Florin Ianovici – Cum sa fac sa nu-l mai pierd pe Dumnezeu

Florin Ianovici Iubitii Domnului, viata intreaga este sub semnul cronometrului. Se pare ca pe masura ce inaintam, deja numaram secundele, nu minutele, nu orele, nu zilele, ci secundele. Si luptam si in seara aceasta cu timpul. Asa se intampla mereu, ca lucrurile bune sunt cronometrate, celelalte, nu. Dumnezeu sa ne binecuvanteze in aceasta seara si as dori sa vin cu un gand al sf. ap. Pavel, adresat bisericii din Corint: Dumnezeu sa ne ajute sa ne facem mai buni. Fie seara aceasta o seara in care inima ta sa priveasca spre Dumnezeu, cu gand sa te faci mai bun. In fiecare zi a vietii noastre, cred ca, observ ca necazurile nu pleaca. Luptele de ieri, pentru care am biruit sunt urmate de luptele de astazi, pentru care trebuie sa lupt. Observ ca in fiecare zi, luptele se schimba si luptele de la 40 de ani nu mai sunt ca acele de la 20 [de ani]. Banuiesc ca nici luptele de la 60 de ani nu-s mai ca acele de la 40. Si fiecare varsta si fiecare zi si fiecare timp aduce luptele specifice.

Nu stiu daca neaparat, rezolvarea unei probleme astazi va fi garantia faptului ca-ti va fi mai bine. In seara aceasta am venit sa iti spun ca eu cred ca ceea ce avem nevoie in fiecare zi, nu-i neaparat o biruinta in lupta pe care o avem, ci un Dumnezeu care sa ramana cu noi in fiecare moment. Daca imi este frica de ceva, nu imi este frica de faptul ca maine voi da piept cu un necaz. Ma astept la lucrul asta. Ma astept ca maine sa ma pasca un necaz. De dimineata, pana acuma, am avut anumite suparari si sunt convins ca pana ma voi duce sa ma culc, cumva, viata, intr-un fel, imi va rezerva impreuna cu bucuriile si  o suparare. Domnul Isus Hristos statea la Cina, bucuranduse cu ucenici stiind ca mai apoi, in cateva ceasuri, avea sa dea o lupta pe viata si pe moarte. Si-a gasit tarie sa se bucure impreuna cu ucenicii, macar ca stia ca dincolo de odaita aceea, in care luau Cina, se va purta o lupta extraordinara.

Daca imi este frica de ceva in viata, imi este frica sa ma trezesc intr-o zi fara de Dumnezeu, mergand de unul singur. Daca imi este frica de ceva, prieten, mi-este frica de faptul de a sta pe scaun si sa cant o cantare fara dor de Dumnezeu. Daca mi-este frica in viata aceasta de ceva, imi este frica sa ma duc la rugaciune si dupa 5 minute sa ma trezesc ca n-am ce spune lui Dumnezeu. Asta-i frica mea. Daca mi-e frica de ceva in viata, mi-e frica ca Dumnezeu va tacea. Nu mi-e frica de nici un necaz, pentru ca Dumnezeul meu este mai mare decat orice necaz. Nu mi-e frica de lupte, Dumnezeul meu este un Dumnezeu al biruintei. De mine mi-e frica. Mi-e frica de tardarile mele, de inconsecventa mea, mi-e frica de slabiciunile mele, mi-e frica de imobilismul meu. Mi-e frica de modul gresit, mic si omenesc in care-L vad pe Dumnezeu. De asta imi este frica. In seara aceasta, ma rog lui Dumnezeu si spun: „Duhule Sfante, deschide-ne mintea.” Deschida Dumnezeu mintea, sa-L vedem pe El. Sunt buni oamenii si sunt extraordinar sa avem langa noi frati si surori, dar in seara aceasta as vrea sa-L vedem pe Isus Hristos si El sa ne binecuvanteze.

Spunea autorul epistolei catre Evrei, ca o fi Pavel, ca o fi apostolul Apolo, inca nu e lamurita problema- spunea autorul epistolei catre Evrei, ca la momentul acela cand scria, nu era timp sa se ocupe de heruvimii slavei indeaproape. Zicea: nu este timp sa ne ocupam cu de-amanuntul. In seara aceasta, am venit sa va spun ca e timpul sa ne ocupam cu de-amanuntul de acest heruvim pentru ca in ei sta un raspuns pe care eu il caut: Cum sa fac sa nu-L mai pierd pe Dumnezeu. Aceasta este intrebarea cu care am venit la voi si acesta este mesajul  din aceasta seara. Cum sa fac sa nu-L mai pierd pe Dumnezeu? Mi-e groaza cateodata de ziua de luni pentru ca plec in iuresul vietii si ma trezesc undeva pe la ora doua ca nici macar nu i-am multumit lui Dumnezeu. Ma trezesc, marti, mai strain de Dumnezeu si miercuri sunt deja fara de El. Vin la biserica si mi se mai face inca o perfuzie de  har, ca sa mai traiesc inca o zi sau doua, dupa care imi dau seama ca pe undeva L-am pierdut pe Dumnezeu. Sigur, imi propun si imi zic: ma voi disciplina, ma voi ruga mai bine, voi citi mai mult din Scriptura. Dar, sa stiti, dragii mei, ca am citit Scriptura uneori  si nu L-am simtit pe Domnul. Alteori, m-am rugat si nu L-am simtit pe Domnul. Nu e vorba sa fac doar un lucru care cred eu ca este bun. Eu am nevoie de Dumnezeu. De Dumnezeu si atat, de El.

Au venit oamenii la Moise si i-au spus acestui om a lui Dumnezeu, au zis: cum sa facem sa pastram permanenta lui Dumnezeu cu inimile noastre? Cum am putea sa ne adresam lui Dumnezeu, dincolo de care sa fim siguri ca in orice moment al existentei noastre, Dumnezeu ne va raspunde? Cum as putea si care este pozitia corecta a inimii mele, care este modul care functioneaza pana la urma cerul? Cum functioneaza pana la urma cerul si cum ma pot adresa lui Dumnezeu, astfel incat sa fiu sigur ca El vine langa mine? Moise s-a urcat pe munte si in momentul acela, Domnul Dumnezeu i-a deschis cerulsi-a zis in felul urmator: Moise, tu trebuie sa cobori si sa faci o lucrare pe pamant. Tu trebuie sa faci un chivot al legamantului, a zis Domnul. Il faci din lemn de salcam, faci un capac al ispasirii, ii faci un chenar frumos, ii faci doua inele la fiecare capat, doi drugi pe care o sa-i treci prin acele inele, si ori de cate ori, spune Cuvantul Domnului, in Exod 25:22 – Ori de cate ori ma vei chema,  Acolo* Mă voi întâlni cu tine; şi de la înălţimea capacului ispăşirii, dintre** cei doi heruvimi aşezaţi pe chivotul mărturiei, îţi voi da toate poruncile Mele pentru copiii lui Israel.

Sau, altcumva spus, ori de cate ori ma vei chema, voi fi acolo, sa te ascult, sa te indrum, sa-ti spun de ce ai nevoie, sa-ti spun incotro sa mergi. Acesta este raspunsul pe care Dumnezeu i l-a dat lui Moise. Si cand Moise a coborat, a trebuit sa mearga la un mester si sa-i spuna: Trebuie sa faci un chivot al legamantului, sa faci un capac al ispasirii, si pe capacul acela sa faci doi heruvimi. V-ati pus vreodata intrebarea, ce o fi gandit mesterul acela sa faci doi, ce? Doi heruvimi. Erau heruvimii pe pamant? Puteai sa-i copiezi de undeva? Doi ce? Doi heruvimi, a zis Moise. Pai, si-a zis el: si cum arata heruvimii acestia? Dumnezeu, cu siguranta, in timpul acelor patruzeci de zile i-a deschis cerul lui Moise, sa vada ce inseamna raiul lui Dumnezeu, sa vada ce inseamna Imparatia lui Dumnezeu. Asa ca, acest chivot al legamantului, dragii mei, nu este ideea unui om, si nu este initiativa unui om, ci a lui Dumnezeu. Slavit sa-I fie numele! De aceea, in aceasta seara, cu toata seriozitatea, va rog sa privit spre acesti heruvimi, pentru ca ei ne vor fi in aceasta seara cheia si raspunsul la intrebarea: Cum sa fac sa-L pastrez pe Dumnezeuin fiecare zi a vietii mele, langa mine?

Cand a coborat Moise pe pamant, a zis: mestere, trebuie sa iei aur si din aurul acela trebuie sa sculptezi, sa faci doi heruvimi. Si Moise a trebuit sa stea langa el si sa spuna: Cam asa este forma lor, mai la stanga, mai la dreapta… Prima mentiune care o face Cuvantul lui Dumnezeu in Exodul 25:18 este –  Să faci doi heruvimi de aur, si spune imediat, Cuvantul lui Dumnezeu sa-i faci din aur batut. Nu va mai ingrijorati si nu va mai speriati cu gandul la ce vi se intampla voua. Nu va mai puneti intrebari de genul: De ce mie, Doamne, mi se intampla atatea lucruri rele? De ce in viata mea sunt asa de multe necazuri? De ce, Doamne, pare ca nu se mai termina valul si  vine un alt val? Pentru ca Dumnezeu spune in aceasta seara, ca omul credincios este facut din material pretios. Nici lemn, nici fan, nici trestie, ci este facut din aur curat. Si Dumnezeu ne spune in aceasta seara, prieten, ca toate necazurile vietii n-au decat un singur rol, sa sculpteze in noi chipul Domnului Isus Hristos. Dumnezeu foloseste dalta si ciocanul  pentru ca altminteri, noi nu ne-am modela singuri. 

Asa de mult ne-am dori ca in momentul cand ne intoarcem la Dumnezeu, sa existe o matrita. Doamne, baga-ma in matrita, apasa atunci cinci minute, si haide sa ies asa cum este chipul tau. Dar, realitatea este, dragii mei, ca semanam din ce in ce mai mult cu Dumnezeu in masura in care ne cioplim patimile din viata. Semanam din ce in ce mai mult cu Dumnezeu pe masura in care omoram in noi lutul si facem sa traiasca Duhul. In fiecare zi a vietii tale, necazul este nimic altceva decat o mana a lui Dumnezeu care spune: nu te las, prietene, ca sa ai chip pamantesc. Am venit pe pamantul acesta pentru ca vreau sa semeni cu Mine. Si in aceasta seara, ma rog lui Dumnezeu, ca orice om prezent aici, sa semene cu Isus Hristos. Dumnezeu n-a lasat o religie pe pamantul acesta. Dumnezeu a lasat porunci si un Dumnezeu dupa care sa mergem.

Dumnezeu, cand l-a facut pe om, a zis cuvantul ‘om’ si asta este un substantiv. Imediat dupa ce Dumnezeu l-a facut pe om, noi am adaugat adjectivele noastre. Mai intai, au zis oamenii: a venit Set si oamenii au inceput dupa Set sa cheme Numele lui Dumnezeu si asta a fost primul adjectiv. A venit Dumnezeu si a zis: Trebuie sa facem un popor care sa fie sfant, Israelul- al doilea adjectiv. Si de atunci incolo ne-am impartit. Unii-s filisteni, unii-s moabiti, altii amoriti, altii sunt copiii lui Dumnezeu. Unii-s penticostali, unii-s baptisti, altii-s ortodocsi, altii sunt catolici. Dar, am sa spun in aceasta seara ce trebuie in viata ta: Sa semeni cu Isus Hristos, pentru ca in momentul cand vei muri, acolo, cand vei sta pe pat sa-ti dai ultima suflare, un singur lucru va conta- daca semeni cu Isus Hristos. Daca in tine este chipul Aceluia, care a venit dupa tine, atat va conta. Restul, nu va mai conta. Nu va conta ca ti-ai trait viata intr-o biserica care are un program de un fel sau o biserica care are un program de alt fel. Nu conteaza ca incepi la sase sau la sapte. Nu conteaza ca aveti fanfara sau n-aveti fanfara. Conteaza lucrurile acestea pana la un punct. Conteaza un singur lucru: daca in viata de credinta ai ajuns sa semeni cu El. Amin. Atat. Din primele 11:17 minute, asculta in continuare pe video aici:

VIDEO by Ionut Ionut

 • Asa se intampla mereu, ca lucrurile bune sunt cronometrate, celelalte, nu.
 •  Luptele de ieri, pentru care am biruit sunt urmate de luptele de astazi, pentru care trebuie sa lupt.

8 comentarii (+add yours?)

 1. Petru Ion
  apr. 28, 2015 @ 23:09:28

  Ce aberatie contine acest titlu! Cum poate fi Dumnezeu pierdut?
  Daca, deci daca si numai daca sunt oaie din turma BUNULUI PASTOR am GARANTIA pe baza PROMISIUNII BUNULUI PASTOR deci a DOMNULUI ISUS ca NIMENI nu ma va smulge din MANA LUI si din MANA TATALUI deci a lui DUMNEZEU!
  IANOVICI vorbeste nu celor credinciosi ci LUMII!
  Iar lumii trebuie sa-i faci evanghelizare nu sa-i spui aberatii!

  • Avram
   apr. 28, 2015 @ 23:44:50

   Petru,
   Daca tu ai aceasta convingere, atunci predica nu este pentru tine, dar sunt multi care vin la adunare dar au o viata de caldicei, pe care Domnul Isus a spus ca are sa-i verse din gura Lui. Predica aceasta este despre acesti oameni, pentru atentionarea lor, pentru a-si cumpara alifie pentru ochi ca sa poata vedea deslusit voia lui Dumnezeu.
   Despre celalalt comentariu, nu spun ca nu ai dreptate dar ne rezervam dreptul de a nu-l posta.

 2. costel
  apr. 29, 2015 @ 14:25:15

  in ce biserica a predicat fr florin ptr ca nu am vazut asa o biserica inchisa la mesajul fr florin domnul sa aiba mila de ei oare pastori di biserica cum le predica

  • rodi
   apr. 29, 2015 @ 20:56:06

   Costel, nu vad ceea ce vezi tu. Depinde cu ce probleme se intampina fratii de acolo, oriunde ar fi acea biserica, greutatile au felul lor de-a te face mai serios decat ai vrea sa fi. Fratele Ianovici stie cum a fost, ca dragostea se simte, nu totdeauna se vede si cred ca pe ecran e si mai greu greu sa ‘vedem’ o astfel de dovada. Si indiferent cum a fost, cand Cuvantul este vestit, Duhul Sfant lucreaza!

 3. Iosif
  apr. 29, 2015 @ 23:27:42

  Tare m-as bucura sa-i vad pe cei doi „mari ciresari”,uniti in Duhul,cu toti jlujitorii ,(indiferent de „calibrul” functiei si gradul de titularizare ce-l detin),slujind la „masa dragostei lui Hristos”(agape),asa cum dealtfel si-au cistigat la inceput simpatia si popularitatea nationala si mondiala.
  Personal ,sper ca Domnul sa-i trezeasca,sa le „unga ochii mintii”,caci numai unitatea in Hristos,va putea forma o Biserica autentica ,plina de puterea lui Dumnezeu ,care va putea aduce binecuvintarea natiunii romane,si nu numai.
  Ce ne-ar putea desparti de dragostea lui Dumnezeu, de unitate in El,indiferent de confesiunea religioasa ? E dragostea de organizatia religioasa din care fac parte ,mai presus de dradostea de Dumnezeu…??
  „Ma rog ca toti sa fie una,cum Tu,Tata,esti in Mine,si Eu in Tine;ca,si ei sa fie una in noi,pentru ca lumea sa CREADA ca Tu M’ai trimas.”(Ioan 17:21)
  Fiti binecuvintati.

 4. anatatar
  apr. 30, 2015 @ 13:33:11

  Reblogged this on ANA TATAR ANDRAS.

 5. Trackback: Ce e nou la PAGINA Florin Ianovici Predici – Biserica Betel-Crangasi, Bucuresti | agnus dei - english + romanian blog
 6. ivan (ionut) Popovici
  iun. 27, 2015 @ 17:23:37

  Dumnezeu sa-l binecuvinteze pe autorul acestui mesaj

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: