Costică Vacariu – Mărturie

Costică Vacariu, tata a opt copii: slăvit să fie numele Domnului Isus Hristos, care a schimbat radical viața acestui bărbat.

Cateva notite din marturia lui Costica: In timp ce sotia si unul dintre copii erau la spital, copilul fiind diagnosticat cu cancer, calul le calca alt copil, care moare si Costica se pregateste sa se spanzure intr-un copac din cimitir… A mers si si-a adus copilul la morga. A doua zi, a trimis Dumnezeu niste frati. Ei nu stiau ce era cu el sau ce planuri avea. L-au intrebat daca doreste sa primeasca sfaturi si o rugaciune. Costica a raspuns ca ‘da’.  Cand au inceput sa se roage fratii, Costica a inceput sa planga, ca n-a mai auzit pana atunci asa ceva. Cand ei se rugau, parca s-a schimbat ceva in el. Totusi, dupa ce au plecat, ii veneau inapoi ideile care il macinau. SI-au inmormantat copilul si asteptau raspuns de la celalalt. Dupa analize, sotia il suna sa-i spuna ca copilul nu are cancer. Costica s-a dus in spatele casei, s-a prabusit in genunchi si a facut prima rugaciune. A zis: „Doamne, bine ca Te-ai indurat si mi-ai mai lasat astalalt copil!”

Duminica au venit iar fratii si l-au chemat la biserica. El nu mancase nimic de 7 zile si n-a vrut sa mearga, dar apoi s-a gandit ca merge pentru prima si ultima data la aceasta biserica din Darabani. A ajuns la biserica, era cu tigari in buzunar. Fratele care l-a chemat la biserica i-a zis sa arunce tigarile inainte de a intra in biserica, desi nu putea sa stea doua minute fara tigara. Cand a inceput slujba, rugaciunea, cantari frumoase, parca uita de tigara. Cand a iesit din biserica, dupa jumate de ora, iar si-a adus aminte de tigari. Fratii m-au dus sa mancam ceva la un restaurant, ca nu mancasem de 7 zile. Dupa aceea, l-au dus acasa si l-au invitat ca seara sa mearga cu ei la o adunare mica care se intalnea in cort. Acolo, fratii au facut o rugaciune speciala pentru Costica care l-a schimbat total. A mers acasa si a inceput sa mai manance cu copiii. A inceput sa se roage. Iesea afara si la ora 12 noaptea, cand simtea nevoia de alcool, se punea in genunchi si se ruga, plangea in continu. Deja a fost mai ameliorat.

De acuma, Costica nu mai lipsea de la adunare. Intr-o Duminica din Iulie a venit Pastorul Marius Livanu la noi la adunare si la sfarsit a intrebat: „Care dintre voi se preda?” Eu m-am ridicat primul, dar inaintea mea s-au ridicat baietii, care are unul 19 ani si unul 17 1/2 ani, apoi eu si apoi nevasta mea, dupa care au mai fost cateva persoane. In August am facut legamant cu Dumnezeu. Inainte de legamant si pocainta nu era liniste in casa la Costica. Venea acasa beat, certuri, copiii plangeau pe afara. Acuma, cand vine Costica acasa, isi gaseste copiii veniti acasa de la scoala, cantand din harfa cu mare har.

Dar, cu 12 ani inainte, un om sarac care a trecut pe la el si i-a profetit totul… ca casa ii va lua foc, ii va muri un copil, chiar si i-a aratat locul unde va muri copilul si in casa aceea se va face o biserica. Dupa ce i-a dat haine acelui om sarac si o bucata de paine si branza, Costica la urmarit pe jos, sa vada incotro pleaca, dar, omul a disparut. Dupa 12 ani, li s-a confirmat tot ceea ce acel omul sarac le-a spus. (notite din primele 13 min. mai sunt aprox 10 min din marturie).

http://www.philadelphiamansue.it/

VIDEO by PhiladelphiaMansue

Comments are closed.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: