

​         a. Cateva​ motive pentru care ​strajerii​ nu spun raului, rau: 
 • -​Sa nu schimbe traditia stramoseasca (pentru ei asta e mai importanta decat Biblia)​.
 • ​-​Sa nu-i supere pe enoriasi, pentru ca de la acestia iau bani si alte produse​.
 • – Pentru ca pot fi dati afara de enoriasi.​
 • – ​Pentru ca ei insisi traiesc in aceleasi pacate ca si poporul pe care il pastoresc. ​   ​

De vina sunt nu numai strajerii, ci mai ales cei din popor care accepta astfel de strajeri. ​  ​

Daca numai strajerii ar avea Cuvantul lui Dumnezeu, Biblia, si l-ar tine incuiat, poporul ar putea zice ca nu stie ce trebuie sa faca. 

​   D​upa 1990, in Romania au intrat foarte mari cantitati de Biblii si Nou Testamente si foarte multe s-au dat pe gratis. Deci, cine a vrut sau vrea sa cunoasca voia lui Dumnezeu pentru sine, poate deschide Biblia acasa, sau poate s-o imprumute de la vecinul sau, ori de la alta cunostinta. Pe cei mai multi insa nu-i preocupa in mod serios soarta lor vesnica, de dupa moarte, si nici macar viata asta, ca altfel si-ar pune intrebarea de ce vin atatea rele peste ei. 
​    Sunt, desigur, si „strajeri” care „suna din trambita”, dar sunt cam putini si alt lucru e ca multi omeni nu-i asculta, ci uneori, sau poate de multe ori, ii batjocoresc!
​    
II. Cauza necazurilor.​
​     P​entru ca am ajuns la cauza, s-o spunem raspicat ca, dupa cum e scris in Cuvantul lui Dumnezeu, toate relele care vin peste tara noastra (si peste alte tari) sunt datorita pacatelor, ​iar​ acest flagel imbraca multe forme. 

“Nu, mana Domnului nu este prea scurta ca sa mantuiasca, nici urechea Lui prea tare ca sa auda, ci nelegiuirile voastre pun un zid de despartire intre voi si Dumnezeul vostru; pacatele voastre va ascund Fata Lui si-L impiedeca sa v-asculte! Caci mainile va sunt manjite de sange, si degetele de nelegiuiri; buzele voastre spun minciuni, si limba voastra vorbeste nelegiuiri. Niciunuia nu-i place dreptatea, niciunul nu se judeca dupa dreptate; ei se bizuiesc pe lucruri desarte si spun neadevaruri, zamislesc raul, si nasc nelegiuirea.”

​       III. Solutia. Ce-i de facut?​​   ​

Cum poate fi oprita mania lui Dumnezeu, cine si in ce fel poate sparge zidul de despartire dintre Dumnezeu si oameni? Din fericire pentru noi si tara noastra, solutia exista, e pe gratis si e la indemana fiecaruia: jertfa Domnului Isus Hristos​.​

“Fiindca atat de mult a iubit Dumnezeu lumea, ca a dat pe singurul Lui Fiu, pentruca oricine crede in El, sa nu piara, ci sa aiba viata vesnica … si sangele lui Isus Hristos, Fiul Lui, ne curateste de orice pacat” (Ioan 3:16; 1Ioan 1:7). ​    ​

Deci credinta in Isus Hristos, Fiul lui Dumnezeu, care a murit pentru noi si pacatele noastre, si pocainta pentru pacatele infaptuite, iata cele doua lucruri de care are nevoie fiecare om ca sa-si rezolve situatia in fata lui Dumnezeu. Apostolul Pavel scrie: 

“…lasati-va de minciuna … cine fura sa nu mai fure … Niciun cuvant stricat sa nu va iasa din gura. … Orice amaraciune, orice iutime, orice manie, orice strigare, orice clevetire si orice fel de rautate sa piara din mijlocul vostru. … Curvia, sau orice altfel de necuratie, sau lacomia de avere, nici sa nu fie pomenite intre voi, asa cum se cuvine unor sfinti. Sa nu se auda nici cuvinte porcoase, nici vorbe nechibzuite, nici glume proaste, cari nu sunt cuviincioase; ci mai de graba cuvinte de multumire. Caci stiti bine ca niciun curvar, niciun stricat, niciun lacom de avere, care este un inchinator la idoli, n-are parte de mostenire in Imparatia lui Hristos si a lui Dumnezeu. Nimeni sa nu va insele cu vorbe desarte; caci din pricina acestor lucruri vine mania lui Dumnezeu peste oamenii neascultatori. Nu va imbatati de vin, aceasta este destrabalare.“ (Efeseni 4:25-31; 5:3-6)   ​

Dumnezeu a dat oamenilor intelepciune sa descopere radioul, televizorul, computerul, etc​., si ele sunt bune, folositoare. Tot ele pot fi folosite ca si cai moderne prin care vin multe pacate. Pacatul imbraca diferite forme dar tot pacat, tot murdarie este, indiferent cum se strecoara.

Daca vrem ca Dumnezeu sa-si opreasca mania si sa nu loveasca tara cu asemenea plagi, trebuie in mod obligatoriu ca ​a​cei dintre noi care fac lucrurile mentionate mai sus sau alte pacate si lucruri asemanatoare cu acestea, sa se opreasca din a le mai face. Cu cat oamenii se vor opri mai repede in a face raul, cu atat si Dumnezeu se va opri din mania Lui! El insusi face promisiunea aceasta: 

Le voi vindeca vatamarea adusa de neascultarea lor, ii voi iubi cu adevarat! Caci mania Mea s-a abatut de la ei!” (Osea 14:4)  ​

Vedem ca Dumnezeu cerceteaza pe oameni in aceste zile. De ce? Pentru ca ii iubeste si le doreste salvarea de la iad, asa cum scrie apostolul Pavel: 

“Voi nu v-ati impotrivit inca pana la sange, in lupta impotriva pacatului. Si ati uitat sfatul, pe care vi-l da ca unor fii:“Fiule, nu dispretui pedeapsa Domnului, si nu-ti pierde inima cand esti mustrat de El.​ (Evrei 12:4-5)​.

      IV. Sperante si Incurajari.​  ​

Cateva cuvinte de speranta si incurajare pentru noi, romanii, rostite de Cel Atotputernic:
“Pe viata Mea, zice Domnul Dumnezeu, ca nu doresc moartea pacatosului, ci sa se intoarca dela calea lui si sa traiasca. Intoarceti-va, intoarceti-va dela calea voastra cea rea! Pentruce vreti sa muriti … puneti-
ma​​ ​astfel la incercare, zice Domnul ostirilor, si veti vedea daca nu va voi deschide zagazurile cerurilor, si daca nu voi turna peste voi belsug de binecuvantare. “ (Ezechiel 33:11; Maleahi 3:10)

​    DOAMNE, ajuta-ne sa luam aminte si sa ne indreptam viata, ACUM, pana nu-i PREA TARZIU! Sa ne rugam ca EL sa nu lase calamitati, cutremure, etc. peste Romania sa inlature pericolele, inclusiv, sau mai ales RAZBOIUL​!

 Amin!​

P.S.: Sublinierile din textele citate apartin scriitorului articolului.
    Cercetati  toate lucrurile  si pastrati ce este bun”, adica BIBLIC.
     Transmiteti la cat mai multi acest mesaj, pentru a fi clarificati si intariti in credinta, sau  pentru a se intoarce la DUMNEZEU prin DOMNUL ISUS HRISTOS si convinsi de DUHUL SFANT! Amin! Va veti intalni cu rezultatele aici, sau in cer.
                          “…cine seamana mult, mult va secera.”                   ​
 TATALUI, FIULUI, DUHULUI SFANT, 
                                            Toata Gloria in Veci !!!

                                              Stimati Vizitatori

                              Va prezentam 2 link-uri, care contin 

          Cuvantul si Minunile Lui DUMNEZEU in viata unor oameni. 

               Va dorim vizionare si auditie Placuta si Benefica!
      Pe link-ul nr. 1, dati click pe camera de filmat, aceea mica
  din dreapta,  sau pe difuzorul mic din dreapta, pentru cele audio.
1.  http://perlesicomori.net/  (audio si video)
     Pe link-ul nr. 2,  ” Esenta BIBLIEI ” , gasiti Lucrurile ESENTIALE 
 pe care un om trebuie sa le STIE si sa le FACA, si altele sa stie 
sa NU le faca, pentru a fi salvat de la iad si a-i arata SINGURA CALE spre RAI,​ ​care este 
DOMNUL ISUS HRISTOS FIUL Lui DUMNEZEU !!!
                            DUMNEZEU sa va Binecuvanteze!
Cu tot respectul,
                                  Ioan Burca – robul DOMNULUI,
                                          Doctor in Teologie

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Iata ce cere DOMNUL in textul de mai sus.
Noi insa nadajduim ca EL va gasi chiar mai multi oameni 
care sa fie dupa voia LUI, ca sa ierte si sa salveze Romania! Amin!
1. „Cutreieraţi uliţele Ierusalimului, uitaţi-vă, întrebaţi şi căutaţi în pieţe, dacă se găseşte un om, dacă este vreunul care să înfăptuiască ce este drept, care să se ţină de adevăr, şi voi ierta Ierusalimul. (Ieremia 5:1).
 
In textul urmator avem promisiunea ajutorului DOMNULUI: 
 
„….Aşa vă vorbeşte Domnul: „Nu vă temeţi şi nu vă spăimîntaţi dinaintea acestei mari mulţimi, căci nu voi veţi lupta, ci Dumnezeu. ” (II Cronici 20:15.b).
 
8. Tot pămîntul să se teamă de Domnul! Toţi locuitorii lumii să tremure înaintea Lui!
9. Căci el zice, şi se face; porunceşte şi ce porunceşte ia fiinţă.
10. Domnul răstoarnă sfaturile Neamurilor, 
zădărniceşte planurile popoarelor. 
11. Dar sfaturile Domnului dăinuiesc pe vecie, şi planurile inimii Lui, din neam în neam. 
12. Ferice de poporul, al cărui Dumnezeu este Domnul! Ferice de poporul, pe care Şi-l alege El de moştenire! 
13. Domnul priveşte din înălţimea cerurilor, şi vede pe toţi fiii oamenilor. 
14. Din locaşul locuinţei Lui, El priveşte pe toţi locuitorii pămîntului. 
15. El le întocmeşte inima la toţi, şi ia aminte la toate faptele lor. 
16. Nu mărimea oştirii scapă pe împărat, nu mărimea puterii izbăveşte pe viteaz; 
17. calul nu poate da chezăşia biruinţei, şi toată vlaga lui nu dă izbăvirea. 
18. Iată, ochiul Domnului priveşte peste ceice se tem de El, peste ceice nădăjduiesc în bunătatea Lui,
19. ca să le scape sufletul dela moarte,
 şi să-i ţină cu viaţă în mijlocul foametei. 
20. Sufletul nostru nădăjduieşte în Domnul; El este Ajutorul şi Scutul nostru. 
21. Da, inima noastră îşi găseşte bucuria în El, căci avem încredere în Numele Lui cel Sfînt. 
22. Doamne, fie îndurarea Ta peste noi, după cum o nădăjduim noi dela Tine! 
(Psalmul 33:8-22).
 
„Caut un Om” – Canta: Fratii Sfara:
Altarele Tale Doamne, altarele Tale Doamne
Sunt dărâmate
Popor-I rob şi jertfele sunt curmate
Altarele sunt arse toate, zidurile sunt dărâmate
/:Şi vasele Tale de cinste, Duşmanul le-a ars pe toate:/
/:Caut un om, un om în întreaga ţară
Să iasă noaptea şi să se închine afară
Să îi vorbesc ca lui Avraam prima oară
Şi voia Mea să nu i se pară povară:/În templul Tău o Domane
În templul Tău podoabele au fost furate
Preoţii- robi, cădelniţele au fost luate
Tara eate pustiită, familiile aunt dezbinate
/:Şi tot ce au zis proorocii astăzi e realitate:/.Priveşte-ţi o Doamne poporul
Priveşte-l şi adu-ţi aminte că-n templul Tău
Slujbele ne erau sfinte
Nu mai avem bucuria, nu mai vedem veşnicia
/:Opreşte-Ţi o Doamne mânia, salvează Tu România:/Dar vrem să-Ţi urmăm azi chemarea
Vem să ieşim şi să ne închinăm
Şi din Sion până în Carpaţi
Tu să ne faci pe toţi fraţi
Fă-ne Tu astazi chemarea continuă-Ţi Tu azi lucrarea
/: Şi vocea Ta blândă şi sfântă Să facă din nou azi chemarea :/.

Căci greu ne este-n suferinţă
Şi mulţi au pierdut în robie vechea credinţă,
Vrem să ne scapi şi să ne dai biruinţa;
Vrem să zidim iarăşi templul,
Vrem să ne-ntoarcem la Tine,
/: Ascultă-ne ruga, Stăpâne, Ţi-o înălţăm din ruine:/

” Strajerule ” – Canta: Fratii Wagner:

7 comentarii (+add yours?)

 1. Iosif
  apr. 19, 2015 @ 02:29:12

  „Fiul omului,cind va pacatui o tara impotriva Mea,dedindu-se la faradelege,si Imi voi intinde mina impotriva ei,- daca ai voi sfarima toiagul painii,daca ai voi trimite foametea,daca ai voi nimici cu desavirsire oamenii si vitele,
  chiar daca ar fi in mijlocul ei acesti trei oameni:Noe,Daniel si Iov,ei nu si-ar mintui decit sufletul lor prin neprihanirea lor,zice Domnul,Dumnezeu.”
  „Daca as lasa ca tara sa fie cutreierata de fiare salbatice,cari arlasa-o fara popor,daca ar ajunge un pustiu pe unde n’ar mai putea trece nimeni,din pricina acestor fiare,si ar fi in mijlocul ei acesti trei oameni ,pe viata Mea,zice Domnul,Dumnezeu,ca n’ar scapa nici fii,nici fiice,ci numai ei ar scapa,si tara ar ajunge un pustiu.
  Sau daca as aduce sabie impotriva tarii acesteia,daca as zice sa treaca sabia prin tara,daca i-as nimici cu desavirsire oamenii si vitele,si ar fi in mijlocul ei acesti trei oameni,pe viata Mea,- zice Domnul,Dumnezeu,- ca n’ar scapa nici fii nici fiice,ci numai ei singuri ar scapa.
  Sau daca as trimite ciuma in tara aceasta,daca Mi-as varsa urgia impotriva ei prin molima ,ca sa-i nimicesc cu desavirsire oamenii si vitele,
  si ar fi in mijlocul ei Noe Daniel si Iov,pe viata Mea -zice Domnul,Dumnezeu – ca n’ar scapa nici fii nici fiice ,ci numai ei si-ar mintui sufletul prin neprihanirea lor.” (Ezechiel 14:13-20)
  Fiti binecuvintati

 2. balauru
  apr. 19, 2015 @ 09:19:21

  Reblogged this on Sharing Maniak.

 3. tmbiscos
  apr. 19, 2015 @ 23:24:47

  Toate aceste semnale de alarma si pedepse , Dumnezeu=Domnul Hristos , lea aratat in Scripturii , Matei 24 .
  Dar la inplinirea vremi conform Daniel 8 , Daniel 12 , ziua venire Domnului nostrum Hristos va fi cam in anul sau in jurul anului 2026 + sau – . Depinde de calendarul Evreiesc , daca este la fel cu cel Gligorian .
  Dupa toate acestea se va zice PACE , PACE , dar o prapedenie se va intimpla pe tot pamintul , adica se va arata semnul venire Fiului Omului , si orice ochi I-L va vedea si acei ce lau strapuns si prorocul mincinos ( Mahomed ) , asfel in Daniel 12 v.2 arata ca uni vor fi invia pt. slava vesnica , alti pt. rusine si ocara vesnica , conform pildei ,, neghinei ” , spusele Mintuitorului , Apocalipsa 20 v. 5 declara ca aceasta este prima inviere , si ca ceilalti nu morti nu inviasera inca , pin nu vor trece cei o mie de ani .

  • Avram
   apr. 20, 2015 @ 22:25:36

   tmbiscos,
   Nu stiu de unde ai aceste date. Domnul Isus ne spune clar, ca despre ziua aceia si ceasul acela nu stie nimeni, nici Fiul ci numai Tatal. Cand dai o data despre venirea Domnului gresesti, pentru ca nu este biblic sa faci acest lucru. Ceea ce Domnul Isus ne spune, este ca El va veni ca un hot, cand nimeni nu se va astepta. Ce este important este sa fim gata, pregatiti pentru ca atunci cand El va veni sa avem si noi parte de rapire.
   Domnul Isus sa ne ajute.

 4. Trackback: Religia ADEVARATA sau CALEA Salvarii – PAGINA Ioan Burca | agnus dei - english + romanian blog
 5. Trackback: O lucrare pentru România | agnus dei - english + romanian blog
Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: