Gabi Lupescu – Biserica din Tesalonic: Mai exista o sansa!

Abandoned Desert Church

„…Evanghelia noastra v-a fost propovadita nu numai cu vorbe, ci cu putere, cu Duhul Sfînt si cu o mare îndrazneala. Caci stiti ca din dragoste pentru voi am fost asa printre voi „ (I Tes .1:5)
– ” „ Deaceea multumim fara încetare lui Dumnezeu ca ,atunci cînd ati primit Cuvîntul lui Dumnezeu , auzit de la noi , l-ati primit nu ca pe cuvîntul oamenilor , ci asa cum si este în adevar, ca pe Cuvîntul lui Dumnezeu, care lucreaza si î voi care credeti „.(I Tes.2:13 ) .- ” „ În adevar , nu numai ca de la voi Cuvîntul Domnului – a rasunat prin Macedonia si Ahaia – , dar vestea despre credinta voastra în Dumnezeu s-a raspîndit pretutindeni … asa ca n-avem nevoie sa mai vorbim de ea”. I Tes.1:8 – A m i n.

Tinînd cont de aceste considerente , putem spune ca Biserica din Tesalonic a fost o… „ „Biserica cu mare impact „ !!!. Pentru cîte biserici astazi pastorii îsi mai aduc aminte cu placere de experientele traite în mijlocul acestora ? Cîti pastori la fel ca apostolul Pavel mai pot multumi todeauna lui Dumnezeu pentru toti cei din bisericile în care slujesc ? Cîte biserici mai sunt o pricina de lauda… pentru slujitori? În tot mai multe cazuri întînim astazi biserici despre care sunt pastrate amintiri neplacute, deoarece viata membrilor acestora este mai degraba o pricina de poticnire decît de multumire fata de Dumnezeu. De aceea este atît de important sa descoperim care sunt caracteristicile unei biserici model… si în ce domenii Biserica din Teslonic este pentru noi un exemplu privind… „Biserica cu mare impact „?

În multe biserici astazi, Cuvîntul lui Dumnezeu… este neglijat ,nesocotit si neîmplinit. Sunt atîtia cei care asculta mai degraba cuvîntul oamenilor sau istorisiri si experiente … decît Cuvîntul Scripturii. Pentru a avea biserici model si cu un mare impact este nevoie de o reîntoarcere la …Cuvîntul lui Dumnezeu si la o corecta atitudine fata de acesta !.Din cea mai josnica stare de idolatrie si pacat ,aceasta biserica din Tesalonic , s-au întors la Dumnezeu, slujindu-i Dumnezeului cel viu si adevarat (I Tes1:9). Aceasta întoacere dovedeste o pocainta reala care a implicat schimbarea vietii, a atitudinilor lor. . De la închinarea idolatra din trecut, ce-i identifica cu pagînii , în urma pocaintei, pe membrii bisericii din Tesalonic îi gasim în… partasia sfintilor, slujind singurului care merita: „Dumnezeului celui viu si adevarat”.

Cînd apostolul Pavel le expediaza prima scrisoare, în loc de adresa fizica la care puteau fi gasiti… el mentioneaza adresa spirituala : ….”catre Biserica Tesalonicenilor , care este în Dumnezeu Tatal… si în Domnul Isus Hristos”( I Tes.1:1).
Din punct de vedere spiritual, viata lor era ascunsa cu Hristos în Dumnezeu !!!… de aceea putem spune ca ei ne pot fi un exemplu de pocainta si traire crestina !.

Ne bucuram Mai Exista O Sansa…de coordonarea care o face Duhul lui Dumnezeu, printre noi si cu noi !!!.- Biserica din Tesalonic, s-a nascut în suferinta. Dar cu toate acestea, necazurile si încercarile n-au biruit-o. În mijlocul acestora ei au dovedit un deoebit exeplu, calcînd pe urmele înaintasilor: „ caci fratilor, voi ati calcat pe urmele Bisericilor lui Dumnezeu, cari sunt în Hristos Isus ,în Iudeia ; pentru ca si voi ati suferit din partea celor de un neam cu voi aceleasi rele, pe cari le-au suferit ele din partea Iudeilor „.(I Tes. 2:14 )

Indiferent de masura provocarilor ei au ramas neclintiti, fiind o pricina de lauda pentru celelalte biserici :

„De aceea ne laudam cu voi în Bisericile lui Dumnezeu… pentru statornicia si credinta voastra în toate prigonirile si necazurile, pe care le suferiti „ (2 Tes.1:4 si I Tes. 3:7-8). În acelasi timp suferintele i-au determinat sa astepte cu si mai multa ardoare …venirea Domnului Isus( I Tes 1:10, 2:19-20 3:13).Pentru ei venirea Domnului era atît de iminenta , încît au uitat de pamînt …si priveau mai mult catre cer.Daca ei traiau ca si cum Domnul ar fi venit astazi, prin epistola pe care le-a scris-o apostolul Pavel a trebuit sa-i trezeasca , ca sa… si lucreze crezînd ca Domnul ar veni …peste o mie de ani .( I Tes .4:11, 2 Tes.3:7-12).

^ Biserica din Tesalonic a fost un model pentru bisericile din Macedonia si Ahaia… si ramîne un viu exemplu pentru orice biserica de astazi !. Deoarece exemplul crestin are un mare impact si poate deschide… sau închide… usa pentru Evanghelie. De aceea trebuie sa ne rugam lui Dumnezeu sa ne ajute pe noi si bisericile de care apartinem… sa avem o buna marturie !. Amin

Un comentariu (+add yours?)

 1. Iosif
  apr. 28, 2015 @ 13:10:12

  Unica sansa,singura posibilitate de a-L vedea ,a-L cunoaste si a relationa cu Dumnezeu ramine POCAINTA AUTENTICA,”cararile vechi”,lepadarea de SINE,ingroparea omului vechi,adamic, transcendenta la o noua viata,prin nastere din nou,din apa si Duh,prin credinta in Hristos Isus,si o traire asemanatoare cu a Sa,intr-o evolutie a dragostei de Dumnezeu,o foame si alimentatie zilnica din „Mana” Cuvintului vietii, ce are puterea de transformare,si care poate modifica genetic faptura fireasca,transformindu-o intr-o noua forma de existenta,duhovniceasca printr-o inoire a gindirii si o perceptie diferita prin credinta din inima,in Cuvintul Adevarului,singurul ce poate oferi viata vesnica,nemurirea sufletului.
  „Asa vorbeste Domnul:”Stati in drumuri,uitati-va,si intrebati cari sunt cararile cele vechi,care este calea cea buna:umblati pe ea,si veti gasi odihna pentru sufletele voastre!”Dar ei raspund:”Nu vrem sa umblam pe ele!
  „Am pus niste strajeri peste voi: Fiti cu luare aminte la sunetul trimbitei!” Dar ei raspund:”Nu vrem sa fim cu luare aminte!” (Ieremia 6:16:17)
  Fiti binecuvintati.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: