Pastorul GABRIEL SOMESAN a plecat la Domnul

Sincere Condoleante familiei fratelui si Pastorului Gabriel Somesan, care a fost unul dintre membrii fondatori (din primul deceniu) al Bisericii Philadelphia Chicago.

Gabriel Somesan

Cu Multa Durere In Sulflet Vrem sa Anunțam Pe Toți Frați si Prietenii Noștri Ca Tatal Nostru Pastor GABRIEL SOMESAN a Plecat La Domnul Azi De Dimineața ,,Cel Ce A Fost Sot ,Tata si Bunic Sa Dus In Vesnicie ,, Va Rugam Sa Ne Purtați In Rugăciune ,, Mulțumim Din Parte Intregii Familie Somesan

4 comentarii (+add yours?)

 1. Marius Silvesan
  mai 26, 2015 @ 01:26:36

  Reblogged this on Istorie Evanghelica.

 2. Nicu Popescu
  iul. 12, 2015 @ 14:29:25

  Amintiri frumoase cu Gabi Somesan

  Nu sint surprins ca a murit fratele Gabi Somesan. Toti vom muri, in afara de cei care vor fi in viata la venirea Domnului Isus.
  Imi pare rau ca am rupt legatura cu fratele Gabi de mai multi ani. Am tot aminat pina iata acum nu mai e printer noi…… Mi-este dor de el. A fost un frate bun. Am amintiri frumoase cu el. Ne vom intilni iarasi. Iata una dintre amintiri.

  Iunie 1968, ora doua dimineata, ieseam dela staruinta in rugaciune de la fratelui Bolota impreuna cu Gabi, cu fratele Petrica Fodor si alti tineri. (fr. Bolota a pus casa lui la dispozitia fratiolr tineri, si multe nopti de veghe si de rugaciuni staruitoare au avut loc in casa lui din cartierul Poplaca Sibiu).

  Cerul era plin de stele. Stiti voi sibienilor cit de fromos e cerul instelat in toiul verii la Sibiu. Gabi se uita inspre cer si spune: “Cit de frumos este cerul vazut pe din dos, dar, va inchipuiti cum va pe fata?”
  Bine inteles, autobuzul nu mai circula. Era tirziu. Noua nu ne pasa. Domnul ne vizitase inca odata, Duhul Sfint ne mingiiase si acum mergeam fiecare pe la “corturile noastre”. Peste 4 ore trebuia sa pontam fisa de lucru. Noi eram fericiti.

  Eu le spun fratilor: Trebuie sa ma botez in apa chiar in noaptea asta. Simteam ca mor. Gabi spune: hai ca te botez eu, dar de unde luam haine albe?
  Trecind prin Parcul Sub Arini cineva face rost de un halat alb dela un restaurant. In urmatoarele minute eram pe biciclete, trei personae: Gabi Somesan, Petrica Fodor si eu. Era luna plina. Pedalind prin iarba inalta spre riuletul Sebis. Gabi ma luase pe bicicleta lui, iar Petrica Fodor cu a lui.

  Eu imi pusesem numele pe lista candidatilor pentru botez dar Imputernicitul Francu dela Judet i-a spus fratelui Damian sa staerga numele meu de pe lista caci nu indeplineam conditiile. Nu proveneam din familie de pocaiti. Regimul comunist voia sa stirpeasca cresterea Bisericii, sa o extermine. Dumnezeu S-a indurat de noi si iata-ne la ora trei dimineata in riuletul Sebis in halat alb fratele Gabi Somesan ma boteza.
  Imi amintesc bine si acum dupa 47 de ani cum fratele Gabi iL implora pe Tatal din ceruri sa ne ierte caci nu avem asa mare audienta aici pe pamint insa Toti Ingerii din ceruri sint Martori. Si asa a fost.

  Ajuns acasa dupa botez, chiar cind era timpul sa plec la lucru, stapinul casei vede halatul alb pus la uscat in baie. Ma intreaba ce-I cu halatul asta? Ia-am explicat, el a dat din cap. Misticism.
  Asta este un din amintirile cu fratele Gabi Somesan dela Sibiel. Mai am multe altele.
  El a lucrat cit a putut. Sint sigur ca ar fi dorit sa lucreze mai mult. A plecat dintre noi. Dar stim unde est acum. Toata Gloria sa fie a Tatalui a Fiului si a Sfintului Duh.

  Domnul sa-ti mingie inima si sa te intareasca in aceste vremuri grele Rodica, Ovidiu, Tuta, Mihai Moghina si nepotii. Ne rugam Domnului Isus pentru intarirea voastra.
  Va iubim mult in Domnul.

  Fratele,
  Nicu Popescu

 3. DavidDamian
  aug. 11, 2015 @ 06:42:50

  Sincere condoleante familiei. Desi au trecut 30 de ani , imi amintesc cu drag de tot ce a fost. Fratele Somesan era vocea chibzuintei vremurilor respective. Dumenzeu sa va binecuvinteze.
  David Cornel Damian

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: