Apocalipsa – Necazul cel mare a inceput – LAZAR GOG

Apocalipsa 6:12-17
12 Când a rupt Mielul pecetea a şasea, m-am uitat şi iată că s-a făcut un mare cutremur de pământ. Soarele s-a făcut negru ca un sac de păr, luna s-a făcut toată ca sângele,
13 şi stelele au căzut din cer pe pământ, cum cad smochinele verzi din pom, când este scuturat de un vânt puternic.
14 Cerul s-a strâns ca o carte de piele pe care o faci sul. Şi toţi munţii şi toate ostroavele s-au mutat din locurile lor.
15 Împăraţii pământului, domnitorii, căpitanii oştilor, cei bogaţi şi cei puternici, toţi robii şi toţi oamenii slobozi s-au ascuns în peşteri şi în stâncile munţilor.
16 Şi ziceau munţilor şi stâncilor: „Cădeţi peste noi şi ascundeţi-ne de faţa Celui ce şade pe scaunul de domnie şi de mânia Mielului;
17 căci a venit ziua cea mare a mâniei Lui, şi cine poate sta în picioare?”

Iubiti frati si surori, am afirmat in seminarul trecut ca noutatea cu care voi veni in fata dvs.  de data aceasta, in interpretarea cartii Apocalipsa, este aceasta: Necazul cel Mare incepe in capitolul al saselea din Apocalipsa, dar nu incepe cu primul verset, nici cu prima pecete, nici cu a doua, nici cu a cincea. Primele 11 versete din Apocalipsa cap. 6 reprezinta o perioada intermediara intre rapirea bisericii si inceperea Necazului celui Mare. Rapirea bisericii nu insemneaza inceperea Necazului celui Mare. Este o perioada intermediara, poate de minimum 3 1/2 ani, poate de 5 ani, poate chiar mai mare. Dar 3 1/2 ani trebuie sa fie minimum pentru ca tot in timpul acesta intermediar trebuie sa aiba loc razboiul lui Gog. Biblia spune ca dupa ce Domnul va nimici hordele venite impotriva lui Israel, Israel va trebui, timp de 7 ani, sa arda armele cu care s-a venit impotriva lor, sa faca foc cu ele. Ca sa poata sa faca lucrul acesta, Israel are nevoie de pace, are nevoie de liniste. Trei ani si jumatate, inainte de inceperea Necazului celui Mare, sunt o perioada de pace. Israel are o perioada de acalmie pentru ca semneaza tratatul de pace cu Anticrist.

In aceasta perioada de timp poate sa procedeze la arderea acestor arme de razboi, pentru ca in momentul in care Anticrist va rupe legamantul cu Israel, la mijlocul Necazului celui Mare si va intra in Templu, care se va reconstrui, cel de-al treilea Templu, danduse drept Dumnezeu si ridicanduse mai presus de orice se cheama Dumnezeu. Cuvantul Domnului ne spune prin gura Domnului Isus Hristos, ca Israel nu mai are timp atunci sa arda arme si sa faca liniste si sa-si faca foc. Spune: Cand veti vedea uraciunea pustiirii in locul Sfant,” deci, cand veti vedea pe Anticrist intrand in Templu si danduse drept Dumnezeu, asta inseamna uraciunea pustiirii, VOI SA FUGITI.

Sa fugiti, sa va scapati viata, pentru ca intrarea lui in Templu inseamna un nou holocaust pentru evrei. Cu ura Satanica, pentru ca este inspirat si energizat de Satana, Anticrist va cauta solutia finala pe care a incercat-o Hitler, cand a omorat 6 milioane de evrei. El va incerca din nou solutia finala sa extermine poporul evreu de pe fata pamantului. De ce incearca lucrul acesta? De ce? Nu va intrebati? De ce toata lumea  are sentimente anitsemite? Nu toti oamenii, toata lumea, vorbesc, din toate popoarele, sunt antisemiti. Vorbesc urat de evrei, vorbesc urat de Israel, impotriva poporului lui Israel. V-ati pus odata intrebarea de ce? Well, raspunsul este simplu, frati si surori, sunt doua aspecte legate de Israel:

 1. Israel este un popor nascut supranatural. Nu este un popor nascut ca toate popoarele. S-a nascut din Avram si Sara, cand nu putea sa mai nasca fiu sau fiica, la 90, la 100 de ani. De aceea, Israel este un popor minune, un popor supranatural. Fiind un popor supranatural, prin acest popor, Domnul Dumnezeu a hotarat sa aduca in lume pe Mantuitorul, pe Isus Hristos. Si, L-a adus, de aceea, diavolul si oamenii urasc pe Israel pentru ca mantuirea a venit prin Isus Hristos.
 2. Dar, mai este un lucru. Este acest senitment antisemit si este inspirat de diavolul. Nu este inspirat de firea pamanteasca, este inspirat de diavolul, pentru urmatorul motiv: Dumnezeu a promis lui Israel ca-i va da o Imparatie. Si Biblia ne spune ca-i va da o Imparatie de o mie de ani. Ca sa aiba imparatie, trebuie sa existe popor pentru aceasta imparatie. Daca Israel este nimicit, atunci, Dumnezeu este mincinos. Dar Dumnezeu este drept si este Atotputernic. El nu este mincinos, asa vrea sa-L faca diavolul. Si de multe ori se foloseste de oameni din biserica si-i face antisemiti, pentru ca daca Israel este nimicit, atunci Domnul a mintit si daca Domnul a mintit pe Israel, minte si biserica. Si atunci, Satana are dreptate.

Insa, Satana este un mincinos, este un talhar, un ucigas, un caine prost la care trebuie sa-i intoarcem spatele ori de cate ori ne ispiteste cu ideile lui si cu gandurile lui murdare. Prin urmare, intre rapirea bisericii si Necazul cel Mare, este o perioada de acalmie, in care acalmia este data la o parte de ascensiunea lui Anticrist. Este calul alb despre care am vorbit, El are nevoie de un timp sa se ridice, sa fie un lider pentru ca lumea sa poata sa-si puna incredere in el. El se ridica si in timp ce el se ridica si devine influent, merge calare pe cal ca sa biruiasca. Ati vazut ca sunt trei razboaie: calul galben, calul rosu, calul negru. Sunt trei razboaie care termina pamantul. Iar, pe fundalul acesta, Anticrist apare ca un salvator. Si de aceea, il vor alege sa fie un lider mondial si el va avea solutie cum sa imparta lumea in zece regate si in felul acesta sa poata sa controleze destinele pamantului.

Lazar Gog Revelation

Lepadarea de credinta 

De aceea, inca odata, primele 5 pecete, din Apocalipsa 6, nu sunt inceperea Necazului Celui Mare, ci sunt o introducere la Necazul Cel Mare care incepe abia cu pecetea a sasea- Apocalipsa  capitolul 6 vers. 12. Ce trebuieste vazut in ceea ce v-am spus? Desi in perioada asta de dinainte de inceperea propriu zisa a Necazului, intre rapirea bisericii si Necazul Cel Mare, sunt atatea razboaie, este foamete, este anarhie pe pamant, desi diavolul are o putere extraordinara, desi acum este perioada in care are loc ceea ce Sfanta Scriptura numeste  ca aratarea lui Anticrist nu se poate face pana nu va fi intai lepadarea de credinta.

Lepadarea de credinta nu are loc acuma. Este o parte de o lepadare de credinta, Lepadarea de credinta va avea loc in acea perioada de timp. Si sa va spun de ce. Mantuitorul Isus Hristos a spus asa, ca venirea Lui va fi aidoma, identica cu evenimentele care s-au petrecut in timpul lui Noe. La ora actuala, in lumea in care noi traim, puneti la inima si in minte ce va spun acuma, la ora actuala, in special, de la Hollywood, mari politicieni, mari bogatasi sunt in grupurile acestea masonice, sunt in grupul acesta pseudoreligios numit New Age, ‘Noua Era’, a carui teologie si filosofie de viata este una demonica.

In cartile lor de teologie spune asa: ca lumea actuala sufera din cauza crestinilor. Si ca sa nu mai sufere lumea, va trebui sa se produca un eveniment pe pamant, ca crestinii acestia sa dispara. Si daca vor dispare crestinii, atunci ‘spirit guides’ – ‘duhuri care calauzesc- [dvs. numitile draci, pentru ca asta este numele lor] vor cobori pe pamant ca niciodata si se vor descoperi oamenilor, ca ei sunt ‘aliens’ extraterestrii, care au adus viata pe pamant, dar oamenii au pervertit aceasta viata si acuma, acesti aliens, acesti extraterestrii, vor invata pe oameni ce insemneaza sa traiesti si sa fi om si ce insemneaza viata.

Mantuitorul Isus Hristos a spus ca venirea Lui, inainte de a veni El, va fi ca in vremurile lui Noe. In vremea lui Noe, acelasi lucru s-a intamplat. O amalgamare intre demoni, intre ingeri cazuti si fetele oamenilor, si rasa umana a fost pervertita. Asa se va intampla si in aceasta perioada de timp. Si dupa ce trec aceste trei razboaie, calul rosu, calul galben si calul negru, o acalmie va fi, minima, pe pamant, si am sa va spun de ce in studiul de astazi. Si oamenii se vor bucura si vor zice: PACE si LINISTE.

Dar cuvantul Domnului zice: cand vor zice pace si liniste, o prapadenie nemaiintalnita. Prapadenie nemaiintalnita este Necazul Cel Mare. Atunci, Anticrist isi incepe activitatea, pentru ca si-a semnat deja contractul cu Israel, tratatul de pace, de prietenie, si incepe Necazul Cel Mare, necazul propriu-zis. Desi, deci, in aceasta perioada de timp, oamenii, intre rapirea bisericiisi Necazul Cel Mare, vor ajunge cum spune ap. Pavel, sa creada minciuna, adica, ca diavolul este adevaratul Dumnezeu. Vor crede o minciuna, asa spune in 2 Tesaloniceni 2:11 desi in aceasta perioada de timp lumea este in deruta, oameni se vor mantui.

Dvs. ati vazut in Apocalipsa 6:9-11 spune: Am vazut sub altar sufletele celor ce fusese omorati din pricina cuvantului lui Dumnezeu si din pricina marturiei pe care o tinusera. Oameni se mantuie si inainte de  rapirea bisericii si inainte de inceperea Necazului, intre rapire  si Necaz, si se mantuie si in timpul Necazului Celui Mare. Aceasta trebuie sa ne spuna, ca desi este ceasul diavolului, ceasul lui Anticrist, puterea diavolului, si in timpul cel mai rau  care va fi pe pamant, diavolul nu are putere absoluta. El este tinut de Domnul Isus Hristos de lesa, de lant, ca un caine din acela prost si murdar, ca sa nu muste in toate partile. Si de aceea, se vor mantui oameni  cu milioanele, incat spune Cuvantul Domnului, nu-i poti numara. Marit sa fie Domnul pentru indurarea Lui.  Cel ce are toata puterea si ultimul cuvant este Dumnezeu, nu este cel rau. Nici in ceasul Lui de autoritate, nu are toata puterea. Seminarul de astazi se va intitula:

1. Necazul cel mare a inceput

Cum am spus, cu vers. 12, incepe propriu zis, Necazul Cel Mare. Pacea si linistea au disparut. Dar inainte sa inceapa acest necaz, vom vedea in cap 7, este un pic de acalmie, timp inc are Dumnezeu alege 144.000 de evrei. Evrei, nu-s rusi, nu-s romani, nu-s americani, sunt evrei. Si inca-i alege din fiecare semintie. Dumnezeu va reconstitui semintiile lui Israel si Israel va stii, fiecare din Israel, din ce semintie face parte, pentru ca Domnul are aceasta putere si aceasta intelepciune sa o dea poporului evreu. De fapt, si la ora actuala, cei mai multi stiu din ce semintie se trag, prin studiile genetice pe care le fac. Sunt oameni care trimit probe, fie in Texas, fie in Israel  si acolo le spune daca sunt evrei si din ce semintie poate sa se traga, fiindca pot face lucrul acesta. Dar, se va cunoaste lucrul acesta mult mai bine.

Primul lucru care trebuie vazut cand Necazul Cel Mare incepe este panica pe pamant. Apocalipsa 6:12-14

12 Când a rupt Mielul pecetea a şasea, m-am uitat şi iată că s-a făcut un mare cutremur de pământ. Soarele s-a făcut negru ca un sac de păr, luna s-a făcut toată ca sângele,
13 şi stelele au căzut din cer pe pământ, cum cad smochinele verzi din pom, când este scuturat de un vânt puternic.
14 Cerul s-a strâns ca o carte de piele pe care o faci sul. Şi toţi munţii şi toate ostroavele s-au mutat din locurile lor.

Un cutremur cum n-a mai fost. Sigur ca un astfel de cutremur produce panica. Sunt doua aspecte care trebuiesc vazute in panica aceasta.

 1. Primul este cauza panicii. Apocalipsa 612-14. Cauza panicii, ai fricii este perturbarea atmosferica care are loc, cutremurul de pamant, semnele din soare si din luna si schimbarile topografice. Se muta muntii din loc, asa cutremur de pamant. Se muta insulele, cand in Biblie, cuvantul tradus de Cornilescu ‘ostroave’, dvs. trebuie sa intelegeti ‘insule’. Insulele se muta de la loc. Sigur ca aceasta produce o panica nemaiintalnita. Este cauza panicii, miscarile acestea naturale. Daca va uitati cu atentie la cele trei serii de lovituri care vin pe pamant, pecetele, trambitile si potirile, fiecare din aceste serii conclude cu perturbari atmosferice. Urmariti cu atentie, ca am sa va aduc eu aminte, cu ajutorul Domnului. Iata ca aici este concluzia pecetelor, ca intotdeauna, ultima, a saptea este introducerea celorlalte serii  de probleme care vin sau de necazuri care vin. Deci, nu este un necaz propriu-zis, numai o introducere a ce urmaeza sa vina. Dar, pecetele, cand se conclud, trambitele cand se conclud, potirile cand se conclud, sunt perturbari atmosferice. Aceasta este cauza panicii.
 2. Apoi, al doilea lucru este dimensiunea panicii, vers. 15-16 15 Împăraţii pământului, domnitorii, căpitanii oştilor, cei bogaţi şi cei puternici, toţi robii şi toţi oamenii slobozi s-au ascuns în peşteri şi în stâncile munţilor. 16 Şi ziceau munţilor şi stâncilor: „Cădeţi peste noi şi ascundeţi-ne de faţa Celui ce şade pe scaunul de domnie şi de mânia Mielului; 17 căci a venit ziua cea mare a mâniei Lui, şi cine poate sta în picioare?” Deci, al doilea lucru este dimensiunea panicii. Este o dimensiune universala, este o panica care cuprinde pe toti oamenii. Nu vor fi oameni bravi in vremea aceea, sa zica: Mie nu-mi este frica, eu nu ma tem, afara de cei ce se mantuie. Si cei ce se mantuie in vremea aceasta, vor fi amenintati cu moartea si cei mai multi vor fi omorati, vor fi decapitati. Anticrist invata de la ISIS, de la teroristii arabi sau teroristii arabi au invatat de la diavolul si Anticrist va prelua lucrul acesta la o scara mondiala si credinciosii, in cea mai mare parte , cei ce nu vor accepta sa se inchine lui Anticrist si sa mearga dupa corectitudinea politica a timpului, acestia vor fi omorati, vor fi decapitati, asa cum spune ‘New Age Movement’ astazi: Crestinii trebuie sa dispara, ca sa poata sa fie pace pe pamant. Si cand va fi rapirea bisericii, ei vor explica ca au disparut datorita rautatii lor si vor veni dracii (extraterestrii) ca sa explice oamenilor  ce s-a intamplat. Si oamenii vor fi dusi in eroare, ca pe vremea lui Noe.

2. Grija lui Dumnezeu pentru Israel 

In al doilea rand, grija lui Dumnezeu pentru Israel. In aceasta panica, Dumnezeu isi arata puterea. Cel rau tulbura omenirea, dar Dumnezeu isi arata puterea. Apocalipsa 7:1-3

1 După aceea am văzut patru îngeri, care stăteau în picioare în cele patru colţuri ale pământului. Ei ţineau cele patru vânturi ale pământului, ca să nu sufle vânt pe pământ, nici pe mare, nici peste vreun copac.
2 Şi am văzut un alt înger, care se suia dinspre răsăritul soarelui şi care avea pecetea Dumnezeului celui Viu. El a strigat cu glas tare la cei patru îngeri, cărora le fusese dat să vatăme pământul şi marea,
3 zicând: „Nu vătămaţi pământul, nici marea, nici copacii, până nu vom pune pecetea pe fruntea slujitorilor Dumnezeului nostru!”

Dupa ce ‘dupa aceea’? Dupa cele ce s-au intampla dinainte, este consecutiv, vine una dupa alta, legat de ce s-a intamplat dinainte, in capitolul 6. Un mini-calm se produce, dupa cutremurul acesta puternic, un mini calm. O sa se felicite liderii mondiali ale timpului, ca ei sunt autorii ordinii care s-a restabilit buna oara, dar, mini-calmul acesta este introdus de Domnul cu un scop special: sa pecetluiasca cu Duhul Sfant 144.000 de evrei. Ce se va intampla cu ei?

Ingerul acesta despre care vorbeste aici, probabil ca, asistat de alti ingeri,  se va duce la fiecare din acesti 144.000 de evrei, li se va arata, va vorbi cu ei, le va spune ca sunt alesii Domnului, ii va umple cu Duhul Sfant, Il vor primi pe Isus Hristos ca Domn si Mantuitorsi vor primi autoritate sa predice Cuvantul lui Dumnezeu. Ei vor fi martorii lui Isus Hristos, alaturi de cei doi martori, despre care vom vorbi  in alta lectiune, vor fi martorii lui Isus Hristos pentru predicarea Evangheliei in aceasta perioada de timp. Sunt sigilati de Domnul pentru aceasta lucrare speciala. Si cum am spus, ei vor predica Evanghelia Imparatiei.

Va aduc aminte din nou acest adevar, care de multe ori, in stilul popular de a se predica, este prezentat cum nu trebuie. Cuvantul Domnului spune prin gura Mantuitorului Isus Hristos despre aceasta perioada de timp. Evanghelia aceasta a Imparatiei se va propovadui pana la marginile pamantului, ca sa slujeasca de marturie tuturor oamenilor, apoi va veni sfarsitul.

Din primele 22 de minute. Vom reveni cu a doua parte, in scris….

VIDEO by Emanuel Church Anaheim

4 comentarii (+add yours?)

 1. Iosif
  apr. 23, 2015 @ 22:57:52

  Singurele profetii autentice ,sunt Scripturile ,iar cei ce le cerceteaza beneficiaza de lumina ,umbla in lumina,si nu se poticnesc.Oricare alte profetii (interpretari ale inteligentei omenesti ) din afara Bibliei,pot produce multe pierderi sufletesti .

  http://biblia.resursecrestine.ro/amos/6#verset-10

  Fiti binecuvintati.

 2. Gigelul
  apr. 24, 2015 @ 02:28:37

  Discutabila aceasta pozitie a lui Lazar Gog.

 3. Iosif
  apr. 25, 2015 @ 10:45:32

  „Apoi am vazut ridicindu-se din pamint o alta fiara,care avea doua coarne ca ale unui miel,si vorbea ca un balaur.
  Ea lucra cu toata puterea fiarei dintai inaintea ei;si facea ca pamintul si locuitorii lui sa se inchine fiarei dintai,a carei rana de moarte fusese vindecata.
  Savirsea semne mari,pina acolo ca facea chiar sa se pogoare foc din cer pe pamint,in fata oamenilor.
  Si amagea pe locuitorii pamintului prin semnele,pe care i se daduse sa le faca in fata fiarei.Ea a zis locuitorilor pamintului sa faca o icoana fiarei,care avea rana de sabie si traia.
  I s-a dat putere sa dea suflare icoanei fiarei,ca icoana fiarei sa vorbeasca,si sa faca sa fie omoriti toti cei ce nu se vor inchina icoanei fiarei.
  Si a facut ca toti;mici si mari,bogati si saraci,slobozi si robi,sa primeasca un semn pe mina dreapta sau pe frunte,si nimeni sa nu poata cumpara sau vinde,fara sa aiba semnul acesta,adica numele fiarei,sau numarul numelui ei.
  AICI E INTELEPCIUNEA. CINE ARE PRICEPERE,SA SOCOTEASCA NUMARUL FIAREI.Caci este un numar de om. Si numarul ei este :sase sute sase zeci si sase.”(Apocalipsa 13:11-18)
  E plin internetul de interpretari al acestui pasaj „tainic”,care mai de care mai bizare,insa nici una nu raspunde cert dezlegarii acestei taine,ci sint interpretari speculative neintemeiate evenimentelor actuale politico-religioase premergatoare sfirsitului timpului de har acordat de Dumnezeu omenirii si multi vor pieri din lipsa de cunostinta.(Osea 4:1-7)
  Fiti binecuvintati.

 4. Trackback: Vremurile din urma – Ismael – Lazar Gog | agnus dei - english + romanian blog
Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: