Matthew Ayairga – African Devenit Martir, Care L-a Urmat Pe Hristos Datorita Credintei Imense Demonstrate De Cei 20 Martiri Egipteni Coptici

Photo Voice of the Martyrs America

Photo Voice of the Martyrs America – Matthew Ayairga

Articol Mission News Network/ Vocea Martirilor America Traducere Agnus Dei – https://www.mnnonline.org/news/african-among-coptic-christians-killed/

Libia (VOM) – Dupa martirajul crestinilor coptici egipteni, care au fost decapitati de militantii Statului Islamic din Libia, in luna februarie, numele celor 21 de martiri au ajuns sa fie cunoscute pe scara larga.  Martirii au fost rapiti din Sirte, Libia, unde lucrau.

Initial, se credea ca toti acesti barbati care au fost ucisi pentru credinta lor, au fost din sate mici din Egipt. Totusi, numele si autobiografia unuia dintre cei care a fost omorat, un om negru, a fost necunoscut. Matthew Ayairga a fost identificat de prieteni, dupa ce a fost recunoscut in inregistrarea video-ul cu executia, emisa de Statul Islamic. Potrivit agentiei de Stiri Canadiene, Ahram, Matthew (Matei) a fost din Ciad. Mathew a fost dat disparut in Ianuarie 2015, fiind rapit de una din gruparile radicale din Libia, care au rapit sute de musulmani si crestini.

21 egyptian copts beheaded by ISIS nbc news

Photo credit www.nbcnews.com

Video-ul care a fost facut public, in data de 15 februarie, a aratat pe fiecare dintre barbati imbracati in salopete portocalii ingenunchind pe o plaja, cu atacatorii lor imbracati in negru, stand in spatele fiecaruia dintre ei. Fiecare este decapitat in mod sistematic si video-ul arata clar pe multi dintre ei rugandu-se si zicand, „Doamne Isus Christos”, in ultimele momente din viata lor.

Potrivit rapoartelor, Matthew Ayairga nu a fost crestin. Totusi, cu cateva momente inaintea mortii sale, extremistii Statului Islamic i-a impus lui Matei, sa urmeze religia islamica, dar a refuzat. Dupa ce a vazut marturia de „credinta imensa” a credinciosilor egipteni, a decis si el sa devina urmas al lui Christos.

In timp ce se filma, unul dintre teroristi la intrebat pe Matthew: ,,Il respingi pe Christos?”

,,Dumnezeul lor, este si Dumnezeul meu”, a raspuns el, si in felul acesta a devenit si el unul din cei 21 de barbati care si-au dat viata pentru credinta lor in Isus Christos.

Citeste –

Comments are closed.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: