Misterele „găurilor negre”, „monştrii spaţiali” din care nici măcar o rază de lumină nu mai „scapă” – teoriile specialiştilor pentru ciudatul fenomen

Photo credit adevarul.ro
Subiectul găurilor negre suscitat mereu interesul de când teoria despre existenţa lor a apărut. Filmele au tratat foarte des subiectul şi s-au bucurat de un succes pe măsură, având în vedere că misterul legat de aceşti „monştri spaţiali” este departe de a fi lămurit. Fizicienii şi astronomii încă încearcă să înţeleagă ce se ascunde cu adevărat în interiorul unei găuri negre.

O gaură neagră reprezintă o regiune din spaţiu care are atât de multă masă concentrată în ea încât niciun obiect din apropiere nu poate scăpa de atracţia ei gravitaţională. Cea mai bună teorie despre gravitaţie pe care omenirea o are până acum aparţine ilustrului Albert Einstein – “Teoria generală a relativităţii”. Profesorul de fizică Dumitru Combei de la Colegiul Naţional “Ion Minulescu” din Slatina spune că nici măcar razele de lumină nu pot “evada” din interiorul unei găuri negre.

“În interiorul unei găuri negre dispare noţiunea de timp şi spaţiu, aceasta nu mai are conotaţiile pe care noi le cunoaştem şi le simţim”, mai spune profesorul Combei.
Profesorul Combei este de părere că, la ora actuală, ar exista pericolul apariţiei unei găuri negre în urma experimentului care se face în ultimii ani la Geneva, unde un grup de fizicieni şi cercetători au conceput un accelerator de particule cu scopul de a recrea condiţiile care au existat cu o fracţiune de secundă după Big Bang – apariţia Universului: “În opinia mea, acest experiment care se face la Centrul European pentru Cercetare Nucleară (CERN) este unul extrem de periculos pentru întreaga planetă deoarece dacă, în timpul acestuia, la un moment dat, se generează o asemenea gaură neagră, atunci există pericolul ca să atragă tot Pământul. Cu alte cuvinte, aceşti fizicieni internaţionali adunaţi să facă acest experiment pot, din cauza chiar şi a celei mai mici greşeli – fie şi de un micron, să distrugă întreaga planetă şi chiar întreaga Cale Lactee. După mine, pericolul unui accident cu urmări catastrofale”.

Citeste mai mult: adev.ro/nnc5fd

5 comentarii (+add yours?)

 1. Iosif
  mai 06, 2015 @ 22:54:31

  „Caci nebunia lui Dumnezeu,este mai inteleapta decit oamenii;si slabiciunea lui Dumnezeu,este mai tare decit oamenii.”
  Se pare ca in mintile unora s-au format mici gauri negre ce au tendinta sa ia dimensiuni cosmice absorbindu-i in haul necunoasterii de Dumnezeu.
  „Poporul Meu piere din lipsa de cunostinta.”
  Fiti binecuvintati.

 2. Iosif
  mai 08, 2015 @ 05:31:17

  Un articol ce poate oferi o „lumina” asupra careia nu are efect si putere,nici o forma de manifestare a intunericului,fie chiar si cele mai mari „gauri negre.

  http://www.rcrwebsite.com/geocent.htm

  Fiti binecuvintati.

  • rodi
   mai 08, 2015 @ 11:01:23

   interesant articol! multumim!

  • Radu O.
   mai 08, 2015 @ 12:33:19

   Constatarea este buna.,dar solutia?
   … antidotul impotriva „micilor gauri negre ce au tendinta sa ia dimensiuni cosmice din mintile unora” este… „retragerea din centru” si experimentarea trairii in „voia lui Dumnezeu”. Acesta este „geocentrismul teologic” care ar trebui sa-l cunoasca si sa-l aplice fiecare credincios !

 3. Iosif
  mai 08, 2015 @ 11:58:30

  May God bless you and help you continue such commendable work.
  May God bless you and may God’s work prosper.

  Fiti binecuvintati.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: