Va fi mântuit Samson?

Samson

Photo Moldova Crestina

Am lasat ca, raspunsul, sa-l cititi pe Pagina lui Vasile Filat, la Moldova Crestina, vezi linkul de mai jos.
Samson este un caz clasic când un om își ratează chemarea primită de la Dumnezeu. Despre el este scris în capitolele 13-16 a cărții Judecători. […..] Nici cu Dumnezeu nu s-a arătat deschis să conlucreze, căci foarte rar a apelat la ajutorul lui Dumnezeu, dar totdeauna a fost ascultat când o făcea. În loc să aibă un plan și să acționeaze, toată viața a reacționat la împrejurări și motivația i-a fost răzbunarea sa personală. Acesta a fost motivul tuturor confruntărilor lui cu filistenii. În cele din urmă și-a ratat chemarea și nu a adus poporului izbăvirea pentru care l-a ridicat Dumnezeu.
Pastorul Vasile Filat sesizeaza un posibil motiv pentru care ar fi fost pusa aceasta intrebare si da un sfat biblic:
Nu știu care a fost motivul pentru care mi-ați adresat întrebarea, dar știu că sunt oameni care se lasă doborâți de imoralitate, pentru că Satana îi înșeală șoptindu-le că, uite, și Samson a păcătuit, și David, și Solomon etc. În felul acesta vrea diavolul să te îndepărteze de harul lui Dumnezeu. Să luăm bine seama la ceea ce scrie în Noul Testament și anume:
Nu ştiţi că cei nedrepţi nu vor moşteni Împărăţia lui Dumnezeu? Nu vă înşelaţi în privinţa aceasta: nici curvarii, nici închinătorii la idoli, nici preacurvarii, nici malahii, nici sodomiţii, nici hoţii, nici cei lacomi, nici beţivii, nici defăimătorii, nici hrăpăreţii nu vor moşteni Împărăţia lui Dumnezeu. Şi aşa eraţi unii din voi! Dar aţi fost spălaţi, aţi fost sfinţiţi, aţi fost socotiţi neprihăniţi, în Numele Domnului Isus Hristos şi prin Duhul Dumnezeului nostru. (1 Corinteni 6:9-11)
 
Și mai este scris încă:
Dar, cât despre fricoşi, necredincioşi, scârboşi, ucigaşi, curvari, vrăjitori, închinătorii la idoli şi toţi mincinoşii, partea lor este în iazul care arde cu foc şi cu pucioasă, adică moartea a doua.” (Apocalipsa 21:8)
Să ne ferim de orice întinăciune a cărnii și a duhului și să veghem treji în credință, căci nu suntem în neștiință despre planurile rele ale celui rău. Iar dacă ai fost deja înșelat și ai căzut în vreunul din păcatele care l-au doborât pe Samson, grăbește-te să te pocăiești și să nu mai trăiești în nelegiuire, căci în Împărăția lui Dumnezeu nu va intra nimic întinat. Fii totdeauna pregătit să întâlnești pe Domnul nostru Isus Hristos, căci venirea Lui este aproape.
CITESTE AICI – http://moldovacrestina.md/Raspunsuri-din-Biblie/samson-mantuit.html

3 comentarii (+add yours?)

 1. Tim Dubhy
  apr. 25, 2015 @ 01:44:26

  Samson nu s-a sinucis, practic… a murit voit DAR ca sa omoare dusmanii (s-a sacrificat, mai ales ca nu mai avea prea multe de „luat” de la viata..era rob..orb… In harul Sau, Dumnezeu i-a redat puterea. .si ptr ca a Domnului e mantuirea, de unde stiti ca nu s-a pocait in final si de unde stiti ca nu L-a mantuit Domnul? ca si pe Solomon, de altfel!? A Domnului e mantuirea, nu a omului! Nu tratati cazuri speciale la comun! Oare nu e ceva adanc in acest verset din Judecatori 16: „28 Atunci Samson a strigat către Domnul şi a zis: „Doamne Dumnezeule! Adu-Ţi aminte de mine, Te rog; Dumnezeule, dă-mi putere numai de data aceasta, şi cu o singură lovitură să mă răzbun pe filisteni pentru cei doi ochi ai mei!”? Si uitati ca Samson este pomenit intre EROII CREDINTEI din Evrei 11? „32 Şi ce voi mai zice? Căci nu mi-ar ajunge vremea, dacă aş vrea să vorbesc de Ghedeon, de Barac, de Samson, de Ieftaie, de David, de Samuel şi de proroci!” E putin lucrul acesta? NU va spune nimic?! Nu tratati superficial lucrurile!! Unde se arata ca Dumnezeu e mai mare ca slabiciunea omului, si lucreaza cand vrea El, cum vrea El, cu cine vrea El!

 2. Iosif
  apr. 25, 2015 @ 07:11:19

  Da.Cu siguranta va fi mintuit,si nu numai el,ci toti cei ce vor crede si se vor boteza in Numele Tatalui al Fiului si al Duhului Sfint,si vor marturisi in viata lor pe Isus Hristos ca Domn si Mintuitor al sufletelor lor.(Romani 10:1-13)…
  13) „Fiindca,,oricine va chema Numele Domnului,va fi mintuit.”
  „Tu asculti rugaciunea,de aceea toti oamenii vor veni la tine.”(Psalmii 65:2)
  „Iata un cuvint adevarat si cu totul vrednic de primit !
  Noi muncim,in adevar,si ne luptam,pentru ca ne-am pus nadejdea in Dumnezeul cel viu ,care este Mintuitorul TUTUROR oamenilor,si mai ales al celor credinciosi.”(1Timotei4:9-10)
  Fiti binecuvintati.

 3. Iosif
  apr. 25, 2015 @ 07:57:09

  Existenta fizica (materiala) a omului ,este caracterizata de bine si rau,caracteristici mostenite genetic inca de la creatie de primul om,Adam,care prin neascultarea si ignorarea poruncii date de catre Creatorul sau,a pierdut relatia intima si personala cu El,suferind consecintele acestei neascultari,pierderea vesniciei si caderea sub blestemul suferintei fizice si sufletesti.
  Totusi,in bunatatea nemarginita a dragostei Creatorului fata de cel creat „dupa chipul si asemanarea Sa”,Dumnezeu i-a oferit omului sansa de reabilitare,punindu-i la dispozitie „Pomul Vietii”,Cuvintul,care S-a intrupat in Isus Hristos,si cine maninca trupul Sau si bea singele Sau,obtine iertarea si viata vesnica,integrindu-se intr-o noua viata „ascunsa cu Hristos in Dumnezeu”
  El,Isus Hristos in trup,ne-a trasat CALEA,ADEVARUL,si VIATA,si urmindu-L vom fi reabilitati.
  „Cine zice ca ramine in El,trebuie sa traiasca si el cum a trait Isus.”(1Ioan 2:6)
  Nasterea din nou,din apa si Duh,implica rastignirea omului „vechi”adamic,si nasterea din Dumnezeu,devenind astfel „copii ai lui Dumnezeu”
  „Dar tuturor celor ce L-au primit,adica celor ce cred in Numele Lui,le-a dat dreptul sa se faca copii ai lui Dumnezeu;
  nascuti nu din singe,nici din voia firii lor,nici din voia vreunui om,ci din Dumnezeu.”(Ioan 1:12,13)
  Fiti binecuvintati.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: