Iosif Ton: Universalism – Referitor la declaratiile Papei Francisc despre iad si rai

4 comentarii (+add yours?)

 1. Ioan Basa
  mai 20, 2015 @ 10:26:48

  Frate Ton
  Parca incepuseram sa discutam despre Universalism si nu despre Trinitarism.(?!)
  Cel putin titlul sugera acest lucru.
  Am facut si eu niste studii personale cu privire la acest subiect si am descoperit ca nu Origen ci apostolul Pavel ar fi fost primul Universalist.
  De fapt Dumnezeu este primul Universalist,(Isaia 25:6) si apostolul Pavel doar a preluat si-a continuat aceasta invatatura, ….dar subiectul acesta este prea complex ca sa fie dezbatut aici in cateva randuri.
  Origen a devenit Universalist doar cand si-a dat seama de ceea-ce spunea apostolul in 1 Corinteni 15:22
  •-“Si, dupa cum toti mor in Adam, tot asa, toti vor invia in Hristos”…

  Si-apoi are indrazneala sa mai afirme si ca:
  –” In urma, va veni sfarsitul, cand El va da Imparatia in mainile lui Dumnezeu Tatal, dupa ce va fi nimicit orice domnie, orice stapanire si orice putere.
  Caci trebuie ca El sa imparateasca pana va pune pe toti vrajmasii sub picioarele Sale. VRAJMASUL CEL DIN URMA CARE VA FI NIMICIT VA FI MOARTEA…
  Dumnezeu, in adevar, “a pus totul sub picioarele Lui”. Dar cand zice ca totul I-a fost supus, se intelege ca afara de Cel ce I-a supus totul.
  •Si cand toate lucrurile Ii vor fi supuse, atunci chiar si Fiul Se va supune Celui ce I-a supus toate lucrurile, pentru ca Dumnezeu sa fie totul in toti””. (1Cor.15:28)

  Ma asteptam sa dezbateti acest subiect deosebit de interesant (daca tot ati inceput sa discutati despre Universalism), dar am ramas dezamagit de modul cum ati dezbatut subiectul.

  Ma asteptam sa discutati despre nimicirea mortii, despre care vorbeste atat Pavel (1Cor.15:26), (1Cor.15:54), cat si Isaia (Isa.25:8), sau Ioan in Cartea Apocalipsei.(Apoc.21:4)
  Probabil ati inteles ca moartea este o stare si nu este o entitate, asa cum cred cei mai multi.
  .
  Universalismul nu este o alta doctrina teologica opusa crestinismului, ci universalismul este parte din Crestinism si intelegand Universalismul intelegem si mai bine dragostea lui Dumnezeu fata de cei cazuti in pacat si-n moarte… si mai ales, intelegem Planul lui Dumnezeu de reabilitare si de Mantuire a omului pacatos.
  Ca sa intelegeti Universalismul si sa intelegeti principiul pedepsei si-a reabilitarii, trebue sa intelegeti mai intai principiul dumnezeiesc (axioma lui Dumnezeu) care se gaseste aratata clar in epistola catre Evrei:
  -“”Dumnezeu ne pedepseste pentru binele nostru, ca sa ne faca partasi sfinteniei Lui. Este adevarat ca orice pedeapsa, deocamdata pare o pricina de intristare, si nu de bucurie; dar mai pe urma aduce celor ce au trecut prin scoala ei roada datatoare de pace a neprihanirii.
  (Evr.12:10-11)
  Deci Epistola catre Evrei spune clar ca rolul pedepsei este reabilitarea si nicidecum nu anihilarea.

  Frate Ton, cand veti intelege ca pedeapsa lui Dumnezeu (focul) este o alta forma de manifestare a dragostei lui Dumnezeu, doar atunci o sa incepeti sa intelegeti Universalismul.

  Sa nu uitati : Caci Domnul pedepseste pe cine-l iubeste si bate cu nuiaua pe orice fiu pe care-l primeste.” (Evr.12:6)

  cu respect Ioan Basa.

  • rodi
   mai 20, 2015 @ 10:39:00

   Frate Ioan Basa, fratele Iosif Ton are o mica rubrica pe noul sau blog (www.iosifton.ro) in care oricine poate sa-i puna intrebari si se pare ca raspunde cateodata cu video sau in scris acelor intrebari. As sugera sa-i cereti fratelui Ton sa discute universalismul in detalii pentru ca toti cei care vor asculta ce spune in acest video, desi vor aprecia chemarea facuta necredinciosilor sau acelor care de frica de iad s-au intors la Dumnezeu, totusi ma gandesc ca multi vor dori sa auda mai mult despre subiectul asta de la fratele Iosif Ton. Deci, ii multumim fratelui Ton pentru atentionarea facuta, dar vrem mai mult !!! 🙂

 2. Trackback: Iosif Ton – Despre Eliberarea de frică | agnus dei - english + romanian blog
 3. Trackback: Iosif Ton: Cum sa ne eliberam de frica (7 Iunie, 2015) | agnus dei - english + romanian blog
Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: