Pentru cine sunt Rusaliile? Lazar Gog

921d5-pentecost1

Exod 20:18 Exod 24:9 & 15

Tot poporul auzea tunetele şi sunetul trâmbiţei şi vedea flăcările muntelui care fumega. La priveliştea aceasta, poporul tremura şi stătea în depărtare. – Exodul 20:18

Moise s-a suit împreună cu Aaron, Nadab şi Abihu şi cu şaptezeci de bătrâni ai lui Israel. – Exodul 24:9

Moise s-a suit pe munte, şi norul a acoperit muntele. – Exodul 24:15

Lazar Gog Rusalii 2015Sarbatoarea Rusaliilor coincide cu darea Legii pe Muntele Sinai. Moise are o experienta glorioasa. S-a suit pe Muntele Sinai, la porunca lui Dumnezeu, sa se intalneasca cu Dumnezeu, sa vorbeasca cu Dumnezeu si sa aiba aceasta experienta de neuitat, a unei partasii pe care orice om, care-L cunoaste pe Dumnezeu, ar trebui sa cunoasca. Sa tanjeasca dupa ea. Cum sa nu te intalnesti cu Domnul? Cum sa nu ai experiente cu Dumnezeu? Sicum sa nu cinstesti pe Domnul cu inchinare de felul acesta, in care Moise se inchina lui Dumnezeu?

Dar in experienta aceasta la Sinai se intampla lucruri interesante. Cel ce are experiente inalte este Moise. Poporul sta departe pentru ca se teme. A trecut Sinaiul si a venit, daca vreti, al doilea Sinai. La primul Sinai, Dumnezeu a dat cele zece porunci- Decalogul. La al doilea Sinai, la pogorarea Duhului Sfant, Dumnezeu a dat Legea Duhului de viata.

Intrebarea este aceasta: Pentru cine sunt Rusaliile?

Cine are in adevar, experiente cu Dumnezeu? Cine are dorinta sa se urce pe munte si sa se intalneasca personal cu Dumnezeu? Moise a facut lucrul acesta. Contemporanii lui, in parte. Si de aceea, va invit, in cadrul acestui mesaj „Pentru cine sunt Rusaliile”, sa urmarim din experienta lui Moise si a contemporanilor lui un fenomen care se intampla si astazi. S-a intamplat si in Ziua de Rusalii in Ierusalim. Si de atunci incoace se intampla in continu in bisericile lui Dumnezeu.

Trei categorii de oameni care vin in legatura cu Dumnezeu si accepta sau resping experienta cu Dumnezeu de la Rusalii, de la Sinai. (Din primele 4 min)

VIDEO by Emanuel Church Anaheim

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: