Baptistii De Sud Schimba Polita Despre Vorbirea In Alte Limbi

Citeste comunicatul lui David Platt aici-

Presedintele Bordului International de Misune Baptisti de Sud: Urgenta nevoilor misionare ne-a indreptat la schimbarea regulilor

Image processed by CodeCarvings Piczard ### FREE Community Edition ### on 2015-05-14 18:53:56Z | http://piczard.com | http://codecarvings.com

Presedintele Bordului International de Misiune Baptiste de Sud, David Platt. http://piczard.com | http://codecarvings.com

Traducere Blogul Agnus Dei –  Charisma News: Southern Baptists Change Policy on Speaking in Tongues https://www.facebook.com/charismanews/posts/815491038537098

Dupa o opozitie de peste zece ani, Conventia de Sud Baptista, va admite candidati misionari care vorbesc in limbi, aceasta fiind o practica asociata cu Penticostalii si bisericile carismatice.

Noua masura aprobata miercuri, 13 Mai de conducerea Internationala de Misiune, inverseaza masura care a fost implementata timp de peste zece ani.

Vorbirea in alte limbi este o practica crestina care a inceput odata cu Biserica Primara despre care este scris in Noul Testament, in care oamenii se roaga intr-o limba pe care ei nu o cunosc. nu o inteleg sau no o controleaza. Aceasta practicare a vorbirii in alte limbi a incetat, pana cand a aparut miscarea penticostala, la inceputul secololui 20. In Bisericile Penticostale, vorbirea in alte limbi este considerata a fi una din darurile Duhului Sfant care includ de asemenea darul vindecarilor si darul proorociei.

Presedintele Bordului International de Misiune Baptiste de Sud, David Platt.

Permitand misionarilor de la Biserica  de Sud sa vorbeasca in alte limbi, sau cum unii lideri de la Conventia Bisericilor de Sud, se refera la aceasta rugaciune ca este „o rugaciune privata in alta limba”, vorbeste depre puterea mare de crestere a Bisericlior Penticostale din Africa, Asia si America de Sud, locuri unde Bisericile din Conventia Baptista de Sud concureaza pentru noi convertiti si unde noii crestini energizati, imbratiseaza cu mult entuziasm aceasta practica.

Photo credit dreapta: http://anglicansablaze.blogspot.com (read article here)

Also see

 1. Southern Baptists lift ban on missionaries speaking in tongues
 2. International Mission Board Drops Ban on Speaking in Tongues
 3. IMB & churches: ‘limitless missionary teams’
 4. TRUSTEES: IMB opens new pathways for service

,,In asa de multe parti ale lumii, aceste experente carismatice sunt normative,” a spus Bill Leonard, un profesor de Istorie Crestina de la Scoala Divinatatii din Wake Forest. Gruparile crestine care se opun acestor manifestari ale Duhului Sfant, raman in urma din punct de vedere evanghelistic.”

Aceasta schimbare nu insemneaza ca Baptistii de Sud vor delega misionari care vorbesc in alte limbi. Dar Wendy Norvelle, o purtatoare de cuvant pentru organizatia Internationala a Conventiei Bisericilor Baptiste de Sud, a dat un raspuns afirmativ ca acesta practica de vorbire in alte limbi, nu va mai duce la o descalificare automata.

Baptistii Suderani sau mandrit de multa vreme ca  au fost cei mai ambitiosi misionari din lume – ajungand la tari si regiuni in care putini au fost cei care au indraznit sa ajunga – dar care acum dau de o competitie tot mai puternica din partea cresterii rapide a Crestinismului Penticostal care acum se estimeaza ca are peste 300 de milioane de membri in toata lumea.

In anul 2005, Bordul Misiunii Internationale a creat directive specifice care au descalificat pe toti candidatii misionari care vorbeau in limbi. Pentru Baptistii de Sud, aceasta practica cunoscuta de asemenea sub numele de glosalia (glossolalia), a incetat dupa moartea apostolilor Domnului Isus. Interzicerea vorbirii in alte limbi a devenit felul de a distinge acesta denominatiune de celelalte.

In zilele de astazi, Biserica de Sud nu-si mai poate permite o astfel de distinctie.

,,Biserica de Sud experimenteaza o asa de mare trauma demografica de membri si botezuri, incat trebuie sa-si gaseasca noi membri printre populatia de alta culoare,” a spus Leonard.

Intradevar, acest subiect a devenit asa de important pentru Baptistii Suderani incat a fost pus in capul listei cu prioritati.

Tongues gift Holy Spirit,,Daca cineva a spus ca vorbeste in alte limbi, ei au fost descalificati in mod automat, in esenta pentru ca au fost sinceri,” a spus Wade Burleson, un pastor din Enid, Oklahoma, care s-a opus acestei interziceri.

Aceasta masura de schimbare a fost aprobata saptamana trecuta cu ocazia unei intruniri de administratie in Louisville, Kentucky a Consiliului Internatonal de Misiune care va lasa chestiunea vorbirii in alte limbi in aceasta cerere.

„Southern Baptists who Speak in Tongues” Part 1

See part 2 here – https://www.youtube.com/watch?v=pwzA_tyP-TU

See part 3 here – https://www.youtube.com/watch?v=oOzAs87E0IE

See part 4 here – https://www.youtube.com/watch?v=A8CoCK5tvxY

Charisma News: Southern Baptists Change Policy on Speaking in Tongues

61 comentarii (+add yours?)

 1. Daniel
  mai 16, 2015 @ 07:41:39

  Aceasta practicare a vorbirii in alte limbi a incetat, pana cand a aparut miscarea penticostala, la inceputul secololui 20.
  O mică rectificare: Vorbirea în alte limbi nu a încetat de-a lungul istoriei. Consultaţi vă rog un material de specialitate, de exemplu Hyatt, L. Eddie, „2000 de ani de evidenţe ale manifestării Duhului Sfânt în viaţa bisericii”. 🙂

  • rodi
   mai 16, 2015 @ 07:44:06

   Daniel, multumim, ai dreptate. Noi am tradus articolul asa cum a fost scris de Charisma magazine, desi ei ar trebui sa stie, totusi, autorul se vede ca nu stie istoria darului vorbirii in limbi.

  • barnabas
   mai 26, 2015 @ 09:42:18

   2.000 de ani de manifestare a Duhului Sfânt nu înseamnă 2.000 de ani de vorbire în limbi. Când Duhul Sfânt consideră necesară această manifestare, El poate să o folosească. Problema este : când vorbești în limbi ești folosit de Duhul Sfânt sau Îl folosești tu pe El. Ai mare grijă ; Duhul Sfânt nu poate fi folosit. Și încă ceva : vasul… Dacă vasul este curat, poate fi umplut cu puterea Duhului Sfânt. Dacă nu….nu. „ Nu vă atingeți de ce ste necurat și vă voi primi…”

 2. Trackback: Baptistii De Sud va admite candidati misionari care vorbesc in limbi. – CrestinTotal.ro
 3. Danny
  mai 16, 2015 @ 11:13:57

  Momentan suntem 630.000.000 de credinciosi penticostali la nivel mondial, nu 300 de milioane.

  • Avram
   mai 16, 2015 @ 12:41:51

   Danny,
   La ora actuala sunt peste 630 de milioane de penticostali si carismatici. Numarul de membri penticostali este de aproximativ 300 de milioane. Aceasta daca nu includem pe carismatici sau alte denominatiuni crestine. Asa arata statisticile.
   God bless you.

   • Danny
    mai 16, 2015 @ 18:16:29

    Avraame,
    Din 900 de milioane de protestanții și neoprotestanți din lume, 630 de milioane sunt penticostali, ceea ce reprezinta 70%.
    http://www.stiricrestine.ro/2013/01/08/bisericile-penticostale-au-cea-mai-rapida-crestere-din-lume/

    • Avram
     mai 16, 2015 @ 22:08:40

     Danny, informatiile tale nu sunt corecte. Cauta si alte surse Din informatiile pe care le am sunt peste 630 de milioane de penticostali si carismatici.

     • Danny
      mai 17, 2015 @ 07:47:22

      OK, sa zicem ca iti dau dreptate, arata-mi sursele tale 🙂

      • rodi
       mai 17, 2015 @ 14:29:41

       Vom reveni mai tarziu cu linkuri, deocamdata am aprobat comentariile prin telefonul Mobil.. Multumim

      • rodi
       mai 18, 2015 @ 00:02:10

       Danny,
       iata sursa – wikipedia:
       In 2011, there were an estimated 584 million Pentecostal and Charismatic Christians worldwide. They made up 8.5 percent of the world’s population and 27 percent of all Christians.
       There were 279 million Pentecostals and over 300 million Charismatics

       in plus, revista Charisma se refera specific la Penticostali pentru ca Carismatici, in cea mai mare parte, nu cred ca darul vorbirii in limbi este dovada initiala a Botezului cu Duh Sfant, ceea ce Penticostalii cred si au crezut tot timpul din intelegerea lor din Biblie asupra darurilor Duhului Sfant.

       Aici e linkul, citatul e din ultima parte a articolului din Wikipedia, STATISTICS: http://en.wikipedia.org/wiki/Charismatic_Christianity

     • barnabas
      mai 25, 2015 @ 13:44:39

      Dacă ați ajuns să vă sprijiniți pe milioanele de membrii și nu pe adevărul biblic, vă asemănați cu „desfrânata” din Apoc.17, 1.15. Oricum nu contează ; la multele abateri de la acuratețea Cuvântului ce mai poate strica încă un compromis ? ”Din greșeală în greșeală spre victoria finală”. Succes…

 4. mike
  mai 16, 2015 @ 11:19:36

  Aici sunt nedumerit– au aprobat pentru ca Duhul Sfint le-a atins inima ,sau??? pentru ca pierd membri si inplicit banii?? E cumva -banul- cel ce modifica cararea cultului sau?? Vorbirea in limbi dupa cite stiu, e–a sta de vorba cu Dumnezeu–si cum spune pastorul Pustan chiar si un calugar a vorbit in limbi– daca banul si reputatia ne face sa schimbam macazul, atunci -dezastru– vorba Ap Pavel–daca ne punem nadejdea doar in lucrurile pieritoare – degeaba am crezut.-

  • Avram
   mai 16, 2015 @ 13:05:53

   Mike,
   Se pare ca aceasta schimbare a venit deoarece tot mai mult baptisti sunt botezati de Domnul cu Duhul Sfant.
   Probabil ca s-a discutat si despre problema pierderii de membri, dar aceasta din cauza ca cei ce primesc botezul cu Duhul Sfant decid sa paraseasca bisericile baptiste din cauza ca nu sunt acceptati de cei din conducere. Presedintele Bordului Misiunii Internationale din cadrul organizatiei Baptiste de Sud, este pastorul David Platt, un pastor tanar care nu este cesationist. Nu cred ca este vorba aici despre bani. ci mai degraba este lucrarea Duhului Sfant care se extinde cu si mai mare putere pe intreg pamantul. Este lucrarea lui Dumnezeu.
   God bless you

   • Ionel
    mai 18, 2015 @ 03:17:51

    Sa inteleg ca cei care nu vorbesc in alte limbi nu sunt botezati cu Duhul Sfant ? Atunci ce facem cu surdo-mutii ? Ei sunt „condamnati” sa nu fie botezati cu Duhul Sfant ptr ca nu pot vorbi.

    • rodi
     mai 18, 2015 @ 06:35:02

     Un simplu exemplu care sa ilustreze crezul botezului Duhului Sfant este ce s-a intamplat in Ziua Cincizecimii – Faptele Apostolilor 2:1
     Diferenta este ca si cu apostolii dinainte si dupa Rusalii. La Rusalii au fost botezati cu Duhul Sfant si au vorbit in alte limbi. Duhul Sfant a fost in ei deja, dar in Ziua Cincizecimii, ucenicii au fost umpluti de Duhul Sfant si au vorbit in alte limbi.

     In Luca 24, Domnul Isus le spune ucenicilor:
     46 Şi le-a zis: „Aşa* este scris şi aşa trebuia să pătimească Hristos şi să învieze a treia zi dintre cei morţi.
     47 Şi să se propovăduiască tuturor neamurilor*, în Numele Lui, pocăinţa şi iertarea** păcatelor, începând din Ierusalim.
     48 Voi* sunteţi martori ai acestor lucruri.
     49 Şi iată* că voi trimite peste voi făgăduinţa Tatălui Meu, dar rămâneţi în cetate până veţi fi îmbrăcaţi cu putere de sus.”

     Deci, iata ca Domnul Isus le spune ca au nevoie de o putere de sus, care a venit peste ei in Ziua Cincizecimii, cu a carei calauziri ei au inceput sa-L propovaduiasca pe Hristos tuturor neamurilor (Luca 24:47)

     Duhul Sfant insoteste pe fiecare credincios care prin credinta, crede in mantuirea [acatelor sale prin jertfa Domnului Isus, dar Botezul cu Duh Sfant sau aceasta umplere despre care Domnul Isus vorbeste este o lucrare complet diferita.

     Avram (Agnus Dei)

     • Ionel
      mai 18, 2015 @ 06:41:29

      Si ce vina au surdo mutii ?

      • rodi
       mai 18, 2015 @ 07:33:49

       la fel se poate pune intrebarea: Ce vina are un om nascut undeva intr-un trib izolat care moare fara sa auda evanghelia mantuirii.

       Dumnezeu este singurul care are un astfel de raspuns si noi nu-L incuiem pe Dumnezeu cu astfel de intrebari, ci, El ne demonstreaza cat de limitati suntem noi in cunostintele si intelegerea noastra a planului Sau de mantuire. In ce nu avem cunostinte, pentru ca Dumnezeu a hotarat sa nu ne lumineze, in acele lucruri, ne incredem in Dumnezeu, pentru ca stim ca Dumnezeu este drept la urma urmei, El va judeca drept.

       • Ionel
        mai 18, 2015 @ 16:28:24

        O comparatie jenanta. ca sa nu spun penibila. Ai putea sa-i spui asta unui surdo mut in fata ? Se vede ca nu ai avut calauzirea Duhului Sfant. Eu nu am pus întrebarea lui Dumnezeu, ci celor care sutin teoria ta, Pentru mine sunt clare lucrurile cu privire la vorbirea in limbi. Roaga-l pe Dumnezeu sa iti dea intelepciune si cunostinta ca sa intelegi si tu lucrarea Duhului Sfant.

     • Sergiu
      mai 18, 2015 @ 10:33:34

      De ce nu va uitati la rezultat si va uitati la calea folosita de Dumnezeu?
      Pentru ca rezultatul a fost fapte 2:11. cretani si arabi, ii auzim vorbind in limbile noastre lucrurile minunate ale lui Dumnezeu!”
      4. Pe cand Se afla cu ei, le-a poruncit sa nu se departeze de Ierusalim, ci sa astepte acolo fagaduinta Tatalui, „pe care”, le-a zis El, „ati auzit-o de la Mine.
      Si un alt lucru: in fapte 1:5 insusi Domnul Isus spune:
      5. Caci Ioan a botezat cu apa, dar voi, nu dupa multe zile, veti fi botezati cu Duhul Sfant.”
      in ioan 16 :14 Domnul Isus spune ca atunci cand va veni Duhul Sfant Il va proslavi si aceasta vedem la cinczecime. si spuneti-mi va rog: Duhul Sfant a venit ca sa vorbeasca ucenicii in alte limb sau sa- L glorifice pe Mantuitorul Isus???

  • barnabas
   mai 26, 2015 @ 10:15:11

   Atenție baptiști ! În spatele pactului cu pentecostalii, este interesul superior al Papei pentru unificare. Dacă ceea ce spunea O,Brian episcop catolic vi se pare adevărat : -„ bisericile protestante și neoprotestante care sărbătoresc Duminica, sunt fiice ale Bisericii Catolice și într-o zi se vor întorce acasă”- atunci viitorul vostru este previzibil. Cât de bine elucidează acest O,Brian cuvintele din Apoc. 17,5 : „Babilonul cel mare, MAMA desfrânatelor…pământului”.Ea și ficele ei… Probabil pe acest fapt se bizuia papa Ioan Paul al II-lea când spunea : „Din punct de vedere biblic, nu există decât două biserici creștine : Biserica Catolică și biserica Adventistă.” Atenție la pașii pe care îi face Vaticanul. A renunțat la conceptul îndreptățirii prin fapte. A renunțat la doctrina iadului. A renunțat la acuzațiile aduse Bisericii Ortodoxe. Foarte curând e posibil să asistăm și la alte „reforme” ale Catolicilor. La una singură nu va renunța : la Duminică, acest copil păgân(ziua Soarelui) moșit de ei. Duminica îi leagă și îi unește cu toți ceilalți creștini, dar mai ales îi face „șefii” tuturor creștinilor care respectă instituția lor – DUMINICA.

 5. Marian
  mai 17, 2015 @ 00:12:04

  Spuneți și lui pastoru nelu ardelean din bistrița…

 6. Iosif
  mai 17, 2015 @ 03:56:08

  Ma intreb,cite din aceste milioane de membrii sint madulare ale trupului lui Hristos ?
  Ce procentaj dintre acestia,il cunosc cu adevarat pe Hristos,si au o relatie zilnica personala cu El ?
  Cati din acestia,merg calcind pe urmele lui Hristos ?
  Cati au ramas cu semnele rastignirii,cu ranile trecerii pe la Golgota ?
  Cati au fost „rastigniti impreuna cu Hristos”,si au inviat impreuna cu El traind asemeni Lui ?
  Cati ne-au invitat sa calcam pe urmele lor,asemeni lui Pavel,dupa aproape doua milenii ?
  Unde si cind se manifesta puterea mortii si invierii celor – dupa afirmatiile voastre – sase sute treizeci de milioane ?

  Statistici,procente si cifre . Amagiri desarte .Nadejdi inselatoare.Forme traditii si ceremonii moarte,lipsite de ungere divina ,pline de mindrie si aroganta.Titluri si cuvinte elevate,predici stiintifico-filozofice lipsite de puterea ungerii Duhului Sfint ce slavesc creatia in locul Creatorului.Forma de crestinism fortat,decorat artificial cu intelepciunea „omului” vechi,ne-inoit in cuget,ne-rastignit,si ne-inviat in Duh.
  „666”
  Chiar de voi fi cenzurat,stiu ca ADEVARUL va birui in final.

  Fiti binecuvintati.

 7. Eugen Dutu
  mai 17, 2015 @ 07:08:26

  Draga frate Avram
  Va rog sa ma ajutati sa inteleg din Sfanta Scriptura cum vorbirea in limbi din timpul apostolilor are legatura cu vorbirea in limbi din sanul bisericii Penticostale. Va multumesc frumos pentru amabilitatea cu care veti raspunde. Maranata !

  • mike
   mai 18, 2015 @ 23:49:47

   Nu vreau sa raspund in locul bro. Avram, ci doar un mic comment– Si eu am fost debusolat in problema vorbirii in limbi –la cincizecime si la casa lui Cornelius– Studiind am ajuns la concluzia ca la cincizecime– cind apostolii vorbeau in limbi straine lor( ,dar intelesa de strainii aflati in acel timp in Erusalem– egiptenii.asirienii ,elenii, romanii,etc) – Dumnezeu a facut de cunoscut tuturor popoarelor lucrarea de mintuire prin Fiul Sau ,Domnul Isus Christos. – Vorbirea in limbi la casa lui Cornelius– dupa cite stim neamurile erau considerate de catre evrei –spurcate- Cind Ap Petru a vazut ca si neamurile –vorbesc in limbi (glosalia) si primesc -Duhul Sfint – prin vedenia de pe acoperisul casei a inteles ca nu poate numi spurcat, ceace a creiat Dumnezeu .–E doar concluzia mea,la care am ajuns dupa studiiu personal-autodidact– poate gresesc– Ma mira faptul ca unele biserici ( jimmy swaggart) spun ca daca vorbesti in limbi esti mantuit– parerea mea –e gresit- caci Ap. Pavel ne spune despre darurile Duhului–ca nu toti au darul vorbiri in limbi straine, nu toti au darul prorociei– Blessing to all–astept cu nerabdare si alte pareri–caci ne putem zidi si indrepta dac suntem grsiti cumva.

 8. Ioan
  mai 17, 2015 @ 13:37:49

  ​ Despre darurile DUHULUI SFANT​

  ​ ​Pentru cei care nu stiu cum suna​ vorbirea in alte limbi, iata aici un exemplu,
  in care se poate auzi ca nu e o bolboroseala, ci sunt limbi intelese pentru cei care
  au darul talmacirii. Chineza e o limba neinteleasa pentru cei care nu cunosc
  aceasta limba, dar e inteleasa pentru cei care stiu chineza.
  Dati click pe link; primul care vorbeste e Ivan Vikovan despre Microcip, dar daca
  doriti puteti da cursorul inanite​, si dupa Vikovan urmeaza Pavel Udria, cu descoperiri
  despre Microcip, America si Lume si vorbeste si in alte limbi.

  4. Sînt felurite daruri, dar este acelaş Duh;
  5. sînt felurite slujbe, dar este acelaş Domn;
  6. sînt felurite lucrări, dar este acelaş Dumnezeu, care lucrează totul în toţi.
  7. şi fiecăruia i se dă arătarea Duhului spre folosul altora.
  8. De pildă, unuia îi este dat, prin Duhul, să vorbească despre înţelepciune; altuia, să vorbească despre cunoştinţă, datorită aceluiaş Duh;
  9. altuia credinţa, prin acelaş Duh; altuia, darul tămăduirilor, prin acelaş Duh;
  10. altuia, puterea să facă minuni; altuia, proorocia; altuia, deosebirea duhurilor; altuia, felurite limbi; şi altuia, tîlmăcirea limbilor.
  11. Dar toate aceste lucruri le face unul şi acelaş Duh, care dă fiecăruia în parte, cum voieşte. ( I Corinteni 12:4-11).

  Nu se precizeaza in BIBLIE ca aceste daruri ale DUHULUI SFANT ar fi fost date numai pentru cei din primul secol (cum am mai auzit), pentru anumite timpuri sau locuri, ci le da DUHUL SFANT cum voieste EL. Asa scrie. Nu e loc de interpretari.
  Acest lucru e mai bine inteles de cei care stiu asta din BIBLIE dar si au
  vorbirea in limbi sau alte daruri. Nu te poti pronunta cu privire la gustul unei mancari daca nu ai gustat-o; tot asa e si in cazul cu darurile DUHULUI SFANT; daca citesti in BIBLIE, e una, dar daca si ai vreun dar e cu totul alta si ai o intelegere deplina.

  Auditie placuta si cu folos de clarificare.

  http://www.perlesicomori.net/index.php?option=com_avreloaded&view=popup&Itemid=3&divid=341

 9. Petru
  mai 17, 2015 @ 17:15:55

  Pana la urma e vorba de membri si implicit de bani, stiu ca baptistii iubesc f mult banii …
  Asa ca hai sa fim sinceri, baptistii au tinut coada sus cum ca ei sunt mai impoprtanti decat penticostalii, motivand ca ei au o alta vechime si invatatura adecvata.
  Chiar au prigonit penticostalii din RO pana au fost acceptati ca si cult penticostal, etc si amd.

  • rodi
   mai 18, 2015 @ 00:07:01

   Dvs. presupuneti in mod gresit prin comentariul dvs.

   Prin 2006-2007, Baptistii de Sud au dezbatut perceputa lor „problema” a multor misionari ‘Baptisti de Sud’ din campul misiunii care au fost botezati cu Duhul Sfant si au primit darul vorbirii in limbi. Dupa votul bordului, acei misionari au fost dati afara si s-a interzis sa mai fie trimisi misionari baptisti care au experimentat/primit darul vorbirii in limbi.

   Iata, ca dupa aprox. 8 ani, cu un nou presedinte la bord, care nu gaseste niciun suport biblic pentru a exclude din misiune misionari botezati cu Duh Sfant, posedand darul vorbirii in limbi, si polita s-a schimbat brusc.

   Deci, nu e vorba de BANI, sau membri. E vorba de un nou presedinte al Bordului International de Misiune care a convins denominatia Baptistilor de Sud ca trebuie facut acest pas si ei au fost de acord cu aceasta schimbare, CEEA ce ESTE un LUCRU FOARTE FOARTE FOARTE MARE!

 10. Ioan
  mai 17, 2015 @ 19:13:58

  Profet T. B. Joshua – Vindecari prin Darul DUHULUI SFANT:

  http://www.perlesicomori.net/index.php?option=com_avreloaded&view=popup&Itemid=3&divid=334

 11. Ioan
  mai 17, 2015 @ 19:23:26

  Botezul cu DUHUL SFANT – Pastor Lazar Gog

  Darurile DUHULUI SFANT – Pastor Luigi Mitoi

  ​ Darul Vorbirii in Limbi​

  ​ Darurile DUHULUI SFANT​

  https://www.youtube.com/results?search_query=darurile+duhului+sfant

 12. Bis.Maranata Vulcan
  mai 18, 2015 @ 00:08:28

  Reblogged this on Biserica Penticostală Maranata.

 13. barzilaiendan
  mai 18, 2015 @ 02:17:19

  Reblogged this on B a r z i l a i – e n – D a n and commented:
  Faptic, așa au stat lucrurile mai de mult. Mă bucur că s-a formalizat și în scris.

 14. elisa
  mai 18, 2015 @ 11:44:15

  Se cauta mult de catre unii crestini darurile Duhului Sfant, dar nu Roada.
  Roada Duhului Sfant nu are nicio legatura cu darurile.
  Dupa roada ne va cunoaste lumea, iar Dumnezeu dupa roada ne va judeca
  la Marea Judecata;
  a vorbi in alta limba inseamna ca vorbesti tu cu Dumnezeu, iar in biserica atunci cand vorbesti trebuie sa ai traducator, daca nu exista asa ceva , sa taca spune Scriptura.
  Darul vorbirii in limbi nu este o conditie a mantuirii, cum gresit „traduc unii” in schimb Viata Transformata
  DA!
  Domnul sa ne ajute sa cautam evlavia, care implica ascultarea de Dumnezeu in primul rand.
  Cat despre daruri, ele ne sunt date spre folosul altora, numai asa cum vrea Dumnezeu, unuia un dar, altuia alt dar, dupa cum EL voieste.
  Vorebesc toti in limbi? nu!
  atunci nu sunt mantuiti?
  Parerea mea este ca poti avea daruri dar sa nu fii cunoscut de Cel care va zice:
  plecati de la MIne, niciodata nu v/am cunsocut:
  am fost bolnav ..am fost flamand..in inchisoare…si nu ati venit pe la Mine…
  Ce am facut altota in Numele Domnului, numai aceea conteaza!
  Mila voieste nu jertfa!

  • VDFilip
   mai 24, 2015 @ 06:44:56

   MARCU 16; 15. Apoi le-a zis: „Duceti-va in toata lumea si propovaduiti Evanghelia la orice faptura.

   16. Cine va crede si se va boteza va fi mantuit; dar cine nu va crede va fi osandit.

   17. Iata semnele care vor insoti pe cei ce vor crede: in Numele Meu vor scoate draci; vor vorbi in limbi noi;

   18. vor lua in mana serpi; daca vor bea ceva de moarte, nu-i va vatama; isi vor pune mainile peste bolnavi, si bolnavii se vor insanatosi.”

   19. Domnul Isus, dupa ce a vorbit cu ei, S-a inaltat la cer si a sezut la dreapta lui Dumnezeu.

   20. Iar ei au plecat si au propovaduit pretutindeni. Domnul lucra impreuna cu ei si intarea Cuvantul prin semnele care-l insoteau. Amin.)

   Elisa, daca mergi si propovaduiesti Evanghelia, aduci roada? dar daca scoti draci sau vindeci bolnavi? Roada trebuie adusa pe toate directiile si trebuie sa fim destoinici pentru orice lucrare buna. Asta cere Cuvantul. Nu ai talent sa canti? Cand Dumnezeu iti pune prin Duhul Sfant o cantare fiindca asa a gasit cu cale, vei compune si vei canta cea mai minunata cantare prin care se propaga gloria Lui Dumnezeu. Depinde cat esti de consacrat Lui Dumnezeu si dispus sa crezi. Unii se ascund dupa versetul care aminteste de masura credintei ce a dat-o Dumnezeu fiecaruia. Aha! Dar Duhul nu-l da cu masura, asa ca nu trebuie tinut in doctrina ca intr-o cutiuta, nici in „sfantul” statut ori in „sfanta” traditie.

  • barnabas
   mai 26, 2015 @ 11:08:06

   Elisa, apreciez mult comentariul tău și viziunea ta corectă despre ascultare de Dumnezeu, transformare și mai ales despre pieirea celor ce cred că sunt mântuiți prin „proorocia în numele Lui, prin exorcism și prin minuni făcute în numele Lui”. Sunt sigur că puteai săpa mai adânc și asta ar fi fost de un real folos multora, de aceea am să completez comentariul tău spunând că ascultarea de Dumnezeu trebuie să fie întreagă – nu doar 8 sau 9 porunci sau 10 porunci din care una modificată, ci toate zece așa cum le-a dat El. Acesta este motivul pentru care cei ce se credeau mântuiți, nici măcar nu au fost cunoscuți vreodată de El.Ori câte lucruri minunate ar face cineva, dacă viața personală îi este pătată de fărădelege, adică de trăirea în neascultare poruncile Lui, nu are nici o șansă : „ Cine zice: „Îl cunosc”, şi nu păzeşte poruncile Lui, este un mincinos, şi adevărul nu este în el.” Dragostea pentru Dumnezeu nu este doar emoțională și declarativă, ci și rațională, activă și demonstrativă : „Cunoaştem că iubim pe copiii lui Dumnezeu prin aceea că iubim pe Dumnezeu şi păzim poruncile Lui.
   Căci dragostea de Dumnezeu stă în păzirea poruncilor Lui. Şi poruncile Lui nu sunt grele;”. Respectul față de poruncile lui Dumnezeu este efectul natural al mântuirii primită prin credință. Îți poți imagina un om care crede cu adevărat că este mântuit în Hristos, dar trăiește mai departe călcând una sau mai multe din poruncile Lui ? „ Dar, dacă, în timp ce căutăm să fim socotiţi neprihăniţi în Hristos, şi noi înşine am fi găsiţi ca păcătoşi, este oare Hristos un slujitor al păcatului? Nicidecum!” Dacă L-am primit pe Hristos prin credință în inima și viața mea, mă va conduce El oare la călcarea poruncilor lui Dumnezeu ? Nu mă va conduce oare la ascultarea de ele prin faptul că „le va scrie în mintea și inima mea” ? Viața Lui a fost minunată pentru că avea „Legea Ta în fundul inimii Mele”. De aceea vrea să le scrie și în inima ta și a mea și a tuturor celor ce-L primesc. Ferice de cei ce Î-I permit să facă lucrul acesta. În lipsa ascultării de poruncile Lui, orice pretenție de neprihănire este lovită de nulitate. Acesta este testul răbdării sfinților : Apoc.14,12.

 15. un creştin din Aussie
  mai 18, 2015 @ 13:18:42

  Slavă Domnului pentru comentariul d-stră sora Elisa. Bine zis.
  Doresc să las un link despre un studiu ce abordează scriptural şi pragmatic acest subiect foarte controversat, despre vorbirea-n limbi.
  Cu siguranță că ar folosi multora dacă l-ar trata cu seriozitate…
  Doamne ajută.
  https://vesteabuna.wordpress.com/?s=eu+vorbesc+in+limbi+&submit=C%C4%83utare

 16. ion vizitiu
  mai 18, 2015 @ 13:24:04

  aici nu-i vorba doar de bani ci si de masonerie. penticostalii au mai multi infiltrati si ei fac jocul. pai cum va explicati ca baptistii de sud nu permit misionari vorbitori in limbi dar permit unui adept al penticostalismului sa le fie presedinte?

  • rodi
   mai 18, 2015 @ 13:33:36

   Presedintele Bordului de Misiune Internationala a Baptistilor de Sud, nu este un adept al penticostalilor. Este un credincios care nu vede o baza biblica in a exclude misionari care vorbesc in limbi din misiune in numele Baptistilor de Sud.
   Prin anii 2006-2007, Baptistii de Sud au dat afara misionari (care slujeau in alte tari) pentru faptul ca au primit darul vorbirii in limbi. Acest nou Presedinte al Bordului a propus sa schimbe aceasta polita nefondata pe Biblie si Baptistii de Sud a schimbat polita, deci restaurand misionari care au darul vorbirii in limbi pentru misiune.

 17. un creştin din Aussie
  mai 18, 2015 @ 13:27:24

  Iar acesta necesită puțin mai multă răbdare decât primul, dar merită „răsfoit” şi însuşit cu atenție.
  Două abordări diferite dar care se completează una pe cealaltă.
  Mi-au fost de folos aceste 2 expuneri. Poate folosesc şi altora.
  https://vesteabuna.wordpress.com/?s=bibliasivorbireainlimbi&submit=C%C4%83utare

  • rodi
   mai 18, 2015 @ 14:00:54

   Dvs. ati citit cartea sau macar partea expusa? Stiti ceva despre acest autor, ca nu gasesc absolut nimic despre biografia lui pe internet, chiar si ce am gasit in limba franceza si am tradus cu google, au fost doar reclame la DVD pentru vanzare cu cateva zeci de mesaje a acestui om, desi cartea a fost publicata in 1984. Din cate am dedus, acest om s-a pocait, a studiat pozitiile penticostalilor, a carismaticilor si pozitiile cesationiste si a ales pozitia cesationista, afirmand ca Limbile s-au oprit undeva in 1 Corinteni 14 si nu au mai continuat. DECI< si-a ASUMAT POZITIA clasica CESATIONISTA.
   Mentionesz ca cunt niste lucruri problematice doar la prima vedere, in paginile oferite la Vestea Buna, a autorului Fernand Legrand, doua dintre ele fiind:

   (1) Pagina 29, Fernand Legrand afirma: "Este asa de simplu – Explicatia biblica potrivit careia semnul vorbirii in limbi este numai pentru evrei a indispus pe cativa dintre cei mai buni prieteni ai mei….”

   RAPUNS la ACEST PUNCT (dar e in Engleza) de la un Baptist renumit, Sam Storms, aici – http://samstorms.com/enjoying-god-blog/post/were-tongues-evangelistic-or-a-sign-to-unbelieving-jews
   (2)Pagina 31, Fernand Legrand afirma: „Viziunea lui Petru si vorbirea in limbi sunt identice. Trebuie sa ne gandim la urmatoarele: Marfa este aceeasi, dar ambalajul este diferit.”

   Deci, Fernand Legrand este un cesationist, nu stim din ce denominatie a facut parte sau cine este sau care a fost viata lui…..

   si nu cred ca este mai demn de ascultat decat, spre ex, un John Piper care este dintre cei mai buni exegeti biblici si care crede [si predica] ca nu exista dovada biblica pentru incetarea darurilor Duhului Sfant.

  • rodi
   mai 18, 2015 @ 14:07:32

   Bine, daca incepem cu prima afirmatie din acest document, se vede ca n-are rost documentul pentru ca face o afirmatie nebiblica spunand:

   „Cele mai mari pacate pe care le poate face omul cu vorba sunt prin vorbirea in limbi pe care nu o intelege si care nu poate fi talmacita de un alt om sau de cel ce o vorbeste.”

   Din care pasaj biblic s-a scos aceasta afirmatie ca acesta este cel mai mare pacat?

   Dvs. oferiti acelasi vechi argumente cu primul link si continutul de la al doilea link e o insulta darului vorbirii in limbi si lui Dumnezeu, celui care da daruri copiilor Sai.

 18. Ioan
  mai 18, 2015 @ 13:58:13

  Cred ca nu e bine sa aruncam cu „pietre” unii in altii, pentru ca asta nu e bucuria DOMNULUI, ci a vrajmasului. Faceau asta securistii si oamenii lor infiltrati printre pocaiti, baptisti, penticostali, etc.

  Cati dintre cei scrisi in registre sau statistici sunt mantuiti, noi nu putem sti (si nici nu e treaba noastra); numai DOMNUL stie si daca El vrea sa descopere cuiva asta sau orice altceva vrea El.

  Un pastor spunea in predica faptul ca DOMNUL i-a descoperit intr-un vis pe cei care erau mantuiti din Biserica pe care o pastorea; zicea ca si el tot pe aceia i-ar fi nominalizat. Numarul membrilor din Biserica era de 300, iar numarul celor mantuiti era…9 (noua!).

  Altcuiva DOMNUL i-a aratat in vis situatia din 2 Biserici, cu vreo 300 si cu vreo 400 de membri; i s-a transmis ca 50% din fiecare Biserica erau mantuiti! Nu i s-au dat numele lor. Ce mare tragedie, sa mearga atatia la Biserica ani sau zeci de ani, si sa ajunga in iad!

  De retinut ca:

  Nu trebuie sa generalizam si sa tragem concluzia ca aceste numere sau procente sunt valabile pentru toate Bisericile locale, sau pentru Biserica Universala, adica totalitatea celor mantuiti.

  Alt lucru e ca cei ce citesc Biblia si merg la Biserica, stiu Cuvantul DOMNULUI si la nevoie, cand vine incercarea, stiu ce au de facut, sa creada in DOMNUL ISUS, sa se pocaiasca, etc. si in multe cazuri (nu in toate) DUMNEZEU nu taie firul vietii dintr-o data, ci pentru ca e bun, ii da omului posibilitatea sa se pocaiasca.

  Treaba noastra e sa fim noi fiecare in regula in relatia cu DOMNUL si sa ne rugam pentru toti oamenii, pentru ca DOMNUL ISUS s-a jertfit pentru intreaga omenire si doreste mantuirea tuturor.
  DOAMNE, ajuta-ne!

 19. Ioan
  mai 18, 2015 @ 14:29:43

  Referitor la Roada DUHULUI SFANT, aceasta e o conditie obligatorie, nu numai pentru cei ce au daruri spirituale, ci pentru fiecare care pretinde a fi ucenicul Lui HRISTOS.

  Iata Roada aici:

  22. Roada Duhului, dimpotrivă, este: dragostea, bucuria, pacea, îndelunga răbdare, bunătatea, facerea de bine, credincioşia,
  23. blîndeţa, înfrînarea poftelor. Împotriva acestor lucruri nu este lege. (Galateni 5:22 si 23).
  Nu cred ca trebuie ca cineva sa isi inchipuie si sa se astepte sa primeasca vreun dar spiritual de la DUHUL SFANT daca nu are Roada DUHULUI.

  Aici, insa, e vorba de cei din Conventia Baptista de Sud de a permite baptistilor care au primit darul vorbirii in limbi, sa lucreze in continuare, ceea ce e un lucru imbucurator! Asta arata ca ei accepta ca DUHUL SFANT da si astazi (nu numai in primul secol) daruri unora dintre copiii Lui DUMNEZEU, spre folosul altora.

  Daca avem nevoie de Roada DUHULUI in viata noastra, dar si pentru viata altora, avem nevoie si de darurile DUHULUI.

  Tare am vrea ca atunci cand suntem intr-o dilema si nu stim ce sa facem, sa fie in Biserica cineva cu dar de descoperire, prin care sa-L intrebam pe DOMNUL ce sa facem.

  Daca e vorba de vreo boala in propriul corp, sau al unui membru al familiei (dar nu numai), ai vrea sa fie in Biserica cineva cu darul vindecarii.

  Desigur ca DOMNUL poate si lucreaza si direct si prin doctori, etc., dar cel mai rau doare cand doctorul iti spune ca nu mai e nici o sansa omeneasca, ci numai DUMNEZEIASCA!

  Darul vorbirii in alte limbi si alte daruri ale DUHULUI SFANT de care avem nevoie:

  4. Sînt felurite daruri, dar este acelaş Duh;
  5. sînt felurite slujbe, dar este acelaş Domn;
  6. sînt felurite lucrări, dar este acelaş Dumnezeu, care lucrează totul în toţi.
  7. şi fiecăruia i se dă arătarea Duhului spre folosul altora.
  8. De pildă, unuia îi este dat, prin Duhul, să vorbească despre înţelepciune; altuia, să vorbească despre cunoştinţă, datorită aceluiaş Duh;
  9. altuia credinţa, prin acelaş Duh; altuia, darul tămăduirilor, prin acelaş Duh;
  10. altuia, puterea să facă minuni; altuia, proorocia; altuia, deosebirea duhurilor; altuia, felurite limbi; şi altuia, tîlmăcirea limbilor.
  11. Dar toate aceste lucruri le face unul şi acelaş Duh, care dă fiecăruia în parte, cum voieşte. (ICorinteni 12:4-11).

  DOMNUL sa ne ajute sa avem Roada DUHULUI in viata noastra si ii multumim Lui si pentru Darurile DUHULUI SFANT!

 20. Radu O.
  mai 18, 2015 @ 18:22:42

  Faptul ca baptistii de sud isi schimba atitudinea in anumite privinte nu cred ca inseamna marea problema a „mileniului in care am intrat” (citat Ioan Burca).
  Evenimentele se precipita,semnele sfarsitului sunt tot mai vizibile iar noi inca nu am clarificat cum impartim „darurile” !
  „Cred ca nu e bine sa aruncam cu pietre unii in altii ” scria acelasi fr. Ioan Burca.
  De accord.

 21. Trackback: Presedintele Bordului International de Misune Baptisti de Sud: Urgenta nevoilor misionare ne-a indreptat la schimbarea regulilor | agnus dei - english + romanian blog
 22. Iosif
  mai 19, 2015 @ 15:10:32

  O martrisire incarcata de valorile autentice ale Duhului Sfint .Dragostea e cel mai mare dar,oferit de Tatal nostru, tuturor celor ce traim prin credinta sincera,simpla,inocenta si copilareasca in Fiul Sau preaiubit Isus Hristos,acceptind in smerenie, umilinta si ascultarea neconditionata de mesajul vietii,Cuvintul Adevarului. https://www.youtube.com/watch?v=xDPOUkwmD3w
  Fiti binecuvintati.

 23. Ioan
  mai 22, 2015 @ 19:47:54

  Multumim pentru link-ul cu Rodica Bercean de la Biserica „Harul”-Zalau. Iata aici marturii ale altora din aceeasi Biserica:

  Constantin Joldis – Pastorul
  Letitia Joldis – Sotia Pastorului
  Dan Bercean – Sotul lui Rodica Bercean si director la Radio „Unison” – Zalau.
  Ciprian Crisan

  http://www.perlesicomori.net/index.php?option=com_avreloaded&view=popup&Itemid=3&divid=239

  • rodi
   mai 22, 2015 @ 21:40:43

   Multumim!

   le am si eu pregatite pentru saptamana care vine, ca in Romania sarbatorile sunt cu o saptamana in urma si avand mai multi cititori in Romania, ne-am hotarat sa postam articole despre Rusalii si lucrarea Duhului Sfant in saptamana care ne sta in fata.

   Totusi, pot sa vi le adaug si sub articolul de maine. Sunt marturii pretioase si e bine ca sa aiba cat mai multa vizibilitate.

 24. samuel smarandache
  iun. 06, 2015 @ 09:46:13

  Vorbirea in limbi este unul dintre darurile, sau dintre pretinsele daruri care poate fi probat … o minune, o vindecare, o descoperire profetica cere o experienta si o viziune mai profunda ptr a stabili de unde vine, din ce sursa … dar vorbirea in alte limbi nu ar trebui sa mai insele pe nimeni . Ce trist e ca multi se lasa pacaliti de aceasta imitatie a adevarului care lasa mintea la o parte ”fara rod” si spun o multime de lucruri care nu ajuta la nimic ! Daca studiem toate detaliile in legatura cu aceasta … prezentari, corectari, evenimente,persoanele din biblie care cu adevarat au primit acest dar nu vom rataci . Mai e o problema, sunt texte care in aparenta ar fi intr-o usoara opozitie care trebuiesc armonizate NEAPARAT, Fara aceasta armonizare nu avem adevarul … vom reveni !

 25. Iosif
  iun. 06, 2015 @ 11:50:26


  Fiti binecuvintati.

 26. Dica
  iun. 01, 2016 @ 08:04:03

  Ce sunt creștinii energizați?! 😉

 27. lidieluptx
  iun. 01, 2016 @ 13:45:46

  Incet…, incet…, pe nesimtite. se inroleaza cultele religioase in registrul globalizarii mondiale. Eu sant din penticostali, de la origine. Am declarat dragoste si supunere Domnului meu, in credinta penticostala. Aproape 40 de ani, am sustinut ca acesta este locul unde pot sa practic credinta si pocainta cel mai bine, si ca aici nu este oprit Duhul Sfant la usa. Acum insa, nu mai pot spune acelasi lucru. Cultul penticostal a lasat usa deschisa Duhului, dar nu a verificat duhurile. Asa ca penticostalismul zilelelor noastre s-a umplut de duhuri, care au alungat Duhul Sfant! Am fost nevoita sa ies din mijlocul lor, iar pe cand ma gandeam sa ma atasez baptistilor, mi s-a taiat calea cu acest anunt socant. Ce bine ar fi fost pentru baptisti, sa-si fi adus aminte de versetul din Galateni 1:9, „Cum am mai spus, o spun şi acum: Dacă vă propovăduieşte cineva o evanghelie deosebită de aceea pe care aţi primit-o, să fie anatema! „

  • Avram
   iun. 02, 2016 @ 21:24:19

   lidieluptx
   La ce te referi? Cultul penticostal a lasat usa deschisa Duhului, dar nu a verificat duhurile? La inceput cand te-ai intors la Domnul ai acceptat Duhul Sfant dar acum vezi ceva ce nu-ti place?

 28. lidieluptx
  iun. 03, 2016 @ 12:50:21

  @ Avram
  Ma refer exact la ce am spus. De ce te faci ca nu intelegi?… Duhul Sfant este Unul si vine de la Dumnezeul cel Atotputernic, Atotstiitor si care nu poate fi inselat! Duhurile, cu d mic, vin de la stapanul acestei lumi pacatoase, care sant trimise sa insele chiar si pe cei alesi. Aceste duhuri sant greu de deosebit de cei ce n-au calauzirea Duhului Sfant! Cei ce slujesc la doi stapani n-au calauzirea Duhului! Cei ce sant crestini doar de dumineca, n-au calauzirea Duhului! Cei mandri de religiunea lor, n-au Duhul! Cei carora, Da nu este Da si Nu inseamna alceva decat nu, n-au calauzirea Duhului! Si as putea enumere multe, dar cred ca Biblia este foarte clara in aceasta privinta. „Dacă iubeşte cineva lumea, dragostea Tatălui nu este în El”, iar fara dragoste nu este Duh.

  „La inceput cand te-ai intors la Domnul ai acceptat Duhul Sfant dar acum vezi ceva ce nu-ti place?”
  In primul rand, as vrea sa-ti spun ca eu m-am nascut in familia Domnului si am ramas pana acum. Il iubesc pe Domnul din copilarie si pe zi ce trece Il iubesc tot mai mult. N-a fost nevoie de intors ci doar de legamant, pe care l-am facut la 17 ani, si pe care m-am silit sa-l tin, chiar daca pe parcursul vietii am facut juruinte in defavoarea mea. Duhul Sfant m-a ajutat pana aici si mi-a dat biruinte in multe situatii, in care cei din jur mi-au vazut prabusirea. Duhul Sfant este Cel ce ma tine pe Calea Ingusta si tot El ma avertizeaza de pericolele vremii apocaliptice pe care o traim astazi!
  Nu este vorba de acceptarea sau nu a Duhului, ca El e prezent de cand m-am hotarat sa-l slujesc pe Domnului. Darurile Duhului sant date de Dumnezeu cand vrea, cum vrea si cui vrea! Dar nici intr-un caz, nu Le da celor ce au o viata duplicitara.
  Practicile cultului penticostal cu privire la botezul cu Duhul Sfant nu sant biblice! Daca seamana cu ceva, ele seamana cu cele ale prorocilor lui Baal.
  „Ei au strigat tare şi, după obiceiul lor, şi-au făcut tăieturi cu săbiile şi cu suliţele, până ce a curs sânge pe ei.
  Când a trecut amiaza, au aiurat până în clipa când se aducea jertfa de seară. Dar nu s-a auzit nici glas, nici răspuns, nici semn de luare-aminte.”

  Eu va intreb: de ce nu mai cerceteaza nimeni duhurile?… De ce toti care se dau drep proroci sant luati de buni?… Nu stiti ce spune Biblia?… Nu cunoasteti vremurile?… Nu vedeti starea bisericilor penticostale?… Nu va intereseaza soarta urmasilor vostrii?… Dar cu frica de Domnul cum stati?…
  Eu prefer sa fiu un „Toma” in aceste vremuri tulburi si sa nu cred orice duh!

  • rodi
   iun. 03, 2016 @ 13:00:46

   Draga sora, Avram va va raspunde mult mai tarziu cand vine de la servici in seara aceasta. 🙂 God bless you!

  • Avram
   iun. 03, 2016 @ 20:33:39

   lidieluputx
   Ma gandeam ca la asta te referi, dar am vrut sa fiu sigur. Intr-adevar sunt prooroci care au darul proorociei de la Duhul Sfant si sunt prooroci care vorbesc sau din ravna, sau pentru un oarecare castig, sau prin alte duhuri. Am intalnit si prooroci ai lui Dumnezeu, dar si mincinosi. Cuvantul lui Dumnezeu ne arata cum putem sa-i cunoastem care sunt adevarati sau care nu. Daca felul lor de traire nu este conform unui credincios adevarat sau ceea ce prooroceste este impotriva invataturii biblice stim ca sunt falsi. Sa nu fim naivi si sa ascultam de acestia.
   Daca avem Duhul Sfant avem discernamantul de a deosebi aceste duhuri. Ori unde vei merge vei intalni prooroci mincinosi. Asta a fost de la inceputul crestinismului. In biserica vin tot felul de oameni, altii cu o inima curata care-l cauta pe Dumnezeu, iar altii pentru diferite alte motive. Asta a fost intotdeauna si este valabil in toate confesiunile crestine, cu precadere intre metodisti, prezbiterieni sau anglicani.
   Domnul sa te tine in carul Sau de biruinta si sa nu te lase sa cazi in deznadejde. God bless you.

 29. lidieluptx
  iun. 03, 2016 @ 14:52:10

  Draga Rodi, nu am nevoie de raspuns. Este suficient ca sa-si puna aceste intrebari si sa gaseasca raspunsurile in lumina Evanghelie, nu sa-mi dea dreptate mie.

 30. lidieluptx
  iun. 03, 2016 @ 22:04:53

  Avram spune:
  „Daca avem Duhul Sfant avem discernamantul de a deosebi aceste duhuri.”
  Dupa logica acestor spuse, inseamna ca majoritatea pastorilor penticostali nu au Duhul Sfant?… Ca eu vad, ca n-au discernamant. Daca ar avea, atunci n-ar lasa prorocii mincinosi sa bantuie adunarile lor si nu i-ar finanta!
  Cat despre deznadejde ce as putea spune, decat ca eu nu mai am nadejde in revenirea la Adevar, a celor ce alearga intr-o mare voiosie pe bulevard, crezand orbeste ca duce in Imparatia lui Dumnezeu. 😦

  Cat despre intregul raspus, pot sa spun ca nu ma multumeste. El tine poate la cei ce se hranesc cu laptuc. 😦 Pentru mine este doar apa de ploaie. 😦

  • Avram
   iun. 03, 2016 @ 23:07:57

   Lidieluptx
   Imi pare rau ca nu te satisfice acest raspuns. Ti-am raspuns simplu si usor de inteles. Raspunsul tau se gaseste pe paginile Scripturii. Eu nu stiu exact despre problema ta, si nici circumstantele. Oare un pastor poate finanta un prorooc mincinos? Daca tu ai aflat ca acesti prooroci sunt mincinosi cum de ei(pastorii) nu cunosc acest lucru? God bless you.

 31. lidieluptx
  iun. 04, 2016 @ 13:18:08

  @ Avram
  Nu este vorba de problema mea sau a altcuiva! Este vorba de ratacirile ingaduite cu voie sau fara voie in bisericile penticostale. Apoi, este vorba ca cei ce sant pusi ca pazitori ai bisericii, nu vegheaza asupra turmei, ci lasa turma sfatuita de lupi imbracati in piei de oaie. De ce?… Au alt scop decat cel descris de Sfintele Scripturi?… Cu siguranta da, ca altfel n-ar sta asa comfortabili. Ar fi mai responsabili, daca „seful” lor ar fi Dumnezeu!
  Spui, „Oare un pastor poate finanta un prorooc mincinos? „. Da. Chiar ai scris in celalalt comentariu, ca „Daca avem Duhul Sfant avem discernamantul de a deosebi aceste duhuri”, deci ceilalti nu.
  Astazi turma penticostala este bantuita de proroci mincinosi, invatatori falsi, femei cu „viziune”, care duc in ratacire pe cei ce nu au radacina adanc infipta in invatatura Domnului si a apostolilor, iar „administratorii” aplauda totul.
  Deci, problema nu este la mine, ci la cap, ca de acolo „se impute pestele”.
  Nu mai incercati sa-mi raspundeti, ci lasati-i pe cei ce sant in masura sa o faca!
  Mai spui: „Daca tu ai aflat ca acesti prooroci sunt mincinosi cum de ei(pastorii) nu cunosc acest lucru?” Intrebati-i pe ei. Apoi nu este treaba mea sa-i descopar, ci a (pastori)lor.

  Tare bine ar fi, daca responsabilitatea slujirii Unui Dumnezeu Sfant si Drept i-ar prinde pe toti, chiar si pe cei ce aleg sa-si deschida bloguri cu tenta crestina!
  Nu uitati, vom da socoteala de fiecare cuvant spus. Ba mai mult, chiar si gandurile ne sant contabilizate!

  God bless you too!

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: