Relu Moldovanu – Schimbarea de la curiozitati religioase la mantuire

TEXT Luca 19:1-10

Relu Moldovan1 Isus a intrat în Ierihon şi trecea prin cetate.
2 Şi un om bogat, numit Zacheu, mai-marele vameşilor,
3 căuta să vadă care este Isus, dar nu putea din pricina norodului, căci era mic de statură.
4 A alergat înainte şi s-a suit într-un dud ca să-L vadă, pentru că pe drumul acela avea să treacă.
5 Isus, când a ajuns la locul acela, Şi-a ridicat ochii şi i-a zis: „Zachee, dă-te jos degrabă, căci astăzi trebuie să rămân în casa ta.”
6 Zacheu s-a dat jos în grabă şi L-a primit cu bucurie.
7 Când au văzut lucrul acesta, toţi cârteau şi ziceau: „A* intrat să găzduiască la un om păcătos!”
8 Dar Zacheu a stat înaintea Domnului şi I-a zis: „Iată, Doamne, jumătate din avuţia mea o dau săracilor şi, dacă am năpăstuit* pe cineva cu ceva, îi dau înapoi** împătrit.”
9 Isus i-a zis: „Astăzi a intrat mântuirea în casa aceasta, căci şi* el este fiul** lui Avraam.
10 Pentru că* Fiul omului a venit să caute şi să mântuiască ce era pierdut.”

M-am gandit sa incep mesajul punandu-va o intrebare, o intrebare la care sa va fac sa raspundeti prin ridicarea de mana. Si apoi, am zis ca nu vreau sa va fac sa pacatuiti in casa lui Dumnezeu, in sensul ca nu vreau sa fiti nesinceri in Casa lui Dumnezeu. Totusi, as vrea sa va pun intrebarea asta, fara sa astept un raspuns prin ridicarea de mana. ci sa va ganditi fiecare din voi, in voi insiva, la intrebarea aceasta. Care de aici, a venit in aceasta seara aici din curiozitate? Ati putea sa va ganditi ca a veni aici din curiozitate este un lucru rau. Ce vreau sa va spun e ca daca ramaneti doar la curiozitate, s-ar putea sa fie rau si sa fie paguba pentru acum si paguba pentru eternitate. Subiectul din seara aceasta este schimbarea de la curiozitati religioase la mantuire. Curiozitatea este foarte simplu definit ca dorinta de cunoastere. Dorinta de cunoastere prin informare sau prin experienta. Vrei sa cunosti. As vrea sa va spun ca aceasta curiozitate despre care vorbim noi acuma poate fi de doua feluri. Poate fi o curiozitate distructiva, adica, te distruge daca dai drumul curiozitatii. De ce credeti dvs. ca uneori ii opriti pe copiii mici pe care incercati sa-i educati, sa nu fie foarte curiosi, sa se joace cu cutitul? De ce? Curiozitatea asta-i distructiva. Nu? S-ar putea sa-l duca la rau……

Noi, oamenii, de foarte multe ori, dam dovada de curiozitate distructiva, incercand sa vedem ce se afla in spatele interdictiilor lui Dumnezeu. Buna oara, Dumnezeu a spus lui Adam si a spus Evei: Sa nu mancati din pomul care se afla in mijlocul gradinii. Si, Eva, a inceput sa se gandeasca: ce o fi in spatele acestor interdictii? Si curiozitatea a manat-o sa cunoasca prin experienta, ce se afla in spatele interdictiei lui Dumnezeu. Si intr-o zi s-a dus dincolo. Si va intreb: a fost distructiva curiozitatea asta sau n-a fost? Unde a dus-o pe Eva curiozitatea asta de a afla ce este dincolo de interdictia lui Dumnezeu? Si, as putea sa ma duc prin Scriptura la toate interdictiile lui Dumnezeu, sa vedem cat de curiosi suntem , sa vedem ce se afla dincolo. (5) Asculta in continuare pe video de la minutul 5:

VIDEO by Biserica Penticostală nr.1 Carpați

Comments are closed.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: