= Mileniul III va Fi Crestin sau Nu va fi Deloc !!! =

                                  
TATALUI, FIULUI, DUHULUI SFANT, 
                                                 Toata Gloria in Veci !!!
​​           Mileniul 3 Va Fi CRESTIN, sau NU Va Fi Deloc !!!

Evenimentul asteptat de secole, trecerea pragului sau hotarului dintre mileniul 2 si 3 s-a produs! Momentul a fost asteptat cu speranta si bucurie de unii, cu indoiala si teama de altii. Speranta si bucuria unora a fost legata de momentul in sine (nu oricine prinde asemenea moment), ori de dorinta implinirii proorociilor privitoare la revenirea Domnului Isus Hristos, in timp ce altii, simuland o bucurie falsa stimulata de alcool, traiau clipe de teama asteptandu-se la fenomene cosmice deosebite, la cataclisme, ori chiar la intalnirea, in urma revenirii Sale, cu Domnul Isus cu care nu erau in relatii bune.

Se spune ca la trecerea din mileniul 1 in mileniul 2 s-au intamplat lucruri asemanatoare. O mare multime de oameni s-a adunat intr-o piata, a unui oras si asteptau sa le vorbeasca un mare cap religios al vremii. Ei traiau aceeasi teama in inimile lor ca ceva rau se va produce, sau ca Domnul Isus va reveni. Nu s-a intamplat nimic deosebit, asa ca oamenii au inceput sa se linisteasca si sa se imprastie pe la casele lor, la treburile lor; lucru normal, de altfel. Numai ca intorsi acasa au fost atat de preocupati de treburi, ca au uitat de teama care-i cuprinsese la trecerea dintre milenii. Au uitat de Dumnezeu si, in mia de ani care a trecut de atunci pana la noi, istoricii n-au fost in stare sa noteze nici pe departe multimea relelor comise de omenire (la nivel de individ, familie, grup, popoare, societate).

Cu toate ca ​si acum trecuse foarte putin din primul an al noului mileniu, lucrurile au stat la fel ca si in urma cu 1.000 de ani. Inclinatia spre rau, vorbele si bancurile urate si murdare din presa, radio, televizor, pornografia afisata, legalizarea unor pretentii si intentii pacatoase, amestecul dintre faptele bune si cele murdare, afisarea tuturor lucrurilor indecente in vazul copiilor, ne vorbesc despre o stare spirituala rea in lume si parca mult mai mult in Romania.

Cand e vorba de Romania, ce mai incoace si incolo, educatie si comportare de „crestini adevarati”, ca doar „nu suntem crestini de ieri,de alaltaieri, ci de 2000 de ani”, cum se aude spunandu-se mereu de catre unii capi religiosi, pe toate caile media si cu toate ocaziile!
 .
Toate cele ce se petrec acum au fost si in anul trecut, in secolul 20 si in mileniul 2, dar haideti macar acum odata cu schimbarea mileniului sa ne schimbam si noi in bine, sa lasam relele trecutului si sa multumim prin vorbe si fapte lui Dumnezeu pentru privilegiul pe care El ni l-a facut sa ramanem in viata in noul secol si mileniu, an si … zi!! Nu trebuie sa uitam ca pe unii oameni ii putem pacali, pe noi insine ne putem amagi, dar pe Dumnezeu in mod sigur nu-l putem insela!
.
In titlu am parafrazat un scriitor francez [Andre Malreax]  care spunea ca „secolul 21 va fi religios, sau nu va fi deloc!” Este o reflectie foarte mult vehiculata in zilele noastre. Eu am inlocuit cuvantul „religios” cu cuvantul „crestin” pentru ca sunt foarte multe religii in lume din care Dumnezeu Tatal, Domnul Isus si Duhul Sfant lipsesc; chiar in multe din religiile numite crestine, religiozitatea este un titlu de fatada dupa care oamenii cred ca se pot ascunde, ca-si pot ascunde pacatele. 

Nu vreau sa spun ca denumirea unei religii (ortodox, baptist, catolic, penticostal, greco-catolic, crestin dupa evanghelie, etc) poate fi, sau trebuie sa fie un lucru rau. Ele pot fi (si de obicei sunt) denumiri frumoase, biblice, dar denumirea sau un nume frumos nu poate acoperi o viata urata. As merge mai departe si as spune ca acea religie trebuie sa se numeasca si sa fie cu adevarat, crestina! De ce? Foarte simplu, pentruca cuvantul „crestin” ne leaga de Hristos, care este calea unica spre Dumnezeu, asa cum insusi Domnul Isus Hristos a zis: 

„Eu sunt Calea, Adevarul si Viata, nimeni nu vine la Tatal decat prin Mine” (Ioan 14:6). 

Deci daca secolul 21 si mileniul 3 va fi crestin, adica daca oamenii il vor urma pe Hristos, invatatura lui din Noul Testament, aplicata de apostoli si biserica primara (asa cum e ea prezentata in Noul Testament), va fi ferice de noi, pentruca Dumnezeu ne va binecuvanta cu pace, si cu prosperitate spirituala si materiala. Daca, insa nu vrem sa aplicam dragostea lui Hristos, ci ura personala, toate lucrurile vor fi pe dos si in defavoarea noastra, adica binecuvantarea se va transforma in blestem, pacea in razboi, prosperitatea in dezastru spiritual si material.

 ​ La vremea aceea am vazut pe un post de televiziune din Romania, o emisiune ce se anunta interesanta si a si fost intr-o oarecare masura. Moderatorul (un om cult), a avut trei invitati deosebiti cu studii si cunostinte in domeniul astronomiei, istoriei si educatiei.
Biblia  Au uitat, insa, sa invite si un …teolog, adica un om al Lui DUMNEZEU, care stie ce spune in Cuvantul Sau – BIBLIA – Cel ce a creat Lumea si Universul, care e Atotputernic si de care depind toate lucrurile si evenimentele! Asta s-ar putea scrie pe scurt, asa: „Le-a scapat … esentialul!”  De ce e esential? Pentru ca e important nu ce zice omul, adica creatura,  ci ceea ce zice DOMNUL​, adica CREATORUL!     ​

Tema emisiunii a fost: „Vine sau nu vine sfarsitul Lumii?”

I-am urmarit pe cei trei in discutiile lor si am vazut ca fiecare era foarte bine pregatit in domeniul lui, dar fiecaruia i-a scapat lucruri esentiale. Ei au citat multi oameni celebri si multi prezicatori vestiti, dar prea putin si in mare graba au recurs la texte din Biblie. Cu alte cuvinte, s-a discutat foarte mult pe marginea parerilor personale ale oamenilor, si prea putin referitor la ceea ce spune Dumnezeu despre acest lucru. Pentru ei au fost mai importante opiniile oamenilor, adica a creaturii, decat afirmatiile Creatorului.

 Initiatorii emisiunii au omis, cu ori fara buna stiinta, sa invite un teolog autentic care sa cunoasca bine Cuvantul lui Dumnezeu, Sfanta Scriptura. Greseala este cu atat mai mare cu cat aceasta problema este treaba exclusiva a lui Dumnezeu, si ea este totodata numai la indemana Lui. Numai si numai Dumnezeu poate produce sau ingadui sfarsitul lumii cu toate implicatiile sale! Ceea ce este de remarcat este faptul ca toti acesti oameni invatati pretindeau ca sunt crestini. Emisiunea s-a terminat pana la urma, pentruca a fost epuizat timpul afectat, dar consider ca nu a adus lamuririle necesare pentru ascultatori.   ​

Nu-mi propun sa dau raspunsuri stiintifice la aceasta problema. Vreau doar sa arat ce putem sa aflam noi din Biblie referitor la acest subiect. Biblia spune ca sfarsitul lumii de care sunt preocupati unii oameni va veni cu siguranta! Daca citesti Biblia si te rogi lui Dumnezeu sa-ti dea lumina necesara, vei vedea clar ca asa cum s-au implinit toate proorociile (prevestirile) facute de oamenii lui Dumnezeu de-a lungul istoriei, cum se implinesc altele (facute cu mii de ani inainte) sub ochii nostrii, asa se vor implini si cele ce au mai ramas, privitoare la vremea sfarsitului, la felul in care se va produce. Pot fi spuse multe in legatura cu acest subiect, pot fi date multe citate din Biblie specifice subiectului (nu e cazul in acest scurt material). 

As vrea sa spun insa ca BIBLIA precizeaza ca nimeni NU stie exact CAND va fi sfarsitul, dar ca va fi in mod sigur; va fi cu foc, si conform semnelor specificate in Biblie, momentul este destul de apropiat.

In Biblie sunt scrise multe lucruri, despre Rapirea Bisericii (adica a tuturor celor salvati) la Cer, despre Necazul cel Mare​ despre Revanirea DOMNULUI ISUS, cand „…orice ochi IL va vedea…”, cum va fi cu cei 1.000 de ani, etc. Sigur ca omul e curios sa stie cat mai multe lucruri, numai ca Domnul Isus le-a mai spus ucenicilor ca treaba asta nu e a noastra a oamenilor, ci a lui Dumnezeu! O sa vedeti acest lucru din citatele urmatoare: 

Nu este treaba voastra sa stiti vremurile sau soroacele; pe acestea Tatal le-a pastrat sub stapanirea Sa” (Fap.Ap.1:7). 

„Ce s-a intamplat in zilele lui Noe, se va intampla la fel si in zilele Fiului omului: mancau, beau, se insurau si se maritau pana in ziua cand a intrat Noe in corabie; si a venit potopul si i-a prapadit pe toti. Ce s-a intamplat in zilele lui Lot se va intampla aidoma; oamenii mancau, beau, cumparau, vindeau, sadeau, zideau; dar in ziua cand a iesit Lot din Sodoma, a plouat foc si pucioasa din cer si i-a pierdut pe toti. Tot asa va fi si in ziua cand se va arata Fiul omului” (adica Domnul Isus Hristos​; ​(Luca 17:26-30). 

„Ziua Domnului insa va veni ca un hot. In ziua aceea, cerurile vor trece cu troznet, trupurile ceresti se vor topi de mare caldura si pamantul cu tot ce este pe el va arde” (2Petru 3:10). 

Daca citesti aceste texte si pretinzi ca esti crestin, adica, crezi in ceea ce spune Dumnezeu, Creatorul tuturor lucrurilor, nu poti sa nu intelegi ceea ce spun ele. Dar numai daca le citesti si daca le crezi. Cei mai multi sunt prea ocupati cu problemele din lumea asta, uitand ca nu vor trai vesnic aici. Multi poate nu le cred, zicand ca n-o fi Dumnezeu asa de rau sa distruga pe toti cei ce n-asculta de El, ori isi zic ca „De ce ne-a creat Dumnezeu, ca sa ne distruga? Istoria confirma ca Dumnezeu e bun intr-adevar, dar ca si pedepseste, si inca foarte aspru si definitiv cand e vorba de traire in pacat. Explicatia acestui fapt o gasim in multe locuri in Biblie. Asa de exemplu proorocul Isaia scrie:

 ” …Sfant, sfant este Domnul ostirilor!” ​  (Isaia 6:3).

 Deci este vorba de sfintenia lui Dumnezeu de care nu se poate apropia si cu care nu poate colabora omul pacatos (as spune, omul din ce in ce mai pacatos). Si as mai face o specificare: omul care nici nu doreste sa devina sfant, sa se curateasca, sa se lase de pacate, ci care doreste sa se intineze, sa pacatuiasca tot mai mult si tot mai grav! Acest lucru desigur ca va atrage mania si pedeapsa lui Dumnezeu. 

Dovada cea mai buna a acestui lucru o gasim in moartea Domnului Isus. Daca n-a crutat El pe Fiul Sau, pe Domnul Isus, ci cand a fost incarcat cu pacatele noastre pe cruce, L-a lasat sa moara, credeti ca cei ce nu fac voia Lui vor scapa? Cuvantul Sau spune ca nu! Cand e vorba de om, Dumnezeu intotdeauna ii da o speranta si o sansa sa se intoarca la El. Tie cate sanse ti-a dat Dumnezeu sa te intorci de la pacate la El​? Probabil ca nu le-ai numarat. Deciziile lui Dumnezeu au fost si pot fi influentate de noi oamenii, de atitudinea noastra fata de El (cazul cetatii Ninive din cartea lui Iona e cunoscuta de multi). Cum se poate schimba decizia lui Dumnezeu? Raspuns: 

„Dumnezeu nu intarzie in implinirea fagaduintei Lui, cum cred unii, ci are o indelunga rabdare pentru voi si doreste ca nici unul sa nu piara, ci toti sa vina la pocainta” (2Petru 3:9).

Deci vine sau nu vine sfarsitul lumii in acest secol, mileniu ​ sau…an!​? Fiind problema lui Dumnezeu (ca doar El a facut lumea) sa lasam aceasta problema in grija Lui, si sa ne ocupam de ceea ce trebuie sa facem noi pentru a fi in bune relatii cu El in orice moment, pentru ca daca sfarsitul lumii va fi in anul 3000, noi o sa dam fata cu El cu mult inainte de acel an. Si atunci haideti sa facem ce ne spune Biblia la 2 Petru 3:14:

 „De aceea preaiubitilor… siliti-va sa fiti gasiti inaintea Lui fara prihana, fara vina si in pace”.

 In acest caz intalnirea noastra cu Dumnezeu va fi una dorita, o intalnire a bucuriei, pentruca L-am servit pe El, implinind cuvantul Lui! Haideti sa-i multumim lui Dumnezeu ca ne-a tinut in viata pana in aceste zile pe care le-au dorit multi dar nu le-au ajuns. Cei c​are​ nu sunt intorsi din toata inima la Dumnezeu Tatal, Fiul si Duhul Sfant, acum in ​secolul​ 21 si mileniul 3, sunt indemnati s-o faca imediat!  ​

Mileniul trei va fi crestin daca oamenii vor fi cu adevarat crestini si daca Dumnezeu va avea indelunga rabdare pentru omenire. Mileniul trei nu va fi deloc, daca Dumnezeu va lua hotararea distrugerii pamantului pe care traim. Nu afirmatiile savantilor si nici arsenalul militar existent sau in perspectiva, vor pune capat existentei planetei noastre. Nu discutiile savante sau presupunerile vracilor vor lamuri problema. 

DUMNEZEU va da verdictul, si tot El va implini hotararea luata!

Cand va fi sfarsitul Lumii, nu e treaba noastra, a omenilor, ci a LUI DUMNEZEU.

Care e treaba noastra?

Sa traim asa cum ne cere EL in Cuvantul Lui – BIBLIA – si sa fim gata de plecare in orice moment ar veni DOMNUL ISUS HRISTOS, sau in orice moment am merge noi la EL!
   ​   ​
E inceputul mileniului 3si Dumnezeu a avut indelunga rabdare pentru tine. Soarta ta depinde nu de ce se va intampla cu planeta noastra ci depinde de propria ta vointa, de propria ta hotarare. Foloseste prilejul: intoarce-te la Dumnezeu si traieste o viata de crestin adevarat, si atunci pentru tine mileniul trei va fi crestin! Daca vei trai in pacat, mileniul trei nu va fi deloc pentru tine! Deci: mileniul trei va fi crestin ori nu va fi deloc!
​​                           Ioan Burca – robul DOMNULUI
                                          Doctor in Teologie
 Cercetati  toate lucrurile  si pastrati ce este bun”, adica BIBLIC.
     Transmiteti la cat mai multi acest mesaj, pentru a fi clarificati si intariti in credinta, sau  pentru a se intoarce la DUMNEZEU prin DOMNUL ISUS HRISTOS si convinsi de DUHUL SFANT! Amin! Va veti intalni cu rezultatele aici pe Pamant sau in Cer.
                          “…cine seamana mult, mult va secera.” 
 
Trezeste, DOAMNE, Romania!

Canta: Fratii Sfara​
 ​ ​

DOAMNE, binecuvanteaza Romania!

 – Canta: Ligia Bodea​
​      ​                  ​
 TATALUI, FIULUI, DUHULUI SFANT, 
                      Toata Gloria in Veci !!!

                                              Stimati Vizitatori

                              Va prezentam 2 link-uri, care contin

   Cuvantul si Minunile Lui DUMNEZEU in viata unor oameni. 

   Va dorim vizionare si auditie Placuta si Benefica!
      Pe link-ul nr. 1, dati click pe camera de filmat, aceea mica
  din dreapta,  sau pe difuzorul mic din dreapta, pentru cele audio.
      1.  http://perlesicomori.net/  (audio si video)
     Pe link-ul nr. 2,  ” Esenta BIBLIEI ” , gasiti Lucrurile ESENTIALE 
 pe care un om trebuie sa le STIE si sa le FACA, si altele sa stie sa NU le faca, pentru a fi salvat de la iad si a-i arata SINGURA CALE spre RAI,​ ​care este
DOMNUL ISUS HRISTOS FIUL Lui DUMNEZEU !!!
                            DUMNEZEU sa va Binecuvanteze!    
                                            Cu tot respectul,
                                  Ioan Burca – robul DOMNULUI,
                                          Doctor in Teologie

11 comentarii (+add yours?)

 1. Iosif
  mai 16, 2015 @ 16:03:33

  „Cind va fi sfirsitul Lumii,nu e treaba noastra,a oamenilor,ci a Lui Dumnezeu.”

  Certitudinea acestor afirmatii lansate de „Doctor in Teologie”,ma determina sa-i recomand acestuia,o cercetare mai aprofundata a Bibliei,nu doar prin intelepciunea omului,ci printr-o intelepciune a ungerii divine,de care beneficiaza toti „copiii Lui Dumnezeu”,ungere care ofera deschidere spre noi orizonturi ale cunoasterii autentice.
  „Dar voi ati primit „ungerea” din partea Celui sfint,si stiti orice lucru.”(1Ioan2:20)
  „V’am scris aceste lucruri in vederea celor ce cauta sa va rataceasca.
  Cit despre voi,UNGEREA,pe care ati primit-o de la El,ramine in voi,si n’aveti trebuinta sa va invete cineva;ci,dupa cum ungerea Lui va invata despre toate lucrurile si este adevarata,si nu este o minciuna,ramineti in El,dupa cum v’a invatat EA.”(1Ioan2:26,27)

  „Tu,insa,Daniele,tine ascunse aceste cuvinte,si pecetluieste cartea,pina la vremea sfirsitului. Atunci multi o vor citi,si cunostinta va creste.”(Daniel 12:4)

  „Apoi mi-a zis:”Sa nu pecetluiesti cuvintele proorociei din cartea aceasta.Caci vremea este aproape.”(Apocalipsa22:10)

  „Daca va zice cineva atunci:”Iata,Hristosul este aici”sau,”iata-L,acolo,” sa nu-l credeti.
  Caci se vor scula Hristoso mincinosi si prooroci mincinosi. Ei vor face semne si minuni,ca sa insele,daca va fi cu putinta, si pe cei alesi.
  Paziti-va,,iata ca vi le-am spus toate dinainte.(Marcu13:21-23)

  „Cit despre vremi si soroace,n’aveti trebuinta sa vi se scrie,fratilor.
  Pentru ca voi insiva stiti foarte bine ca ziua Domnului va veni ca un hot NOAPTEA.
  Cind vor zice :”Pace si liniste!” atunci o prapadenie neasteptata va veni peste ei,ca durerile nasterii peste femeia insarcinata;si nu va fi chip de scapare.
  Dar voi,fratilor,NU SINTETI IN INTUNERIC,pentruca ziua aceea sa va prinda ca un hot.
  Voi toti sinteti fii ai luminii si fii ai zilei. Noi nu sintem ai noptii,nici ai intunericului.
  De aceea sa nu dormim ca ceilalti,ci sa veghem si sa fim treji.
  Caci cei ce dorm ,dorm noaptea;si cei ce se imbata,se imbata noaptea.”(1Tesaloniceni 5:1-7)

  Fiti binecuvintati.

 2. Ioan
  mai 18, 2015 @ 08:44:54

  Din comentariile pe care le faceti, vad ca va considerati
  un om spiritual, numai ca trebuie dovedit acest lucru
  in fapte, vorbe si …in scris.
  Nu cred ca un atac la persoana va face cinste („Doctor in Teologie”, etc.); asta arata invidie din partea dumneavoastra. (Invidia e sora cu ura si e pacat!).

  Dati mai multe texte din care nu reiese cand va veni DOMNUL ISUS, cand va fi sfarsitul, etc. Dimpotriva
  se arata ca NU SE STIU aceste lucruri, ci se dau doar
  niste semne ale sfarsitului; „cunostinta va creste”, „ca
  ziua Domnului va veni ca un hot noaptea”, etc. Astea
  arata doar ca trebuie sa fim pregatiti in orice moment,
  pentru a fi gata de plecare.

  Aratati-ne in Biblie unde sunt scrise aceste lucruri, sau
  spuneti-ne dumneavoastra macar luna sau anul cand
  va veni DOMNUL ISUS, etc., ca sa ne convingeti ca stiti. Nu cred ca stiti; s-au incumetat multi sa spuna
  cand va fi, dar, cum era de asteptat toti au dar gres.
  Nu toate textele pot fi scoase din context, asa cum faceti
  dumneavoastra.

  Ca sa inchei, iata inca o data ce zice DOMNUL ISUS (nu un apostol), care e treaba DOMNULUI, a TATALUI,
  si care e treaba omului, adica a ucenicilor Lui:

  7. Nu este treaba voastra sa stiti vremurile sau soroacele; pe acestea Tatal le-a pastrat sub stapanirea Sa.
  8. Ci voi veţi primi o putere, cînd Se va pogorî Duhul Sfînt peste voi, şi-Mi veţi fi martori în Ierusalim, în toată Iudea, în Samaria, şi pînă la marginile pămîntului.” (Faptele Apostolilor 1:7 si 8).

  Mie mi se pare foarte clar si fara posibilitate de interpretari.
  Binecuvantarea DOMNULUI, tuturor!

  • Iosif
   mai 18, 2015 @ 13:40:04

   Numai o analiza duhovniceasca a Cuvintului este cheia descifrarii tainelor ascunse ale Lui Dumnezeu,ce va deschide noi orizonturi ,noi perspective,intr-o evolutie continua spre desavirsirea „celor fara rautate”,dincolo de „barierele” confesiunilor religioase si a titlurilor date de oameni,care au rolul de a inpiedica si zadarnici instaurarea Imparatiei cerului pe pamint.
   Va indemn sa cititi Biblia cel putin de atitea ori,de cite ori va alimentati trupul,si sa va rugati cu frecventa cu care respirati si atunci veti sti cu certitudine „toate lucrurile.”
   Domnul ai spune lui Daniel,sa pecetluiasca cartea pina la vremea sfirsitului,apoi,lui Ioan ,sa nu pecetluiasca cuvintele Revelate de insusi Domnul nostru Isus Hristos,deoarece atunci,in urma cu aproape doua milenii,vremea era aproape.
   NASTEREA DIN NOU,are loc dupa moartea omului adamic,firesc,si consta intr-un proces indelungat de crestere si dezvoltare al noii fapturi duhovnicesti,care are nevoie de o alimentatie adecvata,sanatoasa,curata, naturala,”mana cereasca”in functie de stadiul de dezvoltare a NOII FAPTURI,pentru o crestere armonioasa spre desavirsire.
   „Adevarat,adevarat va spun,ca cine asculta cuvintele Mele,si crede in Cel ce M’a trimis,are viata vesnica,si nu vine la judecata,ci a trecut din moarte la viata.
   Adevarat,adevarat va spun,ca vine ceasul,si ACUM a si venit,cind cei morti vor auzi glasul Fiului lui Dumnezeu,si cei ce-L vor ASCULTA,vor invia..(Ioan 5:24,25)
   „Isus i-a zis:Eu sint invierea si viata. Cine crede in Mine,chiar daca ar fi murit,va trai.
   Si oricine traieste,si crede in Mine,nu va muri niciodata. Crezi lucrul acesta ?”(Ioan 11:25,26)
   Cititi contextul din care am extras versetele si Duhul Domnului sa va lumineze pe toti.
   Fiti binecuvintati.

 3. Rafi
  mai 18, 2015 @ 10:55:39

  Titlul este inspirat dintr-o afirmatie originala si celebra a scriitorului si criticului francez Andre Malreaux,de prin anii ’70. „Secolul XXI va fi un secol crestin sau nu va fi de loc”- Mileniul ..

  • rodi
   mai 18, 2015 @ 11:53:15

   In paragraful 6, Ioan Burca mentioneaza acest fapt, am adaugat numele filosofului in paranteza pentru cei interesati. Multumim.

 4. Ioan
  mai 18, 2015 @ 12:43:29

  Iata citatul din articol:

  „In titlu am parafrazat un scriitor francez care spunea ca “secolul 21 va fi religios, sau nu va fi deloc!” Este o reflectie foarte mult vehiculata in zilele noastre. Eu am inlocuit cuvantul “religios” cu cuvantul “crestin” pentru ca sunt foarte multe religii in lume din care Dumnezeu Tatal, Domnul Isus si Duhul Sfant lipsesc; chiar in multe din religiile numite crestine, religiozitatea este un titlu de fatada dupa care oamenii cred ca se pot ascunde, ca-si pot ascunde pacatele. ”

  E inlocuit „Secolul XXI” cu ” Mileniul III” si „religios” cu „crestin”.
  Deci e vorba de o parafrazare dupa spusele unui scriitor francez (Andre Malraux),
  lucru specificat in articol (nu e precizat numele scriitorului).

  Nu cred ca e atat de importanta parafrazarea (eu am gasit scris ca Malraux nu ar fi zis „religios”, ci „mistic”!)

  E important continutul articolului, in care esenta e ca :

  1. NIMENI NU STIE CAND VA FI SFARSITUL decat DUMNEZEU (in Biblie sunt date doar semnele sfarsitului; dupa semnele din Biblie, dupa ceea ce se vede in Lume si dupa unele descoperiri, sfarsitul pare a fi foarte aproape: anul, luna, ziua, etc., sa le lasam in mana Lui DUMNEZEU).

  2. CE are OMUL, adica noi, de facut, si anume, SA FIM GATA IN ORICE MOMENT de PLECARE, pana la acel moment FACAND CEEA CE NE-A PORUNCIT DOMNUL ISUS HRISTOS.

  Asta e treaba noastra, a oamenilor, problema sfarsitului fiind a Lui DUMNEZEU.

 5. Rafi
  mai 18, 2015 @ 18:04:23

  Daca tot ne place sa parafrazam, atunci consideram ca articolul este o parafrazare
  a ceea ce orice crestin din lumea aceasta stie. si anume ca NIMENI NU STIE CAND VA FI SFARSITUL. si atunci care este noutatea,sau descoperirea,ca scrie in Biblie doar.
  Oricum frate ION multumim pentru ca ne-ai readus aminte de un lucru pe care il stim cu totii. God bless you !

 6. Ioan
  mai 18, 2015 @ 21:58:34

  „Toate-s vechi si noua toate; ” zicea Eminescu in Glossa

  Iata ce vrea sa fie articolul:

  1. O REAMINTIRE a faptului cum vrea DUMNEZEU sa traim.

  Multe sunt scrise, vechi si cunoscute de noi oamenii, dar le mai uitam, cum le-au uitat evreii de-a lungul timpului si DUMNEZEU mereu trebuia sa le REAMINTEASCA prin oamenii Sai ce au de facut si cum trebuie sa traiasca.
  Apoi sa stiti ca …nu toata lumea stie si e interesata de ceea ce scrie in Biblie.

  2. Indemn la POCAINTA si sa Fim GATA de PLECARE in ORICE MOMENT!

  Alt lucru e faptul ca oamenii nu se pocaiesc, crezand ca viata lor e lunga (neaparat!), si faptul ca sfarsitul e ceva indepartat (ca doar n-o fi chiar acuma!) cu toate ca semnele sunt scrise in Biblie si cunoscute si cu toate ca Pamantul e plin de razboaie, care oricand pot degenera intr-unul…NUCLEAR, care ar putea pune capat chiar vietii pe Pamant si cu toate ca razboiul e foarte aproape de granita de est a Romaniei!

  3. Sublinierea faptului ca sfarsitul NU il stie NIMENI, numai DUMNEZEU, lucru scris clar in Biblie si cunoscut de cei care cu toate ca stiu totusi incearca sa ne demonstreze cand va fi sfarsitul si ce se va intampla in viitorul mai mult sau mai putin apropiat sau indepartat, cu texte scoase din context, interpretate cum vor ei.

  4. Semnal de ALARMA PUTERNIC pentru cei care isi permit sa traiasca de capul lor, cand pot pleca din Lumea asta in orice CLIPA, chiar daca sfarsitul ar fi indepartat!

  Astea ar trebui sa fie beneficiile pentru om, scrise in acest articol; scrise din Biblie.
  Oamenii in general sunt curiosi si vor sa afle cat mai multe lucruri noi, de care nu au mai auzit, pe care nu le-a mai spus nimeni; nu lucruri vechi si cunoscute, in cazul de fatza din Biblie.

  Am mai spus asta, cum ca un frate a mers la fr. Wurmbrand si i-a zis ca are probleme cu niste texte din Biblie pe care nu le intelege, la care fr. Wurmbrand i-a spus ca el are probleme cu textele pe care le intelege!

  Sa fim treji, spiritual, si pregatiti in orice moment sa-L intalnim pe DOMNUL, ori ca va veni sfarsitul, ori ca mergem la El inainte de acest eveniment!

 7. Trackback: Revista blogosferei evanghelice de limbă română(5) | Aradul Evanghelic
 8. Trackback: Religia ADEVARATA sau CALEA Salvarii – PAGINA Ioan Burca | agnus dei - english + romanian blog
Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: