Alexandra Cristescu, elevă a Liceului Baptist Timișoara, a câștigat locul I la un concurs județean de creaţie literar-religioasă

Alexandra

Alexandra

Articol preluat de la Comunitatea Bisericilor Crestine Baptiste Romane Timisoara. Citeste articolul in intregime aici – http://www.baptist-tm.ro/alexandra-cristescu-eleva-a-liceului-baptist-timisoara-a-castigat-locul-i-la-un-concurs-judetean-de-creatie-literar-religioasa/

Alexandra Cristescu, elevă în clasa a XI-a la Liceul Teologic Baptist Timișoara, a câștigat primul loc la Concursul şcolar județean de creaţie literar-religioasă – secțiunea eseu, ediția a X-a, organizat la Colegiul Naţional „Ana Aslan,” Timişoara în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Timiș. Tema concursului a fost: Atitudinea creștinului  față de lumea creată, între demnitate și spirit civic.

Iata  o  parte din eseul lui Alexandra:

Cu ceva timp în urmă mi-am dat seama de faptul că Dumnezeu nu ne binecuvintează doar cu binecuvântări materiale şi cereşti, ci ne binecuvintează şi prin propriia-I creaţie. Universul, lumea, oamenii, tot ceea ce vedem în jurul nostru este o creaţie perfectă a mâinilor Lui pe care noi, de multe ori, nu o observăm. Dintr-un lucru neînsemnat pentru alţii, eu pot învăţa o lecţie de viaţă pe care o pot împărtăşii altor persoane.

Într-o dimineaţă, aşteptând tramvaiul împreună cu o colegă, privirea şi atenţia mi-au fost atrase de o simplă imagine: imaginea a două vrăbiuţe care se certau de zor pe câteva firimituri de pâine. Am rămas concentrată pentru câteva minute asupra acestei dispute. Una dintre cele două vrăbiuţe voia să strângă hrană pentru puiul ei, care nu era foarte departe de mamă, iar cealaltă voia să mănânce de una singură. Nu ar fi fost un lucru rău să beneficieze amândouă de firimiturile de pâine de pe asfalt, dar problema era că amândouă se războiau pe aceeaşi firimitură de pâine. Nici una, nici alta nu ar fi lăsat de la ea şi nu ar fi sărit pe altă firimitură. În jurul lor au început să se strângă şi alte vrăbiuţe, chiar şi câţiva porumbei şi nimeni din cei prezenţi acolo nu izbuteau să se apropie de cele două vrăbiuţe războinice. Ciripitul nervos al celor două vietăți era amplificat de o mie de ori din cauza celorlalte păsări strânse în jur de parcă îşi formaseră două tabere, o tabără luându-i apărarea vrăbiuţei cu puiul, cealaltă tabără, vrăbiuţei care nu voia să împartă. Nu după foarte mult timp, din armata de oameni şi copii care alergau fiecare înspre serviciile şi şcolile lor, apare un om şi mai grăbit care calcă cu nepăsare peste firimiturile de pâine de pe jos, despărţindu-le astfel pe cele două vrăbiuțe, pasul acestuia trimiţând toate firimiturile pe linia de tramvai, risipindu-le. Ciripitul asurzitor a fost domolit, vrăbiuţele şi porumbeii uitându-se parcă unii la alţii şi zicându-şi „ce-a fost asta?”.

După ce mi-am retras privirea de la imaginea de mai înainte, am făcut imediat o paralelă între aceste păsări şi noi, oamenii. ….

Citeste in intregime la linkul de mai sus (sub poza)

Citeste si –  Olimpiada Națională de Religie – 2 premii pentru Liceul Penticostal Arad ‘Betania’ si 5 premii pentru Liceul Teologic Baptist Arad ‘Alexa Popovici’

2 comentarii (+add yours?)

 1. Iosif
  apr. 26, 2015 @ 02:12:24

  Dumnezeu sa binecuvinteze aceasta tinara pentru valoarile gindurilor nobile exprimate atit de sensibil,cu atita dragoste pentru frumusetile ce ne inconjoara,create de Dumnezeul cel viu si atotputernic,din dragoste pentru omul creat dupa chipul si asemanarea Lui,pentru ca,sa se bucure de toate aceste frumuseti create pentru a-i asigura tot confortul,si sa le ingrijeasca,dindu-i stapinire peste toata aceasta mirifica natura,un adevarat „Eden”,si sa traiasca in armonie cu mediul inconjurator,si intro relatie de comunicare perpetua in dragoste ,multumire si ascultare de Cel ce a creat si are sub control intreg universul perceput si neperceput de capacitatea noastra de intelegere Marele Arhitect,Dumnezeul lui Avraam,a lui Isaac,si a lui Iacov.
  http://biblia.resursecrestine.ro/psalmii/104
  Fiti binecuvintati.

 2. Iosif
  apr. 26, 2015 @ 03:00:43

  „Vorbim azi mult.”Sunt mediatizati si onorati „marii” oratori,uitind ca Fiul omului a apreciat pe cei ce au lasat „totul”pentru a-L urma,si pentru a se raporta la o viata asemanatoare cu a Sa.Imparatia cerului este in inimile celor ce traiesc asemeni Lui,acum si aici,si de doua milenii bate neincetat la usile inimilor,blocate de cele mai multe ori de lucruri pieritoare,ce tin sufletele intr-o moarte spirituala insesizabila de catre cei ce propovaduesc o Evanghelie a bunastarii si prosperitatii.
  Cei nascuti din Dumnezeu,obligatoriu,vor fi marginalizati si batjocoriti ,ignorati si persecutati ,deoarece si Domnul lor a trecut prin aceste incercari ,omorit in trup,si inviat in Duh. Sintem chemati la aceleasi suferinte,cauzate de marturisirea ADEVARULUI. Sa nu uitam ca „mai marii”L-au dat in mainile pacatosilor pentru a fi rastignit,iar in timpul sfirsitului,acest ADEVAR este rastignit pretutindeni,in toate confesiunile religioase evanghelice.
  Va recomand sa meditati profund la versurile acestei cintari.

  Fiti binecuvintati.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: