Cristian Barbosu – Vie Împărația Ta

Cristian BarbosuIsus, care ne da modelul rugaciunii „Tatal nostru’, ne invata ca primul lucru in rugaciune, ba, chiar si in viata de credinta, este sa ne apropiem si sa-L cunoastem pe Dumnezeu la nivel personal. De aceea rugaciunea incepe prin fraza aceasta, arhicunosuta: Tatal nostru, care esti in ceruri..” Nu: Doamne, Creatorul, Suveranul universului, nu arhitect suprem al universului, ci „Tatal nostru, care esti in ceruri”. Tata= o relatie cu acest Dumnezeu. Observati, nu o religie despre Dumnezeufiindca multi au religie, dar putini au relatie cu Dumnezeu. Si, cum ajungi sa-L cunosti pe Dumnezeu, ca Tata, vrei sa-ti incepi relatia ta cu Dumnezeu cu drepturi. Fiindca, repet, Isus ne invata ca in viata de credinta, in primul rand, trebuie sa te apropii de Dumnezeu la nivel personal. Din momentul in care ajungi sa-L cunosti pe Dumnezeu personal, tu. automat, vei incepe sa-L tratezi altfel de cum L-ai tratat pana acum. De aceea, si urmatoarea fraza in rugaciunea Tatal nostru exprima aceasta realitate: Tatal nostru care esti in ceruri, sfinteascase Numele Tau. In alte cuvinte, incepi sa-I dai acel loc de cinste, unic special in viata ta, pentru ca asta inseamna a sfinti, a pune de o parte, a da locul cuvenit lui Dumnezeu. Si prin asta se deosebesc cei care intr-adevar au o relatie adevarata cu Dumnezeu, fata de cei care pretind ca o au, in functie de cum Il trateaza pe Dumnezeu, lucru vazut in prioritatile lor de fiecare zi.

Si, Isus, vrea sa ne vorbeasca despre prioritati in urmatoarea fraza a rugaciunii Tatal Nostru, cand trece, {atentie!} de la persoana lui Dumnezeu la Planul lui Dumnezeu! Observati:

Tatal nostru, care esti in ceruri sfinteasca-se numele Tau [persoana lui Dumnezeu si acum vine planul lui Dumnezeu], vie Imparatia Ta, faca-se voia Ta!

Imparatia este cuvantul cheie care descrie planul lui Dumnezeu. Plan, care a fost o prioritate pentru El si ar trebui sa fie si pentru noi…..

VIDEO by Perspective Eterne

Comments are closed.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: