„Dumnezeul tau, caruia necurmat ii slujesti sa te scape”! Ioan Burca

                                     
TATALUI, FIULUI, DUHULUI SFANT,                                     ​
Toata Gloria in Veci !!!
​               
Dumnezeul Tau,Caruia Necurmat Îi Slujesti, Sa Te Scape„​!​     ​

În viata fiecaruia au venit, vin, sau vor veni momente grele, momente de cumpana, probleme de viata si ​de ​moarte, sau cum se mai zice, de a fi sau de a nu fi. Dar numai simpla afirmatie, orice am spune, este insuficienta pentru a ne da seama ce înseamna acel moment când esti între viata si moarte. Numai cei care​ au trecut prin aceste momente stiu ce înseamna asta. Sa privim deci la un astfel de om.​    

Textul pe care l-am ales, e unul de exceptie în toate privintele. Voi reda mai jos, dupa nevoie, pasaje din acest text: 

„Dariu a gasit cu cale sa puna peste împaratie o suta doua zeci de dregatori, cari trebuiau sa fie raspânditi în toata împaratia; a pus în fruntea lor trei capetenii, în numarul carora era si Daniel. Dregatorii acestia aveau sa le dea socoteala, ca împaratul sa nu sufere nici o paguba. Daniel însa întrecea pe toate aceste capetenii si pe dregatori, pentru ca în el era un duh înalt; si împaratul se gândea sa-l puna peste toata împaratia.”(Daniel 6:1-3).
Daniel a fost un evreu captiv​, prizonier, care a fost pus de împaratul Babilonului într-o pozitie foarte înalta de administrare a bunurilor împaratiei lui. Fiind într-o asa pozitie si având o asemenea întelepciune, Daniel a fost invidiat de ceilalti dregatori ai împaratiei. Ei au facut ​un plan mârsav de îndepartare a lui Daniel din acea pozitie. Stiind ca Daniel era un închinator din toata inima lui Dumnezeu, au cautat sa foloseasca acest lucru pentru scopul lor murdar. I-​au întins o cursa împaratului, cerându-i sa semneze un ordin de oprire a închinarii ( exceptând închinarea în fata lui), pentru o perioada de 30 de zile pentru orice om, pe toata întinderea împaratiei, si sa dea putere acelui ordin, pecetluindu-l, ca astfel sa nu poata fi schimbat nici chiar de cel ce l-a dat, adica de imparat. Desi cunostea ordinul împaratului, Daniel a continuat sa se închine lui Dumnezeu, de trei ori pe zi, asa cum facuse si pâna atunci. Astfel a ajuns Daniel sa treaca printr-o încercare de viata si de moarte. Momentul în care a venit acea încercare maxima, este descris asa:

„Atunci oamenii acestia au dat navala în casa, si au gasit pe Daniel rugându-se si chemând pe Dumnezeul lui. Apoi s-au înfatisat înaintea împaratului, si i-au zis cu privire la oprirea împarateasca: „N-ai scris tu o oprire, care spune ca oricine va înalta, timp de trei zeci de zile, rugaciuni vreunui dumnezeu sau vreunui om, afara de tine, împarate, sa fie aruncat în groapa cu lei?” „Împaratul a raspuns: „Lucrul aceasta este adevarat dupa legea Mezilor si Persilor care nu se poate schimba.” (Daniel 6:11 si 12).​    ​

Dupa cum se vede din text si dupa cum stim din viata de toate zilele, încercarile vin, necazurile, situatii de viata si moarte, indiferent daca esti om mic si neînsemnat, sau om sus-pus cu multe relatii chiar la împaratul. Cum a ajuns Daniel la aceasta condamnare la moarte cu totul neasteptata? Ce rau o fi facut? Iata ce a facut acest condamnat la moarte: 

„DE TREI ORI PE ZI ÎNGENUNCHEA, SE RUGA SI LAUDA PE DUMNEZEUL LUI CUM FACEA SI MAI ÎNAINTE „   ​

Deci nu facea rele, era corect, credincios în treburile împaratiei si fata de împarat, dar era credincios si lui Dumnezeu; si asta deasupra a toate celelalte, chiar calcând legea împaratului! Ba mai mult, chiar cu riscul vietii lui, pentru ca el cunostea faptul ca legea mezilor si persilor nu se putea schimba. Si închinarea catre Dumnezeu nu o facea în ascuns, ci cu ferestrele deschise ​…​cum facea si mai înainte​…​ de luarea deciziei. El era acelasi om si în vreme buna si în timp de furtuna. Credinta lui în Dumnezeu nu depindea de împrejurari si nu se schimba dupa împrejurari.​  ​

La insistentele acelor oameni ai sai si datorita legii care nu se putea schimba, împaratul, cu toate ca tinea foarte mult la Daniel, a dat porunca sa fie aruncat în groapa cu lei. La despartirea de Daniel, împaratul Dariu a rostit cuvintele citate în titlul acestui articol: 

„DUMNEZEUL TAU CARUIA NECURMAT ÎI SLUJESTI, SA TE SCAPE!”

Adica Daniel îl slujea pe Dumnezeu fara întrerupere. Nici o lege, nici un om, nici toata lumea nu-l putea opri în a-L sluji pe Dumnezeu. De ce? Pentru ca el îl cunostea personal pe Dumnezeu; Îl iubea si se încredea în El. Textul ne spune ca împaratul era foarte mâhnit si ca n-a dormit toata noaptea. De-abia a asteptat sa se faca dimineata, ​​

​”…​si apropiindu-se de groapa, a chemat pe Daniel cu un glas plângator. Împaratul a luat cuvântul, si a zis lui Daniel: „Daniele, robul Dumnezeului celui viu, a putut Dumnezeul tau, caruia îi slujesti necurmat, sa te scape de lei? Si Daniel a zis împaratului: „Vesnic sa traiesti împarate! Dumnezeul meu a trimis pe îngerul Sau si a închis gura leilor, cari nu mi-au facut niciun rau, pentruca am fost gasit nevinovat înaintea Lui. Si nici înaintea ta împarate, n-am facut nici un rau!” Atunci împaratul s-a bucurat foarte mult, si a poruncit sa scoata pe Daniel din groapa. Daniel a fost scos din groapa, si nu s-a gasit nici o rana pe el, pentruca avusese încredere în Dumnezeul sau. Împaratul a poruncit sa aduca pe oamenii aceia cari pârâsera pe Daniel. Si au fost aruncati în groapa cu lei, ei, copiii lor si nevestele lor; si, pâna sa ajunga în fundul gropii, leii i-au si apucat si le-au farâmitat oasele.” (Daniel 6: 20-24).

Dumnezeu îi scapa pe cei cari Îi slujesc NECURMAT. Dumnezeu poate face asta întotdeauna, pentru ca e Atotputernic. Problema e daca El vrea sa intervina, si decizia Lui depinde de multe ori de atitudinea pe care omul o are fata de El. Domnului îi plac oamenii care-L slujesc NECURMAT!

Daniel a trait înainte de venirea pe P​amânt a Fiului lui Dumnezeu, Domnul Isus Hristos. Noi cei de azi ne putem adresa Tatalui în Numele Fiului Sau P​reaiubit, Cel care S-a dat pe Sine Însusi pentru salvarea noastra de la iad. Domnul Isus ne-a facut promisiunea aceasta: 

„Orice veti cere în Numele Meu, Tatal va va da.” Asta-i o binecuvântare cu totul deosebita – sa poti numi pe Dumnezeu Tata, ca în rugaciunea „Tatal nostru”, si sa-I poti cere ceva nu în numele tau, ca om pacatos, ci în Numele Fiului Sau cel Sfânt. Sa-I zici: „Doamne, eu nu am nici un merit sa ma asculti pentru ca am facut multe rele, dar  asculta-ma în Numele Fiului Tau care a platit cu viata Lui pentru toate relele mele.” ​    ​

Sansa ca astfel de rugaciune sa fie ascultata e  mult mai mare. Sa vedem urmarile pe care le are credinciosia unui singur om fata de Dumnezeu: 

 ” Dupa aceea, împaratul Dariu a scris o scrisoare catre toate popoarele, catre toate neamurile, catre oamenii de toate limbile, cari locuiau în toata împaratia: „Pacea sa va fie data din belsug! Poruncesc ca, în toata întinderea împaratiei mele, oamenii sa se teama si sa se înfricoseze de Dumnezeul lui Daniel. Caci El este Dumnezeul cel viu, si El dainuieste vesnic; împaratia Lui nu se va nimici niciodata, si stapânirea Lui nu va avea sfârsit. El izbaveste si mântuieste, El face semne si minuni în ceruri si pe pamânt. El a izbavit pe Daniel din ghiarele leilor!” (Daniel 25-27).

Multi poarta astazi acest frumos nume de Daniel, dar nu stiu cati dintre​ acestia se aseamana cu el la caracter si în credinciosie fata de Dumnezeu!

​ Caracter ca al lui Daniel​ ne cere DUMNEZEU la toti, chiar daca purtam alte nume. Numele e forma, caracterul e fondul, baza, ceea ce e mai important la un om.
    Ba mai mult decat atat, sa avem un caracter crestin, sa se vada ca suntem urmasi ai Lui HRISTOS, ca semanam cu EL, in gand, vorba si fapta!

S-ar putea sa vina momente grele în viata ta. Ai la cine striga dupa ajutor? Poate ca ai oameni, poate ca ai bani sau si una si alta. Uneori oamenii, banii, pozitia sociala nu pot ajuta la nimic. Mai ai vreo varianta atunci? Poti apela la 

„Dumnezeul caruia necurmat Îi slujesti’? 

Sau vorbesti despre Dumnezeu ca si împaratul Dariu, 

…​Dumnezeul lui Daniel”?  ​

Eu îti doresc sa poti spune ca Daniel în versetul 22 din capitolul 6: 

Dumnezeul meu a trimis pe îngerul Sau si a închis gura leilor, care nu mi-au facut nici un rau pentruca am fost gasit nevinovat înaintea Lui.”

​  ​ Sa-L slujim pe DUMNEZEU Necurmat, adica fara pauze, si atunci putem sa ne incredem in interventia Lui, cand avem nevoie arzatoare de aceasta! Amin!
​                                           Ioan Burca – robul DOMNULUI
                     TATALUI, FIULUI, DUHULUI SFANT, 

                                            Toata Gloria in Veci !!

                                       Stimati Vizitatori

                  Va prezentam 2 link-uri, care contin 

Cuvantul si Minunile Lui DUMNEZEU in viata unor oameni. 

               Va dorim vizionare si auditie Placuta si Benefica!
      Pe link-ul nr. 1, dati click pe camera de filmat, aceea mica
  din dreapta,  sau pe difuzorul mic din dreapta, pentru cele audio.
      1.  http://perlesicomori.net/  (audio si video)
     Pe link-ul nr. 2,  ” Esenta BIBLIEI ” , gasiti Lucrurile ESENTIALE 
 pe care un om trebuie sa le STIE si sa le FACA, si altele sa stie 
sa NU le faca, pentru a fi salvat de la iad si a-i arata SINGURA CALE spre RAI,
care este DOMNUL ISUS HRISTOS FIUL Lui DUMNEZEU !!!
                            DUMNEZEU sa va Binecuvanteze!
                                            Cu tot respectul,
                                  Ioan Burca – robul DOMNULUI,
                                          Doctor in Teologie
                “Cercetaţi toate lucrurile şi pastrati ce este bun”, adică BIBLIC.
    Dati la cat mai multi aceste link-uri, pentru clarificare, intarire in credinta, sau intoarcere la DUMNEZEU, prin DOMNUL ISUS HRISTOS, si convingerea DUHULUI SFANT, si va veti intalni cu rezultatele aici pe Pamant, sau in Cer.
                     „…cine seamana mult, mult va secera.”

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: