Florin Ianovici – Contradictii – Episodul 1 – Sa mori ca sa traiesti – Viata ca o relatie – Viata ca o investitie

Ianovici Florin

Florin Ianovici – Contradictii -Episodul 1

– Sa mori ca sa traiesti –

Prima parte – Viata ca o relatie

VIDEO by Prodocens Media

Ce e NOU la PAGINA Florin Ianovici

Florin Ianovici – Contradictii -Episodul 1

– Sa mori ca sa traiesti –

Partea a 2-a – Viata ca o investitie

Luca 17:20-33

Venirea Împărăţiei lui Dumnezeu
20 Fariseii au întrebat pe Isus când va veni Împărăţia lui Dumnezeu. Drept răspuns, El le-a zis: „Împărăţia lui Dumnezeu nu vine în aşa fel ca să izbească privirile.
21 Nu* se va zice: ‘Uite-o aici’ sau ‘Uite-o acolo!’ Căci iată că Împărăţia** lui Dumnezeu este înăuntrul vostru.”
Venirea Fiului omului
22 Şi a zis ucenicilor: „Vor* veni zile când veţi dori să vedeţi una din zilele Fiului omului, şi n-o veţi vedea.
23 Vi* se va zice: ‘Iată-L aici, iată-L acolo!’ Să nu vă duceţi, nici să nu-i urmaţi.
24 Căci* , cum iese fulgerul şi luminează de la o margine a cerului până la cealaltă, aşa va fi şi Fiul omului în ziua Sa.
25 Dar* , mai întâi, trebuie să sufere multe şi să fie lepădat de neamul acesta.
26 Ce* s-a întâmplat în zilele lui Noe, se va întâmpla la fel şi în zilele Fiului omului:
27 mâncau, beau, se însurau şi se măritau până în ziua când a intrat Noe în corabie; şi a venit potopul şi i-a prăpădit pe toţi.
28 Ce s-a întâmplat în zilele lui Lot, se va întâmpla aidoma: oamenii mâncau, beau, cumpărau, vindeau, sădeau, zideau,
29 dar* , în ziua când a ieşit Lot din Sodoma, a plouat foc şi pucioasă din cer şi i-a pierdut pe toţi.
30 Tot aşa va fi şi în ziua când Se* va arăta Fiul omului.
31 În ziua aceea, cine* va fi pe acoperişul casei şi îşi va avea vasele în casă să nu se coboare să le ia şi cine va fi pe câmp, de asemenea, să nu se mai întoarcă.
32 Aduceţi-vă* aminte de nevasta lui Lot.
33 Oricine* va căuta să-şi scape viaţa o va pierde şi oricine o va pierde o va găsi.

Florin IanoviciIubitii Domnului, suntem la primul episod din ciclul de predici ‘Contradictii’, insa, la partea a II-a. Noi ne-am invoit sa vorbim, in serile in care Dumnezeu ne va binecuvanta, daruindu-le, despre aceste contradictii pe care Cuvantul lui Dumnezeu le aseaza in fata noastra. Biblia spune ca oricine va voii sa-si scape viata, o va pierde. Si cel ce va voii s-o piarda pentru Hristos, o va castiga. Data trecuta, cand am stat inaintea dvs. am vorbit despre ce inseamna sa fi rastignit, adica mort, si totusi sa fii viu. Dumnezeu virbeste despre faptul ca trebuie sa fim rastigniti. Daca suntem rastigniti, suntem morti. Si daca suntem morti, nu putem fii vii. Si atunci, Dumnezeu spune: Cei ce sunt rastigniti, adica morti, de fapt, ei sunt singurii care-s vii. Intelegi ceva? Nu-i usor.

De data aceasta, Domnul Isus Hristos vorbeste despre acelasi subiect, dar inca de data trecuta am observat un lucru. De fapt, toata aceasta contradictie, sa fii mort- sa fii viu, este descrisa in trei versete diferite, in trei Evanghelii si desi pare unul si acelasi lucru, contextul arata ca nu-i unul si acelasi lucru. Astazi ne vom opri asupra versetului din Evanghelia lui Luca 7:33. Aceasta teza biblica, acest gand a lui Dumnezeu il mai regasim in doua evanghelii. Matei 10:39 –

Cine* îşi va păstra viaţa o va pierde şi cine îşi va pierde viaţa pentru Mine o va câştiga.

Data trecuta am invatat un lucru: Biblia accentueaza aici acelasi principiu. Ca, in momentul in care tu mori pentru tine insuti, devii viu pentru Dumnezeu. Dar, accentul cade pe ‘cine isi pastreaza viata’. Sa o tii viata si atunci, de fapt, tu o pierzi. Si data trecuta am invatat ca viata se masoara in relatii. Niciodata, lumea nu ti-a fost si nu-ti este prietena. Biblia spune: paziti-va de oameni. Veti fi adusi in fata lor. Va vor judeca. Va vor dispretui. Si Biblia a aratat ca, de fapt, omul credincios intra intr-un razboi total al relatiilor. Paradoxal sau nu, noi care suntem oamenii pacii, oamenii chemati la pace, de fapt, in momentul in care incepi sa crezi in Dumnezeu, toata lumea relatiilor se zguduie din cap pana in picioare. Cei care pana mai ieri iti erau prieteni iti devin vrajmasi, si cei care pana mai ieri erau oamenii vrednic de dispretuit iti devin cei mai scumpi oameni de pe pamant.

VIDEO by by Prodocens Media

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: