Florin Ianovici – Din lume, dar nu ca lumea [2] Atacul acestei lumi – Prodocens Media

Nu Te rog să-i iei din lume, ci să-i păzeşti de cel rău. – Ioan 17:15

Nu iubiţi lumea, nici lucrurile din lume. Dacă iubeşte cineva lumea, dragostea Tatălui nu este în El. Căci tot ce este în lume: pofta firii pământeşti, pofta ochilor şi lăudăroşia vieţii, nu este de la Tatăl, ci din lume. Şi lumea şi pofta ei trec, dar cine face voia lui Dumnezeu rămâne în veac. – 1 Ioan 2:15-17

Florin Ianovici 17 mai 2015

Florin Ianovici Photo Rodiagnusdei.wordpress.com

VEZI partea [1] aici – Florin Ianovici – Din lume, dar nu ca lumea – Cum sa-ti birui dusmanul din tine

Seria aceasta de 3 mesaje are in vedere ucenicii. Pentru ca exista un pericol pe pamantul acesta si pericolul acesta este atacul lumii. Lumea vrea sa ne desparta de un singur lucru si lumea vrea sa ne fure un singur lucru: Dragostea Tatalui. Acesta este atacul lumii. Ori de cate ori lumea ataca si esti sub presiunea aceasta, sa-ti amintesti ca miza este ca dragostea Tatalui sa nu mai ramana in tine.

Saptamana trecuta am vorbit despre primul pericol de tip Samson. (vezi aici) si astazi vom vorbi de pericolul de tip Saul. Iar Duminica viitoare vom vorbi despre pericolul de tip Solomon.

  1. Biblia spune despre Saul ca a fost un om a lui Dumnezeu, ales de insusi Dumnezeu. Intr-un moment cand poporul Israel, uitanduse la popoarele dimprejur, au cerut un imparat, Biblia spune in 1 Samuel 9:15-17, Dumnezeu insusi a facut in dreptul lui Saul alegerea. Cati dintre voi credeti astazi ca Dumnezeu este Acel care v-a ales in Hristos? Si tu si eu suntem alesi de Dumnezeu in Hristos.
  2. El a fost un imparat al Israelului, un lucru special pentru ca a fost primul imparat al Israelului. Si stiti ca avea acel domeniu al imparatului. I-a si avertizat Dumnezeu spunand: „Cand veti pune un imparat, sa stiti ca imparatul acela are un domeniu imparatesc, regal. Va fi cheltuiala. Si el a avut acest privilegiu. Cati dintre dvs. sunteti in aceasta dimineata fii ai Imparatului Isus si fiice a Imparatului Isus. Spuneti: N-ati simtit ca aveti un privilegiu? Ca Dumnezeu va facut partasi unei mosteniri nestricacioase? Ca Dumnezeu ne-a daruit o comoara care nu poate fi comparata cu nici o comoara pamanteasca? Nu suntem si noi la fel? Suntem la fel. Binecuvantat sa fie Dumnezeu.

Samuel il unge pe Saul ca imparat Photo credit revphil2011.wordpress.com

Biblia spune ca Saul era tanar, era si atragator. In primul rand, spune ca era cu un cap mai inalt decat toti ceilalti, adica era impozant si doi, cand Samuel merge la Isaia sa faca o alegere, se uita la Eliab si vede ca e atragator la chip. Si pe baza experientei anterioare, ca asa era si Saul: inalt, impozant, frumos si el spune „Acesta va fi.” Sii Domnul il cearta si spune: „Tu te uiti la ceea ce izbeste privirea, adica la ceea ce este atragator. Dar Eu, Domnul, ma uit la inima.” Ei, iubitii Domnului, vreau sa va spun un lucru, n-am vazut pe nimeni mai frumos pe acest pamant ca pocaitii. Vreau sa va spun ca cel mai frumos imbatranesc pocaitii. Ei nu beau, ei nu fumeaza, ei nu pierd noptile. Te uiti la un om care are 60 de ani si abia daca-i dai 50 de ani. Asta nu e o poveste. Eu am vazut lucrul asta. Intotdeauna, cand in inima unui om este credinta in Dumnezeu, pe fata lui se reflecta lumina cerului. Sa stiti, ca un chip frumos e chipul omului care crede in Dumnezeu. El are o blandete, o bunatate, care da, spune Biblia, farmecul fiintei sale. Laudat sa fie Domnul!

Nu numai ca Saul a fost tanar si atragator, dar spune Biblia ca a avut ungerea Duhului Sfant peste el. Ba, inca a avut si darul proorociei pentru ca el, in cel putin doua imprejurari, gasim ca el a proorocit. Si acuma, va intreb eu pe dvs.: avem noi untdelemnul Duhului Sfant? Avem. Ne-a imputernicit Duhul Sfant? Ne-a imputernicit. De cate ori v-ati simtit ca Dumnezeu v-a vorbit, ca Dumnezeu  v-a descoperit, ca Dumnezeu v-a calauzit? Ca Dumnezeu v-a mangaiat?

Spune Biblia ca a avut un prieten fantastic. A avut langa el, pus de Dumnezeu un om extraordinar. Numele lui era Samuel. Un om pe care Dumnezeu l-a trimis sa-i fie mentor si invatator.Eu va intreb pe dvs.: am crescut noi singuri? N-am avut pe langa noi un prieten, cineva pe care Dumnezeu l-a trimis si ne-a zis: el este omul care te ajuta sa cresti. El este omul care iti da un sfat duhovnicesc. Marit sa fie Dumnezeu!

Pana aici, povestea lui Saul este a noastra, a tuturor. Spune Biblia ca a avut parte de o domnie lunga. E interesant aici, sa stiti, cain Faptele Apostolilor, se vorbeste despre Saul ca a avut o domnie de 40 de ani. Dar in Cartea 1 Samuel se vorbeste despre Pavel ca a avut o domnie de doi ani. Sa stiti ca nu este nici o neconcordanta. Cat a domnit cu inima pentru Domnul, a domnit doi ani. Dumnezeu S-a uitat si a zis: „Dupa voia mea, ai fost imparat doi ani. 38 [de ani] te-am ingaduit,” zice Dumnezeu. Asa ca nu e nici o neconcordanta.

Si cata domnie a avut? O domnie lunga. Am numarat in dimineata asta 22 de ani cu Regele Isus. Aleluia! Dar, sunt altii care pot spune: 40 de ani cu Regele Isus. Dumnezeu ne-a dat viata. Dumnezeu ne-a binecuvantat si cu Regele Isus au trecut zilele si ne-am simtit binecuvantati sa fim ocrotitii Lui si binecuvantatii Lui. Binecuvantat sa fie Dumnezeu. Stiti cum a inceput Saul domnia? Spune Biblia ca s-a uitat Dumnezeu la el si a zis: Iti voi da o inima noua.

De îndată ce Saul a întors spatele ca să se despartă de Samuel, Dumnezeu i-a dat o altă inimă, şi toate semnele acestea s-au împlinit în aceeaşi zi. – 1 Samuel 10:9

In momentul in care s-a intalnit cu Samuel si Samuel l-a uns, cand s-a intors si a plecat Saul, spune ca a avut alta inima. Si inima aceasta stiti cum a fost? A fost o inima care a fost gata sa asculte, o inima smerita. Ce imi place mie de Saul cand a inceput sa fie rege.

Saul a răspuns: „Oare nu sunt eu beniamit, din una din cele mai mici seminţii ale lui Israel? Şi familia mea nu este cea mai mică dintre toate familiile din seminţia lui Beniamin? Pentru ce dar îmi vorbeşti astfel?” – 1 Samuel 9:21

Ce frumos! O inima ascultatoare, o inima smerita, o inima care nu vrea sa se afirme. Si cand il cauta Duhul Domnului, unde era Saul? El se ascundea, el nu dorea sa fie in fata. Nu voia sa fie neaparat vazut, pentru ca asa este nima copilului lui Dumnezeu. Ea nu doreste sa i se dea intaietate. Si o inima credincioasa Domnului –

Samuel murise. Tot Israelul îl plânsese şi-l îngropase la Rama, în cetatea lui. Saul îndepărtase din ţară pe cei ce chemau morţii şi pe cei ce ghiceau. – 1 Samuel 28:3

Si Domnul s-a bucurat de lucrul asta. Dar, cea mai importanta caracteristica, stiti care este? O inima care e gata sa ierte. Atata il iubesc pe Saul pentru lucrul asta. In ziua in care a fost ales, stiti ca erau niste oameni care vorbeau. Ce credeti ca vorbeau: cine-i Saul? Cine-i casa lui? Cine-i omul asta? Si de aici si expresia aceasta „o inima ca a lui Saul’. El se facea ca nu-i aude. Nu ca nu-i auzea. Se facea. Adica, isi dadea toata silinta sa nu coboare cuvintele acestea, sa puna stapanire pe inima lui. Ca auzi tot felul de cuvinte: Auzi-le, neauzindule. Cam asta ti-ar spune Saul: sa le auzi, neauzindu-le. Se facea ca nu le aude. Domnul fie binecuvantat.

Si, cand sfarseste viata, cand Saul sfarseste viata, modul in care raporteaza el este urmatorul. Spune asa: „Am lucrat ca un nebun.” Acest om binecuvantat, acest om chemat, acest om deosebit, acest imparat, acest om imputernicit, acest om cu inima smerita, acest om cu inima ascultatoare, acest om cu inima gata sa ierte, ajunge sa spuna despre el: am lucrat c aun nebun. Ascultati acuma grozavie. Stiti cum isi petrece el penultima zi din viata lui? Se duce la o ghicitoare, ca sa intrebe duhul mortilor cu privire la lupta care o avea cu filistenii. Si spune in felul urmator, ingrozandu-te pana in maduva oaselor, cum e posibil ca un om de asemenea statura, cum e posibil ca un ucenic a Domnului Isus Hristos, cum e posibil ca un credincios, cum e posibil ca un copil de Dumnezeu, sa spuna: „Am lucrat ca un nebun, am trait ca un nebun si sfarsesc ca un pacatos. Iubitii Domnului, deci asta e un lucru grozav.

Al doilea atac puternic al lumii

PhotoEste un lucru grozav si in aceasta zi, vreau sa va spun lucrul cel mai important. Cea de-a doua parte a lumii si cel de-al doilea atac puternic al lumii, dupa cel care l-am spus data trecuta, ca iti ascunde dusmanul  care e in tine, e sa te faca sa-ti confunzi prietenii cu dusmanii. Oameni buni, vreau sa spun ca cea mai mare problema a pocaintei noastre este faptul ca oamenii pe care i-am vazut prieteni, nu-i mai vedem prieteni. Fratii, pe care i-am vazut frati, nu-i mai vedem frati. Si oamenii pe care odata ii iubeam, nu-i mai iubim. Si asta este un atac teribil si al lumii.

Iubitii Domnului, unde a inceput povestea lui Saul? Dvs. vreti in aceasta dimineata sa parcurgem acesti pasi? Sa ne fereasca Dumnezeu sa murim spunand: am lucrat ca un nebun. Deci, acesta este un lucru teribil, care se poate intampla. Sa stiti un lucru, ca este foarte posibil ca lucrul acesta sa ne pasca pe toti. Mai intai, Saul a avut un om deosebit langa el. Un mentor. Si mentorul acela era Samuel. Si el ii da cateva instrucituni din Biblie. Ii spune: Uite in ce consta domnia ta. Dumnezeu nu si-a ales un om cu muschi. Uitati abilitatile pamantesti. Dumnezeu nu ne-a ales pentru insusirile noastre pamantesti. Dumnezeu ne-a ales pentru ascultare. Copilul lui Dumnezeu este un copil ascultator de Dumnezeu. Si Dumnezeu i-a spus lui Samuel: „Vei fi imparat, Saule, cata vreme tu vei asculta de Domnul.” In momentul in care spune Biblia, ca el a stat in fata ostirii inamice, i s-a spus de Dumnezeu cum sa se poarte cu ostirea inamica. Pare un Dumnezeu crud si pare un Dumnezeu extraordinar de neinteles. Dar, vreau sa va spun un lucru, iubitii Domnului, vom invata de la Solomon, duminica viitoare, ce inseamna sa fi tarat de iubirile straine. Ce inseamna sa fi milos cu ceea ce n-ar trebui sa fi milos. Ingaduitor cu ceea ce n-ar trebui sa fi ingaduitor. Dvs. credeti ca Dumnezeu din cer, nu-i Dumnezeul tuturor? Cand Dumnezeu a zis in Vechiul Testament sa nu se amestece, si i-a zis -„Starpeste-i si rade-i de pe fata pamantului”, a facut-o pentru ca de acolo venea o otrava constanta. S-a otravit poporul lui Dumnezeu si l-a facut sa cada in idolatrie.

Acuma, Saul trebuia sa indeplineasca inaintea lui Dumnezeu cateva sarcini. Trebuia sa treaca prin ascutisul sabiei  si pe imparat si pe toti ostasii si toti ce erau cu suflare de viata. Si pe de alta parte, trebuia, spune Cuvantul lui Dumnezeu, sa-l astepte pe Samuel, care trebuia sa aduca jertfa lui Dumnezeu de multumire. El a asteptat, spune Cuvantul lui Dumnezeu, si doua lucruri a facut. In primul rand, n-a ascultat Cuvantul lui Dumnezeu cu privire la prescriptia aceasta, care i se spunea: Fii fara mila si tu sa fi un imparat care ma asculti pe mine. Trebuie sa recunoastem ca sunt porunci ale lui Dumnezeu  care uneori ne iau prin surprindere. Sunt porunci ale lui Dumnezeu care ne sunt potrivnice felului nostru de a gandi. Si stiti ce spune Domnul Dumnezeu? Pe Mine nu ma intereseaza logica ta. Pe Mine nu ma intereseaza cat de articulate sunt gandurile tale. Tu vrei sa fi un copil ascultator de Mine? Daca vrei sa fi un copil ascultator de Mine, tu vei ramane un fiu al Imparatului Isus, a Imparatiei lui Dumnezeu, un frate si  o sora cu Isus Hristos. Laudat sa fie Domnul!

Si al doilea lucru pe care-l face e ca el ia jertfa, pentru ca Samuel intarzia si este atat de dureros sa vezi ca mai astepta un ceas, Samuel era aproape de el. Dar, intotdeauna, diavolul va interti atacul exact in momentul in care te vede mai slab si doar un ceas daca mai astepti in valtoarea acelei incercari, sa vezi ca Dumnezeu te duce la lumina, a venit si a jertfit el. El n-avea functie de preot. Nu putea sa faca lucrul  acesta. Si cand a venit Samuel, Dumnezeu i-a spus: „Imi pare rau ca l-am pus pe Saul imparat.” Dumnezeu  a regretat si aceasta ascultare l-a pierdut pe Saul inaintea lui Dumnezeu. Samuel a inceput sa planga. Stie cineva ce i-a spus Domnul lui Samuel, cand l-a vazut plangand pentru Saul? „Sa nu mai plangi pentru el.” In momentul in care tu ai pierdut ajutorul duhovnicesc si a oamenilor duhovnicesti, oameni buni, in momentul in care am piedut ajutorul oamenilor duhovnicesti, in momentul acela, noi am pierdut totul. Noi traim prin faptul ca suntem in ascultare de Dumnezeu. Stiti ce imi spun mie oameni, cand ma intalnesc cu ei? Si am inteles ca asta este un lucru deosebit. Zice: „Pastore, ma rog pentru tine. Ma rog pentru tine.” Oameni pe car enu-i cunosc, pe care nu i-am vazut niciodata in viata mea. Stiti ce am descoperit in cele mai grele momente ale vietii mele? Ca Dumnezeu a trezit oameni la unu, la doua dimineata, in momentul in care am avut probleme. Si cand am trecut pe langa accidente, Dumnezeu a trezit si a instiintat oameni si oamenii acestia s-au rugat. Tu, pe pamantul acesta sa intelegi un lucru. Ca tu n-ai altceva mai scump decat fratii si surorile tale. Si in momentul neascultarii, in momentul cand noi nu ascultam unii de altii, in momentul in care nu ne supunem voii lui Dumnezeu, tu pierzi cel mai mare ajutor, care este ajutorul duhovnicesc.

Asta a fost primul moment cand Saul a pierdut batalia. Numai ca, Dumnezeu din cer, i-a luat imparatia. In momentul cand n-a ascultat, Dumnezeu i-a zis: „Ce te califica inaintea mea, sa fi imparat, nu sunt abilitatile omenesti. Nu e nasterea ta deosebita, ca era cel mai mic. Si pierduse doar imparatia. Adica, pozitia pe care Domnul i-a dat-o inaintea ooamenilor. Dar el inca nu pierduse batalia pentru ca Dumnezeu din cer, avea inca, cu privire la Saul, mila. Si Dumnezeu tot a avut mila. Dar, a intervenit episodul 2, un episod care era extrem de dureros, extrem de ciudat, de neasteptat. De fapt, Saul avea sa-si descopere o slabiciune fundamentala a inimii, in momentul cand stand inaintea lui Samuel si intrebat fiind de Samuel: „De ce ai adus jertfa intr-un chip necugetat?” El a zis n felul urmator: „Pentru ca eu m-am temut de popor.” Adica, incepuse sa se creada rege. Incepuse sa se creada imparat. Cata vreme a fost smerit si s-a vazut pe el insusi, ca fiind ales de Dumnezeu fara nici un merit, omul asta n-a avut nici o problema. In momentul in care a ajuns sa se socoteasca el pe el insusi ca fiind ceva, macar ca nu suntem nimic, spune cuvantul lui Dumnezeu. In momentul acela, incepuse sa conteze opinia celorlalti oameni. Si a zis: „Mi-a fost teama de popor,” si dupa ce Samuel a zis: „Dumnezeu a rupt imparatia de la tine,” care a fost preocuparea lui Saul? A fost sa cada cu fata la pamant, sa stea in sac si cenusa? Nici pomeneala! A zis: „Du-te inaintea poporului si cinsteste-ma.” „Chiar daca lucrurile sunt cum sunt, chiar daca eu n-am ascultat, chiar daca Domnul a luat imparatiain loc sa stea sa planga, in loc sa se zbuciume inaintea lui Dumnezeu, el a zis: „Du-te si cinsteste-ma in fata poporului.” Ca mai mult conteaza lucrul asta. O slabiciune extraordinara.

Fratii mei, surorile mele, suntem in ceasul si in momentul in care va spun ca e un atac fantastic pe care cel rau il da impotriva copiilor lui Dumnezeu, care incep sa se creada cineva, uitand ca singurul cineva este Isus Hristos. Este un atac puternic si de aici incepe aceasta miscare, care cel rau vrea s-o faca in inima noastra. Primul lucru care cel rau il face sa ne indeparteze unii de altii este aceasta mandrie, aceasta radacina luciferica. Acest inceput al caderii al oricarui om. In momentul in care exista mandrie, sufletul meu nu se mai lipeste de sufletul tau. Cand noi nu-L proslavim pe Dumnezeu, cand noi nu traim intr-un duh de smerenie, eu nu ma mai lipesc si tu nu te mai lipesti de mine. Pentru ca fiecare are agenda lui, planurile lui, are felul lui sufletesc de a fi. Pune-ti doi oameni smeriti, stiti cum se lipesc oamenii aceia? Extraordinar! Pune-ti doi oameni care mereu spun: „A Domnului sa fie slava!” Stiti cum se inteleg? N-au nevoie de talmacire, n-au nevoie de subtitrare. Oamenii aceia se inteleg perfect. Si stiti cand nu ne intelegem? Cand in noi incepe sa dea niste germeni straini de voia lui Dumnezeu. Coltii mandriei musca puternic si ne indeparteaza.

Si acuma, vine partea a doua. Spune Biblia, ca urmare a acestor greseli repetate, se intampla un lucru, ma rog lui Dumnezeu, mai ales ca ne apropiem de Ziua Cincizecimii, a revarsarii Duhului Sfant, sa nu se intample:

Photo credit www.linga.org

Duhul Domnului s-a indepartat de Saul

1 Samuel 16 scrie ca Duhul Domnului s-a indepartat de Saul. Ce s-a intamplat cand Duhul Domnului s-a indepartat de Saul? Stie cineva? Nu ramai gol, prietene. Niciodata. Ori Dumnezeu, ori altceva. Nimeni nu ramane gol. Deci, intotdeauna noi suntem umpluti de ceva. Un duh strain a venit si a pus stapanire pe el. Un duh strain care a inceput sa lucreze o pierdere a uzului ratiunii. Deci, duhul acesta strain, care a pus stapanire pe el, a inceput sa duca la pierderea mintii. De ce spun lucrul asta? Pentru ca desi stia ca David este omul lui Dumnezeu, chemat sa cante la harfa, sa-i usureze aceasta apasare, in momentul acela de pierdere a cugetului si a ratiunii, a luat o sulita sa-l omoare. Ei, cat de nebun sa fi, sa arunci cu sulita in acel ce-ti usureaza durerile? Deci, asta, numai intr-un om care-si pierde mintile. Adica, in momentul in care sar la gatul mamei tale, in momentul in care dispretuiesti parintele, in momentul in care rupi mana care te-a hranit, este clar ca nu Duhul lui Dumnezeu locuieste in tine, ci un duh strain. Este foarte clar ca daca omul si-a pierdut mintile si nu mai stie sa dea cinste celor care datoram cinste. Si nu mai stie de unde este hranit, este foarte clar ca o lucrare a celui rau a inceput sa puna stapanire pe el. Nu putem vorbi atunci de prezenta lui Dumnezeu, ci de prezenta straina.

Dupa ce duhul acesta strain a pus stapanire pe Saul, el il cheama pe David si chiar spune Biblia, pucntual: „Chemati-l pe David, fiul lui Isai, sa vina si sa-mi usureze….” Si-l cheama cu el, il cunoaste. Se duce, apoi vin filistenii, vine la lupta,  si dvs. stiti, ca datorita lui Goliat, au stat 40 de zile. Nimeni n-a luptat. Goliat iesea seara, iesea dimineata si provoca la razboi, provoca pe cineva din poporul lui Dumnezeu sa lupte cu el. Vine David, care statea cu oile la pascut. Si zice David: „Ma duc eu sa ma lup cu el. Sa nu-si piarda nimeni curajul din pricina acestuia, pentru ca ma voi duce sa lupt in Numele lui Dumnezeu. Se termina lupta si dupa ce se tremina lupta, pune o intrebare ciudata Saul: „Cine este tanarul acesta?” Pai, cum, cine-i tanarul acesta? Tanarul acesta e tanarul care canta cand tu aveai probleme. Este omul dupa care ai trimis la Isai sa-l aduca.

Ce se intampla? Se uita Saul si nu-l mai recunoaste pe David. Nu-l mai recunoaste in zorii biruintei, in toiul luptei. Nu-si mai recunoaste fratele. Te uiti si zici: „Cine-i tanarul acesta?” E tanarul care s-a botezat si acuma il vorbesti de rau. E persoana cu care ai stat si ai impartit o paine si acuma nu-l mai cunosti. Este omul langa care te-a asezat Dumnezeu si tu nu mai vrei sa stai langa el. Biblia spune ca lumea aceasta vrea sa suceasca mintile, sa ne pierdem uzul ratiunii. Sa spunem celor ce sunt in biserica ‘dusmani’ si sa spunem celor ce sunt in lume ‘prieteni’. Si Dumnezeu ne avertizeaza, iubitii Domnului, ca n-avem nimic altceva mai de pret pe pamantul acesta, decat ajutorul duhovnicesc al fratilor si al surorilor noastre. Binecuvantat sa fie Dumnezeu! E un atac fenomenal al lumii acesteia.

In momentul in care se uita si nu-l recunoaste pe David, se intampla ceva deosebit. Cand Duhul lui Dumnezeu paraseste un om, apare competitia. Si apare, in momentul acela, invidia. Si apare, in momentul acela, resentimente. Mamicile din Israel erau foarte bucuroase si cantecul care era un cantec al vitejilor, era de fapt un cantec de recunostinta. Cantau: „Binecuvantat sa fie Domnul Dumnezeu ca copii nostri se intorc sanatosi.” Tu, ca mamica, zicea-i: Ce bine ca nu s-a tras o sageata. Ce bine ca n-a murit nimeni din Israel, pentru ca s-a luptat David cu Goliat si Dumnezeu a dat o izbanda si a intrat frica in filisteni. Au fost urmariti si nimeni din Israel n-a cazut. Si atunci, sotiile care-si primeau sotii acasa, mamicile care-si primeau acasa copiii, pline de bucurie au canta, generoase, foarte generoase. Pe romaneste, daca vreti, au inflorit-o. Ca spune: David a ucis cu zecile de mii, Saul a ucis cu miile. Ele erau generoase, ca intotdeauna, cand este o izbanda, cand e o zi de biruinta, privirea noastra trebuie sa fie luminoasa. Privirea noastra trebuie sa fie plina de recunostinta. Binecuvantat sa fie Dumnezeu.

Insa Saul n-a simtit, n-a vazut, n-a inteles cat de generos e Dumnezeu. N-a inteles binecuvantarea. Stiti care e frumusetea binecuvantarii? Ca-ti mai da Dumnezeu timp sa-ti revii. Cand intervine pedeapsa lui Dumnezeu, cand intervine partea aceasta a asprimii lui Dumnezeu, nu mai ai timp, ca Dumnezeu secera de oadata. Dar, ai biencuvantari de multa vreme. Asa-i? Si traiesti din binecuvatare in binecuvantare. Dar, sti de ce? Ca Dumnezeu iti asteapta pocainta. Si Dumnezeu imi asteapta pocainta. Dumnezeu ne indura si Dumnezeu ne inmulteste binecuvantarile, sa ne trezim, sa intelegem, ca, pana nu-i prea tarziu.

Si acuma, iubitii Domnului, incepe o ura fantastica. Spune [Biblia] din ziua aceea, Saul nu l-a mai privit cu ochi buni si l-a urat. Si au inceput vicleniile. Daca ceva ma ucide pe pamantul acesta, mai bine spune-mi in fata ca nu ma poti suferi pentru un anumit lucru. Pentru ca pot indrepta lucrul acela. Putem discuta asupra lui. Nu neaparat sa argumentam, dar poate ca n-am inteles. Dar, in momentul cand incepi sa fi viclean cu omul de langa tinein momentul acela ai reusit sa ‘fi biruit de spiritul lumesc’.

Zice: ii place lui David de Mical. Ati inteles ce frumos lucra Duhul lui Dumnezeu? Fata dusmanului Saul il iubea pe dusmanul lui Saul care era David. Dumnezeu vrea ca printr-o poveste de dragoste deosebita sa tamaduiasca doua cugete ranite. Pentru ca oricum, nici lui David nu-i era bine. Fugar de viata. Un fugar toata viata era, din pestera in pestera, din adancitura in adancitura. Si atunci a trebuit sa ajunga pana la tiglari, sa fuga de nebunia lui Saul. Dar Dumnezeu vrea ca printr-o poveste de dragoste sa rezolve dintre ei doi. Dumnezeu ne-a scos in cale cate o poveste de dragoste. Dumnezeu ne-a scos in cale cate o poveste dincolo de care care erau certati sa se impace. Si ce spune Saul, cand doreste sa i-o dea pe Mical? I-o voi da ca sa fie o cursa. Si-i intinde curse. El nu vorbeste ceea ce gandeste. exprima ceea ce nu gandeste. Ce gandeste este sa piara David si i-o da pe Mical ca sa fie o cursa si  nu intram in amanunte biblice. Il supune la un test, cu gandul ca isi va pierde viata. Dar, cand Dumnezeu si-alege un viteaz, nimeni nu poate sa stea impotriva lui, pentru ca-i Dumnezeu cu el si pe Dumnezeu nu-L birui.

David, niciodata n-a zis: Eu sunt ceva. David a zis: Dumnezeu e ceva. Eu nu sunt nimic, dar pentru ca Dumnezeul meu e ceva, de aceea, eu sunt mai mult decat biruitor cu El. Slavit sa fie Numele Domnului! Acuma, ce vreau eu sa va spun in dimineata de astazi, iubitii Domnului? Va rog frumos sa primiti ceea ce vreau sa va spun. Noi avem nevoie de ceva. Noi avem nevoie de doua lucruri, pentru ca avem nevoie de doua remedii. Frati mei, surorile mele, dati lui Dumnezeu ce este a lui Dumnezeu. Duh Sfant a lui Dumnezeu, toarna in inima mea dragoste.  Oameni buni, va spun un lucru. Tu nu poti sa birui spiritul lumesc, care te incolteste la fiecare eveniment, decat prin Duhul Domnului. Nici un om de la sine nu poate iubi pe un alt om. Suntem compromisi pana in maduva oaselor. Nici un om nu stie sa iubeasca. Iubim stramb, iubim subiectiv, iubim personal, iubim omenesteIubim cum suntem noi. Numai Duhul Domnului ne invata adevarata dragoste.

Acum, as vrea sa va spun un lucru, dar sa nu va suparati pe mine. Contraziceti-ma daca credeti, dar luati ce este bun. Fratii mei, Duhul Domnului nu este dat in mod deosebit sa vorbim in alte limbi. Duhul Domnului nu este dat in mod deosebit sa crape peretii la rugaciune, cand te rogi tu in biserica. Duhul Domnului este dat sa-l iubesti pe cel pe care nu-L poti iubi. Vedeti, atunci cand Dumnezeu… eu am cerut Domnuluisa ma boteze cu Duh Sfant. Si eu n-am stiut exact cum stau lucrurile pentru ca eram la inceput. Era entuziasmul ala. Am cautat sa vad ce s-a schimbat dupa ce m-am botezat cu Duh Sfant. Dupa ce am fost botezat cu Duh Sfant, uite aici, in inima mea, a coborat un foc. Eu am simtit cum din crestet imi coboara un foc. Si focul asta a fost pentru oamenii pierduti. Dupa ce am primit Botezul cu Duh Sfant, fiind in Rahova, m-am dus in toata piata. La un moment dat, Mina spunea: „Mai, ai grija cu cine vorbesti, sa nu-ti dea astia in cap.” Nu vedeam nimic de genul asta. Unde vedeam doi sau trei … stiti, am fost la Zimnicea acum, impreuna cu Speranta si la sfarsit au iesit niste oameni nenorociti. Cu cercei, cu tatuaje, Cand i-am vazut, a tresarit inima in mine de bucurie: „Aleluia! Astia sunt perfecti pentru Dumnezeu. Astia sunt oamenii pe care Duhul Domnului ii cauta.” Stiti de ce? Pentru ca atunci cand S-a turnat Duhul lui Dumnezeu in inima ta, primesti dragoste pentru semenii pierduti.

Primesti dragoste pentru aproapele tau. Primesti dragoste pentru mama ta. Primesti dragoste pentru tatal tau.  Primesti dragoste pentru fratele tau, pentru ca asta toarna Duhul Sfant- dragoste. Si cand pleaca Duhul lui Dumnezeu, nu-ti mai recunosti fratele. Nu-ti mai recunosti sora. Il vezi cu ochi gresiti. Il vezi cu ochii interesului. Il vezi cu ochii mandrieiIl vezi cu ochii omenesti. Si noi, in dimineata aceasta, noi trebuie sa spunem: „Doamne Dumnezeule, Duhule Sfant, toarna dragoste in noi, ca ne-am pierdut busola. Incepem sa fim lumesti. Incepem sa avem pareri lumesti. Incepem sa criticam. Oameni buni, hai sa va spun un lucru.  A fost David un om perfect? Dar, noi stim ca n-a fost un om perfect. Avea argumente Saul? Da, cum? Stiti care era argumentul preferat a lui Saul? „Niste razvratiti. A strans langa el vreo 400 de razvratiti.” Ce credeti, ca Saul n-avea argument? Nu vine Satana sa te alimenteze? Ba da. Dar, daca el avea Duhul Domnului in inima lui, stiti cum il vedea? Il vedea ca pe cel pe care Dumnezeu l-a uns. Stiti dupa ce ma uit in adunare mereu si mereu? Ma uit dupa oameni pe care Dumnezeu sa-i ridice, sa zideasca biserica aceasta. Ma uit dupa oameni care pot sa aduca un bine acestei biserici. Cand se ridica un tanar, cand se ridica un cantaret, cand se ridica un predicator, cand se ridica un om a lui Dumnezeu, sa tresara inima in noi de bucurie. Nu-i competitie in Casa Domnului. Duhul Domnului ne invata ca e loc pentru toti. Duhul Domnului ne invata sa ne iubim, sa ne cinstim, sa ne respectam. Cand vezi ca Dumnezeu a ridicat pe cineva, spune: Laudat sa fie Domnul! Glorie lui Dumnezeu! Marire lui Dumnezeu! Ce ma bucur! Ce, daca n-am cantat eu. Ce, daca n-am predicat eu. Ce, daca numai 20 de minute au ramas. Nu conteaza. Duhul Domnului sa domneasca! Si El sa zideasca.

Vreau sa va spun o chemare la pocainta si o chemare la iertare. Si o chemare la a ne intoarce la principiile lui Dumnezeu. Oameni buni, ascultati ce vreau sa va spun. In momentul cand nu mai avem dragoste de aproapele, te sperie gandul asta. In momentul in care observi ca in inima ta ai pe cineva si nu poti sa-l iubesti, te sperie gandul acesta. Stiti de ce? E inceputul caderii. Dumnezeul nostru e un Dumnezeu care ne spune in felul urmator. Zice asa: Va dau o porunca noua. Sa va iubiti unii pe altii, cum v-am iubit Eu. Dar eu va pun o intrebare. In Vechiul Testament spunea sa-l iubesti pe aproapele tau? Spunea. Spune Biblia ca este porunca Vechi Testamentara. Si atunci, care e porunca noua? Porunca noua este ce spune Domnul Isus la sfarsit? „Cum v-am iubit Eu.” Sa va iubiti unii pe altii, dar, cum v-am iubit Eu. Dar, cum ai iubit Tu Hristoase? Pai, a curs sangele din mainile Lui. A fost strapuns in maini si in picioare. Si a fost rastignit de noi. Noi L-am rastignit pe El, eu L-am rastignit pe El. Tu l-ai rastignit pe El. Si El a strigat: „Iarta-i Tata, ca nu stiu ce fac.” Cum ne-a iubit El? Uitanduse spre noi si spunand: „Veti fi Biserica Mea.” Uitanduse spre noi, spunand: „Voi veti fi aceia care veti purta toata vestea aceasta pana la marginile pamantului. Cum ne-a iubit Hristos? Vazand in noi ceea ce n-am vazut noi si dandu-ne Dumnezeu incredere. Si cum sa iubesti pe aproapele tau? Acorda-i incredere. Uita-te spre viitorul lui. Daca prezentul este unul dureros, crede in viitorul care Dumnezeu i-l da. Sa crezi in ceea ce Hristos ne spune. „Iubiti cum am iubit eu”. Stiti ce a spus Domnul Isus in tot locul? Iarta-i, Tata. S-a rugat pentru ei. Ma rog pentru tine Petru, cand te vei intoarce la fratii tai, sa-i intaresti in credinta. I-a zis la Iuda, pana in ultimul ceas: Prietene! Asa a iubit Isus Hristos. N-a zis Isus Hristos: Esti terminat, terminatule. Tu nu mai ai loc in Imparatia lui Dumnezeu.  Asta nu Dumnezeu o vorbeste. O vorbeste duhul strain, care din pricina putinatatii Duhului Sfant din noi sau a faptului ca nu-i de loc Duhul lui Dumnezeu, vorbeste un duh strain. Dumnezeu nu vorbeste cu sulite aruncate. Asa vorbeste Saul si lumea. Dumnezeu nostru e un Dumnezeu care vorbeste prin painea intinsa. Dumnezeu vorbeste printr-un cuvant dres cu har. E un Dumnezeu care ne spune si un Dumnezeu care ne invata. Daca exista un pericol al lumii, stiti care este pericolul lumii pentru ucenicii Domnului Isus Hristos? Sa se raceasca relatiile lor. Sa nu se mai priveasca unii pe altii ca frati. Si eu va zic in dimineata asta: Voi sunteti fratii mei. Voi sunteti surorile mele. Si Dumnezeu prin Duhul Sfant sa fie Acela care sa ne uneasca. Binecuvantat sa fie El!

Intr-un spital de psihiatrie se dadea un test, ca sa se vada daca printre cei ce sunt acolo s-au reabilitat. Adica, le dam acasa drumul sau nu le dam acasa? Si doctorul a zis: Stai, d-le, ca fac eu un test. Fac eu un test, ca sa stiu. Si-i trimitea la baie. La baie, lasa robinetul sa curga. Cada era umpluta si cada se revarsa peste. Curgea apa din cada pentru ca robinetul curgea continu. Le dadea un (ceva de sters- nu inteleg brandul) si le spunea: „Sterge apa din baie.” Unii incepeau sa stearga, dar stiti, nu se termina. Tot stergeau apa. Unu, doi, putini la numar au stat si s-au uitat si au zis: „Pai, cum sa sterg eu apa, cata vreme nu-i oprit robinetul? Stai, ma duc sa opresc robinetul,  si apoi sa sterg apa.” Tu nu intelegi ca pana nu inchizi robinetul, n-ai cum sa-ti repari viata? E ceva gresit. Ai dat drumul la ceva gresit sa curga. Si in dimineata asta, Dumnezeu spune: Duhul Meu e prezent ca sa te schimbe. Duhul Meu e prezent, ca sa te invete c sa iubesti pe cel de langa tine. Duhul Meu e gata sa se reverse, pentru ca sa ai un izvor in inima ta, cu care sa poti sa adapi la randul tau, pe cel de langa tine. Iubitii Domnului, vreau sa va spun un lucru. Deseori ramane aici, in inima mea, amaraciunea unor intamplari. Deseori si in inima ta, ramane amaraciunea unor cuvinte. Dar, stiti ce fac? Ma duc si zic: Curgi, Duhule Sfant, pana ce tot ce este aici in inima mea, pleaca. Sa curga Duhul Sfant. Si stiti, cand Duhul Sfant curge ca un rau, ca un rau, in momentul acela, tot ce ai pus in inima ta ca si zgura e spalat de Dumnezeu si te ridici si spui: „Mai tii minte ceva?” „Nu mai tin minte nimic.” „Mai tii minte pe cineva care ti-a facut rau?” „Nu.” „De ce?” „Pentru ca nu mai tin minte decat pe cel ce mi-a facut bine: Isus Hristos.” Sa stiti ca nu trebuie sa gasiti un motiv sa iertati pe oameni, uitandu-va la oameni. Gasiti un motiv sa-i iertati pe oameni, uitandu-va la Dumnezeu. Si spuenti-i Duhului Sfant in dimineata asta: curgi Duhule Sfant. Inunda inima mea ca un rau care curge. Si scoate din inima mea tot ce-i rau. Frati si surori, va rog din toata inima, primiti cuvantul acesta. Este un cuvant pentru care m-am rugat si este o dimensiune extrem de periculaosa a zilelor noastre. Chem Biserica Betel, sa fie o biserica in care fratii sa raman frati, in care surorile sa ramana surori, in care sa nu ne dusmanim unii pe altii. In care, sa putem, uitandu-ne unii la altii, sa spunem: In El este Hristos; pentru El a murit a Hristos. Si daca in El nu e Hristos, in momentul cand vorbesti cu el, nu-i nimic. Intr-o zi, Dumnezeu va avea mila si de el

VIDEO by  Prodocens Media

Ce e NOU la PAGINA Florin Ianovici 

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: