Misiunea Genesis: Simona Caba „Zambet pentru copii de ciocolata” la Emisiunea ,,Lumea si Noi”

Stela Nacu: Simona Caba este misionara in Mozambique. Lucrarea de binefacere umana a Simonei Caba este sustinuta de 11 ani, de comunitatea romanilor de la Biserica Filadelfia din Chicago, prin Misiunea Genesis, care in fiecare an, acelora ca si Simona Caba,  sunt implicati in diferite proiecte de cercetare  sau ajutorare a oamenilor sarmani din Africa, Asia, India si chiar din Europa.

Simona Caba: Cred ca adevaratele comori se gasesc ascunse  in noroi, in locuri indepartate. Noi le gasim in Mozambique, in India, in China, la colibele indepartate, unde niciodata n-a ajuns Evanghelia. Este mai usor pentru oameni sa aplaude faptele si acitunile care sunt vizibile. Daca va spun, ca mergem in jungla prin soare, in praf, multi km, ca sa ajungem de la o coliba la alta, ca dormim pe pamant, ca mancam ce mananca ei, poate ca va impresioneaza mai mult.

Rev. Ilie Tomuta este directorul Misiunii Genesis: Am inceput in 2001, misiunea Genesis, si pe rand am inceput sa ne implicam in tot mai multe proiecte. Am avut un inceput binecuvantat pentru ca in spatele nostru am avut o biserica in care a inteles ce inseamna misiunea. Am inceput, de fapt, sa sponsorizam studenti care se pregatesc in scolile teologice, ca sa devina pastori, evanghelistisi ne-am dat seama ca lucrarea este binecuvantata. Dumnezeu ne-a binecuvantat in sensul acesta. Am vazut ca oamenii de la noi, de la Biserica Philadelphia, si chiar din alte biserici, vor sa fie implicati intr-o lucrare misionara, dar vor sa fie lasati in directia unde simt ei ca au chemare din partea lui Dumnezeu. Am intalnit oameni pe parcurs  care mi-au spus ca vor sa fie implicati  in lucrarea misionara, dar ca sunt interesati de orfani. Mi-am dat seama ca este o latura in care noi va trebui sa actionam si am deschis un proiect in sensul acesta. Multumim lui Dumnezeu ca pana in ziua de astazi, avem in jur de 12 orfelinate in jurul lumii, pe care noi le sponsorizam. Am intalnit oameni care au spus: Imi place lucrarea pe care o faceti, dar sunt interesati de altceva. „Dar, de ce anume sunteti interesati?” Au zis: „As vrea sa sponsorizez un evanghelist in zona de unde eu vin din tara As vrea sa sponsorez un pastor din biserica din satul de unde vin.” Am spus ca sunt de acord, si pana in ziua de astazi functioneaza foarte bine.

Dupa ce m-am intors intr-un an, dintr-o calatorie care am facut-o in India, a venit la mine o familie si mi-a spus: „Credem ca Dumnezeu ne cheama sa construim biserici.” Am fost foarte socat de asa ceva pentru ca mi-am dat seama ca este vorba de sume mari. Si am spus: „Sa construiti biserici sau sa fiti un parteneriat la cei care construiesc biserici?” Au zis: „Nu, nu, noi ca si familie vrem sa construim biserici.” Si sponsorizeaza constructii de biserici in India, Mozambic si mai curand, am inceput o lucrare in Madagascar. Au venit altii, care mi-au spus: Va pasa de cei care sunt in inchisorile din Romania, din America?” Si am zis: „Ne pasa.” Dar, in realmente, mi-am dat seama ca noi nu facem nimic in sensul acesta. De curand avem un tanar care a fost condamnat la inchisoare si cineva din biserica s-a ocupta de el si la ora actuala, el este liber si este membru in biserica noastra.

Calatorind prin India, cineva m-a intrebat: „Nu vrei sa vezi cum arata o biserica a fratilor leprosi?” Am zis: „Niciodata n-am vazut asa ceva.” Asa s-a facut ca am mers acolo, am vizitat acea leprozerie si n-am sa uit niciodata. Cand am intrat pe terenul lor, m-au asteptat cu flori. Ba, mai mult decat atat, un copilas, de aprox. 6 ani, a venit inspre mine si mi-a pus o grilanda de flori pe gat. Sincer sa fiu, l-as fi imbratisat. L-as fi luat in brate, l-as fi sarutat. Dar, nu aveam voie. Au fost emotii pe care n-am sa le uit niciodata. De atunci, asa se face ca noi sponsorizam acea biserica a fratilor leprosi care sunt cu copiii acolo, intregile familii. Este o biserica de aprox. 50 de membri.

Am transcris doar cateva din momentele acestui interviu de la TVR. Ascultati / vizionati video in intregime (27 minute).

Stela Nacu: Lumea si Noi – TVR International
„Zambet pentru copii de ciocolata”
Simona Caba si Misiunea Genesis in Mozambic
http://genesismission.com/

Citeste / VEZI si

Comments are closed.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: