Crestinii etiopeni isi plang martirii… un frate a aflat prin Facebook

Mama lui Yasuf Yekunamlak Martir Etiopian Crestin

Sora lui Yasuf Yekunamlak Martir Etiopian Crestin

Sunt foarte putine cuvinte care pot exprima o durere de felul acesta. Yasuf Yekunamlak a fost unul din zecile de crestini etiopieni omorati de ISIS in Libia. Familia si prietenii s-au adunat laolalta, luni in Adis Abbba  sa jeleasca moartea sa.

Everusalem Asfaw, care este sora victimei, a spus plangand ca ea nu a vazut niciodata un act atat de barbaric. Sunt in soc, este un act crud. Nu ma pot gandi la faptul ca a fost decapitat. Cum oare poate fi posibil ca un act asa de nemilos si oribil sa se intample unei fiinte umane? Cum si de ce? – a continuat Everusalem Asfaw cu ochii inundati de lacrimi.

Video-ul care a aratat decapitarea si impuscarea celor 30 de crestini etiopieni, a fost vazut de cativa din familia lui Yasuf. Fratele lui cel mai mare, Seyom Yekunamlak, a auzit pentru prima data despre ce s-a intamplat pe Facebook.

Suntem foarte tristi, – a spus el. Toti oamenii care sunt aici au venit aici dupa ce au vazut postat pe Facebook acest act barbaric impotriva concetatenilor lor. Sunt vecinii nostri si multi sunt veniti din toate colturile Etiopiei ca sa ne ofere condoleante si sa jeleasca impreuna cu noi. Cand o fiinta umana este taiata ca o oaie este oribil.  Un vecin si prieten apropiat de-al lui  Yasuf , cu care a calatorit impreuna, a spus ca ei au sunat famillie in mod regulat in timpul calatoriei lor  in Sudan si apoi Libia. Ei au sperat sa imbarcheze pe un vapor, ca sa inceapa o viata noua in Europa. El a spus ca in Etiopia nu sunt oportunitati bune pentru locuri de munca. Cei doi, Yasuf si Balcea nu au mai sunat familiile lor de o luna de zile.

Si soarta acestor doi barbati tineri, care au sperat la mult mai mult, a devenit oribil de clara.

His older brother heard about it on Facebook”

Ethiopian families in Addis Ababa are grieving for their loved ones recently killed by ISIL in Libya.

A video posted online on Sunday appears to show ISIL fighters in Libya beheading and shooting at least 30 Ethiopian Christians.

Read more about the Ethiopian martyrs here –

Un comentariu (+add yours?)

 1. tmbiscos
  apr. 23, 2015 @ 01:26:55

  Numai cine este omorit pt. Hristos este martir .
  Cit priveste familiile , a acelor crestini martiri , daca , si ei sint crestini , nu protesteaza , si au o nadejde vie in Cel Viu care domneste in veci vecilor .
  Toate aceste lucrurii , au fost profetite inca din vremuri stravechi , primul martir fiind Abel , si toti acei din Evrei 11. , care macar ca au fost laudati pt. faptele lor , trebuie sa astepte sa l-I se inplineasca numarul , semenilor lor .
  Ferice de acum de morti care mor in Domnul , caci inparatia cerurilor , este a lor .
  Cu toti ar trebui sa plingem , mai ales sa plingem cu cei ce pling , fiind ca trebuie sa simtim uni cu alti in Hristos . Doamne ajuta la aceasta . Amin .

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: