= Urcusul spre Rai sau Autostrada spre iad?! = Ioan Burca

Photo credit

Photo credit

TATALUI, FIULUI, DUHULUI SFANT, ​

Toata Gloria in Veci !!!

Urcusul Spre Rai sau „Autostrada Spre Iad ?​!​

        „Sunt pe 

„​autostrada​”​ spre iad, pe „​autostrada​”​spre iad, fara semne de oprire sau limita de viteza si nimeni nu are de gand sa ma intoarca din drum!”​

   ​Acestea sunt cuvintele pe care le-am citit de curand si se zice ca ele fac parte din cantecul lumesc al unui cunoscut cantaret american.

​    D​ureros, dar si mai dureros​ e faptul ca el nu e singur, ci si altii,​ foarte multi, mult prea multi, ​sunt ca el, care merg pe ​”​autostrada”​ spre iad!

    Din cuvintele lui vedem ca el isi da seama ca se indreapta vertiginos spre prapastia fara fund a chinului vesnic, iadul. Apoi, el realizeaza faptul ca ar trebui sa se intoarca din acest drum. Ceea ce spune el s-ar parea ca e adevarat si probabil e (sau era), in ceea ce priveste drumul pe care se afla si directia, dar sunt si lucruri neadevarate cu care el cauta sa se dezvinovateasca si sa arunce vina pentru situatia lui pe altii. Adica nu el e vinovatul ca nu se intoarce din drum, ci altii. Asta e scuza pe care cauta multi sa o foloseasca pentru faptul ca nu se intorc la Dumnezeu, ei dand vina pe altii, pe situatia familiala, pe imprejurari, etc., pe oricine si pe orice. Ei insa se socotesc nevinovati.

E adevarat ca sunt situatii in care si cei din jur au o parte din vina pentru faptul ca unul sau altul nu se intoarce la Dumnezeu​.​

 ​Intotdeauna,​ ​insa, ​vina principala ca cineva nu se intoarce la DUMNEZEU,e a celui in cauza​! 

In fata lui Dumnezeu, nimeni nu va putea sa scape de vinovatia pentru greselile facute, specific vorbind, neascultare de Dumnezeu si pentru ca a mers pe aceasta autostrada spre iad, acuzandu-i pe altii. Cei care​ au pus piedici altora ca sa nu mearga pe Calea Domnului, vor da socoteala pentru ce au facut ei, dar nu pentru ce au facut altii. 

Raspunderea este personala, zice Dumnezeu, si El nu se schimba. De buna voie, multi si-au dat viata pentru credinta lor in Dumnezeu si in Domnul Isus Hristos. Tot asa, cei ce sunt pe autostrada spre iad, de buna voie trebuie sa se intoarca din drumul lor spre Dumnezeu, altfel raspunderea este in totalitate a lor.

    Sa vedem acum daca cei care sunt pe 

„​autostrada „​spre iad au avut semne care sa-i ajute sa se opreasca din viteza si sa se intoarca din drumul lor, si daca au putut sa vada ca sunt si din aceia care ar dori sa-i opreasca pe cei care merg spre iad si sa-i intoarca spre Dumnezeu.

    1.- Dumnezeu I​nsusi spune prin Cuvantul Sau, Biblia

„Pe viata Mea, zice Domnul Dumnezeu, ca nu doresc moartea pacatosului, ci sa se intoarca de la calea lui si sa traiasca. Intoarceti-va, intoarceti-va de la calea voastra cea rea! Pentru ce vreti sa muriti voi, casa lui Israel?” (Ezechiel 33:11).    ​

N-a vazut sau n-a auzit acest om niciodata de Biblie? N-a avut el in hotelurile in care a poposit de-atatea ori, Biblie? N-a rasfoit-o el, macar din greseala? In America sunt atatea Biblii, ca numai Dumnezeu le stie numarul. Eu nu cred ca n-a vazut acest semn. Poate ca s-a facut ca nu-l vede, sau l-a vazut si l-a ignorat asa cum fac multi altii, inclusiv din Romania, pe care nu-i intereseaza de fel Cuvantul lui Dumnezeu. Nu-si fac timp, sau nu vor sa citeasca Biblia; si mai ales, ei nu vor sa-si indrepte viata. Ei prefera mai bine sa se uite la televizor, inclusiv la mizeriile ce le gasesc pe unele canale ori pe internet, sau sa petreaca band strasnic cu prietenii. Biblia va fi semnul care ii va acuza in fata scaunului de judecata al lui Dumnezeu, pentru ca l-au ignorat.

    2.- Domnul Isus Hristos, Fiul lui Dumnezeu:

 „Fiindca atat de mult a iubit Dumnezeu lumea, ca a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede in El, sa nu piara, ci sa aiba viata vesnica.” (Ioan 3:16)

 Chiar sa nu fi auzit el si cei ce fac ca el, ca Isus Hristos, Fiul lui Dumnezeu, a murit in locul lor pentru a-i scapa de la iad? Moartea Domnului Isus Hristos se comemoreaza in fiecare an in vinerea dinaintea fiecarei sarbatori a Pastelor; s-ar putea ca si ei sa fi participat si la aceasta sarbatoare crestina, si daca nu, cred ca au auzit despre ea, deci stiu de vinerea mare (sau seaca). De asemenea, la sarbatoarea de Pasti, oamenii se saluta unii pe altii cu salutul, „Hristos a inviat!” N-au auzit ei niciodata acest salut? Daca numai aceste doua semne ar exista si ar fi bagate in seama (Dumnezeu cu Cuvantul Sau, Biblia, si Domnul Isus Hristos cu jertfa Sa), ar fi suficiente pentru a-i intoarce din drumul spre iad pe toti cei ce sunt pe aceasta autostrada. Mai sunt insa si alte semne mai mici, dar vizibile pentru cei ce vor sa le vada!

    3.- Predicatorii Cuvantului lui Dumnezeu, care invata adevarurile Bibliei, si apoi le transmit cat mai clar si eficient altora, pentru ca acestia sa fie salvati de la iad. In America, in Romania, si alte multe tari, Cuvantul lui Dumnezeu e predicat de multi ani in biserici, in diferite sali, pe stadioane, in spitale si chiar in inchisori, pentru ca Dumnezeu ii iubeste pe toti oamenii. Mi-ar fi greu sa cred ca oameni din aceste tari ar putea sa spuna ca nu au auzit, sau n-au avut posibilitatea sa auda Cuvantul lui Dumnezeu prin predicatori. Da, predicatorii​, pe care multi nu-i baga-n seama, sau ii batjocoresc,​ vor fi martori in ziua judecatii ca au vestit Cuvantul Evangheliei​, dar oamenii nu au ascultat.

    4.- Fiecare crestin adevarat care se sileste sa traiasca viata dupa voia lui Dumnezeu. Ca au pregatire mai multa sau mai putina, cu sau fara scoala, acestia sunt indicatoare reale care arata celor ce merg spre iad ca drumul lor e gresit. Dar trebuie sa fie bagati in seama. De cele mai multe ori ei sunt dispretuiti, batjocoriti si jigniti, fiind considerati, datorita vietii lor de supunere fata de Dumnezeu, retrograzi, inapoiati, oameni care-si inchid viata, care nu stiu sa se distreze si nu stiu sa-si traiasca viata. Multora li se potrivesc cuvintele care le spune Scriptura:

„Altii au suferit batjocuri, batai, lanturi si inchisoare; au fost ucisi cu pietre, taiati in doua cu ferestraul, chinuiti; au murit ucisi de sabie, au pribegit imbracati cu cojoace si in piei de capre, lipsiti de toate, prigoniti, munciti, ei, de care lumea nu era vrednica-au ratacit prin pustiuri, prin munti, prin pesteri si prin crapaturile pamantului.” (Evrei 11:36-38)   ​

Este evident ca Dumnezeu are toata atentia indreptata asupra lor, si ei vor fi in Ziua aceea, martori ai acuzarii.

    5.- Boli si steaguri de doliu. Dumnezeu ingaduie ca unii sa se imbolnaveasca, ei sau vreun membru din familia lor, ori permite ca moartea sa loveasca vreun membru al familiei din care fac parte. De ce ? Tocmai ca sa-i avertizeze ca trebuie sa se opreasca, sa se intoarca la Dumnezeu, pentru ca fara El sunt pierduti. Unii ajung ei insisi pe un pat de suferinta, sau intr-un carucior cu rotile, temporar sau pana la sfarsitul vietii. Moartea e un semnal de alarma puternic si dur care arata ca autostrada spre iad are pentru fiecare si un capat.

    6.- Reviste crestine si pagini de internet (site-uri) bazate exclusiv pe Biblie. Aici intra revista, „Implinirea vremii”, dar si site-ul www.crestinul.org, unde pot fi gasite toate numerele acestei reviste, Biblia in limba romana cu cautare de cuvinte (concordanta) pentru studiu si selectie de poezii crestine. De asemenea, site-ul www.PerlesiComori.net, s.a.m.d.

    7.- Statii de radio si televiziune crestine propagatoare a cuvintelor Sfintelor Scripturi.

    Toate aceste semne indeamna pe cei care alearga pe autostrada catre iad sa se opreasca, sa se intoarca din drumul lor, sa se impace cu Dumnezeu, sa se salveze.

    Dupa cum se vede, omul nostru, la fel ca si ceilalti, cauta scuze cand afirma ca nu sunt semne care sa-i arate ca trebuie sa se opreasca din mersul lui spre iad, sau cand spune ca nimeni nu se gandeste sa-l intoarca din drum​.    ​

Intoarcerea din drum este o problema exclusiv personala, o problema de vointa​, adica daca vrei sa te intorci sau nu! Dumnezeu a inzestrat omul cu vointa, si ii respecta vointa.

Cu siguranta ca sunt crestini adevarati care s-au rugat sau se roaga pentru el, asa cum se roaga pentru multi altii, pentru orase intregi, pentru tari intregi, si pentru lumea intreaga. Ba mai mult decat atat, multi s-au rugat si se roaga pentru cei ce i-au batjocorit, i-au bagat la inchisoare, i-au torturat. De ce o fac? Pentru ca asa ne-a invatat Salvatorul nostru, Domnul Isus Hristos, Fiul lui Dumnezeu pe cei care suntem urmasii Lui, sa dorim din toata inima salvarea altora care sunt in drum spre iad. 

Punem diferite semne, cat mai multe, pentru a-i ajuta pe pacatosi, sa opreasca si sa se intoarca de pe drumul lor, si apoi sa mearga pe Unica Cale ce duce la Dumnezeu, Isus Hristos, Domnul si Mantuitorul omenirii! 

„Isus i-a zis: „Eu sunt calea, adevarul si viata. Nimeni nu vine la Tatal decat prin Mine.” (Ioan 14:6)   ​

Nu stiu ce alte semne ar mai dori, sau cine si cati sa se mai gandeasca la el si la toti ceilalti care sunt impreuna cu el pe aceasta cale larga care duce la pierzare sigura si vesnica, iadul. Problema nu-i cu semnele si nici nu-i la altii ci la el si la toti ceilalti care sunt impreuna cu el.

p

Photo credit www.radioairjesus.net

Problema este URCUSUL SPRE RAI! Aceasta-i problema celor care sunt pe calea pierzarii, pe autostrada spre iad. Aceasta cale, sau „​autostrada​”​, merge in jos spre abis; se trag in jos unii pe altii, aluneca singuri, fara efort. 

Daca s-ar opri si s-ar intoarce, ar trebui sa mearga in sus spre Rai, spre Dumnezeu, si asta presupune efort de diferite feluri, timp sa citesti Cuvantul lui Dumnezeu, sa te rogi, sa mergi la Biserica, sa dai milostenii la cei nevoiasi, sa fii batjocorit de cei din jur, sa fii considerat retrograd, printre ultimii oameni. In unele tari si regimuri politice, pot fi si batuti, discriminati, bagati la inchisoare, iar unii chiar omorati. 

Ei refuza sa accepte in mod constient sa se complice, sa sufere atata, sa piarda atatea. Ei vor sa traiasca in tot felul de pacate, sa aiba tot ce vor sau ce pot apuca (cinstit sau necinstit). Ei compara cele doua cai, autostrada spre iad, care merge in jos, si urcusul spre rai, care merge in sus, si li se pare ca prima ar fi mult mai avantajoasa pentru ei. Dar vai, timpul cat ei se pot bucura de aceste placeri pacatoase (multe sau mai putine), e FOARTE SCURT, comparand cu ceea ce urmeaza dupa aceasta calatorie, vesnicia, adica,
FARA SFARSIT; si nu in distractii, ci IN CHINURI!

    Stimati cititori si stimate cititoare care sunteti pe autostrada spre iad, ce semne sau ce semnale de alarma ati vrea sa mai vedeti, ca sa va opriti din calatoria care va duce spre iad? Cine altcineva ati vrea sa se gandeasca la voi pentru ca sa va determine sa va opriti din acest drum, si sa va intoarceti spre Dumnezeu? Nu-i destul ca se gandesc la voi Creatorul si Stapanul Universului – Dumnezeu Tatal, Domnul Isus Hristos – Fiul Sau, Duhul Sfant, si credinciosii care se roaga pentru voi?

​     Daca urcati spre Rai, continuati pana la capatul vietii, indiferent de probleme si riscuri, pentru ca cel mai important lucru pentru un om e sa ajunga unde si-ar dori, adica la bine, in fericire.
 
​Daca, insa, sunteti pe autostrada spre iad, opriti-va ACUM, faceti intoarcerea de 180 de grade, si incepeti urcusul spre rai, chiar daca​ e mai greu​!​

 Important e unde duce si cum va fi sfarsitul celor ce-l urca pana la capat​!​

​ Capatul urcusului spre Rai​ poate fi scris in doua cuvinte: FERICIRE VESNICA!

    Dumnezeu sa va ajute si sa ne ajute la toti sa ajungem acolo​! Amin!

                               Ioan Burca – robul DOMNULUI,        ​

                                              Doctor in Teologie​ 

Pe link-ul de mai jos avem marturia Liei Rusu, care intr-o rapire sufleteasca i-a vazut atat pe cei care urcau spre Rai, cat si pe cei care coborau pe ​”​autostrada​”​ spre iad​!
​    De la minutul 10 la minutul 17 .
Judecata de Apoi!!! – Lia Rusu _ Marturie​
 TATALUI, FIULUI, DUHULUI SFANT, 
                                            Toata Gloria in Veci !!!

                                              Stimati Vizitatori

                              Va prezentam 2 link-uri, care contin 

          Cuvantul si Minunile Lui DUMNEZEU in viata unor oameni. 

               Va dorim vizionare si auditie Placuta si Benefica!
      Pe link-ul nr. 1, dati click pe camera de filmat, aceea mica
  din dreapta,  sau pe difuzorul mic din dreapta, pentru cele audio.
      1.  http://perlesicomori.net/  (audio si video)
     Pe link-ul nr. 2,  ” Esenta BIBLIEI ” , gasiti Lucrurile ESENTIALE 
 pe care un om trebuie sa le STIE si sa le FACA, si altele sa stie
sa NU le faca, pentru a fi salvat de la iad si a-i arata SINGURA CALE spre RAI,
care este DOMNUL ISUS HRISTOS FIUL Lui DUMNEZEU !!!
                            DUMNEZEU sa va Binecuvanteze!
                                            Cu tot respectul,
                                  Ioan Burca – robul DOMNULUI,
                                          Doctor in Teologie
“Cercetaţi toate lucrurile şi pastrati ce este bun”, 
adică BIBLIC.


    Dati la cat mai multi aceste link-uri, pentru clarificare, intarire in credinta, sau intoarcere la DUMNEZEU, prin DOMNUL ISUS HRISTOS, si convingerea DUHULUI SFANT, si va veti intalni cu rezultatele aici pe Pamant, sau in Cer!

                     „…cine seamana mult, mult va secera.”

​​
 

3 comentarii (+add yours?)

  1. Radu O.
    mai 06, 2015 @ 12:59:46

    Intr-adevar, „urcusul” este anevoios, „autostrada” comoda, atragatoare…
    destinatia insa trebuie sa dea de gandit tuturor celor care calatoresc pe acest pamant ! Doamne auta !

  2. Trackback: RAIUL si Iadul – Oameni care au fost Acolo!!! | agnus dei - english + romanian blog
  3. Trackback: Religia ADEVARATA sau CALEA Salvarii – PAGINA Ioan Burca | agnus dei - english + romanian blog
Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: