Iosif Ton: VIDEO Interviu Radio RVE Bistrita 28 Aprilie 2015

Iosif Ton Radio RVE Bistrita

www.iosifton.ro

Portalul iosifton.ro este o colectie de resurse media care cuprinde inregistrari video cu vorbe rostite de Iosif Ton cu diferite ocazii. Veti gasi aici interviuri, seminarii si predici, alaturi de indemnuri si multe cuvinte pretioase. Pe langa inregistrarile video, portalul ofera spre descarcare fisiere in format mp3 cu inregistrari audio vechi si noi, dar si documente in format text si pdf cu articole, prelegeri si carti scrise si semnate Iosif Ton.

Cine este Iosif Ton:

Iosif Ton: Trebuie sa inep cu tatal meu. Un om cu trei clase primare, plugar, din satul Garbovita,intre Aiud si Teius, sub poala muntelui. Care, dupa Primul Razboi Mondial s-a pocait, [fiind] primul pocait in satul lui. Si, dupa ce s-a pocait, tare ar fi vrut sa se faca predicator, dar n-avea scoala. Si de obicei, oamenii care au o dorinta mare si n-o pot implini, o transmit copiilor. Si el mi-a transmis mie dragostea de scoala, dragostea de carte. Si, m-a trimis la scoala, a vandut ce a avut in Garbovita, s-a mutat la Aiud, ca sa fiu langa scoala si acolo mi-a spus: Eu, avere n-am sa-ti las. Ce ai sa-ti faci tu in scoala, aceea vei avea. Si mi-a dat viziunea scolii si nu m-am oprit. Am facut scoala la Aiud, am facut liceul, am venit la Cluj la universitate. Mai tarziu, Dumnezeu m-a dus in Anglia la Universitatea Oxford. De acolo, nu m-am oprit, m-am dus dupa doctorat in Belgia, combinat cu Tubingen, Germania. Toata viata, ori la scoala ca student, ori la scoala, ca dascal. Deci, acesta am fost eu si sunt. Interesant ca si cand am ajuns la amvon,, eu tot dascal am ramas pentru ca eu la amvon zic: Haideti, sa va explic. Si il vezi pe invatator, pe dascal, explicand oamenilor.

Mi-a placut, Duminica, cand am fost introdus de pastorul vostru, care acum 40+ ani a auzit o predica a lui Iosif Ton „Cine este Isus”, [in care] am explicat. Deci, dupa ce am facut scoala, am fost profesor la sate, in vreo patru sate la ciclu 2. In cele din urma am venit la Cluj, la Kiceul Industrial Energetic, 2 ani. Apoi, printr-o minune am ajuns in Anglia. M-am intors inapoi ca Dumnezeu mi-a spus: Tu esti de la opinca si te duci inapoi la opinca. Am tinut la neamul meu si pana astazi imi slujesc neamul. Cand am fost dat afara din tara, mi s-au dat trei saptamani sa plec cu familia, am intrat la Europa Libera ca sa vorbesc pentru neamul meu. Si, tot neamul mi l-am slujit. Cand s-a prabusit comunismul, am venit inapoi si am inceput radio, scoli, tot pentru neamul meu. Si, uite, ca si dupa ce am iesit la pensie, din toate, as putea sa stau linistit la marginea lumii, acolo unde e fiica noastra si unde ne sunt nepotii. Dar, vin de doua, trei ori pe an si stau cate o luna, doua, in tara pentru ca asa am crescut la filosofia scolii ardelene care zice: mergem in strainatati, invatam cat de mult, si apoi ne intoarcem la ai nostri, sa le dam lor ce am castigat la altii.

Din primele 6 minute. Interviul video = 1 ora 47 minute,

 

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: