Ravi Zacharias Transcript – Evenimentul Believe Cluj-Napoca – Unicitatea lui Isus – Duminica dimineata

Unicitatea lui Isus

Ravi Zacharias – mesajul incepe la minutul 1:27:00 cu o introducere a Directorului RZIM (Ravi Zacharias International Ministries) cu sediul la Cluj, Vlad Criznic. Se face si ultima carte a lui Ravi Zacharias si biografia lui.

Traducator: Dani Popa, Pastor din Hunedoara.

Ravi Zacharias Believe Cluj 2015Este inca dimineata, asa ca va salut cu „Buna dimineata”. Cand calatoresti asa de mult, cum fac eu, nu mai sti unde esti, ce este, cat este ceasul si ce cauti tu acolo. Un american, care se ocupa de divertisment, Art Linkletter, un om tare hazliu, s-a dus sa distreze pe niste oameni in varsta. Si trecand pe acolo, prin centrul acesta, unde erau multi oameni in varsta, o doamna venerabila, mergand cu un scaun dintr-acesta de sustinere, i-a facut semn. El a intrebat-o pe doamna: ma cunoasteti? Ea zice: nu va cunosc. Dar, daca va duceti la biroul de informatii, le va face placere sa va spuna cine sunteti. ASa ca, pentru noi este o placere cand ajungem la hotelul unde suntem cazati, sa mergem jos la receptie si sa-i intrebam daca ne cunosc, daca stiu cine suntem. Calatorim in multe astfel de tari. plecand din Canada am ajuns aici in Romania. Maine plecam inspre Taiwan. De acolo vom merge in Indonezia si de acolo, ne intoarcem in Franta si apoi vom merge acasa si vom dormi si noi, incercand sa ne revenim dupa toata aceasta calatorie.

Vreau sa va las doua mesaje. As vrea sa va spun o scurta istorioara destul de hazlie, pentru ca dupa aceea vrem sa intram in niste lucruri foarte serioase. Un om isi cauta un serviciu. Si cauta prin revista, prin ziar. Si la un moment dat, a vazut el ca, acolo in ziar, la gradina zoologica se cautau angajati. Asa ca s-a dus si el acolo sa caute ceva de lucru. S-a dus la interviu si a aflat ca de fapt ii interesa niste maimute. Si a zis: „Adica, eu, v-a trebui sa fiu maimuta?” Si au zis: „Da. Da. Dar, shh.. nu vorbi asa tare. O sa-ti dam un costum superb. O sa faci exerciti, cum sa sari de pe o creanga pe alta. Saptamana viitoare, foarte multi copii vor vizita gradina zoologica si nu mai avem maimute.” Si omul a zis: „Ciudat meserie vreti sa-mi oferiti.” „Dar, te platim foarte bine,” i-au raspuns. Asa ca a luat seviciu si a venit dis de dimineata, l-au imbracat in acel costum. I-au aratat cum sa se legene pe crengile pomilor. Pe la amiaza, deja se obisnuise cu exercitiu si se distra foarte mult legananduse. Au sosit copiii. Copiii au inceput sa-i dea banane. Dupa vreo 5-6 banane devorate, nu mai stia ce sa faca, acum. Zece, doua zeci de banane care se odihneau in stomacul lui, acum. A inceput sa ameteasca. Si legananduse de pe o creanga pe alta, a alunecat si a cazut in cusca leului, care era imediat langa el. A inceput sa urle: „Ajutor! Ajutor!” Leul i-a spus: „Taci din gura, ma, ca ne pierdem amandoi serviciul.”

Te-ai intrebat vreodata cat de artificiala a devenit viata aceasta?

Putem sa jucam un rol si sa ne prefacem a fi ceea ce, de fapt, nu suntem. Putem pretinde ca suntem fericiti cand, de fapt, inauntru suntem tristi. Putem pretinde ca suntem logici, cand, de fapt, gandirea noastra-i irationala. Putem pretinde ca am gasit un sens al vietii, cand stim ca launtrul nostru e gol. Si uneori, oamenii cei mai sofisticati poate sa joace cele mai convingatoare roluri. Lucrul acesta se poate intampla in lumea intelectuala, se poate intampla in industria amuzamentului. Se poate intampla in vietile cantaretilor; trebuie sa iesi in fata si sa faci ceea ce este asteptat din partea ta, cand sti ca in launtrul tau viata se naruie.

Cu multi ani in urma, Winston Churchill a facut o afirmatie celebra. El spune asa: Cel mai pretios lucru in lumea asta este adevarul. Atat de pretios este adevarul incat adeseori este protejat de o garda de corp a minciunii. Lucrul acesta se intampla, de obicei, in zonele de razboi.

Cu ani in urma, Rusia a dat drumul din inchisoare detinutilor politici. Unul dintre cei mai renumiti detinuti ai lor a fost Natan Sharansky. El s-a intors inapoi in Israel unde a devenit Ministrul Justitiei. Dar a vrut sa se intoarca intr-o zi in Rusia, pentru a vizita acea inchisoare, unde l-au tinut singur in acea celula atata vreme. I-au permis sa revina in tara. S-a dus la acea inchisoare, sotia lui a vrut sa-l insoteasca. Si a zis: „Nu. Nu. Vreau sa merg singur acolo, cateva minute macar. Pentru ca in acea celula am descoperit lucrurile cele mai importante in viata.” Si a stat acolo in celula intunecoasa minute in sir. Cand a iesti de acolo, a solicitat sa se faca o coroana de flori pe care a vrut sa o depuna la mormantul lui Andrei Sakharov. Sakharov este renumitul fizician care, prin cercetarile lui, a oferit Uniunii Sovietice bomba atomica.

Sharansky s-a dus la mormantul lui Sakharov si a pus acolo coroana de flori. Jurnalisti din mass media erau prezenti acolo roata imprejur. Si- l-au intrebat daca vrea sa spuna ceva. A spus: „Am doar unu. Cu putin timp inainte de a muri, Sakharov, a spus urmatoarele cuvinte. A spus: „Am crezut ca arma cea mai puternica din lume este bomba. Dar, nu mai cred asta. Cea mai puternica arma din lume este adevarul.” O afirmatie remarcabila: Cea mai puternica arma din lume este adevarul. Cel mai pretios lucru din lume este adevarul.

Atunci cand ne gandim la adevar, ne gandim in general la afirmatii, daca afirmatia este adevarata sau daca este falsa. Domnul Isus a facut insa o afirmatie remarcabila. Referinduse la Sine insusi, Isus a spus: „Eu sunt Calea, Eu sunt Adevarul si Eu sunt Viata. Nimeni nu vine la Tatal decat prin Mine.” El a facut aceasta afirmatie in fata ucenicilor, dar, in special ca raspuns la apostolul Toma. Toma a fost acela care a mers in India, si India are 330 milioane de zei. Si Toma le-a predicat indienilor mesajul lui Isus Hristos, ca El este Calea, Adevarul si Viata. Pentru acest mesaj a platit cu viata. Din cei 12 ucenici, 11 au murit ca martiri. De ce au facut asta? Pentru ca ei erau convinsi ca Isus Hristos a avut toate detaliile.

In aceasta dimineata, vreau sa vorbesc cu tine, de ce Isus este Calea, Adevarul si Viata. As avea mai multe abordari la dispozitie pe acest subiect,[dar sunt] 4 sau 5 lucruri care vreau sa le mentionez, care pentru tine si pentru mine sunt relevante experiental. Si vei putea sa intelegi ca aceste afirmatii sunt pline de adevar. Prima din ele:

1. Domnul Isus Hristos descrie conditia umana mai corect decat oricine altcineva.

El descrie inima ta si el descrie inima mea. Si ne spune ca mai presus de orice, inima este nespus de rea, Domnul Isus [il] numeste pacat. Si spune ca inima este rea. Am putea sa discutam mult pe marginea acestor cuvinte, dar as vrea sa-ti ofer o cale simpla de a gandi acest lucru.

In esenta, pacatul este o incalcare a scopului pentru care ai fost creat. Atunci cand iti cumperi un autovehicul, ti-ai cumparat un mijloc de transport. N-ai cumparat o arma. Daca vei folosi acea masina ca o arma, calcand oameni, femei, copii, vei incalca scopul pentru care a fost construita. Cu cateva saptamani in urma, un pilot din Germania a unei firme aierene, peste 140 de pasageri la bord, a asteptat pana cand copilotul a iesit din carlinga, a incuiat usa si apoi a prabusit acel avion  sinuciganduse pe el si ucigand de la bord. Omul acesta a incalcat increderea ce i-a fost acordata. A incalcat scopul pentru care i s-a dat acel permis de pilot. Avionul este construit ca sa te ia pe tine ca pasager si sa te duca la destinatie, nu sa se prabuseasca intr-un munte.

Cand Dumnezeu descrie inima mea ca fiind pacatoasa inseamna ca-mi este foarte usor sa incalc scopul pentru care am fost creat. Ganditi-va la holocaustul care a avut loc la porunca lui Adolf Hitler. Milioane au fost ucisi. Prin anii 1980 am calatorit prin Polonia si pentru prima data in viata mea am trecut pragul acestui lagar al mortii de la Auschwitz. Cat timp am fost acolo, pur si simplu n-am putut rosti un cuvant. Imagini cu baieti si fetite pe care s-au facut tot felul de experimente atroce. 12.000 de persoane  erau ucise zilnic la Auschwitz. Si dincolo de camera de gazare erau scrise cuvintele lui Hitler: vreau sa cresc o generatie de tineri care n-au constiinta, cruzi si care sa distruga tot. Imaginati-va… Vad aici foarte multi tineri. Pe astia i-a vrut Hitler. Ca sa le scoata constiinta din ei. Sa incalce scopul a ce inseamna sa fi om. Dar nu asta a vrut Dumnezeu cand a creat omul.

Aseara, vorbeam cu cativa invitati si le spuneam urmatoarea intamplare: Cu mai multi ani  in urma, m-am urcat intr-un avion, intr-un oras pe care n-am sa-l numesc si eram gata de decolare. Femeia care statea langa mine era din Olanda. Si am intrebat-o: „De ce ai venit in tara asta?” „Am venit sa salvez copii de la industria de sex, care ii vinde.” Am zis: „Ai avut ceva succes?” Si a spus: „Da. Dar dupa cele ce-am vazut aseara, trebuie s ies de aici, sa imi adun mintea la loc.” Ea a zis: „In acest oras este un loc , unde vin barbatii dupa ce termina ziua de lucru si la barul acesta le amesteca bauturi tari cu sange de sarpe. Si li se da sa bea. Asta le face vraiste mintea. Apoi ii intreaba pe acesti barbati ce isi doresc. Eu am salvat un copilas de un an si jumatate din mainile unui astfel de barbat.” Un barbat care abuza sexual un copil de un an si jumatate. Si eu stateam in acel avion langa ea si ziceam: „Vreau sa ies de aici.” Ce i se poate intampla unui astfel de barbat, sa procedeze asa? Dar ce sa spunem despre cei care fac posibil ca un om sa se poarte in felul acesta? Un copilas de un an si jumatate? Evil is a slippery slope. Raul este o panta foarte alunecoasa. Aluneci in jos pe aceasta panta atat de mult incat poti sa justifici aproape orice rau pe lume. Binele este transformat in rau si raul este numit bine.

V-ati uitat astazi in lumea care traim? Nu mai stim cum sa definim ceva. Care a fost prima ispita? Ca omul sa manance din pomul cunostintei binelui si raului. Ascultati-ma cu grija. E foarte important ce spun. Ce a spus Dumnezeu? „In ziua in care vei manca din el, vei muri.” Dar, ce spune Satana? Ii spune lui Adam si Eva: „O, nu credeti asta. Daca veti manca din pom, veti deveni ca Dumnezeu, cunoscand binele si raul.” Dar, ce-a vrut sa spuna prin asta? „Te poti purta ca Dumnezeu, dand definitia binelui si a raului.” Asta-i lumea n care traim. Nu stim cum sa definim viata omului. Nu stim cum sa definim o viata care este in pantecele mamei. Nu mai stim sa definim sexualitatea. Nu stim sa definim casnicia. Toate definitiile s-au facut praf. Chiar si definita raului s-a dus si totusi, eu si tu, traim cu asta inlauntrul nostru.

Ti-ai vazut vreodata inima  si sa sti ce este in stare sa faca? Domnul Isus descrie cat se poate de clar inima ta si inima mea.

2. Domnul Isus Hristos aduce remediu pentru raul din lume

Un al doilea lucru pe care-L face insa Isus, El nu doar ca defineste raul, ci aduce un remediu pentru el. Este singurul care iti poate da un raspuns clar la problema raului. Intreaga poveste a Evangheliei este centrata in crucea Domnului Isus Hristos. Putem sa vedem crucea in atatea locuri din aceasta lume. Dar ce inseamna crucea? Doua bucati de lemn, incrucisate una pesta alta? Sau inlauntrul acestei idei se intampla ceva profund? Vreau sa va prezint doua ilustratii. (Pana la 1:55:24 va urma …)

CITESTE AICI Partea a 2-a (Partea finala) – Ravi Zacharias Transcript – Evenimentul Believe Cluj-Napoca – Unicitatea lui Isus – Partea finala

Citeste si un reportaj de la Ziua de Cluj aici – Ziua de Cluj: Peste 9000 de oameni prezenţi la conferinţa Believe România, în Sala Polivalentă

 

 

Va urma si transcriptul pentru mesajul de Duminica Seara: Suferinta Umana (dupa ce va fi postat de Credo TV)

Vizionati video aici

Ravi Zacharias Unicitatea lui Isus Credo TV Evenimentul Believe

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: