Adevarul.ro: De ce nu se mai face universitate în cea mai mare comună din ţară. Cum ar fi arătat aceasta

Photo rodiagnusdei.wordpress.com

Schita Terenului Universitatii Photo rodiagnusdei.wordpress.com

Primarul din comuna clujeană Floreşti, cea mai mare comună din România, anunţa zilele trecute că proiectul construirii unei universităţi cu circa 10 milioane de euro, proiect al Asociaţiei Creştine Pro Integritate, nu se va mai realiza. Conducerea asociaţiei penticostale a cerut rezilierea contractului. Întrebaţi de ce, preşedintele asociaţiei, Mircea Cirţ, nu a spus decât că s-a renunţat la teren şi ulterior vor comunica mai multe informaţii.

Photo rodiagnusdei.wordpress.com

Photo rodiagnusdei.wordpress.com

Universitatea anunţată în urmă cu 2 ani că va fi ridicată în comuna clujeană Floreşti, cea mai mare comună din ţară, nu se va mai construi. Motivul? Asociaţia care a venit cu ideea, Asociaţia Creştină Pro Integritate, a anunţat că va rezilia contractul renunţând la ideea construirii campusului. Nu a spus de ce, după cum se poate vedea şi din declaraţia preşedintelui asociaţiei, omul de afaceri din Baia Mare, Mircea Cirţ, dată pentru ”Adevărul”: “Asociaţia Pro Integritate a renunţat la teren chiar dacă au fost cheltuieli cu acesta, iar la momentul potrivit vom comunica mai multe informaţii”.

“Cererea de reziliere a contractului a fost solicitată unilateral de către beneficiar, Asociaţia Creştină Pro Integritate. Motivele eu nu le cunosc, ele ţin de managementul Asociaţiei. Îmi pare rău că această investiţie nu a fost realizată. (…)

ADEVARUL: Citeste mai mult: adev.ro/nol8lq

Photo rodiagnusdei.wordpress.com

Photo rodiagnusdei.wordpress.com

Citeste si:

Asociația Creștină Pro Integritate (ACPI) a renunțat la a mai construi Campusul Universitar din Florești şi a solicitat rezilierea unilaterală a contractului.

Instituţia de învăţământ superior urma să fie construită pe un teren de 10 ha situat în zona Cetatea Fetei, unde, potrivit planurilor de investiţie angajate în contractul de concesiune, ar fi trebuit să se ridice sediul universităţii penticostale, cu săli de curs pentru mai multe specializări, precum juridic, economic şi ştiinţe sociale, cămine de cazare pentru profesori şi studenţi, locuri de parcare, terenuri de sport şi spaţii verzi.

Ziua De Cluj – http://ziuadecj.realitatea.net/administratie/fara-universitate-in-floresti-contractul-privind-construirea-ei-va-fi-reziliat–137779.html

Photo rodiagnusdei.wordpress.com

Photo rodiagnusdei.wordpress.com

Din arhiva

 • Aug 6, 2014 – Este o investiție enormă pentru Florești, de peste 40 de milioane de euro. … Crestina Pro Integritate, citat de rodiagnusdei.wordpress.com.

6 comentarii (+add yours?)

 1. Petru Ion
  mai 19, 2015 @ 21:08:56

  ce articol ambiguu si desantat… rusine pt un asemenea articol consumator de timp…de altfel dela penticostali nici nu te poti astepta la lucruri logice… ce sa m,ai vorbim de faptul ca oamenii de afacere ca sa acumuleze bogatii pe pamant trebuie sa minta… cine e tatal minciunii scrie tot in Biblie …. dar ce ei au timp sa citeasca Biblia? … Ma opresc.

  • rodi
   mai 19, 2015 @ 21:51:38

   Adevarul.ro nu este un ziar religios si deci nici pe departe penticostal. Acesta este reportaj a unui ziar pricipal romanesc si foarte serios si popular. Nu cred ca e bine sa insultam pe nimeni, mai ales daca suntem crestini…

 2. MIRCEA VOLOSEN
  mai 20, 2015 @ 23:26:58

  Nu se construieste din lipsa unitati si a unei viziuni clare. Personal am fost imbatat de acest vis frumos . Stiu ca este posibil dar oameni cu trambita la gura au cantat doar pentru alti. Indraznesc sa pun in urma o intrebare . Ce se face cu coleta de la conventia din PHENIX ARIZONA SI PORTLAND OREGON ?.

  • Avram
   mai 20, 2015 @ 23:52:48

   Mircea,
   Ai dreptate, asteptam o explicatie din partea Asociatiei Pro Integritate in legatura cu toti banii care au fost deja stransi pentru aceasta lucrare.

  • Andrei
   mai 23, 2015 @ 14:38:59

   Sa fii binecuvântat frate Mircea si ma bucur ca am dat de dumneata ! Salutari sfinte familiei si va mai aștept la Vatra Dornei ! pastor Claudiu Ungureanu

 3. Dorian C
  mai 21, 2015 @ 21:09:16

  Reblogged this on Christ4roNews.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: